Besplatne web-stranice za studente

poruka: 15
|
čitano: 2.959
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Besplatne web-stranice za studente".
17 godina
neaktivan

tzv. porez na budale.

zar studenti ne znaju da ovo mogu dobiti, vjerojatno daleko kvalitetnije i po boljim uvijetima (as in više prostora, brži serveri), tijekom cijele godine?

i još k tome ne moraju nikoga reklamirati, a nakon godinu dana im nitko neće cepati bezobrazno visoku cijenu od 350kn godišnje za nastavak korištenja.

ove fore fakat prolaze samo u "najljepšoj našoj" :)

horza [ono ispred konpjuktora]

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Besplatne web-stranice za studente

Neznam bas dali ce dobiti sql server 2005 i asp.net 3.5 od carneta, koji je zacementiran za apache web serverima. Koliko je meni poznato, inside jedini ima win 2008 hosting u hrvatskoj.

Vani se mogu dobiti i nize cijene, ali uz losiju kvalitetu usluge. Provjereno (govorim za win2003/2008 hosting samo)!

"A developer is a machine that converts coffee into code"
17 godina
neaktivan

Kratkoročno: mislim da je to odlična osnova za studente koji žele istraživati MS tehnologije kroz realne projekte.

Dugoročno: većina se studenata bude ipak odlučila ili za hosting na svojem fakultetu, ili za jeftinija rješenja bazirana na PHP/MySQL serverima ili budu svoje web aplikacije prebacili na neki jeftiniji server.

Vrlo je vjerojatno da se budu osim ovog hosting providera u dogledno vrijeme (period od god. dana) i ostali "prešaltali" na novi ASP.NET 3.5 ...

Cijena od 350kn je povoljna ukoliko je projekt stvarno dobar pa donosi dobar prihod i ukoliko navedeni hosting provider pruža stvarno kvalitetnu uslugu...

Ako, ako, ako.... Uglavnom, treba probati! Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
beaver kaže...

Dugoročno: većina se studenata bude ipak odlučila ili za hosting na svojem fakultetu, ili za jeftinija rješenja bazirana na PHP/MySQL serverima ili budu svoje web aplikacije prebacili na neki jeftiniji server.

Vrlo je vjerojatno da se budu osim ovog hosting providera u dogledno vrijeme (period od god. dana) i ostali "prešaltali" na novi ASP.NET 3.5 ...

Cijena od 350kn je povoljna ukoliko je projekt stvarno dobar pa donosi dobar prihod i ukoliko navedeni hosting provider pruža stvarno kvalitetnu uslugu...

Ako, ako, ako.... Uglavnom, treba probati! Osmijeh

Dugoročno; ako neko radi u asp.net-u, nece zbog malo jeftinijeg hostinga uciti sasvim drugu tehnologiju. Uostalom, razlike u cijenu su tek kod VPS i Dedicated hostinga, a kod shared paketa razlika je nikakva ili zanemarivo mala.
350kn je cca 75$ godisnje. Malo kvalitetniji hosting vani kosta oko 7-8$/mj, znaci oko 80$ godisnje, sto je usporedivo sa ovom ponudom.

Nadam se da ce biti studenata koji ce se okoristiti ovime, i nauciti raditi u asp.net. Odmah mogu doci raditi u moju firmu (nije moja osobno, samo radim tamo, ali nas ima malo :)
17 godina
protjeran

dot net tehnologija nije bash pametan ulog za buducnost

kad tad ce tu doc zakon, pa makar onaj europski kada se nece moci drzavi prodavati aplikacije 10x skuplje od drugih na ne toliko uputnim tehnologijama (iako dot net i nije bash neka tehnologija) koliko upitnim programerima u doticnim tehnologijama

al dok je kriminala i politickih veza,dotle ce bit i majkrosoftovih tehnologija u drzavnim strukturama,pa i poluprojekata na dot net tehnologijama

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
horza kaže...
..a nakon godinu dana im nitko neće cepati bezobrazno visoku cijenu od 350kn godišnje za nastavak korištenja...
 Prvi šut je besplatan, tako te navuku Cool
17 godina
lepi kaže...

kad tad ce tu doc zakon, pa makar onaj europski kada se nece moci drzavi prodavati aplikacije 10x skuplje od drugih na ne toliko uputnim tehnologijama (iako dot net i nije bash neka tehnologija) koliko upitnim programerima u doticnim tehnologijama

al dok je kriminala i politickih veza,dotle ce bit i majkrosoftovih tehnologija u drzavnim strukturama,pa i poluprojekata na dot net tehnologijama

ajd radze nemoj pisati nista nego baljezgat ovako!
17 godina
protjeran

Kako može biti besplatno ako nakon godine dana se plaća 350 kn?

Kada netko spomene riječ besplatno, hvatam se za revolver.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pribukel me je naslov, al kad sam pročital o čem se radi, samo sam rukom odmahnul... nisam ipak tak nisko spal...

Ja sam među onih 92 posto. Ako si i ti, kopiraj ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo mi se čini ok i ozbiljno razmišljam o ovome ali faks me malo koči Viče 350 kn godišnje nije puno šta god neki rekli, za 2 dana u metlicama zaradim 300 knBelji se

@hudo vidim da se time baviš pa si ,predpostavljam, informiran.

Možeš li mi reći kako napreduje IronPython? Imaš kakav link? Malo sam zahrđao po pitanju informacija Sramim se

*edit pronašao sam... trenutno je je IronPython 2 u beti (beta 3).

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2008 1:04 (PROTECTOR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lepi kaže...

lepi, imaš manje od 3 godine?

U svakom slučaju, jako dobra akcija koja će sigurno pomoći mnogim studentima da krenu u svijet web-a.
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2008 23:15 (naxeem).
17 godina
the_tux kaže...

Moraju i oni od necega zivjeti. Zbroji samo troskove servera, licence, veze, ljudi, prostora, struje.... Trebalo bi pitati Carnet zasto nema nesto slicno u ponudi za studente (mislim na win platformu, mogucnost hostanja domene i sl).

Uglavnom, svaka inicijativa u tome smjeru je pozitivna, pa tako i ova od inside/microsoft.

17 godina

ako želi izaći u susret mladim obrazovanim ljudima da realiziraju svoje ideje, zašto to isto carnet ne ponudi na linux serverima?

... a naslov bi trebao biti "Jedna godina besplatnog hostina na windows serveru"     forama privlačenja čitatelja pogrešnim naslovima se služi još samo index.hr

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
hudo kaže...
the_tux kaže...

Moraju i oni od necega zivjeti. Zbroji samo troskove servera, licence, veze, ljudi, prostora, struje.... Trebalo bi pitati Carnet zasto nema nesto slicno u ponudi za studente (mislim na win platformu, mogucnost hostanja domene i sl).

Uglavnom, svaka inicijativa u tome smjeru je pozitivna, pa tako i ova od inside/microsoft.

Slažem se i jasno mi je. Ali onda trebaju napisati: "Jedna godina besplatnog hostina na windows serveru", kako je rekao hrvooje.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
hrvooje kaže...

ako želi izaći u susret mladim obrazovanim ljudima da realiziraju svoje ideje, zašto to isto carnet ne ponudi na linux serverima?

... a naslov bi trebao biti "Jedna godina besplatnog hostina na windows serveru"     forama privlačenja čitatelja pogrešnim naslovima se služi još samo index.hr

Da, naslov je kakav je. Posto je bug u prijateljskim odnosima sa MS i Inside hostingom, niti ne cudi malo "preuvelicavanje" i navlakusa.

Sto se tice servera, osobno mi se ne svidza sto imaju samo linux servere. Ja s time nemogu nista, i jos mnogi drugi. A sto da recimo zelim malo probati Ruby on Rails? Ili pak neku egzoticniju platformu? Dovoljno je pogledati samo stranice www.dns.hr, i jasno je odmah u kojem je carnet stoljecu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice