Bugiran Intelov chipset

poruka: 41
|
čitano: 5.617
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bugiran Intelov chipset".
15 godina
protjeran
RE: Bugiran Intelov chipset
Tcherot kaže...

Ajde barem povlace,ne izdaju dodatnu opremu u vidu sata controlera kao sto bi neki napravili (famozni kurton appla).'S vremenom dolazi do degradacije' prejako.Inace je intel izmedju ostalog uvijek bio bolji upravo zbog ploca i chipseta.Velika pr glupost koja ce odbiti ljude od imena sandy bridge iako je na papiru vrlo dobro izgledo.Nije ovo tak bezazleno jer svako ko ovak nekaj procita pausalno manje vise kriza sandy bridge iz glave i ide na staru platformu 1156 ili 1366.Cak i kad isprave taj propust ljudima to ostane u glavi.Seagate iako nije usporedno sa velicinom i opsegom intela je na kraju i propo zbog jedne falicne serije hardova

Nije ovo nimalo bezazleno. Da je bezazleno i da ne postoji mogucnost gubljenja podataka tj. tužbi ovo bi se rjesavalo u tisini putem novih revizija maticnih ploca ko sto su se i do danas manji problemi rjesavali. 

18 godina
protjeran
Bugiran Intelov chipset

Eto ga na, baš mislio ovaj tjedan naručit SB sistem i sad ovo. Izgleda da mi nije suđeno da mjenjam sistem za sad. {#}

Ali izgleda da zamjene za ovaj čipset budu tek negdje u 4 mj stigle, vjerojatno budu onda i Z68 čipset i matične na tržištu.

Budu oni to sve pokrpali ali stvarno mi žao ljudi koji su sad bili kupovali SB sistem.

Kod nas mogu mislit trgovce da će i dalje prodavat matične sa P6 čipsetom ljudima koji ne znaju.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Bugiran Intelov chipset

Kažu da će se potpuno oporavit u 4. mjesecu, od 2. mjeseca kreće isporuka novih chipseta, 8 milijuna chipseta za povlačenje... Taman tada stiže Zambezi, Intel sada gubi na isporučenim chipsetima i gubit će postotak prodaje jer će ljudi čekati nove ploče po prvim reakcijama po forumima, a i Zambezi je najavljena AMD zvijerka za 4. mjesec, milijarda tu, milijarda tamo, nije baš dobra situacija koliko god para imali...

Intel: main points of Sandy Bridge chipset flaw:

* Chipset: The issue is in Sandy Bridge's Cougar Point chipset, not the main Sandy Bridge processor. Most Sandy Bridge systems sold to date are quad-core laptops, though some desktop PCs have been shipping too. Potentially affected systems have been shipping only since January 9.

* Issue: Affects SATA ports 2 through 5, not ports 0 and 1. Most laptops have two SATA devices, such as a hard disk drive and optical drive that would be using the unaffected ports 0 and 1. That said, Sandy Bridge-based systems with more than a couple of SATA devices could potentially be affected. The data itself is not affected. So, if a consumer had an affected system, data could be accessed by moving the storage device to another system or a working port.

* How issue was discovered: Last week customers started telling Intel that there was an issue. As Intel stressed the part, then Intel's labs started seeing a failure to access ports 2 through 5. The Intel stress test simulated time passing and it showed that over time this issue could come up.

* How many Sandy Bridge chipsets shipped to date: 8 million. But Intel claims relatively few are in customers' hands. Most of those are in the sales channel and will be pulled out of the channel. Intel is supporting PC makers in this effort.

* Issue fixed in new silicon: Intel has corrected the design issue--characterized by Intel as a "circuit design oversight"--and has begun manufacturing a new version of the chipset which will resolve the issue.

* Delay of new Sandy Bridge chips: Intel expects to begin delivering the updated version of the chipset to customers in late February and expects full volume recovery in April.

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Bugiran Intelov chipset

Jedno pitanje i savjet,obustavio sam narudzbu SBa jer sam u zadnji cas procitao ovu spasonosnu vijest na forumu a danas mi je trebo stici proc i maticna...e sad sta vi meni savjetujete

1.Da kupim Phe x6 i poklopim se po usima

2.Da cekam jos mjesec dva da intel ispravi pogresku

3.Da cekam buldozera ???

Jer sad sam stvarno na rubu zivaca..taman ja sve sperio a ono ovo sad ispade :((

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bugiran Intelov chipset

znači čeka se Z68

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bugiran Intelov chipset

A sta je Z68 ? Jel to neki novi intelov chipset ? Pa nek oni vise idu u 1000 p...i materina zasto ne stanu malo s proizvodnjom nego bi taman kupio sandyja a oni izbacuju novo i nabacuju ljudima komplekse..pa jbt vise stvarno !!!!!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugiran Intelov chipset

Odlicno...u aprilu/maju sam i mislio kupovati PC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Bugiran Intelov chipset

Obavijest za one koji su kupili Gigabytovu ploču s novim Intelovim čipsetom:

Intel 6 series chipset issues - Q&A

Sve ploče bit će zamijenjene novim, najvjerojatnije krajem travnja, kada bi u trgovine trebale početi stizati ploče bez greške u čipsetu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bugiran Intelov chipset

I ipak ovaj problem zahvaca samo SATA2.

0 0 hvala 0
18 godina
Bugiran Intelov chipset

Z68 je ak se nevaram nešto kao P67 sa mogućnošću video izlaza koji za sada ima H67.

Tj. skombinirano, kak nas intel voza, ovo sa H67 i P67 je lame

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Bugiran Intelov chipset

gomila se i profit

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice