Dajte ljudi, nemojte me zajebavat, ma kakv Spyder za ozbiljnu kalibraciju, bolje ima napravljene skupi monitor presete nego li su rezultati dobijeni sa Spyderom. Nije uzalud pravi kalibracijski alat i po par tisuća eura i nravno takav alat je softversko-hardverski.
Pital je za hardversko naštelavanje monitora i odgovoril sam Spyder...
Kolko je to dobar proizvod nemam pojma i ne ulazim u isplativost istog.
Evo nešto skuplje i vjerojatno kvalitetnije. X-Rite
stare al cineme su najbolji monitori koje sam probao. matte su btw. hw kalibracija je postala poprilično rijetka stvar, čak i u high end produkciji tiska...
A.
Cinema 30 nije glossy, a uparena s hardverskim kalibratorom daje vrhunske rezultate (a i ona ima velik broj certifikata).
To sto kazes za Eizo stoji, al kosta 3500 Eura, a s obzirom da se monitor takve namjene u pravilu kalibrira svaki mjesec, a negdje i prije svakog veceg projekta, ta famozna elektronika ne dolazi previse do izrazaja. Sto se tice starenja monitora nema ni tu nekog veceg straha, starenjem odlazi prvo svjetlina koja je pri kupnji oko 300 cd/m2, a takav se monitor ionako kalibrira na nekih 120cd/m2...
Kažem ako monotor ima potrebnu elektroniku onda je stvarno nepotrebno kalibrirat prije svakog prohekta jel ta elektronika drži RGB tracking, osvjetljenje, kao i Delta E postojanima.
Koji je to točno hardverski kalibrator?
Inače Cinema ima sprijeda staklo ako se ne varam što znači da je glossy.
Pa cinema 30 nema staklo!
Ok ako se nemora, al dosta ljudi u takvim poslovima ce to prakticirati uvijek, jer prikaz ovisi i o osvjetljenju okoline u kojoj se monitor nalazi...
X-rite ili stariji Gretagmacbeth a i Spyder odradjuje svoj posao sasvim pristojno
Žalosno al istinito, bolja je elektronika kod TV-a(uostalom pusti film na jednom i na drugom, probaj kalibrirat oboje) nego kod monitora. Isto tako CCFL LCD je nekih 30-40% jeftiniji od LED LCD iako je ovaj potonji u biti lošiji izbor.
mac vs pc :)
a usporedba više bila usmjerena u to da bez obzira koliko to (možda) kvalitetno i fensi bilo da je ipak preskupo
Usporedujes kokos i jaje, i sad se jos se nesto opravdavas za ovakvu glupost. Bolje ti mucat Mr. fensi sa 107cm televizorom.
malo je glupo 27 inča nazvati cinema ja imam tv od 32 inča i kad gledam neki 21 :9 film premali je,za 4 :3 je je ok ali za film u 21 :9 premal je
Cijena 999$.
U EU 999€, a kod nas dodajte jos jednu jedinicu naprijed.
sto nije 24 cinema 16:10 a ovaj sad 16:9 ... ili dolazi i novi 24 sad.
A.