Ove marketinške SSD floskule su postale već vrlo dosadne. Zasipa nas se napuhanim podacima o brzini sekvencijalnog zapisivanja i čitanja, dok se random write i random read performanse skrivaju, a upravo su one ključne većini prosječnih korisnika koji koriste PC za Internet, Word i povremeno igranje. Intel je to najbolje demonstrirao sa X25-M serijom SSD-a koji su prvi na tržištu imali superiorne random read/write performanse, a ostali proizvođači su to poslije počeli polako kopirati. Međutim, na osnovu ovog članka ne možemo nikako zaključiti da li je i A-Data među njima.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
cudo da nije preko pci porta mislim kaj nije tak brze
Lazu! Trenutno najbolji SSD je Crucial CT128M225.
Vortac, SSD diskovi imaju 0.1ms AT. Random pristup je uvijek 'trenutan'.
cudo da nije preko pci porta mislim kaj nije tak brze
Nema potrebe, i sata 2 je previse....
i 16-bit OS je bio previse ali ipak je 32 bitni postao standard ,sad a ce bit 64 jel 
Vortac, SSD diskovi imaju 0.1ms AT. Random pristup je uvijek 'trenutan'.
Nisi me razumio. Ja ne govorim o access time, nego o MB/s koje SSD može postići prilikom random write/read operacija, a upravo tu je bilo (a i danas ima) velikih razlika među proizvođačima. No, da ne duljim previše, Anand to redovito analizira u svojim odličnim tekstovima:
Aha, a dobro, pa to je razumljivo intelovo polje.
ma mogu oni tvrdit i da ti skuha kavu u tih 20sec dok podiže w7 al dok nezavisni testovi tj BUG i mi(vi) forumaši ne ispitaju, ništa od te ljubavi...
i 16-bit OS je bio previse ali ipak je 32 bitni postao standard ,sad a ce bit 64 jel 
Kakve to veze ima s SSD diskovima. I btw idem sad u offtopic, ali tko je ikada reko da je 16-bit OS previše, a da su ga informatičko potkovani ljudi shvatili ozbiljno?
Čovjek je reko da SATA2 sučelje ima dovoljnu propusnost za te diskove, koju teoretski neće dostići bez neke veće evolucije.
Što se tiče brzina tih SSD-ova svaki proizviđač ima barem jednu reklamu da je njegov disk najbrži... :)