BSA - piratstvo kao i prije

poruka: 17
|
čitano: 2.205
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "BSA - piratstvo kao i prije".
17 godina

"Prema izračunu po BSA-ovoj metodologiji koja implicitno pretpostavlja da bi svaki piratizirani softver bio kupljen kada korisnici ne bi imali drugog izbora, što mnogi smatraju upitnim, gubici industrije u nas su tako zbog piratstva prošle godine iznosili 427 milijuna kuna."

Jednostavno obožavam kad se netko ovako razmeće podacima koji se na kraju krajeva temelje na vrlo upitnim pretpostavkama za koje ne postoji niti jedan konkretan dokaz - kako se to ono zove - propaganda?

Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da moram kupiti - odabrao bih besplatnu alternativu. Zbog mene nista nisu izgubili.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

BSA = Beskorisni Savez AntiPirata

BSA statistike su zapanjujuće!

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja mislim da je zabrinjavajuće, da je npr Crna Gora ima nećega više od nas, pa bila to i stopa piratstva.To je jednostavno nedopustivo, zato se svi trebamo truditi da naša stopa bude veća. :)

Zamislite samo koliki bi bilil gubici u domaćem i inozemnom gospodarstvu da se računa po BSA računici.Sve ono što smo mogli prodati a nismo, pišemo u gubitke.Ala vam vera.Paralela, španjolac nabavi tanker za x para od kineskog brodogradilišta = gubitak hrvatskog brodogradilišta za x para.Naravno u teoriji to drži vodu, ali hebi ga realno i praktično to nema veze sa ničime.Formula po principu, što bi bilo kada bi bilo.Ja ne znam kako ih nije sramota takve konstrukcije iznositi u novinama.

"Autor ", u postu nenamjerno iznešenih, neistinitih tvrdnji sa svrhom zavaravanja trećih osoba, u potpunosti se odriče svake odgovornosti za navedene tvrdnje.Kome nije pravo, može se žaliti na www.up
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: BSA - piratstvo kao i prije
metklf kaže...

Da moram kupiti - odabrao bih besplatnu alternativu. Zbog mene nista nisu izgubili.

Upravo tako, toga je svjestan i Microsoft i BSA
17 godina

MS u principu ne zanimaju kućni korisnici, nego firme, tako da za nas nema straha (za sada).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

a kako oni to znaju kolika je stopa piratiziranog softvera? šta rade neku anketu i pitaju ljude jel imaju original softver

16 godina
neaktivan

jedine dvije stvari koje sam kupio su gta 4 (400 kn!!) kojeg neigram jer je katastrofa napravljen i empire total war (250 kn!!!)koji je sfuširan i morat ću čekat još ko zna koliko da ga zaigram bez ctd i ostalih bagčina.

a sve ostalo mi je ileegalno i radi ko podmazano :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma da nebi jos i igre i programe kupovo...taman...

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako su ove brojke točne (u što iskreno sumnjam) onda je ovo pravi dokaz da je originalni softver preskup jer da je normalne cijene, uz ovakvu stopu piratstva, Bill bi odavno nosao gaće na štapu, a ne sunčao se na Havajima. Zarade oni poprilično na onih par postotaka originalnog softvera.

Ovdje bih nešto kao trebao napisati, jel?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gruzija je zakon,95%,to znači  da tam jako teško najdeš nekoga ko ima orginalan softver.Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda su to 5% korisnici besplatnog softvera :)

Jaunty user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

"Prema izračunu po BSA-ovoj metodologiji koja implicitno pretpostavlja da bi svaki piratizirani softver bio kupljen kada korisnici ne bi imali drugog izbora..."

Ovo je tako gl*pa i besmislena tvrdnja,da odavno nisan vidija slicnu. To znaci da bi ja, ako mislin malo duze koristit neki program, najvjerojatnije kupija taj isti i platija ga npr. oko 2000kn, jer neman drugu opciju!

A i neko istrazivanje govori da pirati najcesce kupuju onaj software ili multimedijalni sadrzaj koji su prvotno posjedovali, i smatam da je to prava istina. Npr. ja san posjedovao piratiziranu igru i neku glazbu, koje san kasnije kupija originalne i izdvojija oko 500kn za to, jer mi je draze imat svoju stvar nego neku ukradenu, i da napomenen da je igra i muzika potpuno ista i piratska i originalna, tako da nisan ima neki posebni razlog da ih kupin osin moje želje...

Veni, vidi, burek!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Šta tu uopće ima tako čudno, pa kod nas više od pola ljudi uopće ne kuži što to znači originalni software.

0 0 hvala 0
17 godina
zlaja0307 kaže...

Šta tu uopće ima tako čudno, pa kod nas više od pola ljudi uopće ne kuži što to znači originalni software.

Ajd da ja pojasnim kaj je to originalni software, kupis komp, kupis licencu Viste, instaliraš, aktiviraš, idući dan ti grom spali komp do zadnje komponente.
Automatski si možeš spaliti i originalni DVD jer nemaš pravo ga staviti na drugu kantu iako ti je kanta na koju si ga prvotno instaliral fizički uništena.

Hebal ih takav originalni softver! Banda lopovska!

17 godina
neaktivan
Aldo kaže...
 Ajd da ja pojasnim kaj je to originalni software, kupis komp, kupis licencu Viste, instaliraš, aktiviraš, idući dan ti grom spali komp do zadnje komponente.
Automatski si možeš spaliti i originalni DVD jer nemaš pravo ga staviti na drugu kantu iako ti je kanta na koju si ga prvotno instaliral fizički uništena.

Osim što ovo nije istina.
Samo OEM varijanta je vezana na hardware, a takve dobijaš samo i isključivo sa računalom u paketu. Ako kupiš Vistu ili bilo koji OS ili komad softvera u dućanu uredno ga možeš instalirati i aktivirati na novom računalu. Samo je bitno da je aktivan na jednom računalu u tom trenutku.
17 godina
neaktivan
Aldo kaže...
zlaja0307 kaže...

zasto?
ako kupis u trgovini dvd sa vistom mozes instalirati i na drugi komp. samo ne smijes imati jednu instalaciju (tocnije jedan kljuc) na 5 racunala.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice