Brži GeForce već krajem godine?

poruka: 22
|
čitano: 1.496
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Brži GeForce već krajem godine?".
17 godina
neaktivan

ako ne misle parirati ATi-u sa nekom prihvatljivom cijenom ovo ce biti FAIL

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Brži GeForce već krajem godine?

Neka mi netko objasni, koliki je dobitak u performasama kad se samo prelazi na novi proizvodni proces. Kolko vidim to je ista kartica ali u drugoj "velicini"...Zagrijavanje i potrosnja mi nisu toliko bitne nego me zanima koliki je dobitak i razliku primjerice izmedju sadasnje gtx280 i one koja ce doc u drugom proizvodnom procesu?

Q6600 @ 3.1Ghz // 4GB DDR2 Kingmax MARS // 8800GTX
17 godina
neaktivan

slazem se. i jos ako se ponovi onaj problem sa pucanjem kucista gpu-a... nece biti dobro.

17 godina
neaktivan

dobitak u performansa ti je nikakav. kartica se manje zagrijava i manje trosi pa ostaje prostora za clockanje, odnosno proizvodjaci tvornicki malo podignu taktove takvim karticama

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znaci presipavaju iz supljeg u prazno...Ali dobro neka im, pripremaju teren za iducu generaciju nadam se da ce napravit nesta jako dobro...

Q6600 @ 3.1Ghz // 4GB DDR2 Kingmax MARS // 8800GTX
17 godina
neaktivan

Ajde ovaj gtx280 je novi cip..ali kada ce vise g92 poslati u mirovinu?Neodlučan

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Kada ne budu mogli više izmust pare iz njega.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Lion King kaže...

Kada ne budu mogli više izmust pare iz njega.
 Upravo tako
17 godina
protjeran

Ja očekivao (ponadao se) korjenite arhitekturalne promjene u čipu, a kad ono, isto sranje, drugo pakovanje. Dokle NVIDIJO?

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Ja očekivao (ponadao se) korjenite arhitekturalne promjene u čipu, a kad ono, isto sranje, drugo pakovanje. Dokle NVIDIJO?

Vjerovatno do sredine ili kraja sljedeće godine.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
neaktivan

Gledo sam na pcexpertu usporedbu 9800gtx i gtx+ performanse su vece mozda 5-8fps.a i to oni nazivaju "nove"?! nVidie??..tko je tu lud?

tako ce vjerojatno biti i sa gtx280..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma ovo je samo suplja prica od NVIDIA. Nista nece postic sa manjim proizvodnim procesom. ATi je napravio odlican posao sa 4870X2 u  Call of Duty 4 je DUPLO brza od 280 a cijena im je ista. BRAVO ATI/AMD.....

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...

Nista nece postic sa manjim proizvodnim procesom. 

Lupetaš bezveze.
17 godina
neaktivan

DAAAAAAAAAAAA to ti je NVIDIA oni su svemoguci.PROPADAJU!!!!!

postic ce 10 stupnjeva manje temperature u prosijeku i 3% bolji OC. I TO JE NESTOOOOOO.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugy kaže...
ManchesterUTD kaže...

Lupetaš bezveze.
 Daj obrazlozi tu izjavu da lupeta bezveze...
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...
Bugy kaže...
ManchesterUTD kaže...

Lupetaš bezveze.
  Daj obrazlozi tu izjavu da lupeta bezveze...
  Evo ja cu umjesto njega (iako je ManchesterUTD donekle u pravu).
Postić će manju cijenu, više taktove, niže temperature i, shodno tome, veći OC potencijal. 
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
neaktivan

Postići će nekoliko stvari: 1. Manju radnu temperaturu, a time i manju buku coolera

2. Veći 'yield' tj. broj uspješno proizvedenih primjeraka po waferu što automatski smanjuje troškove proizvodnje

3. Mogućnost tvorničkog dizanja radnih taktova

4. Manju potrošnju energije (manji zahtjevi za snagom napajanja)

Po meni to je sasvim solidan dobitak što se tiće omjera cijena/performanse. Ako će zaista to izači početkom godine, pričekat ću s kupnjom do tada pa vidjeti..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

dobitak u performansa ti je nikakav. kartica se manje zagrijava i manje trosi pa ostaje prostora za clockanje, odnosno proizvodjaci tvornicki malo podignu taktove takvim karticama

Čudno, nebi se moglo reći za ATI -jeve kartice da se sa manjim čipovima manje griju... Btw, nove NVidijine kartice će biti u 40 nanometara.Nadajmo se da će to omogućiti i manju cijenu konačnog proizvoda.Namigiva
17 godina
neaktivan

Samo se vi nadajte. Nema od toga nista.

Upravu ste za to manje zagrijavanje, veci OC, tisi hladnjak. Ali to su sve tako male promjene da ih necemo(ja sigurno necu jer po meni samo budala sad moze kupit NVIDIU) ni osjetit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

to sad ovisi i o hladnjaku.

inace dok jedan vec postojeci cip prebace na manji proizvodni proces logicno je da ce se manje zagrijavati ali onda proizvodjaci clockaju karticu pa ti temperature dodju na isto dok se performanse povecaju za koji 3%.

nego ide li se netko samnon kladiti da ce cijena biti neopravdano veca zbog tih +3% na performanse, u ondosu na ostatak ponude???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

nego ide li se netko samnon kladiti da ce cijena biti neopravdano veca zbog tih +3% na performanse, u ondosu na ostatak ponude???

HAH nemamo se sta kladit to je ziva istina i tako ce bit. Skuplje to je jedino sta nVidia zna napravit
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Postići će nekoliko stvari: 1. Manju radnu temperaturu, a time i manju buku coolera

2. Veći 'yield' tj. broj uspješno proizvedenih primjeraka po waferu što automatski smanjuje troškove proizvodnje

3. Mogućnost tvorničkog dizanja radnih taktova

4. Manju potrošnju energije (manji zahtjevi za snagom napajanja)

Po meni to je sasvim solidan dobitak što se tiće omjera cijena/performanse. Ako će zaista to izači početkom godine, pričekat ću s kupnjom do tada pa vidjeti..

JOOJ ljudi sta vi svasta pricate.
Daj mi reci kako moze bit dobar omjer cijene/performansi.
Evo dokaz  4850CrossFire je jeftinija/e od 280gtx a brze i to dosta.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice