S Carmackom u svemir

poruka: 19
|
čitano: 4.269
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "S Carmackom u svemir".
16 godina
neaktivan
S Carmackom u svemir

Sve je to cool i sve super...

Samo mislim da ipak ima puno boljih načina di uložit tu lovu :D

0 0 hvala 0
18 godina
S Carmackom u svemir

...i ja bi. I to ćemo mi još dugo gledati kao luksuz?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
S Carmackom u svemir

Radije nek se posveti radu na id tech 5 i tech 6 engineima.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 19:21 (Weky).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: S Carmackom u svemir

Već dulje vrijeme čuveni John Carmack iz id Softwarea više vremena provodi s ekipom iz Armadillo Technologiesa, koji spremaju vlastitu raketu za put u svemir...

Meni je smijesno kako svi forsiraju da je 400 km iznad zemljine povrsine svemir... TU NISI IZASAO niti iz zemljine atmosfere (ako znamo da je termosfera do 680km, a do 900 km je egzosfera)... Ljudi jos nisu dosli niti u interplanetarni prostor, a kamoli pravi svemire kao takav (jedna od definicija, normalno svemir mozemo smatrati i sve izvan zemljine atmosfere, ali ja ipak volim one definicije koje i znanstvenici upotrebljavaju...)

Sve u svemu... nikada ne bih platio TOLIKE novce da odletim 200 - 300 km u vis...  

In Control
16 godina
S Carmackom u svemir

ja sam prvo procito da je to onaj karamarko iz spuzva boba hahah

MOJ AVARTAR = JAMES HETFIELD /// WEB SITE http://hcgamer.weebly.com/ !!!!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 19:34 (GRDI-146).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

legenda

i ja bih to, mora da je sigurno pravi dozivljaj... Plač

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan
S Carmackom u svemir

Eto, cini se da ce i ekipa iz Armadilla prije u svemir nego Miroslav Ambrus-Kis...

BTW, nije neka greska ali cisto da se zna - nije Armadillo Technologies, nego Armadillo Aerospace.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Već dulje vrijeme čuveni John Carmack iz id Softwarea više vremena provodi s ekipom iz Armadillo Technologiesa, koji spremaju vlastitu raketu za put u svemir...

Meni je smijesno kako svi forsiraju da je 400 km iznad zemljine povrsine svemir... TU NISI IZASAO niti iz zemljine atmosfere (ako znamo da je termosfera do 680km, a do 900 km je egzosfera)... Ljudi jos nisu dosli niti u interplanetarni prostor, a kamoli pravi svemire kao takav (jedna od definicija, normalno svemir mozemo smatrati i sve izvan zemljine atmosfere, ali ja ipak volim one definicije koje i znanstvenici upotrebljavaju...)

Sve u svemu... nikada ne bih platio TOLIKE novce da odletim 200 - 300 km u vis...  

Tebi je smiješno....a meni je žalosno kako se uvijek nađe neki biser koji će se praviti pametan, a nema pojma o materiji. Gdje i Tko to SVI forsiraju da je granica 400 Km...???

Nepostoji konsenzus gdje je granica pa je ona tako od 80 Km pa do 21 milijun kilometara od Zemlje, ALI:

1. U svemirskoj industriji priznaje se arbitrarna granica od stotinu kilometara koju je priznala i Međunarodna aeronautička federacija (FAI). - to je organizacija koja određuje aeronautička mjerenja.

2. Mjerenjima je utvrđeno da se granica nalazi na visini od 118 Km iznad zemljine površine gdje strujanja nabijenih čestica mogu doseći brzine veće od tisuću kilometara na sat...

Imaš jako kvalitetnu emisiju o svemiru svakog utorka navečer na drugom programu hrvatskog radija (Andromeda), imaš dokumentarce....imaš GOOGLE!!!

18 godina
neaktivan
Ako je zemljina atmosfera na 600 km, ne kuzim kako moze to biti svemir... A ocito ti ne znas neke stvari... TERMOSFERA se proteze do 680km... sto nije svemir...
In Control
16 godina
neaktivan

Znaci ISS nije u svemiru? :D

Pod "svemir" u se tom kontekstu inace misli na onu tocku gdje pocinje svemirsko crnilo, a to je iznad mezosfere. Atmosfera je tu toliko rijetka da se to bez problema vec moze nazivati svemirom.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 22:07 (rustweaver).
18 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Znaci ISS nije u svemiru? :D

Pod "svemir" u se tom kontekstu inace misli na onu tocku gdje pocinje svemirsko crnilo, a to je iznad mezosfere.

Pa gle, po mojem shvacanju to nije svemir... :)

Po necijem tudjem je...

Ali to spada u zemljinu atmosferu jel tako :)

Tako dok je u atmosferi nije u svemiru :)

In Control
16 godina
neaktivan

O svemiru se govori cim se moze osloboditi utjecaja Zemljine gravitacije i uspostaviti stabilna orbita, gornji slojevi atmosfere nemaju nikakve veze tu, oni su u udzbenicima samo radi kompletnosti. Zbog same prirode fluida ne mozes reci ovdje je atmosfera a malo iznad toga vise nije, ali u tim gornjim slojevima se ta "atmosfera" uopce ne ponasa kao normalna atmosfera i udaljenosti izmedu pojedinih atoma kisika i dusika se mjere u kilometrima.

Cjepidlacis nepotrebno.

Ako cemo cjepidlaciti niti svemir nije prazan, sto ne znaci da ces ga ti prestati smatrati vakuumom koji ce te ubiti cim skines kacigu svemirskog odijela (s pravom, jer za sve prakticne svrhe on i jest vakuum).

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 22:37 (rustweaver).
16 godina
GRDI-146 kaže...

ja sam prvo procito da je to onaj karamarko iz spuzva boba hahah

"S Karamarkom u svemir" Smijeh

Hvala stari, bas sam se dobro nsmijao. Osmijeh

16 godina
neaktivan
S Carmackom u svemir

Samo 100.000 dolara idem se odma prijavit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

2 kune i 94 lipe po metru putovanja. Meni firma za službeni put plaća 2 kune po kilometru :)

18 godina
protjeran
S Carmackom u svemir

razumijem onih 100 hiljada,al otkud one 2????

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
S Carmackom u svemir

Evo, ako nekog zanima do koje visine uopće Virgin ide sa svojim SpaceShipTwo, evo slika i link na vijestNamigiva

Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
voyager kaže...

Samo 100.000 dolara idem se odma prijavit

Ja sam rezervirao već prije dva tjedna :)

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
17 godina
neaktivan
Šef kaže...

Evo, ako nekog zanima do koje visine uopće Virgin ide sa svojim SpaceShipTwo, evo slika i link na vijestNamigiva

No dobro, iz slike proizlazi rjesenje za sve koji nemaju za lansirat $200K u nebo, zatražiti vizu za Sjevernu Koreju kao pokusni pilot prvog ljudski navođenog ICMB-a.

Zabava osigurana, da ne govorimo o tome da je visina i brzina leta daleko od ovih komercijalnih gluposti.

http://www.eveonline.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice