@ Inari
to se zove napredak... i nije vezano uz google.
@ Inari
to se zove napredak... i nije vezano uz google.
O bože, izgleda da raspravljam s djecom. Jesi li ti vidio interneta prije 10 godina?
Argumentiraj svoja stajališta.
Što se promjenilo na bolje pojavom googlea:
- način online pretraživanja informacija
- online mail servisi više nisu obasipati flash bannerima preko 90% ekrana, prostor za mailove također nema znatnog ograničenja.
- način oglašavanja PPC je donio korist svim oglašivačima, jer se od tada plaća "po normi", tj. realna cijena.
- google maps, koji je potaknuo i ostale konkurente da naprave nešto slično
Naravno da je novac krajnji motiv svega, pitanje je samo da li se putem do tog novca može zadovoljiti obje strane ili ne i koliko kvalitetno.
Microsoft je postao slijepi gigant kojeg oblikuje tržište. Obezglavljena tvrtka bez repa i glave, bez ideja, bez vizije, koja ne zna što će danas a što sutra, koja koči cjeloukupni razvoj društva, a da je kupio Google prije cca 4 godine kada je predao i ponudu, zakočio bi razvoj svega u strahu od vlastite propasti, kao što je učinio svojevremeno uvidjevši kapacitete javascripta, pa ga od straha prestao razvijati.
Ja se ne slažem sa izjavom u banalnom smislu da "Microsoft oblikuje tržište"...Tajna uspjeha Microsofta je bila u tome da su uspjeli spoznati šta je to što ljudi/korisnici žele od tehnologije i na taj način su pristupili tržištu...Mislim da sa Vistom mijenjaju strategiju i nameću neki svoj pogled na svijet, a izgleda da to i nema prođu...
Mislim da Google sada preuzima tu taktiku opipavanja globalnog pulsa i manipulacije sa podacima koje su već prikupili putem tih servisa...
U suštini, mislim, da tržište oblikuju korisnici/tj. njihov sistem želja, i da proizvođači ponajviše računa moraju povesti o tome...Bez obzira da li se radi o OS-u, mail servisu, ili browseru...
Molio bih da se prestane s besmislenim prepucavanjem jer ovo više nije rasprava! Zagađujete forum!
Pa i jasno je da su Windowsi meta jer su najrasprostranjeniji korisnički OS. Ako Google uspije u ostvarivanju svog cloud computing modela (kao što pokušava i Adobe), lice svijeta korisnički aplikacija moglo bi se podosta izmijeniti.
Naravno, kao što se svi brinu, sigurnost podataka postaje upitna... spremanje važnih dokumenata, teško će završiti u rukama nekakvog Googlea...
google pušiona;
preporučujem bojkotiranje kroma i prelazak na jahuu ^^
I ja kontam promijeniti search engine, ali Google tu objektivno nema dovoljno dobre alternative (ili ja nisam čuo za nju)...
Cuil je truba, probao sam i baš je loš pretraživač, pogotovo za stranice sa naših govornih područja...
-
Microsoft je postao slijepi gigant kojeg oblikuje tržište. Obezglavljena tvrtka bez repa i glave, bez ideja, bez vizije, koja ne zna što će danas a što sutra, koja koči cjeloukupni razvoj društva, a da je kupio Google prije cca 4 godine kada je predao i ponudu, zakočio bi razvoj svega u strahu od vlastite propasti, kao što je učinio svojevremeno uvidjevši kapacitete javascripta, pa ga od straha prestao razvijati.
Web preglednik (web browser, Internet browser) je program koji korisniku omogućuje pregled web stranica i multimedijalnih sadržaja vezanih uz njih.
Internet pretraživač je program koji omogućava traženje informacija na Internetu.
Preglednik je program kojim pregledavaš informacije koje si našao pretraživačem.
Meni ima ismisla.
Preglednik je program kojim pregledavaš informacije koje si našao pretraživačem.
Meni ima ismisla.
Meni ima ismisla.
bezveze se trudiš perice : /
Mogao sam reći i Live Search, Yahoo... ali tebi za ljubav odabrao sam Google:)