Prokleta pljačka!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
hmmmmm interna je 200 dolara stx ili st
a za 350 funti se vec da nac dacova ala CA ili nesto sitno gore musical fidelity
a za 350 funti se vec da nac dacova ala CA ili nesto sitno gore musical fidelity
Kak kod nas doći do ST za 200$ ? Jedna mi zviznula nedavno, a pošto ih nema više za nabaviti kod nas morat ću izgleda online.
Cijena je smijurija, ali opet, ugrađene komponente postide i višestruko skuplje receivere, s druge strane ja bi kao (profi skloniju) alternativu uzeo 0404 USB od EMU-a(Creative dpt).
Kak kod nas doći do ST za 200$ ? Jedna mi zviznula nedavno, a pošto ih nema više za nabaviti kod nas morat ću izgleda online.
kod nas nikak mislim da sam melcomp ima u ponudi a i to je upitno dali stvarno ima i cijena je oko 1500
btw apropo e-mu 0404 usb to je isto nedobavljivo imo ih je audiopro ali po smjesnoj cijeni od 1900kuna
creativ je ih odlucio zakopat ukinuli su podrsku za drivere i vise ih ne distribuiraju (nesto se suskalo da mozda cijeli e-mu ode ali vidim da su jos zive hitili par interface-a van)
a sto se zvuka tice e-mu je vise home produkcijski orijentiran sa crispi neutralnim zvukom sto ne pase svima.Ja osobno ne primjecujem zamor no cuo od dosta ljudi da im neodgovara na duze slusanje (a valjda moze biti od glazbe do glazbe te sluha)
Ima Essence STX/ST u austriji, s povratom poreza 900-1000kn.
Ima Essence STX/ST u austriji, s povratom poreza 900-1000kn.
Hm, povrat poreza je jako nezgodna stvar za prijaviti, a da našima ne pokažem račun jer se zovu carine, znam iz prve ruke, friend mi je carinik na granici (ali ne onoj meni zanimljivoj ;-). Gledao sam po Grazu, uglavnom samo narudžba, pa onda opet čekati. BTW naručio sam i već dobio HT Omega Claro Halo XT, bomba od kartice, s istim opampovima koje sam koristio na ST meni svira podjednako dobro. Samo me odraše na carini ko zeca .
Samo sto za cambridge audio ili musical fidelity moras platiti 3 puta vise nego One da bi dobio iste performanse i iste feature. Iz osobnog iskustva znam sa Essence ST svira gotovo jednako dobro (nudi mozda 95% performansi) kao Musical Fidelity M1 DAC, a Essence ONE je puno bolji od ST po svim mjerenjima i subjektivnim testovima. M1DAC stoji 3500kn i nema u sebi nista osim DAC-a. Razlike izmedu njega i ST su vise u boji zvuka nego u samoj kvaliteti, transparentnosti, detaljnosti, itd. I to sam slusao sa AKG K701 i Sennheiser HD650 slusalicama, te Little Dot Mk5 pojačalom, i jedne i druge slušalice su vrlo transparentne i razlike izmedu kvalitete izvora zvuka su ocite, ako ih ima, naravno. A ako hoces i musical fidelity pojacalo za slusalice, eto jos dodatnih 4000kn. Asus Essenece One nudi za 3000kn DAC koji je usporediv sa eksternim DAC-ovima do $1000 i pojacalo za slusalice koje je usporedivo sa posebnim pojacalima za slusalice u rangu do $500-600. Nije to zbog toga jer je Essence One caroban, a inzenjeri u Asusu su otkrili toplu vodu, nego zato sto je 99% audiofilskih komponenti na trzistu iznimno precijenjeno i vecina tih komponenti kosta puno puno vise nego bi zapravo trebale kostati.