Dogovarali cijene LCD-ova

poruka: 11
|
čitano: 1.804
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dogovarali cijene LCD-ova".
17 godina
neaktivan

U čemu je tu legalna kvaka?! Zašto tužiti firme za njihovu "ratnu strategiju" kako pobijediti na "ratištu" tržišta, ili kako opstati?! Iznenađen Još jedan "pravni" udar u korist nekog drugog igrača u toj igri, naravno...

Ako je u pitanju "kršenje zakona protiv monopolističkog ponašanja" ovdje je riječ o oligopolističkom ponašanju. A i jedni i drugi zakoni su vrlo obskurni.

Nemojte mi samo reći da se radi i kršenju "etičkog kodeksa" i slična sranja, osobito ne o američkom dvostrukom moralu.

Stvarno mi je totalno bezveze optužiti te tri firme za njihov savez i za namještanje cijena. Pa ne rastu cijene na drvetu, uvijek ih netko namješta! Bolje oni koji proizvode nego oni koji se bave trgovinom.

Dajte neko suvislo mišljenje, meni je ovo nejasno i razljutilo me, ipak je sve to borba za opstanak, a ne baš tako uređen svijet kakav nam propovijedaju...

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2008 15:28 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Dogovarali cijene LCD-ova
Faerdhur kaže...

U čemu je tu legalna kvaka?! Zašto tužiti firme za njihovu "ratnu strategiju" kako pobijediti na "ratištu" tržišta, ili kako opstati?! Iznenađen Još jedan "pravni" udar u korist nekog drugog igrača u toj igri, naravno...

Pa pogledaj na to samo s gledišta prosječnog potrošača. Oni naplate matricu više nego vrijedi nekome, taj napravi skuplji monitor, trgovac nabaci još gore svoju maržu (koja je opet veća jer je proizvod skuplji) i na kraju dođe jadni potrošać i kupi LCD monitor po cijeni možda 20% višoj nego bi ustvari trebao.

Većina tih tužbi je temeljena na tome jer su se samo 3 dogovorili da budu držali cijene, a nisu se dogovorili svi, pa onda nemaju svi profita od toga. Inače nebi bilo tužbe. Tako da slučajno ne misliš da se oni "brinu" za krajnjeg potrošaća

EDIT: Primjetio sam da još piše i "privatne tužbe". Za njih baš ne vjerujem da budu dobili na sudu Smijeh
AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2008 15:39 (dado2202).
17 godina
neaktivan

Gle, kužim ja to iz perspektive krajnjeg potrošača, samo mi tu ne možemo gotovo ništa, a osobito ne s oružjem na ulice zbog nečjih cijena. Čijih cijena? Proizvođača ili onih tisuću prekupaca koji su dodali svoj dio na cijenu?

Ali ovo drugo je zanimljivo - dogovarali su se njih tri bez ostalih... Pa svatko od tih "ostalih" koji grabe svoj dio dok LCD ekran stigne do mene i tebe ima svoju strategiju i odlučuje o svojim cijenama te ga to drži na tržištu ili propada. Ovo troje su, po meni, samo nastupili drugačije - uradili su to isto ali u čoporu umjesto da se svatko bori za svoju zaradu dogovaranjem iza zatvorenih vrata svoje firme.

17 godina

Pa malo sam progooglao i vidio da je LG jedan od najvećih proizvođača matrica (uz Samsung), a i ovi ostali dva su velike ribe u tome, zato i to predstavlja problem, jer svi skupa imaju preko 50% tržišta. Tu je puno love ubrano i pospremljeno u đep, mislim da su ove kazne koje su dobili kikiriki naspram onog što su zaradili. Gledaj ako je protuzakonito, protuzakonito je i ja sam za to da plate. Nema veze da je to borba za tržište.

AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
17 godina

@Faerdhur

cuj... i sami su se izjasnili da su krivi... Zmaci, to se nesmije i oni to dobro znaju... nebi se zeznuli i proznali krivnju posto sigurno imaju horde odvjetnika

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

A ja mislio da postoji slobodno tržište i da se ono samo regulira.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

A ja mislio da postoji slobodno tržište i da se ono samo regulira.

LOL! Smijeh Nasmijao si me. Fora nad forama ovih dana Smijeh

Ne vjerujem u mnoge teorije zavjere koje kruže okolo, ali bih ti preporučio da malo pogledaš koji filmić o takvim prljavštinama, bar toliko da se probudiš i vidiš stvarnost.

Thnx za onu foru Osmijeh

17 godina
protjeran

a kod nas javno udruga odvjetnika dogovara svoje cijene

udruga zitoproizvodjaca javno brani cijene i ocito ih dogovara

udruga mesara takodjer

i nikome nishta,oni to mogu,jer smo mi gdje jesmo

pa da ti ne dodje zao shto nisi barem slovenac,i iz evrope se smijesh nama jadnicima ovdje shto sve trpimo

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tu si u pravu.

Odavno sam govorio da nas *ebu za vrijeme dok se mi zabavljamo nogometnim prvenstvom. Cijene su divljale. Sad gorivo ide dolje, a cijene ne.

Svejedno, i to što si nabrojao i sve ostalo, mogu nam raditi sasvim normalno, nikom ništa. Takvi smo, nikad na ulice, pogni glavu i šuti. A ako osnivaš kakav odred za odstrijel političara i ostalog taloga, zovi me, prihvaćam oružje i trening.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2008 14:07 (Faerdhur).
17 godina
Faerdhur kaže...

A ako osnivaš kakav odred za odstrijel političara i ostalog taloga, zovi me, prihvaćam oružje i trening.

I ja isto, gdje se može čovjek prijaviti ??Smijeh
17 godina
protjeran

ima neka informacija da se prek fejsbuka ljudi okupljaju

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice