ako ne misle parirati ATi-u sa nekom prihvatljivom cijenom ovo ce biti FAIL
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Neka mi netko objasni, koliki je dobitak u performasama kad se samo prelazi na novi proizvodni proces. Kolko vidim to je ista kartica ali u drugoj "velicini"...Zagrijavanje i potrosnja mi nisu toliko bitne nego me zanima koliki je dobitak i razliku primjerice izmedju sadasnje gtx280 i one koja ce doc u drugom proizvodnom procesu?
slazem se. i jos ako se ponovi onaj problem sa pucanjem kucista gpu-a... nece biti dobro.
dobitak u performansa ti je nikakav. kartica se manje zagrijava i manje trosi pa ostaje prostora za clockanje, odnosno proizvodjaci tvornicki malo podignu taktove takvim karticama
Znaci presipavaju iz supljeg u prazno...Ali dobro neka im, pripremaju teren za iducu generaciju nadam se da ce napravit nesta jako dobro...
Ajde ovaj gtx280 je novi cip..ali kada ce vise g92 poslati u mirovinu?
Ja očekivao (ponadao se) korjenite arhitekturalne promjene u čipu, a kad ono, isto sranje, drugo pakovanje. Dokle NVIDIJO?
Ja očekivao (ponadao se) korjenite arhitekturalne promjene u čipu, a kad ono, isto sranje, drugo pakovanje. Dokle NVIDIJO?
Gledo sam na pcexpertu usporedbu 9800gtx i gtx+ performanse su vece mozda 5-8fps.a i to oni nazivaju "nove"?! nVidie??..tko je tu lud?
tako ce vjerojatno biti i sa gtx280..
Ma ovo je samo suplja prica od NVIDIA. Nista nece postic sa manjim proizvodnim procesom. ATi je napravio odlican posao sa 4870X2 u Call of Duty 4 je DUPLO brza od 280 a cijena im je ista. BRAVO ATI/AMD.....
Nista nece postic sa manjim proizvodnim procesom.
DAAAAAAAAAAAA to ti je NVIDIA oni su svemoguci.PROPADAJU!!!!!
postic ce 10 stupnjeva manje temperature u prosijeku i 3% bolji OC. I TO JE NESTOOOOOO.
Postići će nekoliko stvari: 1. Manju radnu temperaturu, a time i manju buku coolera
2. Veći 'yield' tj. broj uspješno proizvedenih primjeraka po waferu što automatski smanjuje troškove proizvodnje
3. Mogućnost tvorničkog dizanja radnih taktova
4. Manju potrošnju energije (manji zahtjevi za snagom napajanja)
Po meni to je sasvim solidan dobitak što se tiće omjera cijena/performanse. Ako će zaista to izači početkom godine, pričekat ću s kupnjom do tada pa vidjeti..
dobitak u performansa ti je nikakav. kartica se manje zagrijava i manje trosi pa ostaje prostora za clockanje, odnosno proizvodjaci tvornicki malo podignu taktove takvim karticama

Samo se vi nadajte. Nema od toga nista.
Upravu ste za to manje zagrijavanje, veci OC, tisi hladnjak. Ali to su sve tako male promjene da ih necemo(ja sigurno necu jer po meni samo budala sad moze kupit NVIDIU) ni osjetit.
to sad ovisi i o hladnjaku.
inace dok jedan vec postojeci cip prebace na manji proizvodni proces logicno je da ce se manje zagrijavati ali onda proizvodjaci clockaju karticu pa ti temperature dodju na isto dok se performanse povecaju za koji 3%.
nego ide li se netko samnon kladiti da ce cijena biti neopravdano veca zbog tih +3% na performanse, u ondosu na ostatak ponude???
nego ide li se netko samnon kladiti da ce cijena biti neopravdano veca zbog tih +3% na performanse, u ondosu na ostatak ponude???
Postići će nekoliko stvari: 1. Manju radnu temperaturu, a time i manju buku coolera
2. Veći 'yield' tj. broj uspješno proizvedenih primjeraka po waferu što automatski smanjuje troškove proizvodnje
3. Mogućnost tvorničkog dizanja radnih taktova
4. Manju potrošnju energije (manji zahtjevi za snagom napajanja)
Po meni to je sasvim solidan dobitak što se tiće omjera cijena/performanse. Ako će zaista to izači početkom godine, pričekat ću s kupnjom do tada pa vidjeti..