Chrome prestigao Firefox

poruka: 88
|
čitano: 8.815
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome prestigao Firefox".
14 godina
Chrome prestigao Firefox

Moram reći da sam kao dugogodišnji korisnik Firefoxa (praktički od kad sam se krenuo koristiti računalom) prešao na Chrome pred koju godinu jer je Firefox u jednom trenu osjetno počeo zaostajati performansama.

Srećom, to se promijenilo i novi Firefox je daleko kompletniji preglednik nego pretjerano asketski Chrome, a ono što je posebno zanimljivo da je Firefox na Androidu daleko bolji i brži preglednik nego što je to Chrome.

Moj PC  
20 8 hvala 0
16 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

Počeo sam koristit IE 11 sa novim Windowsima i nije uopće loš a vidim da i ova krivulja raste, Firefox je daleko najtromiji browser od ta 3. Meni kao normalnom korisniku rade stranice sa svim browserima isto tako da mi tu nema neke razlike i isto tako ne koristim nikakve dodatke osim Adblock Plus-a koji radi na sva 3. Ali svaka konkurencija je dobra pa tako i ova a najviše dobivamo mi korisnici.

6 11 hvala 0
13 godina
Chrome prestigao Firefox

Moguce i da su pribrojali i dio korisnika koji koriste novu operu(chromperu), tj da nije u cijelosti parsan useragent string.

ja

5 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Chrome prestigao Firefox

Nije ni cudo kad ga guraju u svaku instalaciju bilo razni mediapleyeri, anti virusni programi, pa do igara i jos doslovno milijon cuda i to pod skrivecki u instalaciji (nedaj boze da nevidite kvacicu jos ce vam se najmanje 5 programa snimiti:), tako da cisto sumnjam da je to zapravo nekakvo realno stanje jer za firefox mogu reci da  sam u 5godina mozda tako nesto vidio svega par puta, a svaki klinac i susjeda surfaju kromom bas iz tih razloga{#}...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 15:44 (Stjepanj).
Moj PC  
17 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

Chrome = spyware

Bilo šta da kreneš instalirati kad ono ide i Chrome s tim. Radije bih IE koristio.

:)

21 8 hvala 0
16 godina
Chrome prestigao Firefox

Kako je jedan srednjovječni član moje obitelji instalirao Chrome na komp - otvorio je Google i vidio reklamu za Chrome, ono di piše nešto tipa brže surfanje internetom. Kako sam neš popravljo na tom kompu, vidim ja Chrome gore. Pitam ja njega što Chrome radi na kompu - on iz prve ni nezna kaj je to. I onda uspijem iskopat iz njega da su mu nudili brže surfanje pa je kliknuo na to. I onda sam mu moro objašnjavat da je to samo reklama i da ne klikće na takve gluposti više...

Moj PC  
17 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Chrome prestigao Firefox
Chronosus kaže...

Moram reći da sam kao dugogodišnji korisnik Firefoxa (praktički od kad sam se krenuo koristiti računalom) prešao na Chrome pred koju godinu jer je Firefox u jednom trenu osjetno počeo zaostajati performansama.

Srećom, to se promijenilo i novi Firefox je daleko kompletniji preglednik nego pretjerano asketski Chrome, a ono što je posebno zanimljivo da je Firefox na Androidu daleko bolji i brži preglednik nego što je to Chrome.

+1. Imam stariji komp (1 GB RAM-a) i prije par godina je Firefox bio u krizi, zapinjao, rušio se, stao bi na pola minute, i prešao sam na Chrome. Nakon desetak mjeseci i ne znam kojeg updatea mi je Chrome postao trom pa sam se vratio na FF. U međuvremenu su ga popravili. Sad imam Operu i FF, Chrome sam maknuo. Koristim FF 29 beta i radi predobro, ako i zapne na par sekundi par puta na dan, samo se sjetim da na Operi imam po nekoliko sekundi razlike u brzini učitavanja malo težih stranica i ovo mi je puno manje zlo. :-) Inače, par tweakova sa "How to make Firefox faster than Chrome", Disconnect, BluHell i Facebook Cleaner i još mi ostane RAM-a za otvoriti Photoshop. :-)

15 godina

Comodo Dragon i IceDragon, odlične zamjene za Chrome i Firefox.

Zarada klikanjem, http://wattbux.com/ref/inoxzg , http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
16 godina
Stjepanj kaže...

Nije ni cudo kad ga guraju u svaku instalaciju bilo razni mediapleyeri, anti virusni programi, pa do igara i jos doslovno milijon cuda i to pod skrivecki u instalaciji (nedaj boze da nevidite kvacicu jos ce vam se najmanje 5 programa snimiti:), tako da cisto sumnjam da je to zapravo nekakvo realno stanje jer za firefox mogu reci da  sam u 5godina mozda tako nesto vidio svega par puta, a svaki klinac i susjeda surfaju kromom bas iz tih razloga{#}...

oćeš reć da ti koristiš sve toolbare koje ti instalira neki program? aj ne pričaj piz darije ahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahhah njubino.

lol
17 godina

Tako je.

Gura se instalacija Chroma gdje god moze.

To i link za instalaciju na www.google.com/hr/de/etc. i evo korisnika. Za vecinu je google homepage i ujedno im to predstavlja internet. Za njih bez googlea, nema ni interneta.

@Fox Mulder

kaj ne znas citat? Ti si fulao ceo futbal.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 16:16 (Ante).
13 godina
protjeran
Fox Mulder kaže...

oćeš reć da ti koristiš sve toolbare koje ti instalira neki program? aj ne pričaj piz darije ahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahhah njubino.

ma naravno moj je mozak i dalje na razini susjedovog klinca{#}...inace sad ozbilljno osim googleovog i jos par njih evo ti ss jel to ok?!

lp{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 16:24 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

To sto se Chrome gura svugdje ne znaci da je los. Ako se paranoja zvana "oni me prate" razvije u kvalitetnu paranoju onda je to "svi me prate".

Chrome (google) ima odlicne servise i sinkronizaciju i to je glavni razlog rasta a ne guranje. Ako se itko gura onda se gura IE pa mu je opet zastupljenost slaba.

14 14 hvala 0
16 godina
Ante kaže...

Tako je.

To i link za instalaciju na www.google.com/hr/de/etc. i evo korisnika. Za vecinu je google homepage i ujedno im to predstavlja internet. Za njih bez googlea, nema ni interneta.

@Fox Mulder

kako san falija? ako ti netko sugerira tu stranicu ili ako greškom instaliraš chrome jel ti misliš da se to rračuna ka da si njegov korisnik?? tribaš ga koristit. vidin da ti znaš čitat ali mozak je ... prva kuća do štale, kako vidin hahahahahah

lol
16 godina
BlueMax kaže...

To sto se Chrome gura svugdje ne znaci da je los. Ako se paranoja zvana "oni me prate" razvije u kvalitetnu paranoju onda je to "svi me prate".

Chrome (google) ima odlicne servise i sinkronizaciju i to je glavni razlog rasta a ne guranje. Ako se itko gura onda se gura IE pa mu je opet zastupljenost slaba.

ovo!

lol
13 godina
protjeran
Fox Mulder kaže...

drzi se ti pumpanja tih misica!{#}bez uvrede!{#}LP

14 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

Kao što sam rekao, koštala ih loša politika. Chrome je trenutno brz i ima sve što treba i najbolje izgleda. Novi IE na W8 je predobar pogotovo na dodirnim zaslonima. 

Na Androidu po performansama i izgledu rula Firefox. Sve ovo IMHO

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

Zar je Chrome opet prestigao FFOX? Čini mi da je to bila vijest pred više od godine dana, ne kužim kako je sad opet prestigao? Što se mene tiče, Chrome je zadnji browser koji bih koristio, to je stav još otkako je izašao i one prve EULA-e. A i što se tiče izgleda uopće mi nije privlačan

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

viš vraga. meni se npr. Safari nimalo ne dopada ali je sposoban obaviti svaku (ali baš svaku, tamo gdje i Chrome ne uspije, a IE 11 ne može niti sanjati o tome) zadaću, a meni to često u poslu treba. za sve ostalo je Chrome taman. IE samo zbog toga što neki jednostavno ne žele daim se sadržaj prikazuje u ičemu drugom (tzv. nužno zlo). Firefox? kaj je to? {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 17:08 (Ajar).
Moj PC  
1 4 hvala 0
16 godina
Chrome prestigao Firefox

ja istodobno koristim sve poznatije preglednike i tri verzija opere,firefox je definitivno najljepši i najstabilniji i poprilično brz

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Chrome prestigao Firefox

previše tupastih fanboya ovde, abandon thread :D

lol
Moj PC  
2 25 hvala 1
17 godina
neaktivan
Fox Mulder kaže...
Ante kaže...

Tako je.

@Fox Mulder

kako san falija? ako ti netko sugerira tu stranicu ili ako greškom instaliraš chrome jel ti misliš da se to rračuna ka da si njegov korisnik?? tribaš ga koristit. vidin da ti znaš čitat ali mozak je ... prva kuća do štale, kako vidin hahahahahah

Mislim da bi trebao prestati sa steroidima, utječu ti žestoko na mozak. BTW početak rečenice se piše velikim slovom...

Ako sam u krivu, ispravite me ;)
12 godina
Chrome prestigao Firefox

Nek ga je prestigao, ja sam vjeran Firefoxu, Chrome mi je spor, trzav, nema "Open" kod skidanja nečega... YT radi bolje na Firefoxu nego na Chromeu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 17:44 (Syke).

4 0 hvala 0
14 godina
Chrome prestigao Firefox

@Fox Mulder, hahahahahahahahah grohotom se smijem na ovo " njubino "

@topic, Firefox do groba {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Chrome prestigao Firefox

Meni je Chrome poput neslane janjetine s ražnja... {#}

5 2 hvala 0
17 godina
Chrome prestigao Firefox

Kao wannabe web developer s ograničenim iskustvom i u fazi upijanja ekstremne količine znanja o web tehnologijama, te nažuljane guzice poradi istog, držim da je Chrome za sad ipak najuredniji i najbolji što se tiće gutanja prljavog koda (uz bug-dva koji se daju workaroundati) i podrške za standarde (usvojene i one u fazi usvajanja) + rendering i CSS3. Testirao sam si svoju stranicu s dosta client side bedastoća i Chrome ipak zaostaje za Firefoxom, Operom i IE-om 11 u brzini pokretanja svega, no radi se o dijelovima sekunde (lokalno), pa nije greda. Noviji Firefox i Opera su mi također jako dobri browseri, brzi, fino renderiraju stvari i dobro podržavaju CSS3 i novije HTML5 fore, IE10/11 isto solidno rade iako malo ružnijeg (uvjetno rečeno) renderinga fontova, dok je npr. Safari za Windowse nešto najblesavije, najtromije, najsporije i najružnije što postoji od browsera i zbog kojeg sam morao mijenjati vrstu fontova na svojoj stranici (www.kristijankeretic.com) da bi to na nešto ličilo.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 18:06 (deckard).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

Chrome su s novim verzijama totalno pokvarili ili se to samo meni čini jer je sa svakom verzijom sve sporiji i sporiji. Jednostavno su previše toga natrpali u njega. 

@Bluemax U potpunosti se slažem browser nije loš ali ja mislim da su ga malo prenatrpali sa funkcijama. Većina njih ti je ovdje Foxoljubaca pa su vjerovatno ljubomorni zato što se Firefox ne nudi pri svakoj drugoj instalaciji programa. Svejedno vam je koji browser koristili i dalje vas se prati.

Za vas koji klikate next, next, next... ima program po imenu Unchecky koji vas upozorava pri instaliranju da program hoće instalirati drugi program. Tu dobivate upozorenje u kojem sami možete odlučiti što učiniti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 18:41 (Marko :D).

2 10 hvala 0
13 godina
protjeran
Marko :D kaže...

Većina njih ti je ovdje Foxoljubaca pa su vjerovatno ljubomorni zato što se Firefox ne nudi pri svakoj drugoj instalaciji programa.

E, svašta ću pročitati na ovom forumu.... {#}

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
...inace sad ozbilljno osim googleovog i jos par njih evo ti ss jel to ok?!

Miša mu, tko ti je dozvolio da po netu kačiš screenshot mog browsera? Ne znaš da su to privatne informacije? xD

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
15 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

Svaka čast svakom browseru, ali Opera 12 je meni i dalje najdraža, unatoč svojim manama.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

5 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Chrome prestigao Firefox

Smiješno je kako neki smatraju da je downside Chroma toolbari i ta sranja. Pa ti si taj koji ih instalira i ti klikneš na "yes". Chrome ima najbolje ekstenzije, na webstoreu imaš jako korisnih ekstenzija (uključujući adblockere, recimo i adblock za youtube videoreklame).

Koristim sva 3, ali najviše Chrome. I svi su iste brzine, ako vam neki otvara web stranice sekundu duže od ostalih onda ste ga vi s nečim opteretili. Jedina zamjerka je Firefoxu, jer mu treba osjetno više vremena da se pokrene (mada nema nikakvih proširenja na njemu).

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 19:38 (krx00).

2 3 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice