Bug kaže - PC nije mrtav!

poruka: 120
|
čitano: 11.324
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bug kaže - PC nije mrtav!".
18 godina
odjavljen

Gamerska industrija je pretekla filmsku po zaradi..posla ima za sve više nego ikada. Nekada su gameri bili u getu, danas su mainstream a samim time je potražnja za komponetama velika. Sklapanje konfiguracija je jednostavnije nego ikada pa se sve skupa širi i masovnije je nego prije deset/dvadeset godina, bez obzira na sve kozole, tablete ili laptope. Kao što sam rekao samo jedan WOT ima regstriranih 50 miliona igrača, Steam ima 75 miliona aktivnih korisnika a tu su i ostali servisi koji su isto mnogobrojni..npr. EA Origin sa 40 milona korisnika....

I to je samo gamerski segment koji se nezaustavljivo širi...gdje su svi svjetski serveri, radne stanice...Ako će mo špekulirati onda će jednoga dana sve odumrjeti jer se sve seli u oblak a razvojem optičkim mreža sve ke moguće. Neće više biti potreban nikakav hardver osim modema, tipkovnice,miša, gamepada ili daljinskog upravljača.

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
protjeran

@ MMX

Dok je igara i ozbiljnog posla desktop racunalo nece umrijeti {#},

Daj mi navedi jedan isusov laptop koji vrti bf4 ili bilo sta novije u zadovoljavajucem broju fps a da ne izgori? po5erem se na svaki izasli high-end laptop ili bilo sta slicno s svojom konfom od ni pisljivih 5000kn sljedecih 5 godina!

Klinci do 15godina koriste ta 5ranja o kojima ti pricas, za bilo sta ozbiljnije (ukljucujuci naravno i gaming) jednostavno moras imati doma na stolu desktop racunalo...

Pogledaj samo koliko tih gluposti vec sad neki imaju po coskovima, ladicama itd neki u neispravnom neki u poluispravnom i ispravnom stanju a ne koriste se zasto ??...{#}

Racunalo je uvijek ono koje mora vecinu radnog vremena biti ispravno i spremno za upotrebu,

mozes si ga sloziti tako da tebi pase i na kraju krajeva ugodnije i brze obavljanje zadaca na njemu, recimo trebas jaci cpu, bolju tipkovnicu, mis, recimo od jednom imas potrebu za vise rama i slicno a da ne govorim u pro svrhe jer za to nitko ne korisi laptope jer bi si potrgo kicmu, oci bi mu ispale a ruke iskrivile{#} niti jedan moj frend a niti poznanik ne koristi laptop za išta, osim eventualno njihove djece da im ne diraju desktop mrcinu!;)

Da moram priznati pc umire ali u nekom drugom zivotu i planeti za koji nitko nezna osim pojedinaca!{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Bug kaže - PC nije mrtav!
XXX kaže...

Gamerska industrija je pretekla filmsku po zaradi..posla ima za sve više nego ikada. Nekada su gameri bili u getu, danas su mainstream a samim time je potražnja za komponetama velika. Sklapanje konfiguracija je jednostavnije nego ikada pa se sve skupa širi i masovnije je nego prije deset/dvadeset godina, bez obzira na sve kozole, tablete ili laptope. Kao što sam rekao samo jedan WOT ima regstriranih 50 miliona igrača, Steam ima 75 miliona aktivnih korisnika a tu su i ostali servisi koji su isto mnogobrojni..npr. EA Origin sa 40 milona korisnika....

I to je samo gamerski segment koji se nezaustavljivo širi...gdje su svi svjetski serveri, radne stanice...Ako će mo špekulirati onda će jednoga dana sve odumrjeti jer se sve seli u oblak a razvojem optičkim mreža sve ke moguće. Neće više biti potreban nikakav hardver osim modema, tipkovnice,miša, gamepada ili daljinskog upravljača.

Da, pretekla je po zaradi, ali sto nam to govori o udjelu PC hardvera u toj zaradi? Mozda i grijesim, ali baza gejming industije je software a ne hardware.

Ja ne kazem da market za turbo graficke kartice ili workstation ne postoji, samo smatram da ce velike PC konfiguracije postepeno nestajati iz kucnog segmenta. AKo jedno kucanstvo ima 3 clana, i od toga 3 notebooka i jedan gejming PC, sto nam to govori? Onog trenutka kad se prestaje igrati, prestaje potreba za PC mrcinom. Igraca ce uvijek bit, ali mislim da mrcine ne budu dominantne na PC marketu, sto bi se dalo naslutit iz gornjeg posta.

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

@ MMX

Daj mi navedi jedan isusov laptop koji vrti bf4 ili bilo sta novije u zadovoljavajucem broju fps a da ne izgori? po5erem se na svaki izasli high-end laptop ili bilo sta slicno s svojom konfom od ni pisljivih 5000kn sljedecih 5 godina!

Klinci do 15godina koriste ta 5ranja o kojima ti pricas, za bilo sta ozbiljnije (ukljucujuci naravno i gaming) jednostavno moras imati doma na stolu desktop racunalo...

Pogledaj samo koliko tih gluposti vec sad neki imaju po coskovima, ladicama itd neki u neispravnom neki u poluispravnom i ispravnom stanju a ne koriste se zasto ??...{#}

Racunalo je uvijek ono koje mora vecinu radnog vremena biti ispravno i spremno za upotrebu,

mozes si ga sloziti tako da tebi pase i na kraju krajeva ugodnije i brze obavljanje zadaca na njemu, recimo trebas jaci cpu, bolju tipkovnicu, mis, recimo od jednom imas potrebu za vise rama i slicno a da ne govorim u pro svrhe jer za to nitko ne korisi laptope jer bi si potrgo kicmu, oci bi mu ispale a ruke iskrivile{#} niti jedan moj frend a niti poznanik ne koristi laptop za išta, osim eventualno njihove djece da im ne diraju desktop mrcinu!;)

Da moram priznati pc umire ali u nekom drugom zivotu i planeti za koji nitko nezna osim pojedinaca!{#}

moj tablet sa atomom pokreće bf4 na min, tako da...

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8
14 godina
EZY-E kaže...

moj tablet sa atomom pokreće bf4 na min, tako da...

I moj projektor isto.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 16:47 (ivanzu).
14 godina
protjeran

covjece od kud samo izlaze ovi blizanci od sinatre{#}...kakvi  proljevi od komentara{#}

EZY-E vidim ja tebi to pod "moj pc" niti ne treba, daj ga rade u dobrotvorne svrhe...jer s njim imas 1 fps vise u bf4 nego s tim atomom!{#}kaj god to bilo{#}..

i nisi trebo citirati cijeli moj tekst radi skoro jedne rijeci, tako da...{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 16:53 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

@ MMX

Moram priznati, nisam gejmer, na racunalu se uopce ne igram niti se moji ukucani igraju ali isto tako mi je jasno da gejming trazi za imati mrcinu doma. Oko tog ne diskutiram. Vec da je udio gejmera u ukupnom volumenu  PC marketa relativno mali. S obzirom da vecina korisnika nije teska kategorija, njihove potrebe moze zadovoljiti normalni notebook. I vecina korisnika bira upravo notebook. Evo npr. u DE (samo sam na brzinu tu statisktiku pronasao) u prvoj polovici 2013 prodano je 2.35M tableta, 2.39M Notebookova i 590K deskotp racunala.

No, zanimala bi me tvoja definicija ozbiljnog posla.

14 godina
protjeran

MMX ti velis da je udio gejmera u ukupnom volumenu  PC marketa relativno mali?{#} pa cijela PC industrija zapravi i živi samo od toga!

sry ali stari moj iz koje  si ti rupe izasao nakon 100g sna...ocigledno si nerelevantan za bilo kakvu danju raspravu...{#}lp

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
protjeran

Vidim ima ljudi koji ne istraže malo prije nego stisnu TD:

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8
Moj PC  
0 8 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

MMX ti velis da je udio gejmera u ukupnom volumenu  PC marketa relativno mali?{#} pa cijela PC industrija zapravi i živi samo od toga!

sry ali stari moj iz koje  si ti rupe izasao nakon 100g sna...ocigledno si nerelevantan za bilo kakvu danju raspravu...{#}lp

prema statistici koju nisam ja izmislio, prodano je cirka 4:4:1 osnosno na 1 desktop skoro 8 drugih uredjaja (4 notebooka i 4 tableta).

prosjecna cijena tableta je bila 325 eura, prosjecna cijena notebooka je 611 a prosjecna cijana desktopa je 654 erua.

sad mi objasni kako to citava industija zivi od gejmera?

ocito smatras da 4 puta vise prodanih notebookova nego deskotpa je zanemarivo?

izvor: http://winfuture.de/news,77539.html

18 godina
odjavljen

A daj mi objasni koja bi to budala ulagala u razvoj i izradu gamerskig grafičkih kartica ako ne posluje sa zaradom? Imaš cijelu industriju gameskog hardvera...od periferije, monitora, kućišta, grafičkih kartica do samih napajanja. Gotovo svaka PC komponeta ima svoju gamesku inačicu...ponavljam, to je samo jedan od segmenata PC desktop industrije.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
MMX kaže...
volegradele kaže...

36 godina,3 djece,1 žena,1 laptop,1 tablet i 1 PC desktop!!

i ja sam imao pc do veljace ove godine (kojeg sam sam slozio). sad imam 3 notebooka i tablet.

ha ha, i jos sam zaboravio 2 djecija laptopa (winnie the pooh ili tako nesto..)

i od veljace vise nista nije kao nekada :( pa daj nabavi si rig i utjesi se malo, vidis da si puko bez pile :P

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.
14 godina

Laptop i tablet su nuzno zlo za ljude kojima treba mobilnost, laptop sa eksternim monitorom i tipkovnicom je prakticki desktop.... a sve imalo ozbiljnije radi se na vecim dijagonalama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja sebe ne mogu zamislit bez stolnog računala, stolice, miša i tipkovnice (poezija {#}).

Da se mene pita, prije bi umro tablet, iako se u tom slučaju radi o omladini {#}.

Sebe ne smatram gejmerom, iako volim zaigrat.

Ali da mi pc služi samo za gejming, nije.

Jednostavno volim sjesti za pc i obavit sve što mi treba.

Kolko god prijenosnih igračkica imao (smarphone, tablet, laptop ....), pc je doma gazda.

P.S. radije biram laptop, nego tablet.

Tabletmanija je mene osobno zaobišla.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

Laptop je ušteda struje ali u njemu su samo mobilne verzije punokrvnog hardwarea koji je u PC-u. Sve se može još profesionalnije na desktopu. Rad i igranje na desktop quadcore procesoru , nekoj grafi iz srednjeg segmenta i SSD-u? Još profesionalnije? PCI-E kartica sa par SSD-ova u RAID polju 0,

3 puta brža od običnog SSD-a, ili RAM disk, 20 puta brže od SSD-a. A gdje je grafička kartica iz top segmenta, procesori sa 6 jezgri itd.itd. Može se reći po tome da PC štedi vrijeme. Jeli važnije vrijeme ili 1000kn struje manje godišnje?

xfire: GStyle|KIKI3000
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2014 1:03 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
12 godina
KIKI3ooo kaže...

Laptop je ušteda struje ali u njemu su samo mobilne verzije punokrvnog hardwarea koji je u PC-u. Sve se može još profesionalnije na desktopu. Rad i igranje na desktop quadcore procesoru , nekoj grafi iz srednjeg segmenta i SSD-u? Još profesionalnije? PCI-E kartica sa par SSD-ova u RAID polju 0,

3 puta brža od običnog SSD-a, ili RAM disk, 20 puta brže od SSD-a. A gdje je grafička kartica iz top segmenta, procesori sa 6 jezgri itd.itd. Može se reći po tome da PC štedi vrijeme. Jeli važnije vrijeme ili 1000kn struje manje godišnje?

PC mozes slozit tak da trosi jos manje nego laptop a daje vise snage tak da taj cijeli argument o stednji struje pada u vodu. Ne samo da ne stedis na struji nego jos i gubis ako gledas potrosnja/snaga. Jos da ne pricam kolko je PC jeftiniji od laptopa cijena/snaga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2014 1:46 (steelman).
14 godina
neaktivan
XXX kaže...

A daj mi objasni koja bi to budala ulagala u razvoj i izradu gamerskig grafičkih kartica ako ne posluje sa zaradom? Imaš cijelu industriju gameskog hardvera...od periferije, monitora, kućišta, grafičkih kartica do samih napajanja. Gotovo svaka PC komponeta ima svoju gamesku inačicu...ponavljam, to je samo jedan od segmenata PC desktop industrije.

Pa nitko nije budala, interes jasno postoji. To nitko ne porice. Proizvodjaci grafickih kartica se koncentriraju na high-end segment, tamo je trenutno i novac.

No, poanta je u tome da prodaja desktop racunala pada. I padat ce jos i dalje jer broj gejmera ipak nije toliko velik prema ukupnom broju korisnika racunala (bilo prijenosnog bilo desktop) da moze sprijeciti klizanje prema dole. Za posebne svrhe, npr. profi eiditranje videa ili uredjenja fotografija i dalje se se prodavati zmajevi sa velikim monitorima, ali mainstream ide definitivno prema laptopu/tabletu.

Plus toga, industrija gejmerskog hardvera je samo djelic gejming industije - najveci dio je software tj. igre, zar ne?

14 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Da, laptop je usteda struje. U HR je kWh oko 10 ct, u njemackoj je oko 30 ct. pa ti racunaj koliko je to godisnje i da li se isplati i to uzeti u obzir.

Ako si gejmer, onda ti ne treba laptop vec zmaj od PCa i to nitko normalan ne spori. Ali vecini normalnih usera, koji se ne igraju, tolika snaga i toliki trosak nije potreban. Zato se odlucuju na laptopove, ne zbog ustede u struji (jer sam primjetio da vecina ljudi o tome niti ne razmislja), vec zato sto su manji uredjai koji zauzimaju manje prostora, a mogu zadovoljiti njihove potrebe.

Vrijeme je vazno samo ukoliko zaradjujes novac, ali kao sto sam rekao, intezivne kalkulacije se danas mogu prebacit na cloud kompjuter (npr. AWS) koje ce ti jos povoljnije i brze napravit potrebne kalkulacije. Ako se radi o businessu.

18 godina
odjavljen

To to su Jura ili Pero zamijenili svoj desktop laptopom ili tabletom u konačnici ne znači ništa. Taj isti Jura ili Pero su imali desktop po desetak godina i sad će imati taj isti laptop isto toliko, samo neće jer će raspasti baterija i tipkovnica barem nekoliko puta u tom vremenskom periodu, pa će Jura ili Pero opet vratiti na desktop. Oni su u principu manje bitni jer su mali i rijetki konzumenti. Gamerski segment koji je ogroman tjera industriju naprijed...ne samo on naravno, ali je važan faktror. Na čemu se pokreće taj softver?

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

osim za entuzijaste, gamere i specifične profesije tu je klasična kištra.

za ekipu koja ide na fejs i čita forum/novine, laptop je izbor, manje mjesta, može se uzet na kauč, na terasu... pc kao platforma neće nestati, ali već je danas vidiljivo da sve se gleda kroz prizmu prenosivosti.

veći ekran se jednostavno riješi preko hmdi-a, nije ni to minus što je prije bio.

oslabljeni hardver- istina, ali ni u približnim postotcima kao što je bio pred 5-10 godina.

tako da tko ima jednu nvidia 650m kartušu i sandy/ivy i5 još uvijek može igrati igre tipa fifa/nba/lol na max, naravno i ostale naslove stare par godina.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni je iskreno žao svih forumaša koji su napisali da na jakom PC-u kod kuće mogu odraditi profesionalni posao.

Ja kod kuće odmaram, a na poslu radim.

A za ozbiljan rad nije potreban snažan PC, nego pametan čovjek.

3 2 hvala 0
18 godina
odjavljen
Sinatra kaže...

Meni je iskreno žao svih forumaša koji su napisali da na jakom PC-u kod kuće mogu odraditi profesionalni posao.

U Hrvatskoj nitko ne radi, seseija je. Svi se igramo na jakim strojevima, tko želi raditi ima Njemačku {#}, samo tamo je skupa struja pa ne ostane ništa u džepu {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2014 9:06 (XXX).
14 godina
neaktivan
steelman kaže...

PC mozes slozit tak da trosi jos manje nego laptop a daje vise snage tak da taj cijeli argument o stednji struje pada u vodu. Ne samo da ne stedis na struji nego jos i gubis ako gledas potrosnja/snaga. Jos da ne pricam kolko je PC jeftiniji od laptopa cijena/snaga.

Daj me molim te prosvijetli kako mozes sloziti PC (a da nije Raspberry PI) a da trosi struje manje nego laptop?

Ja sam u proljece kupio laptop (Dell)  za ca 1000 eura (i7, SSD, FullHD touch IPS, 2GB NVIDIA). Za taj novac sam mogao kupit/sloziti zmaja od PC-a. Ali nisam. Jer mi nije potrebno. Da mi je potrebno (npr. da sam gejmer) onda bi si slozio neku zvijer.  No poanta je da godisnja usteda u potrosnji struje koju sam prije imao (sa svojim desktop racunalom) nije zanemariva i za 3 godine cu isplatiti skoro polovicu vrijednosti mog laptopa. Svatko od nas ima svoju kalkulaciju, zar ne?

14 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Svaka cast.

18 godina
odjavljen
MMX kaže...
Ja sam u proljece kupio laptop (Dell)  za ca 1000 eura (i7, SSD, FullHD touch IPS, 2GB NVIDIA). Za taj novac sam mogao kupit/sloziti zmaja od PC-a. Ali nisam. Jer mi nije potrebno. Da mi je potrebno (npr. da sam gejmer) onda bi si slozio neku zvijer.  No poanta je da godisnja usteda u potrosnji struje koju sam prije imao (sa svojim desktop racunalom) nije zanemariva i za 3 godine cu isplatiti skoro polovicu vrijednosti mog laptopa. Svatko od nas ima svoju kalkulaciju, zar ne?

Onda si mogao kupiti neki PC/laptop sa Intel Atomom, s obzirom da ti nije potrebna snaga i uštedjeti hrpu love na samom hradveru i još dodtatno na struji.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2014 9:16 (XXX).
14 godina
neaktivan
XXX kaže...

U Hrvatskoj nitko ne radi, seseija je. Svi se igramo na jakim strojevima, tko želi raditi ima Njemačku {#}, samo tamo je skupa struja pa ne ostane ništa u džepu {#}.

Ostane, ostane..., a ima vremena za otici i na Wiesen {#}, malo osvjeziti grlo.

14 godina
neaktivan
XXX kaže...

Onda si mogao kupiti neki PC/laptop Atomom, sobzirom da ti nije potrebna snaga i uštedjeti hrpu love na samom hradveru i još dodtatno na struji.

Da ima potrebe, to bih i napravio. Kupio sam notebook koji zadovoljava moje potrebe. Da mi je trebao desktop PC, uzeo bih njega. 

11 godina

vidim ja svi se prihvatili posla...isss...laptop je majka, PC je tata,taj ne umire...

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
MMX kaže...
XXX kaže...

Onda si mogao kupiti neki PC/laptop Atomom, sobzirom da ti nije potrebna snaga i uštedjeti hrpu love na samom hradveru i još dodtatno na struji.

Da ima potrebe, to bih i napravio. Kupio sam notebook koji zadovoljava moje potrebe. Da mi je trebao desktop PC, uzeo bih njega. 

Ništa mi ovime nisi rekao. Baciš 1000 eura na nepotrebno jak laptop, jer sam kažeš da ti nije potrebna velika snaga, a kukaš zbog cijene struje. Kao prvo mogao si kupiti daleko učinkovitiji hardver u obliku laptopa koji bi trošio duplo manje struje i koštao te barem duplo manje. Također nadam se da znaš kao je laptop skuplje održavati nego desktop. Baterije su skupe i potrošno su roba, servsi jednom godišnje više manje obavezan zbog uklanjanja prašine, garancija je manja nego na desktop komponete, veća kvarljivost zbog lošijeg hlađenja itd.

15 godina
neaktivan
XXX kaže...

Da smo u Njemačkoj, sad ne bi uopće diskutirali o slaganju PC-a.

Slaganje PC-a je linija manjeg otpora, najgora opcija namjenjena likvidno slabim tržištima poput hrvatskog.

Zna se da će svaki korisnik ili tvrtka koja drži do sebe kao PC odabrati brand name računala, tvornički složene i optimizirane strojeve koji rade ko urice. Pomno birane komponente koje su birali inžinjeri od najbolje ponude, a ne što je složio Mate u trgovini iza ugla.

Isto tako, oni korisnici koji se vole igrati će odabrati specijalizirane igraće strojeve najbolje kvalitete, a to su u ovom trenutku konzole nove generacije, PlayStation 4 ili Xbox One.

Igranje na PC-u je loš kompromis, odnosno spajanje nekakve radne stanice i igraćeg stroja u jedan. Tko bi to uopće želio?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice