Crv Downadup u prodoru

poruka: 25
|
čitano: 3.245
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Crv Downadup u prodoru".
17 godina
neaktivan
Crv Downadup u prodoru

HAHAHHAHAHA fala Bogu na Linuxu hahahaha

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Crv Downadup u prodoru

....i na Visti da se nadovežem...XP je prošlost...biti će sve više problema s XP-om....

Private
17 godina
neaktivan
Crv Downadup u prodoru

XP je još uvijek bolji, što god ostali govorili. Windows 7 bi trebali biti bolji i bolje opremljeniji, ali i manje zahtjevni, a ne kao Vista. S Vistom je Microsoft pogriješio. A crvi i ostala gamad ko gamad, samo štete, čovječe.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
17 godina
ja00022 kaže...

HAHAHHAHAHA fala Bogu na Linuxu hahahaha

Da linux ima koji postotak tržišta bilo bi i za njega hrpa virusa, a ovako se ne isplati ni zezati sa njime... kao što je vidljivo na priomjeru FireFoxa. dok nije zauzeo pristojan "kolač tržišta" bio je kao siguran browser jer se niko nije zamaro da traži sigurnosne rupe, a sad kad je posto "zanimljiv" za razne napadače ispada da ima više rupa nego Internet Explorer...

Tako sam i ja imao Win95 koji su na mreži bili sigurniji od Linuxa... samo zato što sam koristio TCP/IP drivere i dalere iz WRQ Reflection paketa koje je koristio zanemariv broj korisnika (većina je instalirala samo terminal emulaciju iz paketa) a nije imao rupe koje je imao MSov TCP/IP... A sigurno da je bilo propusta ko u priči, isto kao što ih ima i Linux, al nije zanimljiv sa svojim zauzećem tržišta, stoga se samo trebaš nadati da se Linux neće previše raširiti da ne bi moro prelaziti na neki drugi OS da se možeš ovako keziti okolo.
17 godina

ja crva bacin pticama

17 godina
Gnjavator kaže...
 Da linux ima koji postotak tržišta bilo bi i za njega hrpa virusa, a ovako se ne isplati ni zezati sa njime... kao što je vidljivo na priomjeru FireFoxa. dok nije zauzeo pristojan "kolač tržišta" bio je kao siguran browser jer se niko nije zamaro da traži sigurnosne rupe, a sad kad je posto "zanimljiv" za razne napadače ispada da ima više rupa nego Internet Explorer...

Tako sam i ja imao Win95 koji su na mreži bili sigurniji od Linuxa... samo zato što sam koristio TCP/IP drivere i dalere iz WRQ Reflection paketa koje je koristio zanemariv broj korisnika (većina je instalirala samo terminal emulaciju iz paketa) a nije imao rupe koje je imao MSov TCP/IP... A sigurno da je bilo propusta ko u priči, isto kao što ih ima i Linux, al nije zanimljiv sa svojim zauzećem tržišta, stoga se samo trebaš nadati da se Linux neće previše raširiti da ne bi moro prelaziti na neki drugi OS da se možeš ovako keziti okolo.
Slažem se za Firefox, ali sa Linuxom je totalno druga priča. Naravno da se sve i jedan današnji OS može napasti ali zbog same modularnosti kernela Linuxa sistem neće pasti u cjelini. Win XP je zastario po tom pitanju. Džabe ti svi ti drugi drajveri kad ti paket dođe i instalira se na OS. Zašto sve i jedna ozbiljna firma pored MS servera ima nekoliko i UNIX-ovih? Nije u pitanju samo raširenost sistema. Zbog modularnosti kernela za Linux je teže pisati viruse, za razliku od Win XP, za koga se mogu naći tutoriali po internetu. Win 7 obećava, valjda će donijeti ono što je Vista trebala...
U mojoj zgradi imamo Mikrotik i pfSense ruter sa firewall-om (prvi baziran na Linuxu, drugi na freeBSD-u). Do sad nije bilo nikakvih problema.
18 godina
neaktivan
Crv Downadup u prodoru

Može mi netko objasnit zašto sam ja toliki idiot da slušam savjete na vjestima ovdje??

Sad moram izgubit par sati da osposobim mali server doma, jer naravno nakon instalacije patcha, XP odbija bilo kakvo podizanje... zakon.

Puno hvala na još jednom M$-ovom poluproizvodu... možda probam instalirat neki derivat Unixa gore??  (i ne, ne mislim na neku distribuciju Linuxa)

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Lightning kaže...

Može mi netko objasnit zašto sam ja toliki idiot da slušam savjete na vjestima ovdje??

Ne znam sto su ti savjeti na vjestima ovdje krivi. Mogao si i dalje sretno zivjeti sa spoznajom da imas sigurnosnu rupu u Windowsima za koju vec nekoliko mjeseci postoji patch.

Lightning kaže...

Sad moram izgubit par sati da osposobim mali server doma, jer naravno nakon instalacije patcha, XP odbija bilo kakvo podizanje... zakon.

Puno hvala na još jednom M$-ovom poluproizvodu... možda probam instalirat neki derivat Unixa gore??  (i ne, ne mislim na neku distribuciju Linuxa)

System Restore ne pali? Koliko vidim, patch je prije instalacije napravio tocku vracanja.
18 godina
neaktivan
Crv Downadup u prodoru

Ma bio sam živčan jer mi se nije dalo danas zaje**vat sa tim...

Imao sam cloniran image diska od prekjučer pa sam u međuvremenu više manje rješio problem... naravno više neću instalirat "sigurnosnu zakrpu" - i vjerojatno neću imat apsolutno nikakvih problema :)

A šta se system-restore-a tiče... čemu?

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Lightning kaže...

Upravo tome. Za rjesavanje problema. Namigiva Kod svih onih (a vecina je takvih - mozda i vise od 99%) koji si ne rade image sistemskog diska.
17 godina
Lightning kaže...

BTW, kad smo već kod pokretanja kojekakvog smeća... :) Ja pokrenuo ono programče za uklanjanje crva, što su kao dali link i umalo me herc strefio kad sam ga pokrenuo (naravno, nemam crva al' eto, rekoh, ne košta ništa ako ga pokrenem, valjda...). Naime, zablokirao je kompletan stroj (WinXP) i nakon forsiranog restarta je chkdsk imao šta raditi (srećom, sve je vraćeno na staro, manje - više).

Oprez. :) 
17 godina
neaktivan
Crv Downadup u prodoru

Instalirajte si SP3, tamo je i patch za tog crva i problem rijesen.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
croart kaže...

Instalirajte si SP3, tamo je i patch za tog crva i problem rijesen.

Nije, ta zakrpa nije integrirana u SP3, koji je izasao ranije.
17 godina
neaktivan

...ta zakrpa sigurno nije u sp3....

Private
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Lightning kaže...

Upravo tome. Za rjesavanje problema. Namigiva Kod svih onih (a vecina je takvih - mozda i vise od 99%) koji si ne rade image sistemskog diska.
Nikad se niram sreo sa problemom kojeg je System restore rješio... ali opet ja ne instaliram patcheve.

I nikad nisam imao problema...  Inače ovakve bugove od strane M$-a je moguće "blokirat" uporabom kvalitetnog antivirusa/firewalla  ili je to toliko kapitalna greška da ni oni ne pomažu?

18 godina
moderator
Lightning kaže...
mbaksa kaže...
Lightning kaže...

Nikad se niram sreo sa problemom kojeg je System restore rješio... ali opet ja ne instaliram patcheve.
Argument ti je cista logicka pogreska tako da uopce ne zasluzuje komentar. A i kad ne bi bio logicka pogreska, sa zadovoljstvom te obavjestavam da mi je System Restore vise puta pomogao - izmedju ostalog, ponistio je infekciju jednim crvom. Namigiva

Lightning kaže...
I nikad nisam imao problema...  Inače ovakve bugove od strane M$-a je moguće "blokirat" uporabom kvalitetnog antivirusa/firewalla  ili je to toliko kapitalna greška da ni oni ne pomažu?
Da se takve stvari mogu rijesiti samo firewallovima i antivirusnim programima, sigurnosni updateovi nam uopce ne bi bili potrebni. Prva i osnovna linija obrane je patchiran operacijski sustav - sve ostalo dolazi nakon toga...
17 godina
neaktivan

Samo jedan mali demanti: update koji dolaze od MS-a kao optional znaju biti opasni i ponašati se
kao virusi ...zato oprez pri takvim iskustvima jer tad u nekim(mojem) slučaju system Restore nije radio i morao sam shadow
kopiju sustava staviti..a radilo se o "optional" update,ja kriv ,i zato oprez i pri MS-u!

Private
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Argument ti je cista logicka pogreska tako da uopce ne zasluzuje komentar. A i kad ne bi bio logicka pogreska, sa zadovoljstvom te obavjestavam da mi je System Restore vise puta pomogao - izmedju ostalog, ponistio je infekciju jednim crvom. Namigiva

Da se takve stvari mogu rijesiti samo firewallovima i antivirusnim programima, sigurnosni updateovi nam uopce ne bi bili potrebni. Prva i osnovna linija obrane je patchiran operacijski sustav - sve ostalo dolazi nakon toga...
Ja mogu bazirat svoje izjave samo na svojem iskustvu, a kako se ne bavim u životu sa održavanjem računala... (uglavnom slažem za prijatelje i kolege)

Kažem, od onog šta sam ja do sad vidio, bez ikakvog "patchiranja", nikakvih problema, a system restore po defaultu "disejbliram" odmah nakon instalacije. (uključujući i Automatic Update, Security center isl...). Jednostavno mi se to pokazalo kao naučinkovitije rješenje bez ikakvih problema....

Ma super... šta se onog zadnjeg tiče mislim... šta ne bi neki malo bolji firewall tipa ZoneAlarm trebao filtrirat svaki oblik neželjenog prometa??
17 godina
neaktivan

System Restore mi jeviše puta pomogao ,a samo eto u jednom slučaju nije....zbog svih napada
koji štošta zaobilaze treba imati i kopiju cijelog sustava OS ,a ne samo CD ili DVD boot, i nikad ne onemogućavam system restore.
Pacthevi su itekeko dobro došli jer bez njih prođe dva ili tri mjeseca i komp ode u bananu,više puta vidio i skusio.
A prije nego se i ide instalirati nešto od MS-a može se proguglati o toj zakrpi i uvijek se dozna kakve su mane i prednosti---to savjetujem
svakome da napravi ,da sam to napravio taj jedini put,ne bih instalirao optional zakrpicu koje su uvijek zamke ,a i sam MS pere
ruke od njih kad su optional.Tako je i sa tim "crvom" .Provjera pa instalacija ali i backup prije toga!

Private
18 godina
moderator
Lightning kaže...
Ma super... šta se onog zadnjeg tiče mislim... šta ne bi neki malo bolji firewall tipa ZoneAlarm trebao filtrirat svaki oblik neželjenog prometa??
Kak da firewall zna zelis li ti virus/crv ili ne? Pogledaj malo u opcije firewall pa pogledaj kriterije prema kojima on filtrira promet. Nigdje nemas opciju "filtriraj virus". Namigiva
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Lightning kaže...
Kak da firewall zna zelis li ti virus/crv ili ne? Pogledaj malo u opcije firewall pa pogledaj kriterije prema kojima on filtrira promet. Nigdje nemas opciju "filtriraj virus". Namigiva
šta ne bi taj "virus" trebao uć preko nekog porta ili nešto slično? mislim mora se nekako spojit na moj komp?

A još da nisam toliko lijen pa da odem pročitat šta piše o ovom exploitu vjerojatno bi si sam odgovorio na pitanje...
17 godina
Crv Downadup u prodoru

Ha Ha Zone Alarm Firewall je firewall boljeg tipa svasta evo pa vidi gdje je!!! Firewall bas i ne filtrira viruse i crve ali ima njih par koji se ne daju ugasiti od istih crva i virusa no patch za xp rijesava stvar,to su testovi curenja podataka kroz firewall!!!Cool

http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/results.php

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 20:02 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Lightning kaže...
mbaksa kaže...
Lightning kaže...
šta ne bi taj "virus" trebao uć preko nekog porta ili nešto slično? mislim mora se nekako spojit na moj komp?
Velik broj, ako ne i vecina, virusa/crva u posljednje vrijeme sire se iskoristavajuci buffer overflow - ne znam kakve to veze ima s portovima ili drugim kriterijima prema kojima firewall filtrira promet.

Ako govoris o ovom konkretnom crvu koji iskoristava servis Server (a nismo o tome govorili), firewall ce vjerojatno blokirati pokusaje koristenja tog servisa preko Interneta, ali nece (nuzno) u lokalnoj mrezi, sto znaci da ako netko u mrezi (recimo u firmi ili ako doma imas vise kompjutera) ima inficiran kompjuter, ta infekcija se moze prosiriti na sva ostala nepatchirana racunala u toj mrezi.
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Ako govoris o ovom konkretnom crvu koji iskoristava servis Server (a nismo o tome govorili), firewall ce vjerojatno blokirati pokusaje koristenja tog servisa preko Interneta, ali nece (nuzno) u lokalnoj mrezi, sto znaci da ako netko u mrezi (recimo u firmi ili ako doma imas vise kompjutera) ima inficiran kompjuter, ta infekcija se moze prosiriti na sva ostala nepatchirana racunala u toj mrezi.
Koji sam ja panj :D  da sam išao čitat na što se uopće odnosi (ako je vezano uz servis Server) nisam ga morao ni instalirat - s obzirom da taj servis uglavnom stavljam na "disabled"
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ha Ha Zone Alarm Firewall je firewall boljeg tipa svasta evo pa vidi gdje je!!! Firewall bas i ne filtrira viruse i crve ali ima njih par koji se ne daju ugasiti od istih crva i virusa no patch za xp rijesava stvar,to su testovi curenja podataka kroz firewall!!!Cool

http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/results.php

Ma daj, ti testovi nisu vjerodostojni, covjek zaraduje na prodaji firewalla pa slaze tablice onako po zaradi.
Ima dosta stranica koje pokazuju bas suprotno.
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice