ClearType vs Retina…

poruka: 57
|
čitano: 6.374
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ClearType vs Retina…".
13 godina
protjeran
ClearType vs Retina…

Glupa rasprava opcenito. Normalno je da nitko nece vidjeti razliku izmedju 1500 i 2000dpi u blizoj buducnosti.

Ali razliku izmedju iPada3 i Surfacea ce vidjeti svatko pod uvjetom da ima zdrav vid. iPad ima puno bolji display, MS je tu failao, i sta sad tu? Big deal.

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: ClearType vs Retina…
jumboY kaže...

Glupa rasprava opcenito. Normalno je da nitko nece vidjeti razliku izmedju 1500 i 2000dpi u blizoj buducnosti.

Ali razliku izmedju iPada3 i Surfacea ce vidjeti svatko pod uvjetom da ima zdrav vid. iPad ima puno bolji display, MS je tu failao, i sta sad tu? Big deal.

ako mu je rezolucija jedina mana...

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
13 godina
protjeran
ClearType vs Retina…

Odgovor na to pitanje ne mozemo znati. Barem ne jos.

No s druge strane, glavni adut svakog tableta osim softwarea trebao bi biti ekran.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
grzzi kaže...

upitaj se koja je "rezolucija stvarnosti" ... još smo jako daleko od rezolucije koja bi zaista davala privid realnosti, premda je već navođena na forumu. Naravno sama razlučivost je samo jedna od stavki, ali poboljšava se i dinamički raspon

Rezolucija stvarnosti je neograničena, ali se ista stvar ne može reći i za rezoluciju ljudskog oka. Moj oštećeni vid sve slabije registrira daljnja poboljšanja u rezoluciji ali i dalje dobro registrira boje i svijetlinu, stoga držim da je raspon je puno bitnija stavka sada. Ali to je stavka koja nikada neće moći doseći ni blizu onoga što priroda nudi. Kad bi teoretski imao takav ekran, to bi bio veoma opasan ekran. Potpuno ista stvar vrijedi i za dinamički raspon zvučnika recimo.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.10.2012 22:20 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
apoteka kaže...
jumboY kaže...

Od 32gb 12gb zauzima os.

IMO mana

http://www.businessinsider.com/microsoft-surface-storage-size-2012-10

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
17 godina
neaktivan
ClearType vs Retina…

Ovo natjecanje u gustoći ekrana je itekako bilo potrebno i donosi značajan napredak u raznim segmentima a ne samo u oštrini slova. Rastom potražnje raste proizvodnja i pristupačnost takvih ekrana. Neka se samo nastavi taj trend i uskoro bi mogli uživati u fascinantnoj virtualnoj stvarnosti gdje je mala rezolucija i skupoća ekrana velike gustoće jedini preostali problem. http://www.kickstarter.com/projects/1523379957/oculus-rift-step-into-the-game

Is it weird that this gave me an orgasm?

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bistri kaže...
apoteka kaže...
jumboY kaže...

Od 32gb 12gb zauzima os.

IMO mana

ios i windows nisu usporedivi

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
15 godina
bistri kaže...

Definitivno previše.

Znači na modelu od 16gb samo 4 će bit slobodna. Imaš pravo ne gledan šta čitan.

Swedish latin super funk.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.10.2012 23:10 (sirka666).
15 godina
neaktivan

16gb model ne postoji

ali ne zaboravimo sd kartice

da i ne spominjem usb storage

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.10.2012 23:09 (apoteka).
15 godina
apoteka kaže...

Kako nisu?

RT verzija windowsa je usporediva, x86 nije.

15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
apoteka kaže...

Kako nisu?

nema velike razlike izmedu rt i pro

jedino aplikacije koje ce se doduse moci jednostavno portati na rt i wp

ako bude to radilo kako treba i ako se moze psd obradivati na

tabletu i desktopu u jednakoj mjeri, onda je usporedba jos manje smislena

13 godina
protjeran
ClearType vs Retina…

Ako, ako, ako...

Ako winrt stvarno uzima 12GB, onda je to previse. "Prava" verzija je vec druga prica.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Ako, ako, ako...

Ako winrt stvarno uzima 12GB, onda je to previse. "Prava" verzija je vec druga prica.

evo nas na IT forumu i ljudi misle da je 32gb stvarna velicina

svasta...

14 godina
neaktivan
ClearType vs Retina…

Kada prijedjemo tocku X, tada poveanje rezolucije iznad te tocke nece imati smisla.

Tocka X je 74 MPX na 20" 

One child dies every five seconds. Dirty water KILLS 6000 children per day. 45.000 people die in the US annually because they don't have health care. US spent $18 BILLION a WEEK on Iraq.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
ClearType vs Retina…

Koliko me pamet služi, ovo sa ClearTypeom je glupost. ClearType tehnologija radi sa podpikselima, što znači da ona radi u samo jednom modu - ili portrait ili landscape, jer se pikseli ne mogu fizički okrenuti. Na prijenosnim uređajima podpikselno iscrtavanje fontova nema smisla. Apple to nije implementirao u iOS 6 - pametna odluka.

Ukoliko se gleda općenito renderiranje fontova, iOS je u tom smislu u prednosti bez obrzira na rezoluciju, zahvaljujući moćnijem pogonu za iscrtavanje.

Ovo sa ClearType-om je cisti bullshit... ClearType se ne koristi u "Metro" sučelju i inače. ClearType je rezerviran za desktop, a u Metro sučelju se koristi normalni Anti-Aliasing bez podpikselne preciznosti...

i'm going back to 505...

1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
apoteka kaže...
jumboY kaže...

Ako, ako, ako...

evo nas na IT forumu i ljudi misle da je 32gb stvarna velicina

svasta...

Evo nas na IT forumu, ali kao da smo na Index.hr forumu. Naime, ljudi izvlace vlastite konkluzije bez ikakvih premisa po kojoj bi istu argumentirale.

I da... 32GB je stvarna velicina (otprilike barem). Samo normalno da ce OS uzeti malo. Ovdje je problem sto to nije malo, vec stvarno pretjerano puno. Da su punokrvni winzi u pitanju, shvatio bih i ne bih se ni osvrnuo na tu cinjenicu. No winRT nisu punokrvni winzi, niti ce to ikad biti. WinRT je tablet/mobitel OS, a 12GB za takav OS je pretjerano puno. As simple as that.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 0:10 (jumboY).
17 godina
neaktivan
apoteka kaže...
bistri kaže...
apoteka kaže...
jumboY kaže...

Od 32gb 12gb zauzima os.

IMO mana

Ko spominje ios, ali vec kad si spomenuo ios6 je oko 800mb, jelly bean je po mojim saznanjima 400-500mb, ovo zauzima 12gb, stvarno neusporedivo. A ne da pricam o cinjenici da su i ios i android provjereni i kvalitetni tablet os-ovi onda se ne mogu vise sloziti da je neusporedivo ustvari bilo bi full retard da ih ides usporedjivat na prvu, za jedno dvije godine cemo vidjet jel su winrt dostojna konkurencija.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
17 godina
odjavljen
ClearType vs Retina…

Da iza neke razine povećanje rezolucije nema smisla - nema, ali uobičajeni dot pitch je daleko od te granice. Jako daleko. Razlika u kvaliteti prikaza (najviše teksta) je enormna između mog običnog 24" na 1920 i 27" na 2560, a pozdravio bih rado i 3200.

Troll level: sensei
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
ClearType vs Retina…

Ja imam 1280x800.

Za ono što radim sasvim dovoljno. Pa si vi mislite.

Ad astra peronospora

0 0 hvala 0
17 godina
apoteka kaže...
sirka666 kaže...
apoteka kaže...

Kako nisu?

nema velike razlike izmedu rt i pro

jedino aplikacije koje ce se doduse moci jednostavno portati na rt i wp

Ima ogromne razlike, RT i x86 arhitektura su neusporedivi. RT je po mom mišljenju samo sjena x86 Windowsa 8. Lično koristim isključivo Windowse 8 već godinu dana i mogu samo reći da će se sva moja butuća stolna, prijenosna ili mobilna računala bazirati isključivo oko Windowsa 8, a ako ikako mogu da izbjegnem RT verziju istoga izbjeći ću ju kako znam i umijem.

Jedina stvar gdje je kriv Microsoft pa i ostale kompanije koje žele konkurirati ili pak prestići Apple jeste u samoj politici dizajniranja uređaja. Pa pobogu brate, ne proizvodi tkzv. retina panele Apple, i ako već postoje takvi uređaji ne znam šta čekaju ostali proizvođači. Da sam ja neki CEO u bilo kojoj od ovih velikih kompanija (Asus, Acer, Lewnovo, Samsung, Microsoft) uzeo bi maksimum od postojećih tehnologija, platio dobrom dizajneru da dizajnira uređaj, koristio materijale kao što su brušeni aluminij, staklo, nehrđajući čelik i napravio top uređaj.

Svakome nešto nedostaje, ima četvero-jezgreni procesor, top memorije, dobru kameru ali ekran njoja. Ili bilo koja od ovih kombinacije, pogledajte top modele bilo kojih proizvodjača i uvijek nešto nedostaje, izgleda da jedino kome to uspjeva jeste Samsungu i ne čudi me da ga se Apple toliko boji. Pa da sam na mjestu šefa Microsofta rekao bi kakvih 1366*768 kakvih 32 GB memorije, care rokaj koliko god može, zar u svemu Apple mora probiti neku granicu.

l.p. svima

17 godina
neaktivan
ClearType vs Retina…

kompletan tablet je  za laika sa strane ekran, interfejs i brzina rada, kod MSa ekran znaci slabe rezolucije, interfejs nov i jos neprihvacen a ako treba baratati sa 12GB OSom dok radis nesto na njemu velika je vjerojatnoca da ce i brzina biti so so.

Evo mene tablet iskljucivo interesuje kao poslovna alatka za fotografije, malko nuzne terenske obrade, i prikaz portfolia. Nema sile da me neko ubjedi da dva ekrana iste tehnologije i razlicite rezolucije budu jednaki ili da je bolji onaj sa nizom rezolucijom, jednostavno onaj sa manje tacaka moze prikazati manje informacija i to je to, pa bilo to slova na ekranu ili u mom slucaju detalji na fotografiji.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nije 12 nego najvise 7-8gb
15 godina
apoteka kaže...
nije 12 nego najvise 7-8gb

Nigdje dosad nisam pročitao 7-8 već svugdi spominju broju 12gb.

15 godina
neaktivan

zar 32gb nema zapravo 28-29gb?

sto kazu is ms-a

After the OS, Office RT and a bunch of apps, you will still have more that 20GB.

vjerojatno se misli na stvarnu velicinu koju vidis u exploreru

sam office ima oko 500mg. za te druge aplikacije ne znam

uostalom cijena je ista kao i za 16gb ipad

a ponavljam ne zaboravimo sd kartice, externe diskove itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 11:27 (apoteka).
17 godina
odjavljen
Što ti znači to "baratati OS-om" i kakve to veze ima s brzinom?!
Nije pitanje koliko prikaže, nego koliko ti vidiš. Nisu ni papu mogli uvjeriti da je zemlja okrugla. :)
Troll level: sensei
17 godina
neaktivan
ClearType vs Retina…

Ne sastoji se dobar ekran samo od rezolucije, a gdje je tu kontrast, brzina odaziva, kut gledanja, reprodukcija boja, kalibracija? Čak i sam omjer stranica je jako bitan. Na kraju kao što je netko već napisao ovisi i o sadržaju (softveru) koji gledaš na tom ekranu.

U svemu ovome mi je zanimljivo to šta sam prije 5 godina svoj ekran (Samsung LCD 20", meni odličan ekran, kalibriran i dan danas ga koristim) platio 2100 kn, a sada za te novce mogu kupiti Dell 24" IPS LED, koji je neusporedivo bolji u svemu. Tako sam još imao i neku katodnu TV koja je koštala 4000 kn a sad za te pare imam Panasonic plazmu 107 cm. Prije nisam ni u snovima zamišljao da bi mogao imat toliku plazmu doma, jednostavno bile su astronomski skupe a sad je kupiš za kikiriki. Samo je pitanje vremena kad ćemo svi imat jako kvalitetne ekrane, a uz to lovaši će imat neki 4D doživljaj ili sličnu budalaštinu jer njih ipak pare svrbe i pate od pi.zdarija :)

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tony kaže...

Ne sastoji se dobar ekran samo od rezolucije, a gdje je tu kontrast, brzina odaziva, kut gledanja, reprodukcija boja, kalibracija? Čak i sam omjer stranica je jako bitan. Na kraju kao što je netko već napisao ovisi i o sadržaju (softveru) koji gledaš na tom ekranu.

U svemu ovome mi je zanimljivo to šta sam prije 5 godina svoj ekran (Samsung LCD 20", meni odličan ekran, kalibriran i dan danas ga koristim) platio 2100 kn, a sada za te novce mogu kupiti Dell 24" IPS LED, koji je neusporedivo bolji u svemu. Tako sam još imao i neku katodnu TV koja je koštala 4000 kn a sad za te pare imam Panasonic plazmu 107 cm. Prije nisam ni u snovima zamišljao da bi mogao imat toliku plazmu doma, jednostavno bile su astronomski skupe a sad je kupiš za kikiriki. Samo je pitanje vremena kad ćemo svi imat jako kvalitetne ekrane, a uz to lovaši će imat neki 4D doživljaj ili sličnu budalaštinu jer njih ipak pare svrbe i pate od pi.zdarija :)

E upravo tako, ako je cijena uvjek down zasto onda MS pravi nas volovima i prodaje za iste pare ili skuplje slabiji ekran, tj slabije rezolucije, jer ne moze se spocitati IPADovom ugao gledanja, boje i svjetlina.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice