Dostupan simulator Firefox OS-a

poruka: 7
|
čitano: 1.667
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dostupan simulator Firefox OS-a".
16 godina

Serpent...because snake is too mainstream.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zar još jedan OS sa statičnim ikonicama? Vrijeme ih je odavno pregazilo. Novi, a tako vintage...

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eto  buducnosti, sve brzi i brzi procesori pa onda OSovi mogu biti pisani u skriptama. Bome napredak!

6 1 hvala 1
15 godina

Javascript, ajme napredak da boli glava.

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Operativni sistem pisan u skriptama? Pa dobro simulator koji se izvodi u pregledniku, ali pravi os?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Vidim polemicnih ljudi...

ajmo ovako... prvo, zaboravimo na skripte, jer ako iskreno zelimo reci, svaki je kod SKRIPTA u obijektnom svijetu, jel? pa tu imamo GC bla bla bla... eto, to vam je JAVASCRIPT...

Kada hvalim MS(ovo ide tebi: royalhero) radim to, upravo jer su u novim windowsima, novom .netu, a u sljedecoj ce generaciji, jos vise! krenuli integrirati JS rijesenja... svijedijelo vam se ili ne, ali javascript je najmocniji klijentski jezik kojeg imamo, realno ima nedostataka kao i svaki jezik... google i ms su svaki svojim nacinom to pokusali rijesiti, nadam se da ni jedna tehnologija nece biti trzisno prihvacena al da to potakne evoluciju JSa u pravom smijeru. Apple tu isto igra veliku igru, ali mislim da su Jobsovom smrcu izgubili taj LASERSKI FOKUS :P al vidijeti cemo...

Neznam ja kolko vas developira i koristi jezika, nisam c i c++ developer, makar poznajem teoriju, radim u javi, c#, javascriptu, phpu poznajem i radio sam na razlicitim rijesenjima, poslovima i problematikama....

Nisam neki vrli strucnjak, al ponesto znam.

Kad se radi o klijentu JavaScript je po meni 1. jezik koji se uzima u obzir, ako rjesenje koje trebamo nemozemo tako rjesiti onda je svaka druga opcija dobra(.net ili java).

Jednostavno, radi se o jednostavnoscu razvoja, imate goli jezik sa neograniceno slobode, na vama je da zadivite svijet :) Tolko slobode da se lakoooo izgubis, al upravo u tome lezi MOČ i car rada :)

Portabilnost... Jedan klijent: SVE PLATFORME: Desktop unutar browsera, mobilno unutar browsera + hybridna aplikacija(phonegap) za mobitel/tablet.

Izrada UIa unutar HTMLa je milina, za svakog dizajnera i PROGRAMERA! Malo MVVMa, malo maste i nema granica.... 1 kod, sve platforme... a ne samo to....

Ne mislim da su Java ili .Net desktop aplikacije lose, al ovo je zaista CROSS PLATFORMSSSS :)

Premisa: app u oblaku al i offline rezim podrzan :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Dostupan simulator Firefox OS-a

Prvo, objasni mi tezu da je svaki kôd skripta!? Nadam se da znaš šta su skriptni jezici?

Zašto ide meni? Ja baš i ne volim to što Microsoft gura Javascriptu u razvoj W8 i WP8 aplikacija, osobno mi se ne sviđa Javascript-a i nikad je neću koristiti osim u malim količinama za web, bar se nadam. Za Windows i web i dalje mi je .NET rula, a za cross platforms Java.  JS držim tamo gdje mu je i mjesto.

Nemojmo raspravu odvesti u krivom smjeru, ja sam rekao da je u redu ovaj simulator što se izvodi u pregledniku, ali nije mi jasna stvar oko pravog OS-a, iako pojma o njemu nemam, a volio bih i to vidjeti jer volim Mozilla-u i mislim da to neće biti loše.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice