Chrome prestigao Firefox

poruka: 88
|
čitano: 8.815
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome prestigao Firefox".
15 godina
neaktivan
Re: Chrome prestigao Firefox
Ne zelim vrijedati developere, fanove i sve slicne, ali nova Opera je najvece smece ikada.
Kako se uopce moze nazvati funkcionalnim browserom kada ne moze importat najobicnije bookmarkse iz npr. Firefox-a, Chrome-a itd.?
Zar nije zalosno da ne mogu sredit tako osnovnu stvar!?
Je, postoji add-on koji importa bookmarske, ali je isti poprilicno jadan.
Zalosno na sta je Opera spala i slazem da je v12 i dalje najbolja.

Chrome mi je default browser tj. Comodo Dragon i ne mogu se pozaliti jer browser je funkcionalan, brz, stabilan tj. sve ono sto ocekujem od browsera.

Ff mi je postao doslovno trom, izgleda mi sve tromiji i sve sporiji.
Mozda je to samo neki moj feeling, ali eto znam kako se osjecam kada ga koristim.

Inace na OS-u imam radi nekih stvari sve aktualne browsere i koliko god ja htio da se napokon prebacim na neki novi browser, na kraju se uvijek vratim na Chrome.

Sto se tice Androida, tu su mi favoriti Dolphin i Chrome.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

Ajmo foxoljupci!

1 7 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Ajmo foxoljupci!

Ajmo, što?

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
13 godina
Chrome prestigao Firefox

Prvo je bilo moderno i kul pljuvat po IE (koji je stvarno bio teška banana, sad ne znam kakav je, ionako sam ga koristio samo za skidanje FF-a pa Chrome-a) a koristit Firefox. Sad je moderno i kul pljuvat po Chromeu a koristit (opet) Firefox (kojem na Phenomu X4 i 4GB rama treba 20ak sekundi za pokretanje, ne znam zašto ni kako ali tako je kod mene od 2010. pa sve do danas). Isto je i sa mobilnim OS-evima. Prvo je bilo zakon imat Android i pljuvat po WP, sad je pak obrnuto jer je Android Googleov kao i Chrome a znamo da sve što je Googlevo ne valja i treba pljuvat iako je u nekim slučajevima vrlo kvalitetno. Google je špijun i treba ga zatrt u zemlju. Da, a ostali nisu, ne, ni najmanje, uopće nisu. {#}

Moj PC  
10 6 hvala 1
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ajmo, što?

TU da vidimo koliko vas je.

15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

TU da vidimo koliko vas je.

Što tebe briga koliko nas je? Uostalom moj je tata jači od tvojeg.

13 godina
protjeran
shadowplay kaže...

Svaka čast svakom browseru, ali Opera 12 je meni i dalje najdraža, unatoč svojim manama.

O12 je po mogucnosti, po funkcijama i po svemu definitivno najbolji browser do dana danasnjeg. Samo sto je zaostao, pa je prespor i pretrom. Osobno sam otisao sa Opere nakon sto sam skuzio da o12 vise nece dobiti updejta, vec da se stvarno fokusiraju na onu glupariju koju su izbacili nakon O12.

Od sessionsa, tab stackinga, window managmenta, site preferencesa i jos valjda 1001 druga sitnica od kojih svaka 'zivot znaci'.. Eh.. A danasnji svi browseri skupa sa svim extenzijama zbrojenim ne mogu ponuditi ni 10% onoga sto O12 ima. I kao secer na kraju, najmanje je rama uzimala. Barem meni koji sam redovito na 30+ tabova.

Na kraju sam bio primoran promjeniti browser. No da izbace ponovno tu 'pravu' operu nazad, bez trunke razmisljanja bih se vratio. Ipak sam preko 10 godina koristio Operu, a zalosno je sto joj danasnji 'moderni' browseri ne mogu ni prismrditi. Jos zalosnije je sto su od Opere napravili novi Chrome. Nista protiv chromea, dapace. No da li nam stvarno treba jos jedan chromeom klon?

13 godina
protjeran
ViperOne kaže...

Prvo je bilo moderno i kul pljuvat po IE (koji je stvarno bio teška banana, sad ne znam kakav je, ionako sam ga koristio samo za skidanje FF-a pa Chrome-a) a koristit Firefox. Sad je moderno i kul pljuvat po Chromeu a koristit (opet) Firefox (kojem na Phenomu X4 i 4GB rama treba 20ak sekundi za pokretanje, ne znam zašto ni kako ali tako je kod mene od 2010. pa sve do danas). Isto je i sa mobilnim OS-evima. Prvo je bilo zakon imat Android i pljuvat po WP, sad je pak obrnuto jer je Android Googleov kao i Chrome a znamo da sve što je Googlevo ne valja i treba pljuvat iako je u nekim slučajevima vrlo kvalitetno. Google je špijun i treba ga zatrt u zemlju. Da, a ostali nisu, ne, ni najmanje, uopće nisu. {#}

lol o cem ti pricas{#} imam asusov laptop star 7 godina dual core 1,6ghz+hd2300x+win7 64bit(star cca1god) koji ubijaju ovog dualca s samo 2 gb rama i 5400rpm hdd-om i firefoxu treba ravno 5sek da se otvore...{#} tebi nekaj s kompom nevalja a ne s firefoxom...LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 23:46 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

Steta kad postoji jedan bolji preglednik, Chromium = Chrome - Googleov spyware.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@Stjepanj

Hoće to, kad ga nakrcaš addonovima i pluginima. Posljedica korištenja javascripta izvan njegove domene, no to nije Firefoxov problem kao takav...

Čisti Firefox (dakle onaj koji pod about:addons i about:plugins ne pokazuje ništa), takvih problema ne bi trebao imati, ako ima to je bug koji treba prijaviti. Problem je što svi žmire na jedno oko i nisu potpuno iskreni kada govore o sporosti browsera. Idealno za forumske ratove.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 23:41 (rustweaver).
13 godina
rustweaver kaže...

@Stjepanj

Hoće to, kad ga nakrcaš addonovima i pluginima. Posljedica korištenja javascripta izvan njegove domene, no to nije Firefoxov problem kao takav...

Čisti Firefox (dakle onaj koji pod about:addons i about:plugins ne pokazuje ništa), takvih problema ne bi trebao imati, ako ima to je bug koji treba prijaviti. Problem je što svi žmire na jedno oko i nisu potpuno iskreni kada govore o sporosti browsera. Idealno za forumske ratove.

Ok, zaboravio sam da imam ABP, Ghostery, WOT i Last Pass u FF, maknuo sam ih i sad je vidljivo brže pokretanje ali... i dalje se pokreće sporije od Chromea u kojem imam ravno 10 addonova. Znači da bi se FF pokretao instantno moram ga koristit bez addonova? Ne hvala.

15 godina
neaktivan
ViperOne kaže...

Znači da bi se FF pokretao instantno moram ga koristit bez addonova?

Otprilike. Addoni imaju znatan utjecaj na browser. Nikome ne bi recimo palo na pamet reći da je neki operacijski sustav spor pored činjenice da je korisnik stavio 150 programa na startup, svima je jasno što je OS a što su dodatne aplikacije. Ali to nekako prolazi neopaženo kada su browseri u pitanju...

Ruku na srce Chrome se doista brže učitava, ali IMO razlika između Firefoxa i Chromea nije tolika da bi se frka radila oko toga.

Firefox posjeduje infrastrukturu za mjerenje i bilježenje startup vremenašto je nastalo kao posljedica brojnih prigovora. Dovoljno je u address bar roknuti about:healthreport, to i about:crashes, about:memory, about:support, about:plugins i about:telemetry čine bitne mehanizme za dijagnostiku pojedinih ponašanja Firefoxa.

14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
ViperOne kaže...

Znači da bi se FF pokretao instantno moram ga koristit bez addonova?

Otprilike. Addoni imaju znatan utjecaj na browser. Nikome ne bi recimo palo na pamet reći da je neki operacijski sustav spor pored činjenice da je korisnik stavio 150 programa na startup, svima je jasno što je OS a što su dodatne aplikacije. Ali to nekako prolazi neopaženo kada su browseri u pitanju...

Ruku na srce Chrome se doista brže učitava, ali IMO razlika između Firefoxa i Chromea nije tolika da bi se frka radila oko toga.

Firefox posjeduje infrastrukturu za mjerenje i bilježenje startup vremenašto je nastalo kao posljedica brojnih prigovora. Dovoljno je u address bar roknuti about:healthreport, to i about:crashes, about:memory, about:support, about:plugins i about:telemetry čine bitne mehanizme za dijagnostiku pojedinih ponašanja Firefoxa.

Da, ali isto tako postoje OS-ovi kojima velika kolicina instaliranih aplikacija ne usporava rad, neki kojima malo usporava i neki kojima znatno usporava. I slobodno mozes reci kako je u tom segmentu OS koji ne usporava bolji od onoga koji usporava.

Argument kako FF "nije kriv" za usporavanje izazvano addonima kod mene ne prolazi. Uopce me nije briga ko je kriv, briga me kakav browser dobivam. Ako jedni te isti addoni na Chromeu rade normalno a na Firefoxu usporavaju startup i izazivaju rusenja, izbor je jednostavan.

Kao dugogodisnji korisnik Firefoxa, valjda sam emotivno vezan, pokusao sam pronaci razlog da ga i dalje koristim ali nisam ga uspio pronaci. Mozda mi zagovornici iz ove teme mogu pomoci?

13 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

Koristim Firefox otkad sam saznao za njega, a neuspjesno sam pokusavao druge browsere.

Opera mi jednostavno nije sjela, a Chrome ne koristim iz principa, iako je brži i bolje radi sa našim e-sustavima od Firefoxa.

--

Jedina stvar koja mi smeta kod FF-a je kad mi DownThemAll plug-in uspori browser kada počinje skidati datoteke (prvih 20ak - 30ak

sekundi), a zatim se vraća na normalu (ali vjerujem da je to do add-ona).

0 1 hvala 0
16 godina
Chrome prestigao Firefox

Ja sam na Operi 12 još i ništa mi nije sporo.

Kasnije nemam pojma kuda ću... Na ove nove "Opere" sigurno neću.... :p

1 0 hvala 1
13 godina
Chrome prestigao Firefox

:) i ja sam na operi 12, moze i meni TD molim.

ja

2 1 hvala 1
13 godina
protjeran
bender_007 kaže...

:) i ja sam na operi 12, moze i meni TD molim.

{#}!ehehe{#}

16 godina
Chrome prestigao Firefox

Ma neka daju TD ako daju blokirao sam TU i TD sa ad blockom niti ne vidim.

Imam btw instalirane i najnovije Chrome, FF i IE i ne vidim da su nešto brži od opere 12.

Brzina DL mi je po danu 25Mb/s po noći i 30.

8GB RAM-a imam pa ako opera i guta imam brzinu net-a a i radne memorije pa ništa sporo nije.

Na speed dialu mi je 80 unosa 8x 10 redova to ne mjenjam za nikakve bookmarke. :p

1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Chrome prestigao Firefox

mene su živcirale oscilacije u perfomansama i u FF i u chromu pa sam jednom odlučio isprobat IE10. sad sam na IE11 i taj je za moje potrebe super... jako je brz.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Chrome prestigao Firefox

Je brz je IE11 i osobno mi ima najbolja slova za čitati.

U operi takva ne mogu namjestiti iako je kao isti font. :)

0 0 hvala 0
13 godina
Chrome prestigao Firefox

OT:

:) ajd idem biti fanboy:

"Good browsers and bad browsers__

Which browser are you using, my good reader?

I advice those of you still using Netscape (or, even worse, M$IE) to download and use from now on Opera, an extremely highly configurable, powerful, easy to reverse and lean (less than a million bytes!) browser that will let you forget once for all both overbloated browsersaurii and their terrible bugs. Of course you are allowed to use Netscape on my site (if you do, take care: the best version is -by far- good old and solide version 3, not the overbloated and buggy versions 4, 4,5 & 5).
  Now, please, try to understand: you may NOT use Micro$oft's puke on my site! (Watch it! Some pages just " play" hostility, some are seriously M$IE hostile, so: don't complain you have not been warned! :-) "

Ko sto rece pokojni Fravia: "Page optimised for Opera. Other browsers? Couldn't care less."

ja
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 11:37 (bender_007).

0 1 hvala 0
14 godina
Chrome prestigao Firefox

Koristio do sad Superbird na XP stroju (chromium 33) pa ga zamijenio sa Firefoxom 28. Za istih 20-tak otvorenih stranica ovaj prvi zdere 600mb memorije vise. Nevjerojatno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

Koristio sam Firefox godinama i prije nekih 2 godine prebacio se na Chrome.

Imam oboje instalirano na kompu i ovak naoko su nove verzije podjednake brzine, stvar je samo osobnih preferencija.

Kako mi je Google super kompanija (osobno mislim da je Google Maps najbolja i najkorisnija web aplikacija ikada) i ne pušim razne teorije zavjere i špijuniranja (a i kaj mene imaju špijunirat, ne bavim se nikakvim aktivnostima što moram skrivat), Chrome mi je i dalje prvi izbor, ali možda ga se zasitim pa kroz koju godinu ponovno pređem na FF..  tko zna..  {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
win32 kaže...

Možeš obrazložiti po čemu je Chrome na Androidu dobar a kamo li među najboljima? Probao sam Dolphin, Maxthon, Firefox i defaultni androidov browser i svi su ljepši, kompletniji i brži nego Chrome iz nekog razloga. Na mojem prastarom Xoomu s Tegrom 2 Firefox je daleko brži i glađi nego Chrome i default browser, a uz to ima daleko više featurea.

14 godina
win32 kaže...

Ako ti je favorit Chrome, onda sigurno nisi probao Firefox, bas sam ga neki dan instalirao. Preglednik je doslovno strasan ;)

Iako ja koristim Operu Classic zbog jednostavnosti i brzine funkcija koje su mi taman da procesljam par foruma koje pratim svaki dan. Za neko surfanje po razlicitim stranicama si upalim Firefox koji odlicno sve otvara.

Na PCu sam na Chromeu, jer mi se svida jednostavnost i fluidnost, drugo mi ne treba.

15 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

Ja za probu skinuo jučer na mob Firefox tek tako da vidim kakav je i baš mi se nije svidio. Bio je jako spor, bug je učitao nakon 15 sekundi.

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Syke kaže...

Nek ga je prestigao, ja sam vjeran Firefoxu, Chrome mi je spor, trzav, nema "Open" kod skidanja nečega... YT radi bolje na Firefoxu nego na Chromeu.

Chrome je spor? Eh vidi se da ga nikad nisi koristio.

Na androidu je, al na kompu ne.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 15:07 (logik).
16 godina
Chrome prestigao Firefox

Kako ne vidite da je IE11 trenutno najbrži browser i po učitavanju i otvaranju stranica? Šteta samo što je Adblocker plus rađen za njega jednostavno, nefunkcionalan, ali učitavanjem onih Easy i ostalih lista opet se u rješavaš reklama...PaleMoon mi je dugo bio glavni preglednik, ali ga sve manje koristim...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Da, ali isto tako postoje OS-ovi kojima velika kolicina instaliranih aplikacija ne usporava rad

Ne govorim o instaliranim, nego aktivnim aplikacijama. Tu ti OS ne može puno pomoći, ili će scheduler favorizirati protok, ili "fluidnost", niti jedno nije idealno u svim uvjetima. Štoviše zato sam namjerno i spomenuo startup.

BlueMax kaže...

Argument kako FF "nije kriv" za usporavanje izazvano addonima kod mene ne prolazi. Uopce me nije briga ko je kriv, briga me kakav browser dobivam.

Tko o tebi priča? Taj argument je upućen onima koji ne razumiju da Mozilla nije autor 99.9% addonova, nego ih samo hostaju.

Dobivaš browser bez addona, eto kakav dobivaš. I takav mora raditi besprijekorno. Sve dodatno što ti staviš na njega je isključivo tvoj problem, ako ti ne radi kako treba kada na njega natrpaš X ili se pomiriš sa time, ili koristiš drugi browser koji će izdržati X.

BlueMax kaže...

jedni te isti addoni na Chromeu rade normalno a na Firefoxu usporavaju startup i izazivaju rusenja, izbor je jednostavan.

U svakom slučaju nisu isti, čak i ako dolaze od istih developera. Kada bi bili jedni te isti onda ne bi imao specijaliziranu verziju za svaki browser posebno. Možeš eventualno reći da služe istoj svrsi. Ono što je normalno na browseru A nije nužno normalno i na browseru B.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 16:30 (rustweaver).
13 godina
protjeran
Chrome prestigao Firefox

rustweaver{#}!Dobivaš browser bez addona, eto kakav dobivaš. I takav mora raditi besprijekorno. Sve dodatno što ti staviš na njega je isključivo tvoj problem, ako ti ne radi kako treba kada na njega natrpaš X ili se pomiriš sa time, ili koristiš drugi browser koji će izdržati X.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice