Chrome drži korak za Internet Explorerom

poruka: 19
|
čitano: 2.397
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome drži korak za Internet Explorerom".
18 godina
neaktivan

Za Firefox ništa čudno, biti će još gore.

Ako sam u krivu, ispravite me ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Chrome drži korak za Internet Explorerom
indig0F10w kaže...

Za Firefox ništa čudno, biti će još gore.

Zašto? Koristim ga doslovno od prvog dana kada se pojavio i nemam s njime problema. 

16 godina
neaktivan

Jesam li ja jedini koji koristi Firefox i doma i na poslu? Taj postotak Firefoxa je tu ali ja više nikog ne vidim da ga koristi. Kako su uspjeli tako propast?

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Jesam li ja jedini koji koristi Firefox i doma i na poslu? Taj postotak Firefoxa je tu ali ja više nikog ne vidim da ga koristi. Kako su uspjeli tako propast?

Firefox troši jako puno RAM-a u odnosu na druge pretraživače, svako malo ga Flash zajebava i u predzadnjem updateu su sjebali izgled tema i sad svaka koju staviš izgleda retardirano.

16 godina
neaktivan
windir_zg kaže...
PlayMaker10 kaže...

Firefox troši jako puno RAM-a u odnosu na druge pretraživače, svako malo ga Flash zajebava i u predzadnjem updateu su sjebali izgled tema i sad svaka koju staviš izgleda retardirano.

Kada je potrošnja RAM-a u pitanju Chrome je tu bez konkurencije, ali to mi ne predstavlja problem jer ih imam dosta, to eventualno predstavlja problem starijim uređajima.

15 godina
neaktivan
windir_zg kaže...
PlayMaker10 kaže...

kolko sam ja primjetio chrome je taj koji im problem sa gutanjem rama. mislim da je veci problem firefoxa rusenje i to sto je chrome kakti integriran sa svim google servisima koje ljudi sve vise i vise koriste.

9 godina
neaktivan
windir_zg kaže...
PlayMaker10 kaže...

Firefox koristi dosta RAM-a ako se radi o 64 bit verziji, ali je više CPU u pitanju. Chrome koristi više RAM-a od Firofoxa ali je manje CPU intense. A što se tiče IE, tko još koristi IE. 

14 godina
neaktivan

Firefox kod mene u startu bez ikakvih dodataka zauzima 150MB, a sa dodacima i nekoliko tabova je znao otići na 500+, nekad i skoro 1GB.

Chrome se uvijek vrti oko 50MB, nisam vidio da je ikad prešao 200MB sa svim dodacima i tabovima.

Isto vrijedi i za Operu pa i famozni Internet Explorer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na Firefoxu sam skoro pa od pocetka, ali u zadnjih 2 godine me stalno nateze sa svojim problemima sto Flash sto crash pa RAMa previse jede i stalno sam mu sanse 'davao' kao ajd iduci update ce bit bolji - pa usredu podrsku za x64 pa sam morao skidati Nightly build ( Water fox itd ) i nakraju sam totalno otisao sa njega i ne zelim se vise vracati sa Chromea ( A na FF-u su me Addonsi stalno drzali tamo ). NE HVALA VISE.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Ja sam baš zbog stalnog rušenja na Firefoxu prešao na Operu, a s njom sam jako zadovoljan, gotovo nikad se ne ruši, je malo sporija od Firefoxa, ali je stabilnija, uglavnom jako zadovoljan. 

1 0 hvala 0
17 godina

Kao web developer koristim sve što je relevantno. Svaki browser ima prednosti i nedostataka. Od nedavno više ne radim podršku za IE ispod verzije 10, jednostavno nema smisla ni ekonomske računice raditi po nekoliko verzija elemenata i koda samo da bi netko s prastarim IE-om vidio stranicu koliko-toliko korektno. Niti se klijentela buni na to. Onima koji su zapeli na tim starijim verzijama IE-a ionako nije bitno kako nešto izgleda, a svi više-manje surfaju mobilno. Uglavnom... Firefoxu je jaka strana podrška za color management koju nema ni jedan drugi browser (osim za grafičke elemente s integriranim color profilima koje osim fotografija nema uglavnom ništa drugo). Ali stabilnost i brzina su mu blaga koma. Probajte rastezati prozor browsera na kompleksnijim modernim responzivnim web stranicama pa ćete vrlo brzo slušati pjesmu CPU coolera na 100%. To je svojevrsna developerska fora da kad želiš malo propuhati vent na procu samo kreneš testirati responzivnost u Firefoxu :) . Chrome je za razliku od Firefoxa svjetlosnu godinu ispred po pitanju brzine i stabilnosti, a podržava promptno faktički sve što izađe što se tiće standarda. Nađe se i njemu pokoji mutavluk, recimo full screen video većih HD rezolucija na većim ekranima je mutav i trzav, sinhrone ajax skripte se počnu izvršavati prije nego su elementi sučelja refreshani što se ne događa u ostalim browserima... Edge je nedovršeni proizvod trenutno i ima previše nedostataka u odnosu na ostale. A tu su onda i mobilni browseri...

Deckard
Moj PC  
6 0 hvala 1
18 godina
neaktivan

Ja sam jedan od onih ludaka koji se odrekao Chromea i poceo koristiti Edge. Jedino sto mi fali je adblock, a ostalo mi je sve bolje. Najvise mi se svida koliko osjetno mi baterija vise traje na laptopu sa Edgeom a i cini mi se brzi i fluidniji nekako, to se pogotovo osjetilo dok sam imao laptop sa coreM procesorom. Vec evo nekih 6mj koliko ga koristim nisam imao doslovno nikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 13:03 (BORN).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Firefox troši puno memorije i zna opteretiti CPU kad učita flash ali zato koristim adblock i druge dodatke.

S ovom učitanom stranicom Firefox troši 400 MB što jest puno ali kako danas konačno RAM više ne bi trebao biti problem, niti količinom niti cijenom, na to se jako malo obazirem.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ovo je naravno moje osobno mišljenje zašto je FF uspio tako propasti ako se ne varam s skoro pa 50% tržišnog udjela na ovu mizeriju od 10% tijekom godina. Ovo su uglavnom novije "mogućnosti" FFa, za davnije Mozilline gluposti bi trebao kopati. Kad se svemu tome doda širenje korisničke baze ostalih preglednika imamo to šta danas imamo od FFa. Tj. imamo Mozillu koja pokušava ugrabiti pare a debelo je zakasnila.

1. Sponzorirani oglasi u New tabu - ja koristim FVD Speed Dial ali predinstalirani oglasi mi se gade od kad ih je Opera prva isfurala (jel je?, hmm)
2. Integracija Pocketa kao sistemskog addona
3. Firefox Hello integracija
4. Ubijanje kontrole nas sistemskim addonovima
5. Australis

6. Fear the future

Da se dotaknem RAMa i CPUa... Jako ovisi o addonovima koje koristite ali za današnje konfiguracije s četiri ili više gigabajta RAMa nije smak svijeta.

@BORN, stari pa ti si totalno puko

Ako sam u krivu, ispravite me ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

covjek stekne dojam da svi ovi koji imaju losa iskustva sa firefoxom imaju racunalo sa 1gb rama :)

nego, koristim ga i ja zbog posla i greasemonkeya i samom inercijom ga koristim i doma iako samo skuzio da je chrome puno responzivniji.

najvise mi fali opera, sto me upravo sjetilo da isprobam najnoviju verziju.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
18 godina
neaktivan
indig0F10w kaže...

@BORN, stari pa ti si totalno puko

Rekao sam ja odmah da cu zvucati kao ludak  Ali eto sve funkcionira odlicno a pokazao mi se puno laksim za HW i ono sto sam zaboravio napomenuti napravljen je i za touch screen uredaje a bivsi i ovaj laptop su mi 2u1 i onda je tu Edge jos lijepu prednost ugrabio za razliku od Chromea. Jednio eto adblock mi fali, ali ne idem po stranicama sa puno reklama pa i ne primjetim skoro da ga nema. Evo trenutno 122.3MB RAMa vuce sa 4 taba otvorena i aktivnim streamom.

18 godina
deckard kaže...

Kao web developer koristim sve što je relevantno. Svaki browser ima prednosti i nedostataka. Od nedavno više ne radim podršku za IE ispod verzije 10, jednostavno nema smisla ni ekonomske računice raditi po nekoliko verzija elemenata i koda samo da bi netko s prastarim IE-om vidio stranicu koliko-toliko korektno. Niti se klijentela buni na to. Onima koji su zapeli na tim starijim verzijama IE-a ionako nije bitno kako nešto izgleda, a svi više-manje surfaju mobilno. Uglavnom... Firefoxu je jaka strana podrška za color management koju nema ni jedan drugi browser (osim za grafičke elemente s integriranim color profilima koje osim fotografija nema uglavnom ništa drugo). Ali stabilnost i brzina su mu blaga koma. Probajte rastezati prozor browsera na kompleksnijim modernim responzivnim web stranicama pa ćete vrlo brzo slušati pjesmu CPU coolera na 100%. To je svojevrsna developerska fora da kad želiš malo propuhati vent na procu samo kreneš testirati responzivnost u Firefoxu :) . Chrome je za razliku od Firefoxa svjetlosnu godinu ispred po pitanju brzine i stabilnosti, a podržava promptno faktički sve što izađe što se tiće standarda. Nađe se i njemu pokoji mutavluk, recimo full screen video većih HD rezolucija na većim ekranima je mutav i trzav, sinhrone ajax skripte se počnu izvršavati prije nego su elementi sučelja refreshani što se ne događa u ostalim browserima... Edge je nedovršeni proizvod trenutno i ima previše nedostataka u odnosu na ostale. A tu su onda i mobilni browseri...

Meni je samo firebug dovoljan razlog da primarni browser bude FF ako pričamo o razvoju. I nisam primjetio da je FF toliko nestabilniji i sporiji od Chromea. Ima nešto sporiji cold start, ali to bi bilo otprilike to. A što se tiče popularnosti Chromea, ne vidim da se u članku spominje platforma? Ako je uključen i Android, onda rezultat nije toliko neobičan.

10 godina
odjavljen

Baš me zanima koliki bi udio smeće od explorera imalo da nije predinstalirano ...

Battlelog: Glavas_ZG

0 0 hvala 0
12 godina

A koliko nas na winsima koristi explorer samo onoliko da bi skinuli chrome?? Na winsima koristim chrome, i zaboravio sam na mozillu(stvar navike), iako mislim da je dobra. Na os x-u safari jer jede najmanje resursa i nekako mi je najfluidniji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice