Dobar kvartal za Microsoft

poruka: 32
|
čitano: 3.482
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dobar kvartal za Microsoft".
18 godina
neaktivan

Taj san u Redmondu da bi mog'o sjati,

i moj dolar pomaže ga tkati.

Baš mi je drago zbog njih.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 11:23 (Mycroft).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

impresivne brojke ... pokazuju da još nisu za baciti.

A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Zanimljivo kako je prodaja Win7 veca od prodaje Viste (isto razdoblje prosle godine) uz manje reklamiranje itd. ..ili mi se to cini samo?

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Dobar kvartal za Microsoft
artfull kaže...

impresivne brojke ... pokazuju da još nisu za baciti.

Iskreno... je itko sumnjao da im neće dobro ići?

18 godina
neaktivan

Kak je zalosno citati poslovne rezultate stranih tvrtki. :(

U prva dva mjeseca ms je zaradio vise nego sto su ukupni godisnji prihodi najjace tvrtke u rh a pet mjeseci ms-u treba da ostvari prihode vece od proracuna nase drzave (ukljucujuci i deficit). Na kraju godine par stotina tisuca radnika ms-a ostvari prihode u razini kompletnog hr bdp-a. bljak.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 15:00 (plavooki).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
plavooki kaže...

Kak je zalosno citati poslovne rezultate stranih tvrtki. :(

U prva dva mjeseca ms je zaradio vise nego sto su ukupni godisnji prihodi najjace tvrtke u rh a pet mjeseci ms-u treba da ostvari prihode vece od proracuna nase drzave (ukljucujuci i deficit). Na kraju godine par stotina tisuca radnika ms-a ostvari prihode u razini kompletnog hr bdp-a. bljak.

zašto bljak ... je gadljivo je al ni u finskoj se nisu tranzistori izmislili pa imaju nokiju. Microsoft, Apple i Google recimo ( kao tri najjače firme trenuitno što se IT ja tiče ) bar imaju neko intelektualno pokriće i skidam im kapu, za razliku od naftaša, bankarskih poslova i ostalih masonskih zavjera čiji se profiti temelje na stotinama godina tlačenja i mafiji. :D

A.
18 godina
neaktivan

Još bi samo tu dodao IBM. Ipak oni godišnje prijave najviše patenata u IT-u.

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

IBM je značajan al oni su ko neka institucija, ukorijenjeni u sustav, u institucije vlade ... birokracija jača, njih svrstavam sa NASOM i CIA. :D

A.
18 godina
neaktivan

A Oracle, HP, Dell, Intel, Cisco, SAP....

Artfulle, moje negodovanje nema veze sa njihovom zaradom (a jos manje sa time tko je sto izumio prvi), vec je negodovanje usmjereno na nase rh razultate.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
D4RKL1NG kaže...

IBM je značajan al oni su ko neka institucija, ukorijenjeni u sustav, u institucije vlade ... birokracija jača, njih svrstavam sa NASOM i CIA. :D

ma sve pet, bitno da je apple stavljen među tri najjače it firme

kod mene normalno radi.....
18 godina
neaktivan
plavooki kaže...

A Oracle, HP, Dell, Intel, Cisco, SAP....

Artfulle, moje negodovanje nema veze sa njihovom zaradom (a jos manje sa time tko je sto izumio prvi), vec je negodovanje usmjereno na nase rh razultate.

Pa da, zato i kažem, da je u nas bilo pametnih mogli smo i mi zaraditi na tehnologiji kao finci recimo. Ovako da nemamo ovo malo mora i šuma, što neće još dugo biti zanimljivo, dakle samo ono što nam je majka priroda ostavila, bili bi valjda siromašniji nego afrika. 

A ove cifre kojima barata tih par firmi u it ju danas su za ne vjerovati. apple recimo 42 miljarde dolara keša i niti dolara duga ... a ni ovo dvoje nisu puno lošiji. jedva 30 000 ljudi zaposlenih u appleu je nakrcalo 40 + milijardi keša, i nabilo vrijednost firme danas na 247 milijardi dolara, a microsoft sa 100 000 zaposlenih 274 milijarde dolara. Ok kužim da hrvatska ima samo 4 i po milijuna ljudi što je kao prosječan grad u USA, al ipak ... žalosno je da nemožemo konkurirati u ničemu.

A.
18 godina
neaktivan
cekpi kaže...
artfull kaže...
D4RKL1NG kaže...

ma sve pet, bitno da je apple stavljen među tri najjače it firme

naveo sam te tri kao najprogresivnije i najvrijednije po market capu trenutno i meni najzanimljivije. Moglo bi se slobodno dodati još desetak firmi koje su po nekim parametrima veće ili manje ali su u vrhu.

A.
18 godina
neaktivan

je artfulle, full depresivno. Citaj novi jacin plan za spas gospodarstva pa probaj pronaci visoku tehnologiju i it negdje.

A sto se vrijednosti tvrtki tice, market cap je ukupna vrijednost dionica na burzi a dionica je udio u vlasnistvu firme. Realna vrijednost tvrtki je nesto sasvim drugo. Npr (ti se neces sloziti :)) ali realno Apple ne vrijedi ni priblizno IBM-u.  

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Da, nažalost! Recimo Finska ima populaciju 5,4M i glavni grad ima ispod 600 000 stanovnika. Pa su daleko ispred nas. I mentalno i tehnološki.

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
18 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Da, nažalost! Recimo Finska ima populaciju 5,4M i glavni grad ima ispod 600 000 stanovnika. Pa su daleko ispred nas. I mentalno i tehnološki.

Tocno. Bacite pogled samo na broj IT strucnjaka koje izbacuju sa fakulteta oni i mi. Zalosno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 16:18 (plavooki).
18 godina
neaktivan
plavooki kaže...

je artfulle, full depresivno. Citaj novi jacin plan za spas gospodarstva pa probaj pronaci visoku tehnologiju i it negdje.

A sto se vrijednosti tvrtki tice, market cap je ukupna vrijednost dionica na burzi a dionica je udio u vlasnistvu firme. Realna vrijednost tvrtki je nesto sasvim drugo. Npr (ti se neces sloziti :)) ali realno Apple ne vrijedi ni priblizno IBM-u.  

čuj, ukinuli su besplatnu cestarinu invalidima :D a svaki tjedan možemo očekivati nova briljantna rješenja.

Što se market capa tiče, ajmo reći da je to procjena tisuća brokera i financijskih stručnjaka o trenutnoj vrijednosti neke firme ( izraženoj u broju dionica x njihovoj trenutnoj vrijednosti na marketu). Svakako to ne treba brkati sa knjigovodstvenom vrijednošću firme koja se može donekle izračunati. Al nije ni tako olako za odbaciti. IBM je tradicionalno konzervativna i stabilna tvrtka, kojoj su skloni ulagači koji ne vole rizike nasuprot appleu ili googleu. IBM ima daleko više asseta i papirnata vrijednost mu je bitno veća. međutim ima i deset puta više zaposlenih, više dugova, više troškova pa zapravo na kraju generira sličan profit kao deset puta manji apple. Apple svojim nevjerojatnim rastom stvara dodatni optimizam ulagača koji se vidi na vrijednosti dionica.

Osobno smatram i jednu i drugu i treću firmu sasvim sigurnim ulaganjem u narednim godinama. Zapravo siguran sam da eć apple za par mjeseci market capom preći i MS ( do kraja godine recimo ) što će biti cool za ono malo što posjedujem :D ... kad pređu 300-350 namjeravam ih prodati jer ne vidim načina da idu preko toga, iako bih volio da me iznenade još jednom.

Što se MSofta tiče, ovo mi se čini kao jako solidan kvartal. Iako nema nekog pozitivnog odjeka na burzi danas.

A.
18 godina
artfull kaže...
... kad pređu 300-350 namjeravam ih prodati jer ne vidim načina da idu preko toga, iako bih volio da me iznenade još jednom.

Osobno ne vjerujem, ali niti ne poznam dovoljno tematiku da bi mogao nešto s nekom ozbiljnošću tvrditi. Držim ti palčeve da ti se ostvari.

Gledam te!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
artfull kaže...
... kad pređu 300-350 namjeravam ih prodati jer ne vidim načina da idu preko toga, iako bih volio da me iznenade još jednom.

Osobno ne vjerujem, ali niti ne poznam dovoljno tematiku da bi mogao nešto s nekom ozbiljnošću tvrditi. Držim ti palčeve da ti se ostvari.

Još dva rekordna kvartala i to je to, a teško da neće biti ... al naravno sve je moguće.

A.
18 godina
neaktivan
artfull kaže...
 Zapravo siguran sam da eć apple za par mjeseci market capom preći i MS ( do kraja godine recimo ) što će biti cool za ono malo što posjedujem :D ... kad pređu 300-350 namjeravam ih prodati jer ne vidim načina da idu preko toga, iako bih volio da me iznenade još jednom.

Ovo si siguran i ovakvu glupost tupiš otkada si na forumu. Ajde nam još 20 godina tupi o njoj kao da nam nije dosta tih baljezgarija.

Najbolje mi je kada tupiš da će Apple prestići Microsoft svaki tren, a onda kada vidiš da MS je i dalje uvjerljivo bolji onda "nisu za baciti". Koje još gluposti neću pročitati na ovom forumu...

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
18 godina
neaktivan

artfulle, vrlo je tesko izracunati realnu vrijednost tvrtke. neki jednostavno pomnoze ukupne prihoda sa 2. :)
vrijednost imovine nije problem, medutim najveca vrijednost navedenih tvrtki je intelektualno vlasnistvo. sto ih neka tvrtka ima vise i iste koristi vise ljudi to je i vrijednost veca.
primjer ms-a koji je prije sloma .coma 2000-te nakon predstavljanja windowsa 2K skocio na 120 dolara po dionici. ms je u meduvremenu radio split dionica, ali ugrubo, ms je tada vrijedio dvostruko vise nego sto vrijedi danas. medutim, danas ima vise intelektualnih vlasnista koje koristi vise ljudi, pa je realna vrijednost ms-a veca danas nego je bila 2000-te. dionice su cudne biljke podlozne svemu i svacemu. pogledaj google prije ove krize. danas google vrijedi manje nego sto je vrijedio onda a u meduvremenu osim povecanja prihoda, udjela u core buss. ima i nove poslovne pothvate. opet, google danas vrijedi realno vise nego onda ali mu je marketcap manji.

sto se appla tice, po meni je dionica precjenjena, ali dok got je netko spreman istu platiti a apple uzima nova trzista dionica ce rasti cak i ako prihodi ne rastu istom stopom (pogledaj kako je google rastao/prihode).

tako da mada porast cijene od 80 dolara malo zvuci pretjerano ali realno bi zbilja mogla dogurati preko 300 ako iPad postane hit i izbace neke nove proizvode ove godine, sto su i najavili.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...
 Zapravo siguran sam da eć apple za par mjeseci market capom preći i MS ( do kraja godine recimo ) što će biti cool za ono malo što posjedujem :D ... kad pređu 300-350 namjeravam ih prodati jer ne vidim načina da idu preko toga, iako bih volio da me iznenade još jednom.

Ovo si siguran i ovakvu glupost tupiš otkada si na forumu. Ajde nam još 20 godina tupi o njoj kao da nam nije dosta tih baljezgarija.

Najbolje mi je kada tupiš da će Apple prestići Microsoft svaki tren, a onda kada vidiš da MS je i dalje uvjerljivo bolji onda "nisu za baciti". Koje još gluposti neću pročitati na ovom forumu...

da imaš malo mozga shvatio bi da znam o čemu pišem. Pogledaj malo moje komentare od godinu ili više pa ćeš i sam uvidjeti da se stvari kreću upravo onako kako sam i predvidio.

A.
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

uvjerljivo bolji? pregledom balance sheeta upravo se vidi da se taj razmak smanjuje, bolji su taman koliko i je razlika a onase iz kvartala u kvartal smanjuje. ( 20ak posto )

A.
18 godina
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

Lik je strvinar.

Samo vreba di ce promovirati Apple.

Pazi, on je stavio Apple u top 3 IT tvrtke...

Kolko lik moze srat, to je fascinantno.

Apple nije ni u top 10 IT tvrtki.

Jedino po zaludenosti fanova moze biti u top 3.

Ironicno je, mislim da on tebe omalovazava u svojem zadnjem postu. Kao TI nemas mozak ili nesto slicno. LOL!

- Psiho246
18 godina
neaktivan
artfull kaže...

da imaš malo mozga shvatio bi da znam o čemu pišem. Pogledaj malo moje komentare od godinu ili više pa ćeš i sam uvidjeti da se stvari kreću upravo onako kako sam i predvidio.

Kako si ti predvidio? Što si ti neki mastermind koji stoji iza svega i vuče konce iz prikrajka pa se kreću stvari po tvojim predviđanjima?

Da imaš imalo mozga shvatio bi da ništa ti ništa posebno ne predviđaš nego govoriš nešto što je očito i stvoru s IQ-om manjim od kamena uz cestu. Vrijednost neke tvrtke će se povećati (a ta tvrtka uskoro predstavlja i počinje prodavati neki proizvod koji dosta ljudi očekuje)? No shit Sherlock.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 18:20 (Paolo2612).
18 godina
neaktivan
dakle i sam se slazes? kad je to tako očito mogao si i zaraditi nešto da imaš malo
mozga.. pričam sa čovjekom ovdje najnormalnije i onda upadate ti i psajho sa
svojim frustracijama. daj mi se skini sa kite.
A.

0 0 hvala 0
18 godina
artfull kaže...
dakle i sam se slazes? kad je to tako očito mogao si i zaraditi nešto da imaš malo

Normalna diskusija je tebi kada omalovazavas druge sudionike diskusije i kad koristis izraze kao sto su "kita"?

Svaka cast! :D

Edit: Il si takav samo kad znas da si izvalio glupost pa ti to dode kao nekakav obrambeni mehanizam?

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 18:28 (Psiho246).
18 godina
neaktivan
artfull kaže...

Moje frustracije? Ti tvrdiš jednu te istu stvar već 2 godine da će se ubrzo dogoditi a ona se ne događa.

I onda meni govoriš o inteligenciji i nadrkanosti? Čini se da ti imaš frustracije

18 godina
neaktivan
psiho lesinare pročitaj si sam svoj post. ti i paolo ste oni koji počinju svako vrijedanje. da pamtite duže od gusjenice sjetili bi se nebrojenih puta kad ste bili u krivu i smijali se i sprdali na moje komentare koji eto ispada da su imali smisla. vas dvoje zajedno držite se tema o kojima imate ista pametno
za reci, moj savijet.
A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Na svakoj temi u kojoj je u naslovu Apple ili nešto njihovo, ili ako se unutar neke teme kao sad netko drzne spomenuti to ime iskacu nabrijani klinci kao neki samoprozvani krizari i kao da je netko spomenuo samog necastivog. Evo maloprije gledam temu o iPadu, covjek napise svoje iskustvo od sedam dana, sa stvarno pa korisnih informacija iz prve ruke i eto ga. Popljucalo ga. I sad vi meni tvrdite da ste vi normalni, a mi koji samo želimo pričati o temama koje nas zanimaju smo frustrirani? Najnormalnije pričam sa plavookim, covjek ima nešto za reci za razliku od alergicnih napada.
A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Prema Forbesu top 10 sfw tvrtki za 2009:

1.IBM
2.Microsoft
3.Apple
4.Oracle Corporation
5.Google
6.Softbank
7.SAP AG
8.Accenture
9.Computer Sciences Corporation
10.Yahoo!

Dakle, artfull ima potvrdu u svojoj tvrdnji.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice