Na B.netu do 32 Mb/s

poruka: 259
|
čitano: 47.390
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Na B.netu do 32 Mb/s".
17 godina
neaktivan
Na B.netu do 32 Mb/s

po meni bolje da su upload bar probali izjednacit nego povecavat download

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

3 0 hvala 0
16 godina
RE: Na B.netu do 32 Mb/s
I.Kk kaže...

E ovo se u BiH-u zovu utopija.

-ovdje se to zove reklama ili PR.

A ljudi mješaju maksimalne teoretske brzine i dali se konkretno podizanje odnosi na njih. ''-do 32Mbps'' ne znači svima ili besplatno.

Konkretno  većina će s 2 preći  na 3Mbpsa. Dok su konkurenti već odavno na prosjek 4Mbps. -Eto što je reklama. :)

Trebali bi svi pogledati teme unazad godinu-dvije (sjetiti se i ranijih) ... i vidjeti cijene / brzine i usporedbe sa zapadom...

- Ipak je dosta napredovalo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ovdje se to zove reklama ili PR.

A ljudi mješaju maksimalne teoretske brzine i dali se konkretno podizanje odnosi na njih. ''-do 32Mbps'' ne znači svima ili besplatno.

Konkretno  većina će s 2 preći  na 3Mbpsa. Dok su konkurenti već odavno na prosjek 4Mbps. -Eto što je reklama. :)

Većina će prijeći sa 4 na 8, a ne sa 2 na 3, očito je da ne voliš B.net.

16 godina
Bara kaže...

-kakve veze ima ljubav s tim? Istina nemam blage veze koju brzinu ima većina (ne na forumu jer je prosječni korisnik foruma logično zainteresiraniji za internet.), nego ukupno korisnika Bneta...

- ali je naslov ''do 32''. Na to se odnosi moj komentar i nevidim ništa loše (pa ni negativnog) u tom komentaru...Nevinašce

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

ihush kaže...
Bara kaže...

-kakve veze ima ljubav s tim? Istina nemam blage veze koju brzinu ima većina (ne na forumu jer je prosječni korisnik foruma logično zainteresiraniji za internet.), nego ukupno korisnika Bneta...

- ali je naslov ''do 32''. Na to se odnosi moj komentar i nevidim ništa loše (pa ni negativnog) u tom komentaru...Nevinašce

ihush, baš sam te htio pitati otkuda ti podaci kad evo već si odgovorio da nemaš blage veze. Nije onda lijepo tako nešto pisati i naravno da se čini kao da ti Bnet nešto smeta kad iznosiš takve podatke na temelju kojih donosiš zaključke...

Nemam pojma niti ja da se razumijemo (a zanimalo bi me i otkudi Bari podaci) no možemo li pretpostaviti ako bi se oni njihovi 2D i 3D paketi mogli nazvati "best buy" paketima pa postoji mogućnost da najviše njihovih korisnika trenutno upravo surfa do 4Mbps i sada će preći na (do) 8Mbps? Ne bi li to bitno promijenilo prirodu ove "reklame" odnosno "PR-a" i odnosa među konkurencijom?

BTW, slažem se da ljudi miješaju maksimalne s realnim brzinama ali mislim da je ovdje jasno ljudima da neće svi, pa vrlo vjerojatno niti većina imati u idućih mjesec dana maksimalnu brzinu od 32Mbps - no to ne mijenja ništa na stvari jer vijest govori upravo o tome da Bnet omogućava svojim korisnicima korištenje takvih paketa kakvih, izgleda nemaju prilike koristiti nigdje drugdje trenutno. Što se mene tiče, bravo za njih i bravo za zaoštravanje konkurencije. To nam može samo koristiti - pa i onima koji nisu na Bnetu.

domicius
17 godina
neaktivan
domicius kaže...
a zanimalo bi me i otkudi Bari podaci

Pa korisnik sam B.neta, 3D paket, puno kvalitetnija i prije svega stabilnija nego os strene T-coma, a i Split je takav grad da je gotovo cijeli pokriven B.netovom infraktrukturom. Kolko mi je poznato oko po stanara u mom portunu ima B.net i to uglavnom 3D paket i većina sada sa 4Mbps na 8Mbps.

15 godina
alien kaže...

vljda če i T-scum slijediti primjer Neodlučan

Nadam se da hoce, jer ima sve vecu konkurenciju koja je daleko bolja od njih....pa tako i B.net.

hrvatskafarkasevec kaže...
alien kaže...

vljda če i T-scum slijediti primjer Neodlučan

ma briga me za njih cim mi istekne ugovor odose ja

Ista situacija i kod mene. Najgore je kada mi racun podjele na 12 djelova i pokusavaju "zamaskirat" troskove.....a da su skupi, jesu!

EnlightenedPhoenix kaže...
TrutYF kaže...

Jeli oni ovde stvarno pircaju o Mb/s ili Mbit/s?

Jer ako su Mb/s ja odo odma na b.net :D

Ja stvarno ne kuzim ove ljude...

Sto ti je malo 4 MB po sekundi??? jer to je teoretska (a kako je optika vjerojatno i prakticna) propusnost mreze...

I upload isto toliki...

ONO... moram natjerati curu da nam u stan uvede ovo :)

Da, malo mi je 4MB! Pogotovo kada vidim kakve brzine drugi provideri nude! Gledam si seedbox i ne mogu vjerovat kako sve brzo skida i onda kada to sve moram povuci preko FTP-a na komp i to sa jadnih 4MB, cini mi se kao da traje citavu vjecnost! Ako hoce zadrzati stare korisnike, moraju nesto napraviti i to pod hitno! Nagrade tipa besplatni antivirus, PS2 i sl. stvari bas ne "pale"....jer mi ne treba PS2, vec mi treba brza i stabilna veza!

M4X kaže...

a t-com šta oni misle,ne bi propali da povećaju brzine

Inace uvijek oko ljeta povecavaju brzine ako se ne varam!? No o 32 MB sa ovom trenutnom infrastrukturom mogu samo sanjati! Ok, 8 MB nam mogu isporuciti tj. uduplati postojeci paket...no 32 MB je SF za njih! Jedina nada im je optika. Isto tako bi bilo ok da napokon povecaju upload jer je ovo stvarno sramota sto sada placamo. 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
win32 kaže...

Inace uvijek oko ljeta povecavaju brzine ako se ne varam!? No o 32 MB sa ovom trenutnom infrastrukturom mogu samo sanjati! Ok, 8 MB nam mogu isporuciti tj. uduplati postojeci paket...no 32 MB je SF za njih! Jedina nada im je optika. Isto tako bi bilo ok da napokon povecaju upload jer je ovo stvarno sramota sto sada placamo. 

Ma ta njihova zastarjela infrastruktura je banana totalka,oni su ko nasi ovi iz vlade,ne ulazu u ono za buducnost neg samo gledaju svoje dupe da sto vise zarade i tako ce bit i sa t comom ako ne udare glavom od zid i razbistre ju, inace su na dnu...

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
16 godina

Cool

Nije da se hvalim, ali mislim da ja imam najvećeg Namigiva

(ne nije PS, Gimp ili što već... Imam pristup SRCEovoj infrastrukturi)

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 20:02 (Bukva).
15 godina
Okolosam kaže...
xxxxx kaže...

Meni je 4 Mbps sasvim dovoljno na t-comu.

Ono što me smeta je upload koji bi trebali stavit bar 1 Mbps.

Za public torrente upload nije bitan Namigiva

Rijetko tko koristi public torrente......

P4k1 kaže...

Šta je je nećemo mi još 10 godina dobit upload na razini tako nam drage europe

Dado_ZG78 kaže...
Okolosam kaže...

Kad prodaju sav bakar i uvedu optiku.

Pa što nije već netko spomenuo tu na forumu kako se polažu optički kablovi po Zagrebu od strane T-scumm-a?

(za druge gradove nemam informaciju..)

Pricao sam ja o tome. Uglavnom, navodno t-com ima sve spremno za optiku i provucenu kroz vecinu kvartova u Zg (samo za ZG znam), ali sam postupak nisu u mogucnosti realizirat radi navodnoga "monopola". Tako mi je bar receno od osobe koja radi u t-comu. No ako im je agencija odobrila postavljanje optike, onda nema vise razloga za cekanje. No i stavljanje optike nije bas "igra" i tako jednostavno kao provuci bakrenu zicu. Kako god bilo, nema vise opravdanja da se ne prebace na optiku pogotovo zato sto imaju najvise korisnika i ubiru najvecu lovu na trzistu. Bas zato sam i zamolio ovo:

RE: Što bi željeli čitati u novom Bugu

Sta bi volio citat!? Dostupnost i kompletni prelazak na optiku, planovi t-coma i ostalih koji se bave tim uslugama. Da se malo to sve ispita i da znamo kako i sta...te kada bi otprilike napokon dosla optika u nase domove! Isto tako bi bilo lijepo vidjeti sve cijenike od providera i usluge koje nude pa da mozemo malo to sve usporedit, posto je trenutno veza u Hrvatskoj jako losa.....pa nije lose znati tko ima bolju/losiju uslugu i koliko ta usluga kosta.

crowap kaže...
Pozdrav.uskoro mi istječe ugovor sa t-com om i zanima me dali moram produžiti ugovor kako bi mogao koristiti njihove usluge interneta,i dali ce cijena biti ista?trenutno imam osnovni paket sa flatom i placam ga 100kn

Cijena je vjerojatno ista, ali da sam na tvome mjestu malo bih pogledao sta "konkurencija" nudi.....eto pogledaj malo taj B.net, jer ako ti je dostupan nemas sta razmisljat!

Razor_Callahan kaže...

Dali znate možda kada će se bnet proširit na druge gradove?

To ti moze samo njihova SZK-e odgovorit....vjerojatno.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 20:04 (win32).
16 godina
Bukva kaže...

Cool

OMG? Sta je to? Kakav je to net.

EDIT:Win32 ti si ko neka korisnicka sluzba ovdje,svima pomazes oko nekih pitanjca.Nego ti meni reci kad bu se meni net povecal,neam strpljenja,svako malo speed testSmijeh

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 20:05 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

ajde barem nešto, valjda će se osjetit ta promjena posebice na uploadu

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
15 godina
SupremeCommander kaže...
P4k1 kaže...

ako nebude 10/10 za sto kuna nevaljajuSmijeh

Pa to BT.net nudi vec godinama... I ne kuzim sto je lose u tome, sta ce ti vise od 10/10 za 99 kuna mjesecno. Nekad se internet naplacivao 5kn/satu, i to na 14.4k modemima, ili malo boljim ako si imao love za kupit brzi modem. Smijeh

BT.net!? Eh, 10/10, za 99 kn tesko da ces uskoro dozivjeti u Hrvatskoj.....na zalost. Da, bio si sretan ako si platio 5kn/sat! Znam da mi je prije bio najpovoljniji Globalnet kada se cijena spustila nakon odredenog broja sati provedenih na netu! Vrijeme kupovine vanjskih US Robotics modema! Cool

ParaNO1d kaže...

Baš me zanima kad će T-Com svojim korisnicima povećat upload!?

Kao sto sam rekao, ako se ne varam najcesce je to oko ljeta..znaci ovo vrijeme.

I.Kk kaže...

E ovo se u BiH-u zovu utopija.

Hehehe....zar je toliko lose!?

15 godina
Bukva kaže...

Cool

Si siguran!? Namigiva Gle moj:

http://www.speedtest.net/result/724268199.png

Fake_Alert kaže...
Bukva kaže...

Cool

OMG? Sta je to? Kakav je to net.

EDIT:Win32 ti si ko neka korisnicka sluzba ovdje,svima pomazes oko nekih pitanjca.Nego ti meni reci kad bu se meni net povecal,neam strpljenja,svako malo speed testSmijeh

Hehehe...ma ne radi mi "visetruku citiranje" kada prebacim na drugu stranicu pa moram ovako na zalost. BUG-ovci, ispravite taj "bug"! Namigiva

Vjeruj mi i ja sam kao ti...stalno gledam sta mi se sa netom dogada, ali na zalost nista ne ide na bolje.

Skrenem kada vidim recimo Sloveniju (netko je spomenio taj "gradic") i onda gledam nas.....sramota. Isto tako B.net, tako mala firma a gle sta nudi.....i to jeftinije nego t-com i bez ikakvih muljanja! Skrenem kada mi dode 15 racuna, a na svakome nesto posebno zaracunaju!

P4k1 kaže...
win32 kaže...

ajde barem nešto, valjda će se osjetit ta promjena posebice na uploadu

Tesko da cemo biti te srece da nam upload povecaju...ali eto, pozlatile ti se rijeci! Ako ga i povecaju to ce biti takva mizerija, ali ce ipak isticat na svim mogucim reklamama kako su povecali download i upload i kako su oni "najbolji".

15 godina
neaktivan
Na B.netu do 32 Mb/s

Ma i da ga za mrvicu povećaju bit će dobro, barem neki znak promjene

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Na B.netu do 32 Mb/s

Svi nešto spominju iznos od 160 kn..a ne znam da li je itko spomenuo mjesečnu naknadu (dakle, svaki mjesec) za najam modema? Za žičani je to 14 kn mjesečno (opcija jednokratno-kupiti za 299kn), za WLAN modem/router je to 23 kn mjesečno (opcija jednokratno-kupiti za 399kn), a za WLAN modem/router s 4-port switchem je to 29 kn mjesečno (opcija jednokratno-kupiti za 499kn)

Uzmimo,srednji paket, dakle WLAN modem/router, pa više nije 160kn mjesečno nego se to penje na 183kn mjesečno. Za brzinu respect, nadam se da će i moj AMIS slijedit primjer. (za usporedbu, 4/768 i flat telefon je 168kn i 50 lp kod AMISA, bez iznosa za najam modema i ikakvih dodatnih "skrivenih" stvari koje 99% ljudi ne vidi od prve, a kad potpišu, kasno je)

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 20:54 (Stevo).

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stevo kaže...

Svi nešto spominju iznos od 160 kn..a ne znam da li je itko spomenuo mjesečnu naknadu (dakle, svaki mjesec) za najam modema?

Istina ali nije niti toliko pogrešno spomenuti baznu cijenu kad je prilično teško znati točnu cijenu koju će svaki pojedini korisnik na kraju svakog mjeseca platiti. Nakon izbora modema, ako se ne varam, postoje tu još i neke druge dodatne opcije. A kako uključuje Xtel FLAT telefonsku tarifu, gdje se svaka uspostava poziva naplaćuje mislim 25lp, to znači da se račun ovisno o broju poziva može još malo popeti svaki mjesec, u mom slučaju to bude nekih 10-ak kuna...

BTW, išao sam sada baš u cjenik provjeriti mora li se nešto dodatno u svakom slučaju izdvojiti i za najosnovniji modem - izgleda da mora i to 14,11 kn pa bi fer bilo navoditi baznu cijenu od 174 kn. Usput, sad sam tek skužio da im u cjeniku što se najma modema tiče, piše i slijedeće:

Napomena: Svi korisnici koji neprekidno koriste usluge Xneta (samostalno ili u paketu s drugim uslugama) više od 36 mjeseci oslobađaju se plaćanja troška najma osnovne vrste modema. Obaveza plaćanja razlike u cijeni od osnovnog modema do bilo koje druge vrste modema u ponudi B.neta i dalje vrijedi.

domicius
15 godina
neaktivan

Hehe, da, nakon 36 mjeseci..a 36 puta po 14kn..i to za obični žičani.. Bogataš

I da, na AMISu je uspostava 7 lipa Bogataš

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 21:14 (Stevo).
15 godina
neaktivan
domicius kaže...
Stevo kaže...

Svi nešto spominju iznos od 160 kn..a ne znam da li je itko spomenuo mjesečnu naknadu (dakle, svaki mjesec) za najam modema?

Istina ali nije niti toliko pogrešno spomenuti baznu cijenu kad je prilično teško znati točnu cijenu koju će svaki pojedini korisnik na kraju svakog mjeseca platiti. Nakon izbora modema, ako se ne varam, postoje tu još i neke druge dodatne opcije. A kako uključuje Xtel FLAT telefonsku tarifu, gdje se svaka uspostava poziva naplaćuje mislim 25lp, to znači da se račun ovisno o broju poziva može još malo popeti svaki mjesec, u mom slučaju to bude nekih 10-ak kuna...

Naravno da iznos raste kad koristiš telefon, ja sam samo za osnovnu cijenu istaknuo, cijenu koju plačaš koristio uslugu ili ne. U mom slučaju je račun oko 172 kn mjesečno. Bogataš

17 godina
neaktivan
Na B.netu do 32 Mb/s

Sve bi bilo lijepo kada bi neko od pružatelja IPTV usluge mogao kvalitetom slike konkurirati B.netovom DVB-C signalu, do tada za TV je B.net jedini pravi izbor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 21:44 (Bara).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stevo kaže...

Hehe, da, nakon 36 mjeseci..a 36 puta po 14kn..i to za obični žičani.. Bogataš

I da, na AMISu je uspostava 7 lipa Bogataš

Pa zato sam i istaknuo da ljudi znaju. Naravno da se treba otići na stranice operatera pa pročitati sve što se može. Primjerice, na Bnet-ovim stranicama odmah ispod cijene paketa piše "U cijenu nije uračunat najam modema", dakle, nije baš tako skriveni trošak.

S druge strane, otišao sam sada provjeriti i taj Amis (i saznao da to nije kabelski operater... :)) i zaključak je da ih definitivno nije lako usporediti. Koliko opcija i mogućnosti koje se ne poklapaju, praktički nemoguće. Još da mi se da... ;)

I pogriješio sam što se tiče cijene uspostave poziva - izgleda da je kod Bnet-a 6 lipa. A ovih 20 lipa je samo za opciju FLAT (neograničeno telefoniranje prema svim nacionalnim fiksnim mrežama, neovisno o vremenu pozivanja) dakle, naplati se samo 20 lipa po pozivu i razgovaraš koliko hoćeš (ispravak, razgovaraš sat vremena jer ti onda iz nekog razloga prekinu vezu pa nazoveš opet, platiš 20 lipa i možeš idućih sat vremena razgovarati - eto nešto je možda i nemoguće saznati prije nego što počneš koristiti njihovu uslugu i prije nego što dotična osoba poželi razgovarati preko 2 sata...).

domicius
15 godina
neaktivan
domicius kaže...

I pogriješio sam što se tiče cijene uspostave poziva - izgleda da je kod Bnet-a 6 lipa. A ovih 20 lipa je samo za opciju FLAT (neograničeno telefoniranje prema svim nacionalnim fiksnim mrežama, neovisno o vremenu pozivanja) dakle, naplati se samo 20 lipa po pozivu i razgovaraš koliko hoćeš (ispravak, razgovaraš sat vremena jer ti onda iz nekog razloga prekinu vezu pa nazoveš opet, platiš 20 lipa i možeš idućih sat vremena razgovarati - eto nešto je možda i nemoguće saznati prije nego što počneš koristiti njihovu uslugu i prije nego što dotična osoba poželi razgovarati preko 2 sata...).

Hm..onda to i nije baš neki flat kao takav..ak za svakih sat vremena razgovora daš 26 lipa..praktički je uspostava 26 lipa, a nakon sat vremena opet 26 lipa.. Treba čitat mala slova, definitivno.. :D Da, AMIS je "paričar", B.net je kaj se toga tiče u prednosti. Na kraju krajeva, sve se svodi na ono što najviše trebaš (flat internet i razgovori za 7 lipa po pozivu bez isključenja nakon sat vremena u mom slučaju)

16 godina
domicius kaže...

ihush, baš sam te htio pitati otkuda ti podaci kad evo već si odgovorio da nemaš blage veze. Nije onda lijepo tako nešto pisati i naravno da se čini kao da ti Bnet nešto smeta kad iznosiš takve podatke na temelju kojih donosiš zaključke...

Nemam pojma niti ja da se razumijemo (a zanimalo bi me i otkudi Bari podaci) no možemo li pretpostaviti ako bi se oni njihovi 2D i 3D paketi mogli nazvati "best buy" paketima pa postoji mogućnost da najviše njihovih korisnika trenutno upravo surfa do 4Mbps i sada će preći na (do) 8Mbps? Ne bi li to bitno promijenilo prirodu ove "reklame" odnosno "PR-a" i odnosa među konkurencijom?

BTW, slažem se da ljudi miješaju maksimalne s realnim brzinama ali mislim da je ovdje jasno ljudima da neće svi, pa vrlo vjerojatno niti većina imati u idućih mjesec dana maksimalnu brzinu od 32Mbps - no to ne mijenja ništa na stvari jer vijest govori upravo o tome da Bnet omogućava svojim korisnicima korištenje takvih paketa kakvih, izgleda nemaju prilike koristiti nigdje drugdje trenutno. Što se mene tiče, bravo za njih i bravo za zaoštravanje konkurencije. To nam može samo koristiti - pa i onima koji nisu na Bnetu.

- slažem se s napisanim. Ali da je moj komentar bio negativan (protiv) Bneta? Ok, malo, ali kao kritika marketinga koji nas uvjerava u ''nešto''.

- Probaj dobiti 32Mbps.... (paketi? dali su barem u ponudi?).

- nisam trebao navoditi 2-na-3 Mbita, jer neznam koji je prosjek, ali je Bnet uvijek kaskako za brzinama. Možda sad malo odu naprijed. Vidjet ćemo.

Jedina sitnica, pošto su kabelska mreža, nisu stvarna konkurencija jer su (previše) ograničeni na kvartove-zgrade... i posljednje reklame su po mom mišljenju nepristojne.

- zahvaljujem na 'konstruktivnom' postu, to je smisao ovog tipkanja...

15 godina
neaktivan
Stevo kaže...

Hm..onda to i nije baš neki flat kao takav..ak za svakih sat vremena razgovora daš 26 lipa..praktički je uspostava 26 lipa, a nakon sat vremena opet 26 lipa.. Treba čitat mala slova, definitivno.. :D Da, AMIS je "paričar", B.net je kaj se toga tiče u prednosti. Na kraju krajeva, sve se svodi na ono što najviše trebaš (flat internet i razgovori za 7 lipa po pozivu bez isključenja nakon sat vremena u mom slučaju)

Mislim da se nismo razumjeli. Malo sam bolje sada proučio Amisovu ponudu i dok je moguće da mi je nešto promaklo čini mi se da ti imaš FLAT internet ali ne i FLAT telefon kao ono o čemu ja pričam. Da, piše da je FLAT i telefon ali onda ispod piše da je besplatno samo prvih 60 minuta. Tako nešto imam i ja na Bnetu, dakle, u cijenu pretplate uključe mislim 55 minuta (za pretplatu od 55 kn).

Ali uz to imam opciju FLAT razgovora u svim nacionalnim fiksnim mrežama što se koristi nakon tih 55 "besplatnih" minuta - jedino što se tada naplaćuje veća cijena uspostave poziva ali to je sve što se kod poziva naplaćuje. I rekao sam 20 lipa a ne 26 lipa, ne znam gdje si to uspio pročitati. Dapače, sad sam uzeo u ruke račun za prošli mjesec i vidim da smo prema fiksnim mrežama imali 83 poziva i to nas je dodatno koštalo ukupno 11,30 kn (PDV uračunat), dakle nije niti 14 lipa po pozivu što je manje od 20 lipa uspostave što niti sam ne kužim kako, al eto tako mi piše...

Možda to nije za tebe, što je sasvim u redu, ali se FLAT isplati onima koji puno razgovaraju i kad kažeš da baš i nije neki FLAT ne bih se složio jer gledajući koliko mi sati mjesečno ukupno razgovaramo, na nekoj ne-FLAT telefonskoj pretplati, primjerice Amisovoj bi nas to koštalo osjetno više.

BTW, ima li igdje FLAT usluga telefonskih razgovora (bilo za fiksne ili mobilne mreže) a gdje se ne naplaćuje neka uspostava svakog poziva?

A ovo sa isključenjem nakon sat vremena kad malo razmisliš i nije neko ograničenje (iako nekome može biti ;)) ili nešto što bi me natjeralo na razmišljanje o usluzi koju dobivam. Rijetki su ti pozivi koji traju preko sat vremena. Iako me sada baš zanima iz kojeg točno razloga to funkcionira tako (da li je možda stvar tehnologije ili čisto pametnog korištenja (čuvanja?) infrastrukture - nemam pojma niti o čem pričam... ;))... I kad malo razmisliš, koliko možeš razgovarati bez da te nešto drugo ne prekine kao npr. prazna baterija budući da mnogi danas koriste bežične telefone? (OK, uzmimo da će ti baterija u pravilu dozvoliti poprilično više priče od sat vremena ali gdje je granica? Što bi bilo kad bi ostavio liniju otvorenu, telefon u bazi priključen u struju, uspostavio vezu i tako je držao do unedogled - nakon koliko bi ti vezu prekinuo Amis, nakon koliko T-com?)

I slažem se da treba čitati sva pa i sitna slova.

ihush kaže...

Jedina sitnica, pošto su kabelska mreža, nisu stvarna konkurencija jer su (previše) ograničeni na kvartove-zgrade... i posljednje reklame su po mom mišljenju nepristojne.

Što se tiče stvarne konkurencije, slažem se, to je stvar zapravo savršene konkurencije u ekonomiji koje nigdje nema niti će je bit. Naravno da bi idealno bilo kada bi svima bili dostupni svi operateri... i još kad ne bi međusobnu usporedbu činili skoro nemogućom s toliko detalja i podusluga kod svake usluge... no to je tako i to da svi imamo pristup svim operaterima i da ih jasno možemo usporediti vjerojatno nikad neće biti stvarnost (al nikad ne reci nikad! ;)). BTW, sad sam provjerio dostupnost Amisovih usluga i meni pak njihove nisu dostupne :) što me malo začudilo...

Slažem se što se tiče ove posljednje oglašivačke kampanje - u jednu ruku je smiješna al u drugu se pitam što to oni komuniciraju svojim potencijalnim korisnicima? Al neke su me barem nasmijale ako ništa drugo :)

ihush kaže...

zahvaljujem na 'konstruktivnom' postu, to je smisao ovog tipkanja...

Nema na čemu, trudim se da uvijek i budu konstruktivni. Hvala i tebi na raspravi... :)

domicius
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

- Probaj dobiti 32Mbps.... (paketi? dali su barem u ponudi?).

Ah, sad sam tek skužio što hoćeš reći... da, izgleda da se ne može dobiti takav paket kao paket već se na postojeće pakete uzme opcija za povećanje brzine. Pomislio sam najprije da još nisu update-ali website sa novim brzinama pa tako niti paketima ali jasno im piše u cjeniku da su to opcije uz postojeće pakete.

domicius
17 godina

Baš me zanima koliko će mi biti ubrzanje, imam bora paket (njega inače više nema u ponudi) i dosad sam imao 8/0,75 mbps. Nadam se barem 1mbps uploada, download me ne interesira.

Poslije jebanja nema kajanja.
15 godina
Na B.netu do 32 Mb/s

evo meni povecali

trebalo bi bit 16, al znao sam da nikad nece, isto ko sa hardovima kupis hard od 80 gb dobit ces 70, kupis od 160 dobit ces 140 i bit sretan :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 1:09 (belial13).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
belial13 kaže...

evo meni povecali

Thx na info, meni isto. Osmijeh

Zanimljivo mi je što se sada desilo. Testirao sam najprije u Firefox-u i rezultat se vidi na prvoj slici. I tada opazim oglas od Google-a "Now try a faster web browser. Get Chrome" i reko ajde da probam i svega nekoliko sekundi kasnije, rezultat testiranja je osjetno bolji kao što se vidi na drugoj slici. (Inače, Firefox je uvijek inače pretrpan sa addon-ovima i desetinama tabova dok je Chromium imao svega nekoliko addonova i nekoliko tabova otvorenih.) Jel moguće da su ti testovi ovisni i o takvim stvarima? Naravno da pazim da u pozadini ništa ne koristi vezu i jasno mi je da veza nije stalna nego oscilira, no sa 50-ak tabova možda mi nešto i promakne te mi dva testa za redom nikada nisu pokazala ovako veliku oscilaciju pa sam se zapitao...

BTW, otkrio sam sada još jedan test a to je http://www.pingtest.net/ i treća slika je rezultat koji sam dobio.

Prvi test, u Firefox-u Prvi test, u Firefox-u
Drugi test, u Chromiumu Drugi test, u Chromiumu
Ping test Ping test
domicius
16 godina
Na B.netu do 32 Mb/s

Brutalno,i meni su povecali..DL ide do 850 a up do 85. Mislio sam da ce up ic do 120 kak su rekli da duplo povecavaju al nisNeodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Na B.netu do 32 Mb/s

vama kojima su povećali, odakle ste, dio grada??

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice