Ma ATI rula, uvijek sam njihov navijac iako trenutno imam Nvidiu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A što je sa podrškom za physix?
Ma morate priznati da je to sranje.Ne zbog Ati-a,nego zato kaj su se tek sad praktički počeli raditi naslovi za DX10 ,a oni bi več prešli na DX11.
Ili je to možda opet njihov dogovor s nVidiom?! Pa bu sad nVidia kasnila z DX11 kak je ATI sa DX10?
Zapravo ja sam nvidia fan no ipak vjerujem da grafičke koje podržavaju dx 10 ce podrzavat i dx 11....
Naravno možda je samo to neka propaganda da bi kupili skupe grafičke....
Mislim ipak da nvidia vodi u borbi za trziste baš zbog cude koji odusevljava...
Zar opet novi DX...tehnologija napreduje a ja statičan...hardware star 5 god...hehe
Moje objektivno mišljenje je da je to čista glupost...kaj bude svakih 6 mjeseci novi dx...a mi malog džepa nek se adaptiramo :(
Ma to je stvarno previse, pa jos se ni DX 10 ne koristi "do kraja"!
Hmm - koliko sam ja čuo DX11 je nadogradnja na DX10,a ne sasvim novi API
A i oni sto se zale da DX10 nije dobro iskoristen i da je prezahtjevan - nije istina - ja vrlo dobro i ugodno igram DX10 naslove na svojoj 8600GT koja je koštala 1000kn kad sam je kupio prije god,a sad ju mozete dobit i za 300kn
Što se tice samog DX11 ima na TomsHardware jedan dobar clanak o tome... i odmah usporedba sa OpenGL om 3: http://www.tomshardware.co.uk/opengl-directx,review-31330.html
A to da ce sljedece godine izbacivat graficke koje podrzavaju DX11 nije uopce cudno, jer ako M$ izbaci nove windoze morat ce postojat graficke koje rade na tom API-ju.
Meni je apsolutno svejedno, mogu oni izbacit i DX12, jer ja jos uvijek gejmam u DX9, i framerate je puno bolji nego u DX10, a razlika u kvaliteti slike je mom oku neprimjetna. Ionako igre koje podrzavaju "pravi" DX10 mozemo nabrojit na prste jedne ruke, a o DX11... mozda bi bilo najbolje da preskocimo DX10 :D

Pa tek su počeli radit DX 10igre i već idu na DX 11(samo me zanima kakva će grafika to biti)
Neka netko nabroji bar 10 DX 10 igra!
Ja ću započeti:Crysis,World in Conflict,Bioshock,Call of Juarez,Supreme Commander
Dalje neznam
OpenCL iz teksta je greška u pisanju ili neki novi "API"?
Pa tek su počeli radit DX 10igre i već idu na DX 11(samo me zanima kakva će grafika to biti)
Neka netko nabroji bar 10 DX 10 igra!
Ja ću započeti:Crysis,World in Conflict,Bioshock,Call of Juarez,Supreme Commander
Dalje neznam
Logično je da nema toliko puno DX10 igara jer je većina ovih što danas igramo pravljena prije izlaska DX10. Tek sljedeće godine možemo očekivati navalu pravih DX10 naslova.
Ma samo nek rade na novim čipovima i novim verzijama DirectX-a, uopće se ne radi o tome dal ćemo mi imat para za sve to; samo nek guraju tehnologiju naprijed, to je cilj! Još malo pa ćemo imat holodeck-ove
Bedasto je to što trenutačno samo najjače kartice mogu kak spada 'vrtiti' DX10 naslove, a oni već najavljuju DX11.
Naravno, ako će to u biti postati optimiziraniji DX10, onda ok, ali ukoliko idu samo na pojačavanje i dodavanje 'fičra', onda je to sra**!
P.S. Uz najavljene ray-tracing GP/CPUove (Intel - Larrabee) za godinu i pol do dvije situacija na grafičkom tržištu bi se mogla sasvim promijeniti.
Pa dok budu windowsi novi izlazili izlazit će i novi API.
U svemu ovome ne vidim baš previše smisla, ali vrijeme prolazi i donosi nove stvari.
Ja sam još uvijek na dx9 i igram sve ono što moja GeForce6600 može terat, a takvih
naslova vjerujte jos zaista ima dosta!
Aha igras da samo na kojoj rezi?
800x600 :D
Nista cudno...to rade samo da sto prije zarade jer cim dođe novi dx odmah ti je grafa zastarila...a smjesno je sto cemo tek s dx 11 karticama moci pokretati dx 10 naslove kak spada,ja tek sada sa ati 4850 pokrecem dx9 naslove u full detaljima a crysis na dx 10 sa maximalnim detaljima neigriv(mislim na 1280 very high i 4xaa)
Tako da sve je to normalno i nama ne ide pod ruku...
zašto adapteri?
pa kaj nemas DVI na monitoru?
ako imas tako stari monitor, koji je smisao beskrajno skupe graficke?
zašto adapteri?
pa kaj nemas DVI na monitoru?
ako imas tako stari monitor, koji je smisao beskrajno skupe graficke?