Opet ponavljam ako je tebi dovoljno da netko zaradi ogromnu kolicinu novca da bi mu se ti divio to smatram jadnim. Za razliku od tebe ne patim od kompleksa i ne smatram se boljim ni bitnijim od svakog covjeka. Ako ti smatras da nisu svi ljudi jednaki i ravnopravni to je tvoj problem i slobodno pokreni crkvu svog gurua steve i svetog billa. Ja eto imam nazadno i ograniceno misljenje da svi ljudi vrijede i da su ravnporavni i da niciji zivot nije beznacajan.
Sto tebi smeta sto je recimo meni wozniak covjek koji vrijedi bar tisucu steva i billova ako vec insistiras na kultu licnosti? Dali je to tebi kakav problem?
Dali ti je problem sto mi nije drago sto svi znaju imena ljudi koji su zaradili novce na tudim idejama i kreacijama a imena ljudi koji su imali te ideje i stvorili te kreacije nitko nezna?
Dali se ti osjecas bitnijim i vaznijim od drugih zato sto se divis stevi u billu?
Ti jos nisi naveo apsolutno nista sto su ta dvojica kreirala i korisno napravila osim sto su zaradili ogromnu kolicinu novaca. Dok to ne ucinis barem nemoj vrijedati.
Prljavstina ono sto sam ja naveo nije! Samo najobicnija istina. Cisto da se zna. Po tvojoj logici je Hitler mozda bio vrijedan divljenja? Takoder mi ne pada na pamet razlog zasto bi mu se divio osim sto je bio vođa njemacke ali mogu navesti puuuuuno razloga zasto mu se ne diviti. Ali opet ga tvojom logikom jednako mozes obraniti. Ni u tom slucaju nisu potrebni razlozi osim da je napravio nesto od svog zivota..... Udri se necim u glavu mozda se nesto pokrene unutra....
Eh da i molim te ako imas ikakav argument za idoliziranje steve i billa molim te navedi ih. Takoder me slobodno ispravi. Nista me nebi vise razveselilo od toga da jednom pocnes argumentirati svoje izjave.
Ako ti nisi u stanju prepoznati što su njih dvoje konkretno napravili u životu vrijedno divljenja ili poštovanja to je tvoj problem, ne moj. Sad uspoređuješ Hitlera sa Jonsom ili Gatesom? Zašto?
Svatko zdravouman bi shvatio da samo demonstriram gresku u tvojoj logici a ne da usporedujem hitlera sa stevom i billom. Ali ti si poseban decko.
Ne želim idealizirati ili raditi kult ličnosti od ikoga, nikada mi ništa od toga nije bilo stranije. Međutim nemam problem skinuti nekom kapu do poda, bilo u umjetnosti, tehnologiji, ljudskosti, biznisu itd. Njih dvoje kad smo se već uhvatili najpoznatijih iz ITja svakako spadaju u velikane biznisa i informatike uopće. Pionire ako hoćeš. Da ponovim po neznam koji put, ali posto je ljudska glupost neogranicena mozda budem trebao ponavljati do kraja svemira i onda mozda ne bude dosta, billu i stevi skidam kapu zbog uspjeha u biznisu i stijecanju novca ali nicem drugom jer to nisu zasluzili.A stijecanje novca meni nije nista posebno vrijedno stovanja od drugih ljudi. Opet ponavljam nadam se da se ne ljutis sto ljude ne stujem po imovini koju posjeduju. Opet nisi naveo nijedan razlog zasto bi ih se trebalo cijeniti osim zbog umjesnosti stijecanja novca.
Što se korisnosti uradaka njihovih firmi tiče, svoj život bez windowsa ili OSXa, dakle bez miša, prozora, možeš samo zamišljati, kako bi izgledali današnji OSevi i računala. Jednostavno je bespredmetno jer su njih dvoje praktički vodili kreaciju osobnih računala današnjice i OSa kakv danas 99% ljudi poznaje. Uz sve ostalo što su napravili. Uz to Gates je jedan od najvećih ili barem najpoznatijih donatora današnjice. Ajmo opet da te malo infromiram posto je cak i goolge tebi tesko upotrijebiti. "Windows" sucelje tj. prvo graficko sucelje je kreirao xerox a stevo i bill se jos uvijek svadaju tko je prvi ukrao od xeroxa. Osobna racunala je kreirao ibm. A za miša probaj proguglati mozda uspijes saznati tko ga je kreirao jer stevo sigurno nije a bill je samo navodno ukrao ergonomski dizajn za prvog microsoft misa (nagodili su se van suda za odstetu cini mi se). Znam da bill navodno mnogo donira i ako je istina sto sam ga slusao da govori svaka mu cast. Ali efekte njegovih donacija jos uvijek nitko nije zabiljezio tako da koliko zapravo donira i koliko to uopce ima efekta i na sto neznam ni ja a ni itko drugi tko bi htio podijeliti te informacije. Cijenim rezultat a ne pokusaje i fantazije poput tebe.
Što se njihovih "invencija" tiče konzultiraj wikipediju ako neznaš drugačije. Ako imaš još kakvu izmišljotinu slobodno postaj. Ne smeta meni.

A.