Čuvajte se BSA!

poruka: 32
|
čitano: 9.105
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Čuvajte se BSA!".
17 godina
RE: Čuvajte se BSA!
southy kaže...

Nisam siguran što Fina traži od formata,...

-postooji 'black-box' dio koda koji mora biti skriven, kriptiran i na sve načine zaštićen i nedostupan javnosti....

-kao i deCCS ključ npr.

Tako da otvorenost, u ovakvim slučajevima nemože postojati.

(ako netko nezna, da bi prijavljeni podatci bili ISTINITI a ne na neki način editirani, postoji dio koji svatko tko se bavi financijskim softverom mora ugraditi...)

-toliko o 'notepad' formatima dokumenata.

btw. dokument ili razlika komada isprintanog papira je u tome da je dokument službena potvrda, zakonom zaštićen (i obveza države) kao i tajnost JMBG-OIB...

Netreba mješati otvorenost koda OSa i programa s podatcima a format zapisa tj sam zapis je PODATAK.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
protjeran
RE: Čuvajte se BSA!
Lightning kaže...
bnaci kaže...
zbuzanic kaže...

Naravno, programeri više nisu programeri nego su postali izrazito razmaženi pa su se navuknuli koristiti NET framework i nisu sposobni napisati multiOS program već se fokusiraju na .NET govoreći kako je to "kvalitetnije" rješenje, a ja smatram da samo pravdaju svoje neznanje, lijenost i nemar.

Cujte i pocujte ovu programercinu... pa ti nemas pojma o cemu pricas.

Koliko mene pamćenje služi, u "moje doba"  smo se igrali u C-u, Asembleru, Pascalu... kasnije i C++,  tako da ne vidim di je bio u krivu sa izjavom?  .net olakšava jaaako puno toga, što je u jednu ruku jako pozitivno jer neke bezvezne stvari na kojima si prije morao radit danima sad imaš uključene i samo ih "pozoveš"... tako da i je istina da je današnjim programerima lakše nego onim malo starijima...

Sve ove silne .net i .asp aplikacije danas mi čak i malo idu na zivce jer moras imat instaliran .net 1, pa nekima treba 2, 3...
Malo je offtopic, ali jbg, kad je M$-ov software najrasprostranjeniji na desktopima nije ni cudno da se većina uredskih aplikacija pise za njih.

A i ovo, "čuvajte se BSA" je neodgovarajući naslov, jer koliko ja zna BSA nema nikakvo pravo ić okolo po firmama i radit "inspekcije", to je kao da ja osnujem klub sakupljača maraka, i idem okolo po kućama zahtjevajući od ljudi da vidim šta imaju doma.

Oni jedino mogu prijavit nekom inspektoratu koji onda eventualno to ispita.

Šta se mene tiče, čim više firmi bi se trebalo preselit na OpenSource... ima dosta dobrih rješenja koji bi bili OK za veliku većinu. A još kad bi i državne institucije otišle na OpenSource ne bi bilo nikakvih problema sa kompatibilnosti formata. Koliko vidim dosta ovih Europskih zemalja ide u tom smjeru što je po meni OK.
 Mislio sam da se svi slazemo da je vrijeme=novac. U NETu treba doslovno 2 linije koda da se napravi da program procita tekst na engleskom. Sad da vidim tebe pametnjakovica da to napravis u assembleru. (zar je uopce moguce??)
Windowsi su tu gdje jesu su kako zbog lakoce koristenja tako isto zbog lakoce pravljenja programa. C++ i assembler imaju svoju svrhu, ali definitivno nisu za sve ljude i za sve programe.

A taj zbuzanic samo surfa sa svojim linuxom i kenja po forumima jer drugo nista ni nezna.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 20:04 (bnaci).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice