Appleov 64-bitni A7 marketinški trik?

poruka: 40
|
čitano: 6.151
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Appleov 64-bitni A7 marketinški trik?".
16 godina
neaktivan
Re: Appleov 64-bitni A7 marketinški trik?
Mitch kaže...

Nakon što sam bio vjerni zagovornik Androida i hejter Apple-a, kupio sam iPhone 5 čisto da isprobam.

Prošlo je 3 mjeseca, i mogu samo reći svaka čast Appleu, uspjeli ste me pridobit prvih mjesec dana, ali sada sam shvatio zašto vas opet mrzim.

Otvorenost sustava. Nikakva.

Želim poslat attachment drugačijeg oblika od slike. Ne ide.

Želim prebacit mp3-icu na mob, jer, obožavam ih i dalje više nego streaming, ne ide.

Želim prebacit sliku na Photo Stream preko web sučelja jer ne koristim iCloud aplikaciju za Windowse.

Ne ide.

Želim prebacit nove epizode HIMYM koje sam kupio  na CBS-u i Netflixu, ne ide. (aka moraš skidat ili koristit Apple servis).

Odem kod bake na PC, želim joj prebacit slike (koje je dugo i željno isčekivala), ne ide jer iTunes ne želi sinkronizirati 2 ili više računala.

Na kraju je radilo staro dobro rješenje - Dropbox.

I zato, dragi Apple, svaka čast na out-of-the-box uređaju, ali za druge uređaje osim iPhone-a i iPad-a, moto vam je "ko vas hebe".

Tako da molim boga da Nexus 5 dođe prije kraja mjeseca.

iPhone nije mocan mob zbog Applea, mocan je zbog zajednice developera, usera, hakera

Na zalost, power useri se moraju zadovoljiti jailbreakom, zacudio bi se sto taj postupak sve nudi (ne, ne mislim na piratluk)

Mozes rec "a to je skroz drugo onda" ili "to vise nema veze s iPhoneom" ili "a sad moram i to", no u tom jest car, naviknes,

A prednosti su mnoge... Ja trenutno na svom mobu imam sve te tvoje mogucnosti koje si naveo. Kome je to komplicirano,

zasto se zaliti, uzmite Android i eto vas zadovoljnih

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
16 godina
neaktivan
segregator kaže...

Ovaj procesor treba više gledati kao korak na putu prema Apple desktop ARM procesorima

i bježanju od Intela

Relativno nedavno smo i na BOLu culi da intelov CEO (P.Otellini) pozalio sto iPhone nema njihov proc,

ne znam znate li pricu iza toga, Jobs i on zestoko su pregovarali i Paul jednostavno nije u tome vidio

buducnost

Kako je i kolega rekao, puno prije x86 na mobilnu nego obrnuto, pa samo pogledaj napredak zadnjih godina,

iako je sto se Core performansi tice nista relativno revolucionarno nije dogodilo jos od Sandyja, sto se

tice mobilnih platformi jako napreduju, drzim fige da se uhvate smartphonei x86 arhitekture, mozda

negdje za broadwell ili skylake ili kasnije, ali napredak je ocigedan... Pogledajte samo nove Haswelle

Mogu si zamislit kakvog bi govora bilo da Apple uskoro prede na x86.. Marketing? Mislite da ako

se to dogodi da nece i drugi na intel? Zapamtite ovo sto kazem, jednog dana opravdavat cete to opet

i smijat se fanbojima (bez obzira cije platforme), dok cemo nas par gledat sa smijesom iz jedne

potpuno druge perspektive, a sve zbog toga jer vas nesto zivcira a da ne postoji ne bi ste se zalili

sto bi vas mobitel imao nesto "ograniceno" sto time ne bi smatrali da se netko nije usudio nesto novo :)

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
17 godina
kizo2703 kaže...
segregator kaže...

Ovaj procesor treba više gledati kao korak na putu prema Apple desktop ARM procesorima

i bježanju od Intela

Dream on ,dream on. {#}

Priča stara nekoliko godina ,ali ne baš toliko lako izvediva u nekoj bliskoj budućnosti ,kao što je to bio prelazak sa PPC-a na Intel.

Why You’ll Probably Never Own A Mac With An ARM Processor

Prije će Intel doć na iPhone i Pad.

Mitch kaže...

Naravno da sam to napravio, ali mogu imati samo jedan library i taj jedan mora biti identičan na svim računalima, što kod mene nažalost nije moguće.

Naravno da mora.

A ko što rekoh ,znal si jako dobro u kaj se upuštaš.

Ma jok pa kaj ne vidiš da Apple sa ARM CPU dizajnom misli vrlo ozbiljno,Izlanuo se dost je pogledat ko je zapravo kod njih dizajniral taj znatno prilagođeni ARM A7 proc/SoC kaj ne.Smijeh

Nema nikakve šanse da neki Intel proc završi u nekom iPhone, pa šta ti nije ovaj novi A7/performanse dovoljan razlog za takav zaključak?Šta če Applu jači i bolji proc, za jedan njihov Pametnjakovič telefon od ovog trenutnog A7 kak se ono kaže oni su dobili proizvod koji su htjeli.

Dakle ovaj A7 sad ima dvije jezgre jel, a šta če bit u budučnosti kad ga budu sklepali takav proc u nekoj varijanti sa četri jezgre lako je zaključit. Vezano za CPU performanse tog A7( i njegove nasljednike) tu je sve jasno, e sad šta se ubuduče iza brda valja vezano za Apple i x86 procesore za to imaš dolnji link.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/odlazak-directxa/195703.aspx?page=4&jumpto=3869885&sort=asc&view=flat

http://www.anandtech.com/show/7335/the-iphone-5s-review/5

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
Mojpismonosa kaže...

Kako je i kolega rekao, puno prije x86 na mobilnu nego obrnuto, pa samo pogledaj napredak zadnjih godina,

iako je sto se Core performansi tice nista relativno revolucionarno nije dogodilo jos od Sandyja, sto se

tice mobilnih platformi jako napreduju, drzim fige da se uhvate smartphonei x86 arhitekture, mozda

negdje za broadwell ili skylake ili kasnije, ali napredak je ocigedan... Pogledajte samo nove Haswelle

Mogu si zamislit kakvog bi govora bilo da Apple uskoro prede na x86.. Marketing? Mislite da ako

se to dogodi da nece i drugi na intel? Zapamtite ovo sto kazem, jednog dana opravdavat cete to opet

i smijat se fanbojima (bez obzira cije platforme), dok cemo nas par gledat sa smijesom iz jedne

potpuno druge perspektive, a sve zbog toga jer vas nesto zivcira a da ne postoji ne bi ste se zalili

sto bi vas mobitel imao nesto "ograniceno" sto time ne bi smatrali da se netko nije usudio nesto novo :)

Ma navikao sam ja na minuse, i prije par godina sam tu dobio hrpetinu minusa od ljudi koji su tvrdili da su tableti

prolazna moda, a ja se drznuo reći da će prodaja tableta nadmašiti prodaju PC-a {#}

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
segregator kaže...

Ma navikao sam ja na minuse, i prije par godina sam tu dobio hrpetinu minusa od ljudi koji su tvrdili da su tableti

prolazna moda, a ja se drznuo reći da će prodaja tableta nadmašiti prodaju PC-a {#}

Ja se svako malo zaboravim pa komentiram temu sa Appleom u imenu, i pljas evo minusa/TD-ova
šta god rekao. Jer ili će te zapljuvat mrzitelji applea, ili ljubitelji applea. Nema između.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
protjeran
Mojpismonosa kaže...

iPhone nije mocan mob zbog Applea, mocan je zbog zajednice developera, usera, hakera

Na zalost, power useri se moraju zadovoljiti jailbreakom, zacudio bi se sto taj postupak sve nudi (ne, ne mislim na piratluk)

Mozes rec "a to je skroz drugo onda" ili "to vise nema veze s iPhoneom" ili "a sad moram i to", no u tom jest car, naviknes,

A prednosti su mnoge... Ja trenutno na svom mobu imam sve te tvoje mogucnosti koje si naveo. Kome je to komplicirano,

zasto se zaliti, uzmite Android i eto vas zadovoljnih

Uopće nije bitno kaj se sve može na androidu... ljudima treba telefon koji je jednostavan, pouzdan i kvalitetan. koliko prosječnih korisnika kompjutora/mobitela zna upariti to dvoje i skidati slike, fajlove ili ne znam što? Gotovo niti jedan, a i taj jedan će zvati nekog drugog jer će nešto sj...ti putem. uopće ne moraš ništa napraviti na iphoneu da bi imao milion fotki, 5 hiljada pjesama, surfao, zvao i sms-ao. sve je tu i sve radi čim ga izvadi iz kutije. slika, dvije, tri koje tu i tamo požele nekome poslati lako ode putem maila ili mmsa da uopće nije vrijedno paliti kompjutor i šta - opet mailati. toliko jednostavno da boli... ovi tu koji pričaju o zatvorenosti/otvorenosti su toliko minorna manjina korisnika androida da nisu vrijedni spomena u globalnoj ideji pametnog telefona. oni će ionako kupiti nešto što odgovara njihovom stupnju mazohizma i opet neće biti zadovoljni.

13 godina

Boze koji jad od firme:

“The comments made by Anand Chandrasekher, Qualcomm CMO, about 64-bit computing were inaccurate,” said a Qualcomm spokesperson in an email. “The mobile hardware and software ecosystem is already moving in the direction of 64-bit; and, the evolution to 64-bit brings desktop class capabilities and user experiences to mobile, as well as enabling mobile processors and software to run new classes of computing devices.”

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Qualcomm je vrlo jaka firma, sa svojim SoC i embedded GPU rjesenjima, do sad su obavljali posao puno elegantnije i kvalitetnije od npr samsunga... Nadam se da ce nastaviti kvalitetno raditi kao do sad, ovo su zanemarive porjecke
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mojpismonosa kaže...

Power user?

Osoba koja želi nešto prebacit na mob je power user?

Ozbiljno?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
16 godina
neaktivan
Mislim da si krivo shvatio moj post, a i ja ja sam malo skrenuo u druge vode pa eto.... Inace, ne vidim sto je to toliko tesko prebaciti fajl na iPhone, no istina treba imat iTunese i nema svatko vremena i zivaca da bi ih instalirao i sto ja znam. To jest tuzno, no eto, tapsat nekoga po ramenu i bar znas da ne mora biti tako ako imas jailbreak. I ne znaci ako je netko jailbreakao mob da je power user, moze bit zbog tema, zbog ovakvih banalnih stvari, sto ja znam, sam postupak je prakticki jedan klik, no kad ne mozes, ne mozes (iOS7) i eto tu su korisnici zapeli slijedecih puno mjeseci... Mislim da nedovoljan razlog za nekog da napusti platformu, no tko sam ja da o tome govorim, onaj kome je to bitno ili ce na drugu platformu ili jailbreak. Oboje vrlo razumno i jasno, jednoznacno... iOS ima puuuuuuno toga za nadoknaditi
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice