CDMA iPhone?

poruka: 51
|
čitano: 5.360
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "CDMA iPhone?".
17 godina
RE: CDMA iPhone?
artfull kaže...
konjRR kaže...

Opet ponavljam ako je tebi dovoljno da netko zaradi ogromnu kolicinu novca da bi mu se ti divio to smatram jadnim. Za razliku od tebe ne patim od kompleksa i ne smatram se boljim ni bitnijim od svakog covjeka. Ako ti smatras da nisu svi ljudi jednaki i ravnopravni to je tvoj problem i slobodno pokreni crkvu svog gurua steve i svetog billa. Ja eto imam nazadno i ograniceno misljenje da svi ljudi vrijede i da su ravnporavni i da niciji zivot nije beznacajan.

Sto tebi smeta sto je recimo meni wozniak covjek koji vrijedi bar tisucu steva i billova ako vec insistiras na kultu licnosti? Dali je to tebi kakav problem?

Dali ti je problem sto mi nije drago sto svi znaju imena ljudi koji su zaradili novce na tudim idejama i kreacijama a imena ljudi koji su imali te ideje i stvorili te kreacije nitko nezna?

Dali se ti osjecas bitnijim i vaznijim od drugih zato sto se divis stevi u billu?

Ti jos nisi naveo apsolutno nista sto su ta dvojica kreirala i korisno napravila osim sto su zaradili ogromnu kolicinu novaca. Dok to ne ucinis barem nemoj vrijedati.

Prljavstina ono sto sam ja naveo nije! Samo najobicnija istina. Cisto da se zna. Po tvojoj logici je Hitler mozda bio vrijedan divljenja? Takoder mi ne pada na pamet razlog zasto bi mu se divio osim sto je bio vođa njemacke ali mogu navesti puuuuuno razloga zasto mu se ne diviti. Ali opet ga tvojom logikom jednako mozes obraniti. Ni u tom slucaju nisu potrebni razlozi osim da je napravio nesto od svog zivota..... Udri se necim u glavu mozda se nesto pokrene unutra....

Eh da i molim te ako imas ikakav argument za idoliziranje steve i billa molim te navedi ih. Takoder me slobodno ispravi. Nista me nebi vise razveselilo od toga da jednom pocnes argumentirati svoje izjave.

Ako ti nisi u stanju prepoznati što su njih dvoje konkretno napravili u životu vrijedno divljenja ili poštovanja to je tvoj problem, ne moj. Sad uspoređuješ Hitlera sa Jonsom ili Gatesom? Zašto? 

Svatko zdravouman bi shvatio da samo demonstriram gresku u tvojoj logici a ne da usporedujem hitlera sa stevom i billom. Ali ti si poseban decko.

Ne želim idealizirati ili raditi kult ličnosti od ikoga, nikada mi ništa od toga nije bilo stranije. Međutim nemam problem skinuti nekom kapu do poda, bilo u umjetnosti, tehnologiji, ljudskosti, biznisu itd. Njih dvoje kad smo se već uhvatili najpoznatijih iz ITja svakako spadaju u velikane biznisa i informatike uopće. Pionire ako hoćeš. Da ponovim po neznam koji put, ali posto je ljudska glupost neogranicena mozda budem trebao ponavljati do kraja svemira i onda mozda ne bude dosta, billu i stevi skidam kapu zbog uspjeha u biznisu i stijecanju novca ali nicem drugom jer to nisu zasluzili.A stijecanje novca meni nije nista posebno vrijedno stovanja od drugih ljudi. Opet ponavljam nadam se da se ne ljutis sto ljude ne stujem po imovini koju posjeduju. Opet nisi naveo nijedan razlog zasto bi ih se trebalo cijeniti osim zbog umjesnosti stijecanja novca.

Što se korisnosti uradaka njihovih firmi tiče, svoj život bez windowsa ili OSXa, dakle bez miša, prozora, možeš samo zamišljati, kako bi izgledali današnji OSevi i računala. Jednostavno je bespredmetno jer su njih dvoje praktički vodili kreaciju osobnih računala današnjice i OSa kakv danas 99% ljudi poznaje. Uz sve ostalo što su napravili. Uz to Gates je jedan od najvećih ili barem najpoznatijih donatora današnjice. Ajmo opet da te malo infromiram posto je cak i goolge tebi tesko upotrijebiti. "Windows" sucelje tj. prvo graficko sucelje je kreirao xerox a stevo i bill se jos uvijek svadaju tko je prvi ukrao od xeroxa. Osobna racunala je kreirao ibm. A za miša probaj proguglati mozda uspijes saznati tko ga je kreirao jer stevo sigurno nije a bill je samo navodno ukrao ergonomski dizajn za prvog microsoft misa (nagodili su se van suda za odstetu cini mi se). Znam da bill navodno mnogo donira i ako je istina sto sam ga slusao da govori svaka mu cast. Ali efekte njegovih donacija jos uvijek nitko nije zabiljezio tako da koliko zapravo donira i koliko to uopce ima efekta i na sto neznam ni ja a ni itko drugi tko bi htio podijeliti te informacije. Cijenim rezultat a ne pokusaje i fantazije poput tebe.

Što se njihovih "invencija" tiče konzultiraj wikipediju ako neznaš drugačije. Ako imaš još kakvu izmišljotinu slobodno postaj. Ne smeta meni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 2:17 (konjRR).
18 godina
neaktivan
konjRR kaže...
artfull kaže...
konjRR kaže...

Opet ponavljam ako je tebi dovoljno da netko zaradi ogromnu kolicinu novca da bi mu se ti divio to smatram jadnim. Za razliku od tebe ne patim od kompleksa i ne smatram se boljim ni bitnijim od svakog covjeka. Ako ti smatras da nisu svi ljudi jednaki i ravnopravni to je tvoj problem i slobodno pokreni crkvu svog gurua steve i svetog billa. Ja eto imam nazadno i ograniceno misljenje da svi ljudi vrijede i da su ravnporavni i da niciji zivot nije beznacajan.

Sto tebi smeta sto je recimo meni wozniak covjek koji vrijedi bar tisucu steva i billova ako vec insistiras na kultu licnosti? Dali je to tebi kakav problem?

Dali ti je problem sto mi nije drago sto svi znaju imena ljudi koji su zaradili novce na tudim idejama i kreacijama a imena ljudi koji su imali te ideje i stvorili te kreacije nitko nezna?

Dali se ti osjecas bitnijim i vaznijim od drugih zato sto se divis stevi u billu?

Ti jos nisi naveo apsolutno nista sto su ta dvojica kreirala i korisno napravila osim sto su zaradili ogromnu kolicinu novaca. Dok to ne ucinis barem nemoj vrijedati.

Prljavstina ono sto sam ja naveo nije! Samo najobicnija istina. Cisto da se zna. Po tvojoj logici je Hitler mozda bio vrijedan divljenja? Takoder mi ne pada na pamet razlog zasto bi mu se divio osim sto je bio vođa njemacke ali mogu navesti puuuuuno razloga zasto mu se ne diviti. Ali opet ga tvojom logikom jednako mozes obraniti. Ni u tom slucaju nisu potrebni razlozi osim da je napravio nesto od svog zivota..... Udri se necim u glavu mozda se nesto pokrene unutra....

Eh da i molim te ako imas ikakav argument za idoliziranje steve i billa molim te navedi ih. Takoder me slobodno ispravi. Nista me nebi vise razveselilo od toga da jednom pocnes argumentirati svoje izjave.

Ako ti nisi u stanju prepoznati što su njih dvoje konkretno napravili u životu vrijedno divljenja ili poštovanja to je tvoj problem, ne moj. Sad uspoređuješ Hitlera sa Jonsom ili Gatesom? Zašto? 

Svatko zdravouman bi shvatio da samo demonstriram gresku u tvojoj logici a ne da usporedujem hitlera sa stevom i billom. Ali ti si poseban decko.

Ne želim idealizirati ili raditi kult ličnosti od ikoga, nikada mi ništa od toga nije bilo stranije. Međutim nemam problem skinuti nekom kapu do poda, bilo u umjetnosti, tehnologiji, ljudskosti, biznisu itd. Njih dvoje kad smo se već uhvatili najpoznatijih iz ITja svakako spadaju u velikane biznisa i informatike uopće. Pionire ako hoćeš. Da ponovim po neznam koji put, ali posto je ljudska glupost neogranicena mozda budem trebao ponavljati do kraja svemira i onda mozda ne bude dosta, billu i stevi skidam kapu zbog uspjeha u biznisu i stijecanju novca ali nicem drugom jer to nisu zasluzili.A stijecanje novca meni nije nista posebno vrijedno stovanja od drugih ljudi. Opet ponavljam nadam se da se ne ljutis sto ljude ne stujem po imovini koju posjeduju. Opet nisi naveo nijedan razlog zasto bi ih se trebalo cijeniti osim zbog umjesnosti stijecanja novca.

Što se korisnosti uradaka njihovih firmi tiče, svoj život bez windowsa ili OSXa, dakle bez miša, prozora, možeš samo zamišljati, kako bi izgledali današnji OSevi i računala. Jednostavno je bespredmetno jer su njih dvoje praktički vodili kreaciju osobnih računala današnjice i OSa kakv danas 99% ljudi poznaje. Uz sve ostalo što su napravili. Uz to Gates je jedan od najvećih ili barem najpoznatijih donatora današnjice. Ajmo opet da te malo infromiram posto je cak i goolge tebi tesko upotrijebiti. "Windows" sucelje tj. prvo graficko sucelje je kreirao xerox a stevo i bill se jos uvijek svadaju tko je prvi ukrao od xeroxa. Osobna racunala je kreirao ibm. A za miša probaj proguglati mozda uspijes saznati tko ga je kreirao jer stevo sigurno nije a bill je samo navodno ukrao ergonomski dizajn za prvog microsoft misa (nagodili su se van suda za odstetu cini mi se). Znam da bill navodno mnogo donira i ako je istina sto sam ga slusao da govori svaka mu cast. Ali efekte njegovih donacija jos uvijek nitko nije zabiljezio tako da koliko zapravo donira i koliko to uopce ima efekta i na sto neznam ni ja a ni itko drugi tko bi htio podijeliti te informacije. Cijenim rezultat a ne pokusaje i fantazije poput tebe.

Što se njihovih "invencija" tiče konzultiraj wikipediju ako neznaš drugačije. Ako imaš još kakvu izmišljotinu slobodno postaj. Ne smeta meni.

Ja neznam jesi li ti svjestan svoje nesvjesti i nebuloza koje si napisao. Milsim da je svakom mentalno stabilnom i razumnom ljudskom biću, koliko toliko upoznatom sa povijesnim podacima i razvojem informatike i računalne industrije izlišno ukazivati na važnost likova poput gore navedenih Jobsa i Gatesa.

To što je Wozniak kako ti kažeš bio "kreator" a Jobs spiritus movens iza svega ne umanjuje ničje zasluge. Jobs je bez wozniaka praktički stvorio apple ( i Next i Pixar ) i podigao posrnulu kompaniju na noge po svom povratku u firmu. Samo to bio bi dovoljno da se zapiše u povijest kao jedan od najvećih i najutjecajnijih IT CEO ili biznismena a svih vremena. Međutim on je pokazao mnogo više od toga. Wozniak je bio ingeniozni elektroničar, bez Jobsa i dalje bi vjerojatno radio u HPa na kalkulatorima.

Nije bitno što je on izumio, bitno je da bez njega Woziak  ( koji mi je iznimno simpatičan lik i totalna suprotnost Jobsu ) i slični nikada ne bi napravili 1% od onog što su napravili pod njegovim vodstvom. Njegov doprinos u kreaciji prvih osobnih računala, muzičkoj industriji, redefiniranju smartphonea, redefiniranju tableta, podizanju računalne animacije i animiranih filmova na novu razinu etc etc je ogroman.

Skidaš kapu Gatesu i Jobsu zbog para koje su zaradili? Pa očigledno si ti taj koji skida kapu zbog pogrešnih stvari. Ja im skidam kapu zbog doprinosa kulturi i tehnologiji koji su dali i daju. Novac je ovdje sporedna stvar.

Osobna računala je kreirao IBM? Pitam se kakav bi moj i tvoj komp bio danas da je IBM i dalje kreirao personalno računalo i da nije bilo likova poput ovo dvoje. IBM je bio simbol svega protiv čega su onda stajali - spora, neefikasna i neinventivna birokratska megalomanska koorporacija ljudi u plavim odjelima.

Jezus, koji si ti egomanijak i koliko pun gofana netko može biti da tako pompozno kenja o ikonama tehnologije i biznisa i kulture 20. i 21. stoljeća. Daj malo se stavi u perspektivu ...

Smješni su i infantilni takvi stavovi o zaslugama. Zar je Lucas neinventivan jer nije izumio filmsku kameru? Svi pusti scenografi, dizajneri, kamermani i ostal svita radi pod palicom dirigenta - režisera ili u ovom slučaju CEO a kao što je JOBS. Zato je apple uspješniji od drugih koji imaju neinventivne ili osrednje direktore. Sve je medij. U ovom slučaju IT je medij u kojem Jobs i Gates stvaraju svoje priče.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 12:51 (artfull).
17 godina
CDMA iPhone?

Dakle opet pises gluposti bez ijednog argumenta. Hvalisanje i vrijedanje nisu argumetni. Pricas gluposti kao malo dijete.

Ti si jedan od onih jadnika koji cijeni samo generala a vojnici koji ginu su nitko i nista.

Spiritus movens? Steve Jobs? Bivsi njegovi suradnici kazu Slave Driver. Za tebe su piramide postignuce faraona koji su gledali a ne robova koji su ginuli i gradili. Percepcija ti je iskrivljena da mi se cini da nikada nece biti ispravljena. Samo se nadam da neces svoju djecu tako odgojiti.

Sto ti znas kako bi danas osobni komp izgledao bez microsfta i applea? Neznas pa ne govori gluposti. Ali najvjerojatnije bi izgledao isto jer microsoft nema utjecaja na izgled pca a apple samo kopira pc vec godinama. Osim ako je tebi dizajn izgleda kucista najbitniji faktor u svemu onda eto apple ima drugacijij dizajn kucista. Smijesno.

Mozda bi Wozniak danas bio šef hp-a da ga steve jobs nije ugnjavio i izmoljakao da ide raditi s njim. Zamisli kakva bi to firma bila s takvim kreativnim covjekom na celu i koliko bi tehnoloski bili ispred.

Ako su za tebe steve jobs i bill gates religijske ikone kojima se ti molis prije spavanja zasto mene prisiljavas da se pokorim tvojoj religiji? Dovodis kult licnosti do epskih proporcija :)

Ako me vec toliko vrijedas da sam neinformiran i pricam gluposti bar me molim te ispravi! Zar je tako tesko ispraviti nekoga tko jeu krivu? Samo jednom navedi sto sam krivo rekao molim te.

Ali prestani vise s fantazijama i nagadanjima. Ostavi to za djecu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 15:58 (konjRR).

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
CDMA iPhone?

mislim da si sam sebi odgovorio i da nista sto ti ja kažem neće doprijeti do tebe.
kult ličnosti? faraoni, hitler ... ? neznam, bio bih sretan da sam uspio sto se karijere ili biznisa ili realizacije ostvariti deseti ili stoti dio od onog sto su Gates ili Jobs napravili. Nemam potrebe to smatrati neprikladnim ili se sramiti ili biti iskompleksiran jer nisam do sad i gotovo sigurno necu. Svatko ima svoje ambicije i radosti, al negirati tuda postignuca nije znak zdravog duha. Meni je smjesno uopce da ti i ja ovdje negativno govorimo o takvim stvarima ili da omalovazavam takve likove. To je kao da se sprdam na račun leonarda ili michelangela (također jako teške ličnosti ) jer sam i sam likovnjak iako su moja postignuca smjesna u usporedbi. Mislim, ono, WTF? zapitaj se malo koji je tvoj problem.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 16:25 (artfull).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
CDMA iPhone?
I odakle uopce potreba ili ideja uspoređivati Jobsa ili Gatesa sa ubojicama, političarima ili apsolutima? Od Jobsa si u najgorem slučaju mogao dobiti otkaz ako nisi djelio njegov entuzijazam.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
CDMA iPhone?

Odakle tebi ideja usporedivati steve jobsa i bill gatesa sa michelangelom? Ovo prelazi sve granice dobrog ukusa, tako vrijedati michelangela je degutantno :)

Jos jednom te pitam da navedes spceificna postignuca te dvojice po tebi velikana koje svi moramo stovati (hm zvuci kao kult licnosti? ako znas sto je to:)) osim zaradivanje puno novaca. Hajde probaj. Zar je to toliko tesko? Ukazi na nesto sto su ta dvojica kreirali, promijenili. Molim te. Ako nemozes bar prestani vrijedati i kakiti po forumu.....

p.s. slijepo obozavati nekoga ili nesto je znak veoma deficijentnog uma.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 16:38 (konjRR).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
konjRR kaže...

Odakle tebi ideja usporedivati steve jobsa i bill gatesa sa michelangelom? Ovo prelazi sve granice dobrog ukusa, tako vrijedati michelangela je degutantno :)

Jos jednom te pitam da navedes spceificna postignuca te dvojice po tebi velikana koje svi moramo stovati (hm zvuci kao kult licnosti? ako znas sto je to:)) osim zaradivanje puno novaca. Hajde probaj. Zar je to toliko tesko? Ukazi na nesto sto su ta dvojica kreirali, promijenili. Molim te. Ako nemozes bar prestani vrijedati i kakiti po forumu.....

p.s. slijepo obozavati nekoga ili nesto je znak veoma deficijentnog uma.

Ma neda mi se s tobom trolati. Ako zaista ne možeš pojmiti za što su zaslužni žao mi te je. Kreativnost i kreacija nije tako rigidan pojam kako ga ti shvaćaš. Već sam ti napisao da je biti uspješan CEo takve korporacije najsličnije režiseru koji ništa nije "izmislio" ili "izumio" ali kreira čitavu priču, strategiju firme ... Kreativnost se očitava i u sposobnosti da okupiš oko sebe i inspiriraš dobar tim ljudi i na još miljun načina koje bi ti mogao napisati i često je daleko važnije od pojedninačnih znanja i vještina. Da si ikada vodio tim ljudi ili pokušavao sastaviti i izbaciti na tržište bilo što znao bi o čemu pričam i ne bi niti postavljao deplasirana pitanja, ipraznog prepucavanja radi. Stoga izlazim iz ove glupe rasprave. Pozdrav. 

A.
17 godina
CDMA iPhone?

I nakon svega ovoga, i nijednog argumenta, takav epski krajnji post je nesto vrijedno? Ali stvarno sam se nadao da ces jednom, ali bar jednom, postati nesto konkretno i trudio sam se samo da vidim dali je to uopce moguce ali ipak ne. Cak i nakon direktnih molbi za bar jednim konkretnim argumentom zelje mi nisu uslisane. Nisam se razocarao jer drugo od tebe ocekivati ni ne treba.

Zabavalja me citanje tvojih gluposti i interesantno mi je pokusavati razumjeti takav izopacen um. Na tebi kao primjeru se dosta toga da objasniti. Umovi kao tvoj su vrijedni analiziranja jer daju uvid u neke stvari koje zdravouman i racinalan covjek po svom ponasanju nebi nikada mogao razumjeti. Usporedivanje bill gatesa i steve jobsa sa svecima i slicne izjave daju dosta dobar uvid u izopacenost tovga uma i iskrivljenost tvoje percepcija stvarnosti. Dala bi se knjiga napisati i zao mi je sto nisam student psihologije jer bi diplomski definitivno bazirao na tebi. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 21:39 (konjRR).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
CDMA iPhone?

ARTFUL vs. KONJ

ko ce pobijediti....

Cool

Pinky je zakon... I ♥ π

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

ARTFUL vs. KONJ

ko ce pobijediti....

Cool

Moglo bi se reći da je Konj pobijedio; Artfull se predao, koliko vidim Smijeh

17 godina
CDMA iPhone?

Vjezbati mentalnu cvrstocu se moze na razne nacine. Bilo je ovo ili lupanje glavnom u zid. Ipak mi je ovo lakse ali boli jednako :)

Usput bilo je 2v1 jer je koristio svoja oba aliasa :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 23:38 (konjRR).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
konjRR kaže...

I nakon svega ovoga, i nijednog argumenta, takav epski krajnji post je nesto vrijedno? Ali stvarno sam se nadao da ces jednom, ali bar jednom, postati nesto konkretno i trudio sam se samo da vidim dali je to uopce moguce ali ipak ne. Cak i nakon direktnih molbi za bar jednim konkretnim argumentom zelje mi nisu uslisane. Nisam se razocarao jer drugo od tebe ocekivati ni ne treba.

Zabavalja me citanje tvojih gluposti i interesantno mi je pokusavati razumjeti takav izopacen um. Na tebi kao primjeru se dosta toga da objasniti. Umovi kao tvoj su vrijedni analiziranja jer daju uvid u neke stvari koje zdravouman i racinalan covjek po svom ponasanju nebi nikada mogao razumjeti. Usporedivanje bill gatesa i steve jobsa sa svecima i slicne izjave daju dosta dobar uvid u izopacenost tovga uma i iskrivljenost tvoje percepcija stvarnosti. Dala bi se knjiga napisati i zao mi je sto nisam student psihologije jer bi diplomski definitivno bazirao na tebi. Hvala.

Tebi se nemože ništa argumentirati jer ti argumentaciju ne prihvaćaš. Postavljaš jedno idiotsko pitanje od početka. Što su Jobs i Gates izumili? Kakve veze ima što su izumili i da li po tvojoj bolesnoj logici to spada u izume. Ili su samo izumitelji tehnologije vrijedni pažnje u tvom novom vrlom svijetu tehnokracije. 

Usporedio si u nekoliko postova gore navedene genijalce i ikone tehnologije i kulture sa hitlerom i faraonima. Kao da to nije dosta da te diskreditira u bilo kakvoj diskusiji dalje.

Ja nikada, ali baš nikada nisam proglašavao nikog svetcem, a napose Jobsa ili Gatesa. Ne pričam o svecima, niti to ima veze sa ovom temom, iako Gates bi , ukoliko se njegova inicijativa nastavi mogao možda mrtav hladan i konkurirati za jednog.

Naravno da imam visoko mišljenje o dotičnima. Takvo mišljenje baziram na osnovu njihovih postignuća, iznimno zanimljive biografije i interviewa, razgovora i dostupnih materijala do kojih sam došao.

Svaka osoba bez poremećaja ili deluzije veličine donjela bi zaključak da se radi o naročito inteligentnim, kreativnim, nadarenim, uspješnim, pozitivnim i utjecajnim osobama koje su ostavile dubok trag na kulturi, tehnologiji i načinu života današnje zapadne kulture. Neki bi argumentirali da je njihova najveća vrijednost što su znali nadahnuti, usmjeriti i izvući maksimum iz svojih suradnika. Mogu se složiti i s tim, i to je ogromna vrijednost. Možeš imati stotinu najbojih programera ili dizajnera današnjice, ako ih ne znaš voditi ili usmjeriti ništa od tog potencijala.

Jobs je uz to iznimno vizionarski lik, duhovit i uopće karizmatična i zanimljiva ličnost. Svakako bih ga usporedio ili stavio kao pandan nekim povijesnim likovima i veličinama renesanse recimo, cellini, da vinci , zašto ne? Taj renesansni duh, poduzetništvo i karizma. Gates je pragmatičniji lik, al svejedno fascinantan, ugodan i normalan.

Sposobnost i novac koji je uz to došao sigurno nije bio motiv sam po sebi. Uostalom da išta znaš o temema o kojima misliš da znaš, i michelangelo i da vinci su bili iznimno bogati ljudi u svoje vrijeme al ih za tebe to nije diskreditiralo, zanimljivo. Zapravo i ne čudi me jer u tvojoj ne-logici i nema nikakvog uzorka razmišljanja.

Što se tvoje geštalt psihologije tiče, možeš dosta toga izvuć sam iz sebe psihoanalizom. Zapitaj se što je to što te frustrira kod poznatih i uspješnih i priznatih osoba i ne da ti da daš priznanje gdje treba i kritiku gdje spada. Izjave tipa, dobri su samo po tome što su zgrnuli bogatstvo ostavi eventualno za likove poput keruma i naših divnih političara i što prije se staviš u perspektivu ( žoharsku ) prema osobama čija postiguća sam ne bi dostigao u još stotinu reinkarnacija to bolje za tebe. Preporučam ti put skromnosti i poniznosti.

laku noć

A.
17 godina
CDMA iPhone?

"i michelangelo i da vinci su bili iznimno bogati ljudi u svoje vrijeme" bwahahaha ovo je za vristati od smijeha!

Ako je tebi imati koricu kruha u to doba predstavljalo bogatstvo onda su bili miljunasi ondasnjeg doba.

Usput samo da napomenem po neki bezbrojni put ne uzmimam im za zlo sto imaju ogoromno bogatstvo, iako neki smatraju da je zlo akumilirati toliko za pojedinca, ali takoder mi to nije opravdan razlog za stovanje nekoga kao tebi.

Tek kada ljudi pomisle da nemozes nesto gluplje izjaviti ti uvijek iznenadis. Kao sto sam rekao ti si dokaz da su einstenove sumnje vjerojatno istina da ljudska glupost prelazi granice svemira :)

Daj jos reci i da je tesla bio bogatas i zenskaros. Ili jos bolje da je einstein bio miljarder...... bwahahahahahahaha.

Idem sada do svog privatnog svetista posvecenog svecu billu gatesu i najvecem geniju svih vremena steve jobsu i moliti se da mi podare mudrosti da mogu pomoci drugima i dovesti ih na pravi put :))

Zahvaljujuci takvim kao sto si ti za 100+ godina bi ljudi stvarno mogli misliti da je osobno racunalo izmislio bill gates a mobitel steve jobs :)

p.s. toliko postova a ni jedan argument, ovo bi moglo uci u knjigu guinnessovu knjigu rekorda kao rekordna kolicina kakice na jednom threadu :)

p.p.s. "Ja nikada, ali baš nikada nisam proglašavao nikog svetcem," a onda reci "ukoliko se njegova inicijativa nastavi mogao možda mrtav hladan i konkurirati za jednog." bi znacilo da si sto? Da si malo poblesavio??? :))

p.p.p.s eh da ne zaboravim opet pitati sto su to dvoje postigli osim sto su ne celu velikih firmi i imaju puno novca? Cisto ono mozda ovaj put budem imao srece pa odgovoris unatoc opcoj nevjerici :) Jesu mozda izmislili kotac? :)) Postavili osnove quantnoj fizici?

Ili su samo govorili drugima da im naprave nesto na cemu mogu zaraditi a usput i krali? Sijecas se one slave driver teze njihovih suradnika? Ma lazu ljubomorna dubrad jel tako? Bill je sam windowse vlastorucno napisao a steve izmislio sve ostalo sto radi na struju :))

Sto ce jedan Jack Kilby i Robert Noyce, ili jos bolje Douglas Engelbart, i takvi slicni jadnici kraj velicina poput bill gatesa i steve jobsa :) Pa to su zohari :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 0:07 (konjRR).

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
konjRR kaže...

"i michelangelo i da vinci su bili iznimno bogati ljudi u svoje vrijeme" bwahahaha ovo je za vristati od smijeha!

Ako je tebi imati koricu kruha u to doba predstavljalo bogatstvo onda su bili miljunasi ondasnjeg doba.

Usput samo da napomenem po neki bezbrojni put ne uzmimam im za zlo sto imaju ogoromno bogatstvo, iako neki smatraju da je zlo akumilirati toliko za pojedinca, ali takoder mi to nije opravdan razlog za stovanje nekoga kao tebi.

Tek kada ljudi pomisle da nemozes nesto gluplje izjaviti ti uvijek iznenadis. Kao sto sam rekao ti si dokaz da su einstenove sumnje vjerojatno istina da ljudska glupost prelazi granice svemira :)

Daj jos reci i da je tesla bio bogatas i zenskaros. Ili jos bolje da je einstein bio miljarder...... bwahahahahahahaha.

Vidim da za tebe ni Cca 35 miliona funti nije dosta za koricu kruha . 

Ovo dalje mi se ne da ni čitat, nauči se citirati, a uostalom na sve sam ti odavno odgovorio. Uostalom u ovoj izmjeni riječi ja ne profitiram ništa jer se ponavljaš unedogled i nemaš ama baš ništa pametno za reći, niti ja imam što naučiti od tebe. Kao što sam ti rekao, nauči se skromnosti i poradi na obrazovanju i kulturi. Ti nisi dostojan raspravljati niti o kerumu a kamoli o Gatesu ili Jobsu, napose Michelangelu i Tesli ( osim ako djetinjasto omalovažavanje ne smatraš argumentiranom raspravom ) .

A.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 9:32 (artfull).
18 godina
CDMA iPhone?

Netko na zidu drzi sliku Tita, netko raspelo, netko pak Tudjmana, a netko Jobsa :)

Biljezim se sa stovanjem...

2 0 hvala 0
17 godina
CDMA iPhone?

A netko drzi na zidu sliku britney spears :))

Ja nemam novaca za slike pa nemam ni jednu na zidu osim panorame grada u kojem zivim :)

@artfull

Eto sada kazu da je imao novaca ali svejedno je zivio kao siroce i zao mi ga je tako poremecenog :)

Ali zasto je to uopce bitno? On je nesto napravio za razliku od dvojice koje ti hvalis i stujes :)

Dakle jednostavno je uprijeti prstom u njegova postignuca ako treba.

Hajde ti molim te po (zar trebam brojati?) neki put ukazi na nesto sto su steve jobs i bill gates kreirali da bi ih trebali zbog toga cijeniti i stovati. Molim te. Hvala unaprijed.

p.s. ispricavam se sto nisam dostojan komunicirati s uzvisenom i prosvijetljenom osobom kao sto si ti :)

0 0 hvala 0
17 godina
CDMA iPhone?

@konjRR

artfull je jedan od najvećih neprijatelja MS-a na ovom forumu, tako da sumnjam da on veliča Gates-a :)))..

artfull-a ne volim baš kao forumaša Smijeh, jer on previše voli Apple, ali u nekoliko stvari ima pravo..

Prije MS-a postojalo je već nekoliko OS-a koji su koristili GUI kao i Windows-i, ali malo ljudi je koristilo (većinom IT stručnjaci) takve OS-ove, jer nisu znali za njih. MS i njegovi Windows-i sa svim svojim nesavršenostima i manama bili su prvi koji su se marketinški gurali u domaćinstva diljem svijeta, ne samo IT stručnjacima. To je dovelo do masovnog kupovanja PC-ova (propast drugih kao Amiga, Spectrum itd) i korištenja Windows-a. Danas se koristi Windows svugdje, opće prihvaćen standard kao OS, a nije niti najbolji niti najsavršeniji.

Prije iPhone-a postojalo je već puno smartphone-a, ali tek je Apple i iPhone (koliko god on bio nesavršen i koliko god ima boljih i lijepših uređaja od njega)i njihov agresivni marketing donio smartphone uređaje u domaćinstva i široku uporabu. Ajde recimo da iPhone ima konkurenta u pogledu Android-a, vidjet ćemo kako će to još završiti (ja se nadam u korist Android-a :)).

Iako Gates i Jobs možda nisu isprogramirali niti liniju koda (istinu na srce, to neznamo), oni su bili glavni kada su ta dva proizvoda izašla, tako da se oni pripisuju njima, makar su ih napravili sigurno pametniji ljudi od njih. Tako je to. Tesla isto nije plasirao proizvode, on ih je samo izumio, dok su drugi plasirali to na tržište. Gates i Jobs sigurno nisu izumili svoje proizvode (možda neke bitne segmente tih proizvoda), ali oni su ih plasirali, tako da se oni pripisuju njima. Tako je to u kapitalizmu, ne velim da je sustav pravedan :))

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

2 0 hvala 0
17 godina
dado2202 kaže...

@konjRR

artfull je jedan od najvećih neprijatelja MS-a na ovom forumu, tako da sumnjam da on veliča Gates-a :)))..

artfull-a ne volim baš kao forumaša Smijeh, jer on previše voli Apple, ali u nekoliko stvari ima pravo..

Prije MS-a postojalo je već nekoliko OS-a koji su koristili GUI kao i Windows-i, ali malo ljudi je koristilo (većinom IT stručnjaci) takve OS-ove, jer nisu znali za njih. MS i njegovi Windows-i sa svim svojim nesavršenostima i manama bili su prvi koji su se marketinški gurali u domaćinstva diljem svijeta, ne samo IT stručnjacima. To je dovelo do masovnog kupovanja PC-ova (propast drugih kao Amiga, Spectrum itd) i korištenja Windows-a. Danas se koristi Windows svugdje, opće prihvaćen standard kao OS, a nije niti najbolji niti najsavršeniji.

Nigdje ne osporavam mogucnost bill gatesa da nekome nesto proda. Pa covjek je prakticki izumio prodavanje softwera koliko god to dobra i loseg donjelo. Ali to niposto ne znaci da GUI nebi danas bio koristen masovno bez da ga je on prodavao.

Prije iPhone-a postojalo je već puno smartphone-a, ali tek je Apple i iPhone (koliko god on bio nesavršen i koliko god ima boljih i lijepših uređaja od njega)i njihov agresivni marketing donio smartphone uređaje u domaćinstva i široku uporabu. Ajde recimo da iPhone ima konkurenta u pogledu Android-a, vidjet ćemo kako će to još završiti (ja se nadam u korist Android-a :)).Zasto pricas takve neistine? Symbian je bio svugdje i pristupacan svima (jos uvijek drzi najveci dio trzista smartphona) mnogo godina prije nego sto je iphone uopce ikome u appleu pao na pamet. Jedino sto su ucinili je da su pojasnili "dummy" korisnicima da i njima iz nekog razloga treba "smartphone". Opet zar igdje osporavam mogucnost steve jobsa da nekome nesto proda?

Iako Gates i Jobs možda nisu isprogramirali niti liniju koda (istinu na srce, to neznamo), oni su bili glavni kada su ta dva proizvoda izašla, tako da se oni pripisuju njima, makar su ih napravili sigurno pametniji ljudi od njih. Tako je to. Tesla isto nije plasirao proizvode, on ih je samo izumio, dok su drugi plasirali to na tržište. Gates i Jobs sigurno nisu izumili svoje proizvode (možda neke bitne segmente tih proizvoda), ali oni su ih plasirali, tako da se oni pripisuju njima. Tako je to u kapitalizmu, ne velim da je sustav pravedan :))

To sto drustvo krivo nagraduje i pripisuje zasluge ne znaci da se s tim trebam sloziti iako artfull tvrdi da svi ti izumitelji i inzinjeri nebi nista postigli bez da su na njihovim idejama i izumima bill gates i steve jobs zaradili puno novca. Malo izopaceno razmisljanje.

I krivo si se izrazio tesla je za "razliku" od njih , a ne "isto",  nije plasirao svoje izume.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 20:52 (konjRR).
18 godina
neaktivan
konjRR kaže...
dado2202 kaže...

@konjRR

Nigdje ne osporavam mogucnost bill gatesa da nekome nesto proda. Pa covjek je prakticki izumio prodavanje softwera koliko god to dobra i loseg donjelo. Ali to niposto ne znaci da GUI nebi danas bio koristen masovno bez da ga je on prodavao.

Hehe, kako si ti smješan striček. Pa to je kao da tvrdiš da Tesla nije "izmislio" ili izumio ( zapravo otkrio kako je iskoristiti ) izmjeničnu struju jer da je nije on izmislio već bi je netko drugi do sad ( valjda ) izmislio. Pa i ja vjerujem da nije bilo Tesle da bi danas imali izmjeničnu struju jer bi se netko toga već dosjetio i to komercijalizirao ... međutim to ne osporava Teslinu važnost i zasluge.

Ja i dalje ne mogu vjerovati da ti pokušavaš osporiti veličinu, kreativnost i zasluge Jobs-a i Gates-a. Zvuči mi kao neka teorija zavjere .. zapravo puno više argumenata imaju oni koji tvrde da nikada nismo bili na mjesecu ili da nas svakodnevno posjećuju vanzemaljci ili da su među nama ljudi gušteri... takvim se idejama čak nekad mogu zabaviti. ;)

A.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 21:03 (artfull).
17 godina
artfull kaže...
konjRR kaže...
dado2202 kaže...

@konjRR

Hehe, kako si ti smješan striček. Pa to je kao da tvrdiš da Tesla nije "izmislio" ili izumio ( zapravo otkrio kako je iskoristiti ) izmjeničnu struju jer da je nije on izmislio već bi je netko drugi do sad ( valjda ) izmislio. Pa i ja vjerujem da nije bilo Tesle da bi danas imali izmjeničnu struju jer bi se netko toga već dosjetio i to komercijalizirao ... međutim to ne osporava Teslinu važnost i zasluge.

Ja i dalje ne mogu vjerovati da ti pokušavaš osporiti veličinu, kreativnost i zasluge Jobs-a i Gates-a. Zvuči mi kao neka teorija zavjere .. zapravo puno više argumenata imaju oni koji tvrde da nikada nismo bili na mjesecu ili da nas svakodnevno posjećuju vanzemaljci ili da su među nama ljudi gušteri... takvim se idejama čak nekad mogu zabaviti. ;)

Znaci ti tvdis da je bill gates izumio GUI, tj. zasluzan za njeogovo postojanje?????? (uf nemam dovoljno upitnika) :))

Tesla nije "prodavao" izmjenicnu struju ali je on zasluzan za nju a ne netko tko je prodavao. Jednostavno?

p.s. razumijem tvoje izopcene poglede jer nisi takav jedini, ljudi cijene onoga tko prodaje a ne onoga tko je izmuio i prozivoeo itd. nego samo onoga sto prodaje. Veoma jadno.

p.p.s trebalo bi te biti sram pripisivati zasluge za gui covjeku koji ga je ukrao i na njemu novce zaradio. Sram te bilo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 23:58 (konjRR).
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice