Cinema Display u 27 inča

poruka: 39
|
čitano: 4.496
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cinema Display u 27 inča".
17 godina
neaktivan
Cinema Display u 27 inča

Dajte ljudi, nemojte me zajebavat, ma kakv Spyder za ozbiljnu kalibraciju, bolje ima napravljene skupi monitor presete nego li su rezultati dobijeni sa Spyderom. Nije uzalud pravi kalibracijski alat i po par tisuća eura i nravno takav alat je softversko-hardverski.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Cinema Display u 27 inča

Pital je za hardversko naštelavanje monitora i odgovoril sam Spyder...
Kolko je to dobar proizvod nemam pojma i ne ulazim u isplativost istog.

Evo nešto skuplje i vjerojatno kvalitetnije. X-Rite

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 15:57 (NEW_MAN).
18 godina
neaktivan
Cinema Display u 27 inča
nema smisla bas uspoređivati tv i monitor. na 27 inca je stavljeno 2560x1440 px. takve gustoće pixela ne postoje na telkama. Max full HD na 32 inca je daleko manja gustoća i pixeli bi bili preogromni za raditi nešto tj gledati izbliza. Osim toga čisto sumnjam da je elektronika i kvaliteta matrica na toj razini za potrosacku elektroniku (kontrola kvalitete etc)

stare al cineme su najbolji monitori koje sam probao. matte su btw. hw kalibracija je postala poprilično rijetka stvar, čak i u high end produkciji tiska...
A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bara kaže...
Beeri kaže...

Cinema 30 nije glossy, a uparena s hardverskim kalibratorom daje vrhunske rezultate (a i ona ima velik broj certifikata).

To sto kazes za Eizo stoji, al kosta 3500 Eura, a s obzirom da se monitor takve namjene u pravilu kalibrira svaki mjesec, a negdje i prije svakog veceg projekta, ta famozna elektronika ne dolazi previse do izrazaja. Sto se tice starenja monitora nema ni tu nekog veceg straha, starenjem odlazi prvo svjetlina koja je pri kupnji oko 300 cd/m2, a takav se monitor ionako kalibrira na nekih 120cd/m2...

Kažem ako monotor ima potrebnu elektroniku onda je stvarno nepotrebno kalibrirat prije svakog prohekta jel ta elektronika drži RGB tracking, osvjetljenje, kao i Delta E postojanima.

Koji je to točno hardverski kalibrator?

Inače Cinema ima sprijeda staklo ako se ne varam što znači da je glossy.

Pa cinema 30 nema staklo!

Ok ako se nemora, al dosta ljudi u takvim poslovima ce to prakticirati uvijek, jer prikaz ovisi i o osvjetljenju okoline u kojoj se monitor nalazi...

X-rite ili stariji Gretagmacbeth a i Spyder odradjuje svoj posao sasvim pristojno

“Let the future tell the truth, and evaluate each one according to his work and accomplishments. The present is theirs; the future, for which I have really worked, is mine.”
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
nema smisla bas uspoređivati tv i monitor. na 27 inca je stavljeno 2560x1440 px. takve gustoće pixela ne postoje na telkama. Max full HD na 32 inca je daleko manja gustoća i pixeli bi bili preogromni za raditi nešto tj gledati izbliza. Osim toga čisto sumnjam da je elektronika i kvaliteta matrica na toj razini za potrosacku elektroniku (kontrola kvalitete etc) 

Žalosno al istinito, bolja je elektronika kod TV-a(uostalom pusti film na jednom i na drugom, probaj kalibrirat oboje) nego kod monitora. Isto tako CCFL LCD je nekih 30-40% jeftiniji od LED LCD iako je ovaj potonji u biti lošiji izbor.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 18:00 (Bara).
18 godina
cekpi kaže...
artfull kaže...
jesus, počelo se telke i monitore uspoređivati. sto je sljedeće?

mac vs pc :)

a usporedba više bila usmjerena u to da bez obzira koliko to (možda) kvalitetno i fensi bilo da je ipak preskupo

Usporedujes kokos i jaje, i sad se jos se nesto opravdavas za ovakvu glupost. Bolje ti mucat Mr. fensi sa 107cm televizorom.

e.......
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 21:33 (AlterA).
16 godina

malo je glupo 27 inča nazvati cinema ja imam tv od 32 inča i kad gledam neki 21 :9 film premali je,za 4 :3 je je ok ali za film u 21 :9 premal je

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
odjavljen
Cinema Display u 27 inča

Cijena 999$.

U EU 999€, a kod nas dodajte jos jednu jedinicu naprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Cinema Display u 27 inča
cijela linija se već 6-7 godina zove cinema jer su to bili valjda prvi wide screen mainstream "profi" monitori. I dalje mi je draza stara serija od koje imam 3 ili 4 dvadesetice, jednu 23icu a nažalost niti jednu 30icu koja se jedina još prodaje sad i koju bih bez razmišljanja uzeo prije ovog da je isto 999 dolara.

sto nije 24 cinema 16:10 a ovaj sad 16:9 ... ili dolazi i novi 24 sad.
A.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice