Svaka čast Seagateu ali taj više neće niti u jedan moj komp.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I'll be back
Can you count, suckers? I say, the future is ours... if you can count!
Ak ćemo tako onda nijedan disk ne bi više išo u nijedan komp :)
WD mi se smučio još od doba legendarnog diska od 1GB koji su se mjenjali na lopate, a imam lijepu kolekciju krepanih WDova i jednog u kompu koji sa vremena na vrijeme kaže da nije formatiran - ali ipak proradi.
Samsung mi je onak "nit smrdi nit miriše", nisam ih baš puno sreto, al ono što jesam nekako su sporo radili, al rade.
Hitachi - IBM je presto proizvodit diskove i predo to Hitachiju zato što im se totalno srozo kredibiltet koliko su imali nesirpavnih serija
Maxtor, hm, relativno dobri diskovi-imam ih hrpicu koji rade i rade i rade, ali i Maxtor i WD nekon nekog vremena postanu jako bučni diskovi...
Jedino me Seagate nikako nije iznevjerio, ali nisam srljo sa nabavkama diskova kako su se pojavili na tržištu pa da naletim na one njihove probleme sa firmverima
svako pametan će prvo pustiti da proizvod prvo kupe drugi pa testiraju jel to čemu ili ima bubica - to me naučio onaj gorespominjani WD, tada nisam bio tako pametan da ne uzimam nove modele :)
kao kad bi sad reko da nećeš nikad uzet Intela jer su sa prvim Pentimuma zeznili FPU, pa ko zna koliko grešaka u međuvremenu pa sad chipseti na kojima zezaju SATA kontroleri. Svako ima neku lošu seriju, ali ako ne srljaš dobićeš bug free verziju hehe
Jesi ti to dobro napisao tj. 1GB diskovi? Mislim, 1GB je pretpotono vrijeme, da imao je WD koliko se sjećam jednom problema i to je bilo to, jednostavno bi crkli. Uglavnom, imam ja starih diskova koji rade po routerima (bez bad sectora su) i raznih su firmi WD, Hitach, Maxtor, Seagate, IBM i eto svi rade. Ali u svojih 15 godina rada najviše sam Seagatea bacio ili reklamirao. Znam da to ništa ne znači, ali lover sam WD-a i svima kupujem WD, a opet u tih 15 godina promjenio sam samo jedan WD, a Seagatea tri. Niti to nije neka statistika. Bilo bi najljepše kada bismo mogli pogledati u RMA dobavljača pa vidjeti stvarne brojke. Mislim da bi to svatko volio, osim samih proizvođača diskova :)
Inače, evo, nije crko ni jedan...
ps. Intel je opet napravio zaheb (sandy bridge), tako da :)
meni su vec otisla tri Seagate diska u zadnje 4 godine, uzas... dok recimo imam jedan stari Matrox od 80Gb koji je star vec 8godina, i dan danas radi bez greške.
Iskreno ja nisam imao nikakvih problema ni sa Seagateom ni sa WD-om, no činjenica jest da je Seagate zadnje vrjeme ocito nesposoban napraviti pošten Firmware koji će raditi odmah po početku prodaje. Ja još ni sa jednim WD-om nisam doživio da ne radi kak spada ako ne napravim Update, dok je Seagateu očito postalo normalno bacati van nove verzije firmwarea kao što Microsoft baca zakrpe za Windowse.
Treba se zapitati koliko je korisnika voljno zahebavati se sa updateom firmwarea?
meni su vec otisla tri Seagate diska u zadnje 4 godine, uzas... dok recimo imam jedan stari Matrox od 80Gb koji je star vec 8godina, i dan danas radi bez greške.
Hoces reci maxtor ;)
I ja imam jedan koji radi vec 10 godina. Isto 80 GB sata.
Prije 10 godina nisu postojali 80GB diskovi.
Lažem bili su IBM-ovi sa većim kapacitetom, ostali su se vrtili 2000 godine oko 10 giga.
Imamo jedno 400injak diskova u produkciji, sto od hitachia, seagatea i wd-a...svi rade kako treba, otprilike smo u zadnje 3 godine 5-6 diskova sve skupa zamijenili ( zbog toga sto je smart poceo javljati warning, ne zato sto su crkli namrtvo)
Prije 10 godina nisu postojali 80GB diskovi.
Lažem bili su IBM-ovi sa većim kapacitetom, ostali su se vrtili 2000 godine oko 10 giga.
2001 godine (doduse pred kraj godine)kupio sam 80 GB maxtor sata disk. Iste godine kupio sam i cuvenu abit NF2-SL plocu. To je bio moj prvi komp. Radi i dan danas.
Evo review. pogledaj datum
Jesi ti to dobro napisao tj. 1GB diskovi? Mislim, 1GB je pretpotono vrijeme, da imao je WD koliko se sjećam jednom problema i to je bilo to, jednostavno bi crkli. Uglavnom, imam ja starih diskova koji rade po routerima (bez bad sectora su) i raznih su firmi WD, Hitach, Maxtor, Seagate, IBM i eto svi rade. Ali u svojih 15 godina rada najviše sam Seagatea bacio ili reklamirao. Znam da to ništa ne znači, ali lover sam WD-a i svima kupujem WD, a opet u tih 15 godina promjenio sam samo jedan WD, a Seagatea tri. Niti to nije neka statistika. Bilo bi najljepše kada bismo mogli pogledati u RMA dobavljača pa vidjeti stvarne brojke. Mislim da bi to svatko volio, osim samih proizvođača diskova :)
Inače, evo, nije crko ni jedan...
ps. Intel je opet napravio zaheb (sandy bridge), tako da :)
Jes, reko sam 1GB, tada sam "odlučio" da nikad više WD u moj komp, i par puta sam se našao u situaciji da niko u okolici nema ništa drugo nego WD i skoro svaki put sam "pojo drek" kad sam ga uzo, eto, imam dva komada, jedan 80GB koji radi bez frke i jedan od 500GB koji me malo-malo pa iznenadi sa kojekakvim glupostima kad počne škljocat, nečitat ponešto i tako, a onda se odjednom smiri i neko vrijeme opet radi bez frke...