Chrome – balon se ispuhuje

poruka: 62
|
čitano: 6.990
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome – balon se ispuhuje".
17 godina
neaktivan
RE: Chrome – balon se ispuhuje

@ Inari

to se zove napredak... i nije vezano uz google.

17 godina
neaktivan
Inari kaže...
naxeem kaže...
Inari kaže...
Ne radi se tu o nikakvim vitezovima već samo o različitim opozitnim poslovnim strategijama:

1. a: Daj čovjeku ono što želi, daj mu dobro i naplati to pošteno
2. b: Daj čovjeku da misli da je dobio ono što treba, al ne treba se previše trudit jer ionako ovisi o nama. (u narodu poznato kao "muda pod bubrege")

Po čemu je google monopolistička kompanija? "Mono"? On je ušao u svijet tražilica dok su yahoo i altavista bili na vrhuncu, pobjedio je tržišnim natjecanjem. Promjenio je svijet interneta na bolje, doveo ga u red i usput to dobro naplatio.
I Microsoft je na položaju pobijedio tržišnim natjecanjem. Ne fantaziraj. Google ništa nije promijenio na bolje, niti doveo u red, samo je napravio najbolju tražilicu i preuzeo 95% tržišta i to takvom silinom da je "guglati" postao glagol u mnogim jezicima.

Da ja sad napravim tražilicu i mislim da mogu pobijediti, upotrijebio bih sva moguća sredstva da uništim i Google i Yahoo i Live Search itd. i da preuzmem kontrolu nad pretraživačkim prostorom, kao što monopol drži Google. Očito tebi nije jasan pojam "monopola" i novca.

A ako misliš da Google išta radi za opće dobro na svijetu, onda si jako naivan. Novac je pokretač Googlea, kao i cijelog svijeta.

O bože, izgleda da raspravljam s djecom. Jesi li ti vidio interneta prije 10 godina?

Argumentiraj svoja stajališta.

Što se promjenilo na bolje pojavom googlea:

- način online pretraživanja informacija

- online mail servisi više nisu obasipati flash bannerima preko 90% ekrana, prostor za mailove također nema znatnog ograničenja.

- način oglašavanja PPC je donio korist svim oglašivačima, jer se od tada plaća "po normi", tj. realna cijena.

- google maps, koji je potaknuo i ostale konkurente da naprave nešto slično

Naravno da je novac krajnji motiv svega, pitanje je samo da li se putem do tog novca može zadovoljiti obje strane ili ne i koliko kvalitetno.

Microsoft je postao slijepi gigant kojeg oblikuje tržište. Obezglavljena tvrtka bez repa i glave, bez ideja, bez vizije, koja ne zna što će danas a što sutra, koja koči cjeloukupni razvoj društva, a da je kupio Google prije cca 4 godine kada je predao i ponudu, zakočio bi razvoj svega u strahu od vlastite propasti, kao što je učinio svojevremeno uvidjevši kapacitete javascripta, pa ga od straha prestao razvijati.

Ne moraš napadati tako blesavo jer s ove strane može biti i doktor znanosti s 80 godina:)). (iako nije) Na webu sam bio još dok je 14400 modem bio hit.

Da argumentiram?
Hajdemo:

- ništa se nije promijenilo, jer su identičnog tipa pretraživači postojali i prije Googlea: Yahoo, AltaVista...
- online mail servisi ni tada nisu imali pregršt reklama, počevši od Hotmaila koji je davno prije Gmaila bio tu (ali nije nudio toliki prostor) do domaćih servisa poput Iskonovog webmaila
- način oglašavanja po plaćanju pozicije i klikovima koji Google koristi postojao je i ranije, a koristili su ga mnogi servisi
- google maps je nova stvar, ali Google je samo bio dovoljno brz za javnost jer je tek tada došlo vrijeme kada je tehnologija omogućila tako nešto običnim korisnicima na webu: Microsoft je neko vrijeme već razvijao MapPoint u vrijeme kada je Google Maps izašao

Novac je motiv svega, a zadovoljan klijent je opet novac.

Microsoft oblikuje tržište, a ne oblikuje tržište njih. U posljednje vrijeme su se samo više otvorili, a to o bezglavosti i nedostatku vizije je teška idiotarija, jer posljednjih 30 godina stolnog računalstva i PC računala oblikuje, usmjerava i razvija baš vizija Microsofta.

Da nije Microsofta i pritiska na desktop i serversko tržište, linux se ne bi maknuo s mjesta i došao na desktop u mjeri u kojoj je sada. Upravo je Microsoftova, zapravo Gatesova vizija PC-a u svakom domu i na svakom stolu, raširila PC računala u ovoj mjeri.

Da nije Google, Microsoft bi uveo "Gmail", "maps" i sl. To su stvari koje su neminovne, pitanje je samo imena. Što se samih MS proizvoda tiče, to su sukladno namjeni vrhunski operativni sustavi, najbolji dostupni razvojni alati i fantastičan hardver. Niti jedan Linux nije uspio doseći ni pola podrške za onoliko periferije i hardvera koju jedni Windowsi imaju.
Da nije Microsoft predvodnik tržišta, bio bi netko drugi.

Zato molim te ne pričaj gluposti iz dosade ili neke djetinjaste mržnje prema Microsoftu. Dižeš Google i možda OS na pijedestal, a pritom zaboravljaš da jedan Red Hat košta puno više od jednog Windows Servera, a da ne govorim o cijeli UNIX administratora koja je takva samo zbog "opskurnog" privida koje cijela Open Source zajednica gura.
Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2008 14:39 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Ja se ne slažem sa izjavom u banalnom smislu da "Microsoft oblikuje tržište"...Tajna uspjeha Microsofta je bila u tome da su uspjeli spoznati šta je to što ljudi/korisnici žele od tehnologije i na taj način su pristupili tržištu...Mislim da sa Vistom mijenjaju strategiju i nameću neki svoj pogled na svijet, a izgleda da to i nema prođu...

Mislim da Google sada preuzima tu taktiku opipavanja globalnog pulsa i manipulacije sa podacima koje su već prikupili putem tih servisa...

U suštini, mislim, da tržište oblikuju korisnici/tj. njihov sistem želja, i da proizvođači ponajviše računa moraju povesti o tome...Bez obzira da li se radi o OS-u, mail servisu, ili browseru...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Da argumentiram?
Hajdemo:

- ništa se nije promijenilo, jer su identičnog tipa pretraživači postojali i prije Googlea: Yahoo, AltaVista...

Ok, ovdje ću stat, jer sad definitivno vidim da pojma nemaš o čemu pričaš.
http://www.youtube.com/watch?v=qHO8l-Bd1O4
17 godina
neaktivan
Inari kaže...
naxeem kaže...
Da argumentiram?
Hajdemo:

Ok, ovdje ću stat, jer sad definitivno vidim da pojma nemaš o čemu pričaš.
 Vidim da s djetetom raspravljam... Da možda argumentiraš tako glupi zaključak?
Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
17 godina
moderator

Molio bih da se prestane s besmislenim prepucavanjem jer ovo više nije rasprava! Zagađujete forum!

17 godina
Oni koji ga koriste se kunu u njega, ali ovaj pretraživač nikad nije uspio ostvariti značajniji udio na tržištu, što se najbolje može ilustrirati pretraživačem tvrtke Google ‘Chrom’, koji se pojavio prije nekoliko dana i već zabilježio veći udio na tržištu u odnosu na Operu, pišu Vesti.rs.

Trenutno Chrome koristi 1.6 posto korisnika interneta dok je postotak ljubitelja Opera-e samo 0.74 posto. Chrome je odličan osnovni pretraživač, no pati od ‘dječjih’ bolesti koje treba postupno eliminirati. Nedostaju mu mnoge karakteristike, a uz to ima i dosta bug-ova.

Google Chrome je zamišljen kako bi omogućio brže, lakše i sigurnije surfanje internetom, uz minimalistički dizajn, a sa svojim karakteristikama u bliskoj budućnosti će zasigurno zaprijetiti poziciji Intenet explorera i Firefoxa.

I do 20 puta brži!?

Složenije internetske stranice, koje se koriste tehnologijom JavaScript (a to su gotovo sve web usluge, od web maila do YouTubea i Facebooka), Chrome može prikazati tri do pet puta brže od Firefoxa ili čak deset do dvadeset puta brže od Internet Explorera, preglednika kojim se služi gotovo tri četvrtine svih korisnika interneta, piše Večernji list.

Google je dvije godine u tajnosti radio na projektu Chrome, a pokupio je dijelove programskog koda dvaju popularnih internetskih preglednika: Firefoxa i Safarija.

Office na internetu

Uza sve nabrojeno, Chrome ima još nekoliko osobina koje ga čine totalno drukčijim od drugih. Jedna od njih je Google Gears, tehnologija koja briše razliku između internetskih usluga i softvera instaliranog na osobno računalo.

Primjerice, uz pomoć te tehnologije lakše se koristi Google Docs, paket uredskih aplikacija koji se nalazi na internetu, a ipak nudi slične mogućnosti kao Microsoft Office. Gears je stoga opasan konkurent ne samo Microsoftovu internetskom pregledniku Internet Exploreru nego i Wordu, Excelu i Outlooku. No, glavna su meta Google Chromea zapravo - Windowsi.
Potraga za istinom dragocijenija je od njenog posjedovanja.
17 godina
neaktivan

Pa i jasno je da su Windowsi meta jer su najrasprostranjeniji korisnički OS. Ako Google uspije u ostvarivanju svog cloud computing modela (kao što pokušava i Adobe), lice svijeta korisnički aplikacija moglo bi se podosta izmijeniti.

Naravno, kao što se svi brinu, sigurnost podataka postaje upitna... spremanje važnih dokumenata, teško će završiti u rukama nekakvog Googlea...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

google pušiona;

preporučujem bojkotiranje kroma i prelazak na   jahuu   ^^

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ja kontam promijeniti search engine, ali Google tu objektivno nema dovoljno dobre alternative (ili ja nisam čuo za nju)...

Cuil je truba, probao sam i baš je loš pretraživač, pogotovo za stranice sa naših govornih područja...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2008 16:48 (rashomon).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

-

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2008 12:55 (naxeem).
17 godina
evo uoćio sam jedan bug kod njega.
Kada stisnem ovu kvačicu "zapamti me na ovom računalu" on me ne zapamti ve nakon nekog vremena zaboravi.
17 godina
Kako se rade bookmarksi na tom cromu?
ako se nemogu onda je to ćisto sranje od browsera!
17 godina
neaktivan
Inari kaže...

Microsoft je postao slijepi gigant kojeg oblikuje tržište. Obezglavljena tvrtka bez repa i glave, bez ideja, bez vizije, koja ne zna što će danas a što sutra, koja koči cjeloukupni razvoj društva, a da je kupio Google prije cca 4 godine kada je predao i ponudu, zakočio bi razvoj svega u strahu od vlastite propasti, kao što je učinio svojevremeno uvidjevši kapacitete javascripta, pa ga od straha prestao razvijati.

Apsolutno se slažem s ovim... Microsoft je uveo revoluciju u područje PC-a, ali danas se kreće naprijed samo zbog inercije! Danas  (r)evoluciju vode druge kompanije, između ostalih i Google, zato jer Microsoft u posljednjih par godina nema viziju, i pokušavaju tržištu napetnuti neke svoje koncepte. Negdje im to uspije, negdje ne...

I da, Microsoft nebi nikada napravio nešto kao "Gmail", oni su imali webmail davno prije Googleovog Gmaila - zvao se Hotmail! I uništili su ga...

Ne kažem da je Microsoft loš i da su njihovi proizvodi loši, dapače. Ali ti proizvodi više ne daju ono što korisnici žele, već ono što MSželi da korisnici koriste. Eto to je moj pogled na stvari...
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Kako se rade bookmarksi na tom cromu?
ako se nemogu onda je to ćisto sranje od browsera!
  klikni na tu zvjezdicu kraj adress bara. (lijevo)
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
moderator
unknown kaže...
Trenutno Chrome koristi 1.6 posto korisnika interneta dok je postotak ljubitelja Opera-e samo 0.74 posto. Chrome je odličan osnovni pretraživač, no pati od ‘dječjih’ bolesti koje treba postupno eliminirati. Nedostaju mu mnoge karakteristike, a uz to ima i dosta bug-ova.
Chrome je preglednik, a ne pretrazivac. Pretrazivaci/trazilice su servisi poput Google Searcha, Yahoo Searcha, Live Searcha itd.
17 godina
Baš i nevidim neku razliku između pretraživača i preglednika...ali... Ako ti kažeš tako.Ipak radiš u BUG-u
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Baš i nevidim neku razliku između pretraživača i preglednika...ali... Ako ti kažeš tako.Ipak radiš u BUG-u

Web preglednik (web browser, Internet browser) je program koji korisniku omogućuje pregled web stranica i multimedijalnih sadržaja vezanih uz njih.

Internet pretraživač je program koji omogućava traženje informacija na Internetu.

17 godina
Zasto uopće postoje te dvije raspodjele?
One nemaju smisla!
17 godina
neaktivan

Preglednik je program kojim pregledavaš informacije koje si našao pretraživačem.

Meni ima ismisla.

17 godina
Perica kaže...

Preglednik je program kojim pregledavaš informacije koje si našao pretraživačem.

Meni ima ismisla.

Znaći po tvojem mišljenju ja bi recimo našao temu na BOL-u koja me zanima.Zatim izašao iz firefoxa i ušao u chrome samo zato što se zove jedan preglednik a drugi pretraživać???????
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Perica kaže...

Meni ima ismisla.

Znaći po tvojem mišljenju ja bi recimo našao temu na BOL-u koja me zanima.Zatim izašao iz firefoxa i ušao u chrome samo zato što se zove jedan preglednik a drugi pretraživać???????
Google Chrome je preglednik zamišljen da omogući brži, lakši i sigurniji ...
Mozilla Firefox je drugi najpopularniji web preglednik (engl: web browser).
Preuzeto sa interneta i pronađeno pomoću pretraživača Google.
17 godina
ahaaaaaa na to misliš!!!
Sory rebao si odma reći "GOOGLE! pasji skote!!!!!!!!"
ja bi te onda razumio :)
17 godina
protjeran

bezveze se trudiš perice   : /

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mogao sam reći i Live Search, Yahoo... ali tebi za ljubav odabrao sam Google:)

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
 Niti jedan Linux nije uspio doseći ni pola podrške za onoliko periferije i hardvera koju jedni Windowsi imaju.
 HAHAHA. ti se stvarno ne kužiš u kompjutere?

koristim gotovo 10 godina linux, preko 10 godina windowse, i nema šanse da bi me itko natjerao da kažm da microsoft ima i blizu dovoljno dobru podršku za hardver u odnosu na linux.
17 godina
neaktivan
crash0 kaže...
naxeem kaže...
 Niti jedan Linux nije uspio doseći ni pola podrške za onoliko periferije i hardvera koju jedni Windowsi imaju.

koristim gotovo 10 godina linux, preko 10 godina windowse, i nema šanse da bi me itko natjerao da kažm da microsoft ima i blizu dovoljno dobru podršku za hardver u odnosu na linux.
 Naxeem obično si u pravu, al ovaj put se ga zbilja falio, by a long shoot. Windowsi prije svega po defaultu imaju užasnu podršku za hardware, jedino što stoji je da proizvođači rade drivere za windowse, i to puno brže i ažurnije. Nema ništa s dobrim MS OSom već s monopolom. Drugo i još važnije, probaj bootat windowse na mobitelu, ili playstationu, čak vlastitom XBoxu, DVB recieveru, ili možda naprednijoj mašini za pranje rublja??? Da ne ogrezem u tu domenu, držimo se PC komponenti, još uvijek ih linux podržava najviše out of the box, plus iz osobnog iskustva se više harwarea može osposobit na njemu, nego na recimo Visti (malo starijeg i starog hardwarea). Npr, ne znam kad si zadnji put pokušao printat sa starim uredskim HP printerom (laser), al guess what, na Visti ne radi, a na stranici proizvođača već 2 godine stoji da se driver radi ... (osjeti li se moja frustracija u ovoj zadnjoj rečenici?)
Why so serious???
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2008 13:13 (Cika Jova Zmaj).
17 godina
crash0 kaže...
naxeem kaže...

Super, blago tebi. I nitko te ne tjera na ništa, ja sam imao vrlo negtivna iskustava s linuxima. Recimo kad je bluetooth izašao, natjerati prve usb stickove da rade s linuxom bila je crna magija, windowsi - bez problema.

I dajte moderatori koji k radite, zašto se svaka druga tema na BOL-u pretvori u "Vista je smeće", "Google je vražja ruka", "Linux rula Win je za njubove" ili tako nekaj? Počnite davati te je_bene kartone za offtopic.
17 godina
Originalni_manic kaže...
crash0 kaže...
naxeem kaže...

Super, blago tebi. I nitko te ne tjera na ništa, ja sam imao vrlo negtivna iskustava s linuxima. Recimo kad je bluetooth izašao, natjerati prve usb stickove da rade s linuxom bila je crna magija, windowsi - bez problema.

I dajte moderatori koji k radite, zašto se svaka druga tema na BOL-u pretvori u "Vista je smeće", "Google je vražja ruka", "Linux rula Win je za njubove" ili tako nekaj? Počnite davati te je_bene kartone za offtopic.
 To je ljudska psiha!!!
jer sve nas asocira na windowse. i vruć teme koje su izašle na internetu.
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...
crash0 kaže...
naxeem kaže...

Naxeem obično si u pravu, al ovaj put se ga zbilja falio, by a long shoot. Windowsi prije svega po defaultu imaju užasnu podršku za hardware, jedino što stoji je da proizvođači rade drivere za windowse, i to puno brže i ažurnije. Nema ništa s dobrim MS OSom već s monopolom. Drugo i još važnije, probaj bootat windowse na mobitelu, ili playstationu, čak vlastitom XBoxu, DVB recieveru, ili možda naprednijoj mašini za pranje rublja??? Da ne ogrezem u tu domenu, držimo se PC komponenti, još uvijek ih linux podržava najviše out of the box, plus iz osobnog iskustva se više harwarea može osposobit na njemu, nego na recimo Visti (malo starijeg i starog hardwarea). Npr, ne znam kad si zadnji put pokušao printat sa starim uredskim HP printerom (laser), al guess what, na Visti ne radi, a na stranici proizvođača već 2 godine stoji da se driver radi ... (osjeti li se moja frustracija u ovoj zadnjoj rečenici?)
Pa čuj, moje je stajalište da nije bitna podrška samih Windowsa (jer jest da je lakše napisati driver za Linux), već da komplet pruža daleko više.
Na jednim Windowsima inicijalno će raditi daleko više hardvera nego na Linuxu bez obzira što na Linuxu možeš pronaći i rekompajlirati drivere. Dodaj tome i činjenicu da i ATi i nVidia kartice imaju očajnih problema s Linuxom, da printeri imaju problema, kamere, stickovi, fotoaparati, skeneri... za Linux moraš tražiti hardver, a za Windowse driver.

Da, stariji hardver radi bolje na Linuxu jer Vista donosi posve novi driver model koji stvara probleme tamo gdje drivera nema ili generički ne rade dobro (kao i moj HP printer uostalom).

Za krajnjeg PC korisnika, mislim da je na prosječnom PC-u puno lakše instalirati, podesiti i koristiti jedan Windows. Naravno da će netko tko ima zašto i zna iz Linuxa izvući možda i više, ali preduvjeti su nešto nezgodniji od onog Vistinog "kupi novi hardver". I to najviše s područja periferije jer Linuxi jednostavno ne vole nove USB uređaje.

Ja nikada do sada, na niti jednoj od 15-tak mašina i 30-tak kombinacija, nisam Linux instalirao bez diranja konzole i bez barem jednog drivera kojeg samo morao kompajlirati kao modul za kernel npr. s ATi driverima. Objasni nekom tko jedva zna guglati kako da to napravi.

I opet smo u offtopicu, ali tema je ionako otišla k vragu.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice