Cinema Display u 27 inča

poruka: 39
|
čitano: 4.496
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cinema Display u 27 inča".
18 godina
Cinema Display u 27 inča

Ovo bih si štel imat, al bez ovih djidji kao sto su zvucnici, USB hubovi i slicno.

Kolike su cijene ekvivalenata ovom ekranu (dakle 27'' IPS matrica sa ovom rezolucijom) kod nas?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Cinema Display u 27 inča
tnakir kaže...

Ovo bih si štel imat, al bez ovih djidji kao sto su zvucnici, USB hubovi i slicno.

Kolike su cijene ekvivalenata ovom ekranu (dakle 27'' IPS matrica sa ovom rezolucijom) kod nas?

ima da ti cijena presedne :D

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=Cinema+Display&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretraži

banda lopovska, da je barem 5k kn odma kupujem :D

Nekako je dosadno bez luxx-a nemam koja pod*ebavati
17 godina
neaktivan
Cinema Display u 27 inča

Al ček malo. Profesionalcima koliko ja znam nimalo ne odgovara glossy zaslon. Jel tako???

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
ja00022 kaže...

Al ček malo. Profesionalcima koliko ja znam nimalo ne odgovara glossy zaslon. Jel tako???

Pravi PC-jasi rade u mraku :)))))

Tako da zapravo glossy ne smeta. Ali da, gadno je kad ti se reflektira neonka ili svjetlo s prozora :(

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...
tnakir kaže...

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=Cinema+Display&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretraži

iiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaa pa moja telka od 107cm je koštala jeftinije od najjeftinijeg cinema displaya

kod mene normalno radi.....
18 godina
Jim Carrey kaže...
tnakir kaže...

Ma ja sam mislio na druge proizvodjace... LG, Samsung, AOC? Dakle cijene alternativnih 27'' IPS matrica sa ovom rezolucijom

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

LCD DELL U2711 (27" TFT 2560x1440@60Hz, TN, 1000:1, 80000:1(DCR), 178/178, 6ms, 350cd/m2, VG

5000 KN+

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
18 godina
bistri kaže...
tnakir kaže...

LCD DELL U2711 (27" TFT 2560x1440@60Hz, TN, 1000:1, 80000:1(DCR), 178/178, 6ms, 350cd/m2, VG

5000 KN+

Jeftinije od 24'' CinemaDisplaya u nas.

I'm going woo woo
17 godina
protjeran

DELL U2711 na papiru savrsen i jeftin monitor sa IPS matricom i velikom rezom,

kod nas je izgleda tako jeftin jer je dosla roba sa greskom te dobar dio ljudi koji su ga kupili

se zale na katastrofalno losu sliku i cudne zute boje gdje ih nebi trebalo biti

od toga je bolovala i Apple matrica pa su bili povuceni, (mozda su ih prepakirali za PC trziste)

da ima sliku kakvu treba imat kupio bih ga odma

18 godina
abraham kaže...

DELL U2711 na papiru savrsen i jeftin monitor sa IPS matricom i velikom rezom,

kod nas je izgleda tako jeftin jer je dosla roba sa greskom te dobar dio ljudi koji su ga kupili

se zale na katastrofalno losu sliku i cudne zute boje gdje ih nebi trebalo biti

od toga je bolovala i Apple matrica pa su bili povuceni, (mozda su ih prepakirali za PC trziste)

da ima sliku kakvu treba imat kupio bih ga odma

Imas kakav prijedlog za 27'' mrcinu?

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 10:31 (tnakir).
18 godina
neaktivan
Cinema Display u 27 inča
cijena je usporediva sa sličnim dellom u USA. važnije je da li je riješen problem zutila, fleka i slično od cega su patili i iMacovi sa istom matricom i dellovi (ima i thread tu negdje po forumu ). Ja bih radije stari 30 al da je bar po
istoj cijeni.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cinema Display u 27 inča

ako neko kvalitetu trazi mimo eiza onda HP LP2480ZX poprilicno je skup ali puno i daje

ako se dijagonala trazi onda opet hp ima 30tke za ispod 10k kn ipse

Neki budget monitori bi bili

ultra budget lenovo 220lx sa spvom samo bu to tesko naci bilo di.3k kn odlicna spva

Nec LCD2490WUX .Nec je znao biti na akciji i cijene variraju od 4,5k do 7k kn 

apple svakako ne konkurira kvalitetom (za multimediju ce svakako posluziti ali davtat tolike novce da se pogleda film bolje u 107 plazmu panasonic ulozit) .Sa dellom imam losa iskustva ali moguce da sam naiso na lose revizije

Philips ,lg ,samsung low cost spva ili ipse nisam vidio 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Bolje Eizo od 22'' nego Cinema od 30''.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
18 godina
Bara kaže...
tnakir kaže...

Bolje Eizo od 22'' nego Cinema od 30''.

Ti dosa provocirat :)

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ti dosa provocirat :)

Da nema i Appleovaca koji tako tvrde onda bi se možda i moglo tako okvalificirat.

18 godina
neaktivan
Cinema Display u 27 inča
cinema 30 i cijela serija su vrhunski monitori. Ne vidim nikakvu potrebu za eizom.
A.

0 0 hvala 0
18 godina
cekpi kaže...
Jim Carrey kaže...
tnakir kaže...

iiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaa pa moja telka od 107cm je koštala jeftinije od najjeftinijeg cinema displaya

Kada si kupio smeće od teelvizora !

16 godina
neaktivan
movie kaže...
cekpi kaže...
Jim Carrey kaže...
tnakir kaže...

Kada si kupio smeće od teelvizora !

a ti si neki ful pametan da znaš kakvu telku imam doma

15 godina
protjeran
cekpi kaže...

ne treba bit posebno pametan za zakljucit koja je klasa televizije od 107 cm i 5000 kn (imam i ja jednu takvu). ovdje je ipak rijec o monitoru koji ne spada u masovnu potrosacku elektroniku i za ocekivati je da je skuplji od mainstream tv-a. postoje bolje i losije televizije. one bolje ne kostaju ispod 15k kuna.

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
cekpi kaže...

ne treba bit posebno pametan za zakljucit koja je klasa televizije od 107 cm i 5000 kn (imam i ja jednu takvu). ovdje je ipak rijec o monitoru koji ne spada u masovnu potrosacku elektroniku i za ocekivati je da je skuplji od mainstream tv-a. postoje bolje i losije televizije. one bolje ne kostaju ispod 15k kuna.

Ah bi se zacudil kakva je telka od 8k g20 panasonic.A za 5,500 se mogo naci prethodnik koji je bil cist pristojan

18 godina
neaktivan
Cinema Display u 27 inča
jesus, počelo se telke i monitore uspoređivati. sto je sljedeće?
A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Cinema Display u 27 inča

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Commodore kaže...
cekpi kaže...

telku sam platil bez pdv i u trenutku kada je izašla novija generacija tako da sam dobio jako kvalitetan tv za pristojne novce s druge strane ne patim na ambiliht forice i odazive od tusiućinke sekunde...... 

16 godina
neaktivan
artfull kaže...
jesus, počelo se telke i monitore uspoređivati. sto je sljedeće?

mac vs pc :)

a usporedba više bila usmjerena u to da bez obzira koliko to (možda) kvalitetno i fensi bilo da je ipak preskupo

17 godina
neaktivan
artfull kaže...
cinema 30 i cijela serija su vrhunski monitori. Ne vidim nikakvu potrebu za eizom.

Lošiji od konkurencije, sam ultra glossy panel ih diskreditira, a Eizu koji mislim jedini ima kalibracijske postavke uz sklau sa ISFcc standardima ne može ni prismrdit. Naime Eizo kada ga jednom iskalibriraš ima elektroniku takovu da sa vrmenom kako ekran stari zadržava istu kvalitetu prikaza, to je nešto što i najjftiniji televizori nemaju dok kod monitora malo koji.

Neko je rekao da nema kvalitetnoga TV-a ispod 15000kn što je obična glupost, a vidim da je neko isto tako naveo dobar primjer u Panasonicu G20(ima ih još, ne boj te se) koji ima bolji RGB tracking, osvjetljenje i Delta E od iti jednog monitora. Naravno monitore diskreditira to što su LCD-ovi, a ne plazme, pa spikseli nisu samoluminirajući i dosta ovise o samoj kvaliteti pozadinskog osvjetljenja.

18 godina
neaktivan
Cinema Display u 27 inča
ma nemos uspoređivati tv i montor. skroz drugačija izrada i tehnologija.

za cijene, isp matrica te reze trenutno drži takvu cijenu. To nema veze konkretno sa appleom iako su njihovi monitori tradicionalno dosta skupi (i dizajnom i izradom kvalitetniji od konkurencije). Eto dellov i to bez led pozadinskog, kamere, zvucnika etc pa košta isto. a dell ima jako povoljne monitore inače.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cinema Display u 27 inča

TV i monitor skroz ista tehnologija, štoviše monitor oklještaren za svu silnu elektroniku i još da ne kažem kako su monitori manje dijagonale pa je lakše složit pozadisnko. Jedini možda problem kod monitora i njihove izrade je veći DPI naspram TV-a.

BTW, LED pozadinsko je u 99% slučajeva inferiorno CCFL.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 14:44 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bara kaže...
artfull kaže...

Lošiji od konkurencije, sam ultra glossy panel ih diskreditira, a Eizu koji mislim jedini ima kalibracijske postavke uz sklau sa ISFcc standardima ne može ni prismrdit. Naime Eizo kada ga jednom iskalibriraš ima elektroniku takovu da sa vrmenom kako ekran stari zadržava istu kvalitetu prikaza, to je nešto što i najjftiniji televizori nemaju dok kod monitora malo koji.

Neko je rekao da nema kvalitetnoga TV-a ispod 15000kn što je obična glupost, a vidim da je neko isto tako naveo dobar primjer u Panasonicu G20(ima ih još, ne boj te se) koji ima bolji RGB tracking, osvjetljenje i Delta E od iti jednog monitora. Naravno monitore diskreditira to što su LCD-ovi, a ne plazme, pa spikseli nisu samoluminirajući i dosta ovise o samoj kvaliteti pozadinskog osvjetljenja.

Cinema 30 nije glossy, a uparena s hardverskim kalibratorom daje vrhunske rezultate (a i ona ima velik broj certifikata).

To sto kazes za Eizo stoji, al kosta 3500 Eura, a s obzirom da se monitor takve namjene u pravilu kalibrira svaki mjesec, a negdje i prije svakog veceg projekta, ta famozna elektronika ne dolazi previse do izrazaja. Sto se tice starenja monitora nema ni tu nekog veceg straha, starenjem odlazi prvo svjetlina koja je pri kupnji oko 300 cd/m2, a takav se monitor ionako kalibrira na nekih 120cd/m2...

“Let the future tell the truth, and evaluate each one according to his work and accomplishments. The present is theirs; the future, for which I have really worked, is mine.”
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 14:54 (Beeri).
17 godina
neaktivan
Beeri kaže...

Cinema 30 nije glossy, a uparena s hardverskim kalibratorom daje vrhunske rezultate (a i ona ima velik broj certifikata).

To sto kazes za Eizo stoji, al kosta 3500 Eura, a s obzirom da se monitor takve namjene u pravilu kalibrira svaki mjesec, a negdje i prije svakog veceg projekta, ta famozna elektronika ne dolazi previse do izrazaja. Sto se tice starenja monitora nema ni tu nekog veceg straha, starenjem odlazi prvo svjetlina koja je pri kupnji oko 300 cd/m2, a takav se monitor ionako kalibrira na nekih 120cd/m2...

Kažem ako monotor ima potrebnu elektroniku onda je stvarno nepotrebno kalibrirat prije svakog prohekta jel ta elektronika drži RGB tracking, osvjetljenje, kao i Delta E postojanima.

Koji je to točno hardverski kalibrator?

Inače Cinema ima sprijeda staklo ako se ne varam što znači da je glossy.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 15:24 (Bara).
18 godina

Recimo Spyder3Elite ^^

Obožavam kad stavljaju elite pro i ostale gluposti na kraj imena proizvoda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 15:38 (NEW_MAN).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice