Bugarska potiče prelazak na open source

poruka: 58
|
čitano: 5.698
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bugarska potiče prelazak na open source".
17 godina
neaktivan

Vidiš , bravo , ne mora se Bugarska spominjati samou svjetlu loših statistika i rezultata.

Ovo je svakako korak naprijed u koji bi se uskoro i ostali mogli ugledati.

Palac gore za Bozhidara.

moje aplikacije na play-u : https://play.google.com/store/search?q=nik02droid
Moj PC  
9 0 hvala 0
18 godina

Pa ce nakon par mjeseci ko i njemacka plakat da su se zajebali.

Rvat katolik!

3 3 hvala 0
12 godina
Re: Bugarska potiče prelazak na open source
tnakir kaže...

Cool story bro.

Samomrzeći hrvat
16 godina

bem'ti dok se slavenska imena pišu anglijski....

Božidar Božanov, ukopčat mozak, na slobodni hod je dosta, a ne samo Ctrl+C pa Ctrl+V

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
8 0 hvala 0
11 godina
protjeran
tnakir kaže...

Njemci ne placu i dalje su na Linuxu. Istina bila je plasirana vijest da je jedan odbornik u gradskom vijecu razmisljao o prelasku na Windowse, ali se nista nije deslilo. Ali MS fan boys se drze lazi i propagande kao i HDZ koalicija i uostalom svi desnicari (brexit, trump itd.).

11 godina
protjeran
Stric_Jura kaže...

Božidar Božanov, ukopčat mozak, na slobodni hod je dosta, a ne samo Ctrl+C pa Ctrl+V

Losa placa, studentski ugovor i nema lektora.

18 godina
neaktivan
Stric_Jura kaže...

Haha, fakat.

Dobro da ne pisu i Ante Radonich, Drago Galich i tako...

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
Entry Point kaže...
tnakir kaže...

Cool story bro.

http://www.zdnet.com/article/after-a-10-year-linux-migration-munich-considers-switching-back-to-windows-and-office/

Koliko sam ja negdje procitao, kazu skuplje im OSS neg Windozi... 

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 15:11 (tnakir).
18 godina

Samo me zanima koliko bi "profesionalnih" programera željelo pisati otvoreni kod. Tako da svi vide kakve budalaštine pišu i koliko naplaćuju to svoje znanje.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
protjeran
tnakir kaže...
Entry Point kaže...
tnakir kaže...

Cool story bro.

http://www.zdnet.com/article/after-a-10-year-linux-migration-munich-considers-switching-back-to-windows-and-office/

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2423164/munich-officials-are-sick-of-linux-and-want-windows-back

U pocetku je bilo skuplje radi re-edukacije i specijalizirane podrske. Ta patka da prelaze nazad na MS je vjerojatno plasirana od strane MS, ali bila je samo patka. Mozes zaljepiti jos pedeset linkova trolu.

17 godina
tnakir kaže...
Entry Point kaže...
tnakir kaže...

Cool story bro.

Jos uvijek nisi otisao kod Petka po instrukcije za trolanje?

Pa kako cemo tako naprijed? ......tsk....tsk....tsk

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
18 godina

http://www.linuxjournal.com/content/german-open-source-experiment-things-not-going-plan

Sta trolan? Cim se spomene Linux, odma trolan... Ozbiljan san brate...

Samo stavljam sto drugi pisu.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 16:35 (tnakir).

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Entry Point kaže...
tnakir kaže...

Cool story bro.

Istina , ja pročitao da BREXIT ne postoji. Kažu sve snimljeno u BBC studiju.

Izgleda da čitamo iste novine.

moje aplikacije na play-u : https://play.google.com/store/search?q=nik02droid
14 godina
tnakir kaže...

pricas gluposti :D razumijevanje na ovu tematiku ti je na razini muckog provokatora ilitiga Zdravka Mamica.... hoj se sakriti su.... 

SupremeCommander kaže...

Samo me zanima koliko bi "profesionalnih" programera željelo pisati otvoreni kod. Tako da svi vide kakve budalaštine pišu i koliko naplaćuju to svoje znanje.

jos jedan strucnjak :D super komander ahahahah, daj zacepi da se ne bi sramotio... poznavanje materije ko i ovaj gore :D 

17 godina
odjavljen
SupremeCommander kaže...

Ili obratno, koliko će manje ponuda dobiti sa kvalitetnim rješenjima jer oni koji znaju što rade ne žele da ovi iz tvog primjera vide neka genijalna rješenja.

Sva sreća pa prodajemo po zapadu Europe, ovi nas pretjerano ne zanimaju... Htjeli bi svašta za male pare. E pa nebude...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
11 godina
protjeran
tnakir kaže...

http://www.linuxjournal.com/content/german-open-source-experiment-things-not-going-plan

Vazna je retrakcija vijesti dan-dva nakon. 

10 godina
neaktivan
tnakir kaže...

I sada stavljaš link na članak iz 2011 a u 2016 Linux u Munichu i dalje živ i zdrav. To naravno radi veličine projekta je bio težak projekt sa ponekim balvanom na cesti, ali je za sada sve super.

Tako da mislim da trollaš.

Usput većinu problema od onog članka u 2014. pa na dalje nije direktno uzrokovao Linux nego se Linux od strane nekih lokalnih političara koristi kao crna ovca za sve probleme u Minhenskom IT-u.

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 20:30 (GNU+Linux).
18 godina

Negdje sam procitao da su odustali od vracanja na Windowse jer bi im to ipak bilo preskupo (s obzirom da su ulozili hrpu u implementaciju linuxa, edukaciju i razvoj potrebnih aplikacija). Vracanje na win im je dupli trosak kojeg sada ne mogu priustiti.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina

Mozambik isto prelazi na open source. 

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Tu si u pravu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa i Windows (jest) bio je opensource. Sjećate li se kada je na netu procurio kod Windowsa 2000.

Još se sjećam kako je u Bugu/Mreži pisao naslov "Opensource iz Redmonda", a

bilo je i čuđenja kako je pojedini kod napisan.

Sad može se iz Windowsa direktno razvijat sofware za linux - Visual C++ for linux.

Trenutačno isprobavam Suse enteprise desktop i zadovoljava potrebe, barem sam

siguran da me ne špijunira (barem mi tako moj wireshark kaže).

A i časopis BUG je u novom broju objavio članak o vizualno atraktivnim distribucijama

linuxa. Brzo će i redakcija BUG-a na opensource.

A država bi mogla skoro na opensource jer ako budemo mijenjali vladu svako pola

godine, nećemo imati nizašto osim za izbore.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 8:01 (absolon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
absolon kaže...

A država bi mogla skoro na opensource jer ako budemo mijenjali vladu svako pola

godine, nećemo imati nizašto osim za izbore.

Ako referiraš na to da je Linux besplatan pa to neće koštati državu ništa, onda mislim da ne kužiš kako cijela priča funkcionira...

Rvat katolik!
18 godina
LudaRajcica kaže... 

jos jedan strucnjak :D super komander ahahahah, daj zacepi da se ne bi sramotio... poznavanje materije ko i ovaj gore :D 

Supreme  

Sum_of_all_fears kaže... 

Ili obratno, koliko će manje ponuda dobiti sa kvalitetnim rješenjima jer oni koji znaju što rade ne žele da ovi iz tvog primjera vide neka genijalna rješenja.

Slažem se. Oni koji znaju ne žele javno pokazivat svoje znanje i otkrivat svoje tajne zanata. Zato su nam open source OSovi i aplikacije takve kakve jesu.

GNU+Linux kaže...

I sada stavljaš link na članak iz 2011 a u 2016 Linux u Munichu i dalje živ i zdrav. To naravno radi veličine projekta je bio težak projekt sa ponekim balvanom na cesti, ali je za sada sve super.

Da je projekt bio uspješan, dosad bi već pola EU bilo na open sourcu.

tnakir kaže...

Ako referiraš na to da je Linux besplatan pa to neće koštati državu ništa, onda mislim da ne kužiš kako cijela priča funkcionira...

Otkad su Karamarka maknuli sa vlasti, propala nam digitalizacija.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 8:59 (SupremeCommander).
12 godina
SupremeCommander kaže...

Da je projekt bio uspješan, dosad bi već pola EU bilo na open sourcu.

Projekt je uspješan, i potvrđeno je to nekoliko puta u intervjuima sa nezavisnim novinarima.

Ne bi bilo pola EU na open source. Vrlo je bitno naučiti kako neke stvari funkcioniraju u životu, kao što je lobij i slično. Jednom birokratu, bilo EU birokratu, uhljebu u vladi/gradu je apsolutno svejedno na čemu tipkaju njihovi službenici dokumente. Nije ni da zna razliku. Ali dok dobivaš novac od kompanija. čemu i služe lobisti, onda je to malo drugačija priča. Ne govorim o nekim ilegalnim poslovima, nego lobiranju kao integralnom dijelu politike. Plus medijska mašinerija itd itd.

Zašto kinezima nije problem preći, a daleko su veći kao tijelo (državno)? Zašto rusima nije problem?

Dake ostavimo te fanboj priče za malu djecu, što je bolje bla bla, sve je to politika i novac.

Samomrzeći hrvat
18 godina
Entry Point kaže...

Zašto kinezima nije problem preći, a daleko su veći kao tijelo (državno)? Zašto rusima nije problem?

Dake ostavimo te fanboj priče za malu djecu, što je bolje bla bla, sve je to politika i novac.

Navedene zemlje to ne rade iz financijske koristi (ionako sve piratiziraju), već iz geopolitičkih i strateških razloga. Ne želiš da ti potencijalno neprijateljska zemlja ima pristup infrastrukturi. Znamo što se desilo sa Stuxnetom. 

A i svi smo gledali BSG.

18 godina
SupremeCommander kaže...

Otkad su Karamarka maknuli sa vlasti, propala nam digitalizacija.

Ma da... Najave ukidanje pečata i onda uvedu još jedan pečat - "Likvidirano". Monty Python.

Rvat katolik!
10 godina
neaktivan
S obzirom da svako malo ima vijesti državna uprava x od države y planira preći na open source, smatram priču sasvim blizu uspjehu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
SupremeCommander kaže...

Navedene zemlje to ne rade iz financijske koristi (ionako sve piratiziraju), već iz geopolitičkih i strateških razloga. Ne želiš da ti potencijalno neprijateljska zemlja ima pristup infrastrukturi. Znamo što se desilo sa Stuxnetom. 

A i svi smo gledali BSG.

Da i nemaju problema sa prelaskom kako  neka djeca mislile.

I jedno u drugo radi svoj posao. Sve ostalo su priče za malu djecu.

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 13:44 (Entry Point).
18 godina
Entry Point kaže...

Da i nemaju problema sa prelaskom kako  neka djeca mislile.

I jedno u drugo radi svoj posao. Sve ostalo su priče za malu djecu.

Nije problem bio ni amerima 60'ih sletit na mjesec. Ništa nije problem kad odvojiš dovoljna sredstava.

Ono što neki ovdje zaboravljaju je razlog prelaska na open source, koji je trebala biti ušteda novaca. To se pokazalo da ne stoji jer open source košta isto ili više od postojećih rješenja.

18 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Nije problem bio ni amerima 60'ih sletit na mjesec. Ništa nije problem kad odvojiš dovoljna sredstava.

Ono što neki ovdje zaboravljaju je razlog prelaska na open source, koji je trebala biti ušteda novaca. To se pokazalo da ne stoji jer open source košta isto ili više od postojećih rješenja.

Netocno.

Primarni razlog je postati neovisan o rjesenjima neke odredene kompanije. Apsurd je drzati drzavne dokumente u zatvorenom formatu i zatvorenoj aplikaciji neke (k tome strane) kompanije. Danas-sutra ta kompanija moze promijeniti poslovanje, ugasiti se, povuci proizvode s trzista ili nesto cetvrto i sto onda?

Ako sam prije mogao kupiti bilo ciji papir i bilo ciju pisacu masinu te pisati dokumente na bilo kojoj kombinaciji i kasnije ih citati bilo kada i bilo kako, zasto bi sada to bilo drugacije? Zasto bih sada trebao koristiti proizvode bas odredene kompanije (cije te koristenje proizvoda dalje zakljucava samo na njih), znamo koja je, u vrijeme informaticke i racunalne sveprisutnosti gdje bi trebalo biti bas obrnuto - trebao bih moci obavljati stvari od bilo gdje, s bilo cega, bilo kako i bilo kada.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice