Serpent...because snake is too mainstream.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zar još jedan OS sa statičnim ikonicama? Vrijeme ih je odavno pregazilo. Novi, a tako vintage...
Eto buducnosti, sve brzi i brzi procesori pa onda OSovi mogu biti pisani u skriptama. Bome napredak!
Javascript, ajme napredak da boli glava.
Operativni sistem pisan u skriptama? Pa dobro simulator koji se izvodi u pregledniku, ali pravi os?
Vidim polemicnih ljudi...
ajmo ovako... prvo, zaboravimo na skripte, jer ako iskreno zelimo reci, svaki je kod SKRIPTA u obijektnom svijetu, jel? pa tu imamo GC bla bla bla... eto, to vam je JAVASCRIPT...
Kada hvalim MS(ovo ide tebi: royalhero) radim to, upravo jer su u novim windowsima, novom .netu, a u sljedecoj ce generaciji, jos vise! krenuli integrirati JS rijesenja... svijedijelo vam se ili ne, ali javascript je najmocniji klijentski jezik kojeg imamo, realno ima nedostataka kao i svaki jezik... google i ms su svaki svojim nacinom to pokusali rijesiti, nadam se da ni jedna tehnologija nece biti trzisno prihvacena al da to potakne evoluciju JSa u pravom smijeru. Apple tu isto igra veliku igru, ali mislim da su Jobsovom smrcu izgubili taj LASERSKI FOKUS :P al vidijeti cemo...
Neznam ja kolko vas developira i koristi jezika, nisam c i c++ developer, makar poznajem teoriju, radim u javi, c#, javascriptu, phpu poznajem i radio sam na razlicitim rijesenjima, poslovima i problematikama....
Nisam neki vrli strucnjak, al ponesto znam.
Kad se radi o klijentu JavaScript je po meni 1. jezik koji se uzima u obzir, ako rjesenje koje trebamo nemozemo tako rjesiti onda je svaka druga opcija dobra(.net ili java).
Jednostavno, radi se o jednostavnoscu razvoja, imate goli jezik sa neograniceno slobode, na vama je da zadivite svijet :) Tolko slobode da se lakoooo izgubis, al upravo u tome lezi MOČ i car rada :)
Portabilnost... Jedan klijent: SVE PLATFORME: Desktop unutar browsera, mobilno unutar browsera + hybridna aplikacija(phonegap) za mobitel/tablet.
Izrada UIa unutar HTMLa je milina, za svakog dizajnera i PROGRAMERA! Malo MVVMa, malo maste i nema granica.... 1 kod, sve platforme... a ne samo to....
Ne mislim da su Java ili .Net desktop aplikacije lose, al ovo je zaista CROSS PLATFORMSSSS :)
Premisa: app u oblaku al i offline rezim podrzan :)
Prvo, objasni mi tezu da je svaki kôd skripta!? Nadam se da znaš šta su skriptni jezici?
Zašto ide meni? Ja baš i ne volim to što Microsoft gura Javascriptu u razvoj W8 i WP8 aplikacija, osobno mi se ne sviđa Javascript-a i nikad je neću koristiti osim u malim količinama za web, bar se nadam. Za Windows i web i dalje mi je .NET rula, a za cross platforms Java. JS držim tamo gdje mu je i mjesto.
Nemojmo raspravu odvesti u krivom smjeru, ja sam rekao da je u redu ovaj simulator što se izvodi u pregledniku, ali nije mi jasna stvar oko pravog OS-a, iako pojma o njemu nemam, a volio bih i to vidjeti jer volim Mozilla-u i mislim da to neće biti loše.