Apple vodeći proizvođač smartphonea

poruka: 41
|
čitano: 4.250
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple vodeći proizvođač smartphonea".
16 godina
neaktivan

ogroman napredak samsunga i ocekivajuci pad nokie....

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 12:37 (irmascher).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Ali nije ova ista vijest bila ima tjedan dana?

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina

neću izazvat prepucavanje ni svađu, samo da velim svoje mišljenje, i to je sve.

apple ima sa iphoneom 19% tržišta, recimo da sad android nema tolko uređaja, da nema htc-a,samsunga, se-a, lg-a, da samo google proizvodi uređaj i os, onda bi većina onih koji danas imaju androide ne bi imali htc, samsung... nego bi imali nexuse googleove. znaći bili bi 1-1 android - ios i onda bi udio android uređaja bio veći od iphonea. isto tako bi bilo da android ima samo nexus, a ios imaju samsung, lg, htc,iphone, koji bi proizvođač imao najveći udio? google.

isto recimo da wp7 proizvodi microsoft, a androida i iosa ima desetke uređaja, onda bi microsoft imao najveći udio.

problem je u tome kaj je android podjeljen na više brandova pa se ne može računat ko cjelina, ali kad zbrojite sve androide prodane, svih brandova onda nadmašuje apple daleko.

hobi: androidhr.blogspot.com

1 13 hvala 0
17 godina
Re: Apple vodeći proizvođač smartphonea
nsoul kaže...

apple ima sa iphoneom 19% tržišta, recimo da sad android nema tolko uređaja, da nema htc-a,samsunga, se-a, lg-a, da samo google proizvodi uređaj i os, onda bi većina onih koji danas imaju androide ne bi imali htc, samsung... nego bi imali nexuse googleove. znaći bili bi 1-1 android - ios i onda bi udio android uređaja bio veći od iphonea. isto tako bi bilo da android ima samo nexus, a ios imaju samsung, lg, htc,iphone, koji bi proizvođač imao najveći udio? google.

isto recimo da wp7 proizvodi microsoft, a androida i iosa ima desetke uređaja, onda bi microsoft imao najveći udio.

problem je u tome kaj je android podjeljen na više brandova pa se ne može računat ko cjelina, ali kad zbrojite sve androide prodane, svih brandova onda nadmašuje apple daleko.

Pazi oni ne uspoređuju ovdje udjel operativnog sustava već proizvođača i to jedno sa drugim nema apsolutno nikakve veze....

Pa android je veći od iOS-a to je bila vijest i to je jasno ko dan, iOS ima tih 19% a android nekih 30% ili vše ako se ne varam, ali to je druga tema za druge rasprave. 

Ovdje se priča o proivođaču hardvera a ne software-a i tu ne gledaju ko ima ima koji OS već koje više svojih uređaja prodao, i po ovim podacima apple je na vrhu...

Nije mi jasno zašto ti udružuješ sve proizvođače protiv apple-a? Na temelju čega?? Samo jer dijele OS?? Pa samsung je konkurencija HTC-u/SE-u/LG-u a ne partner, oni gledaju za sebe da prodaju više uređaja, kakva pak cijelina??? 

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 13:53 (Stoja).
18 godina
neaktivan
nsoul kaže...

Pa i nije bas tako: http://www.onlinemarketing-trends.com/2011/07/us-mobile-os-marketshare-2008-2011.html

Cinjenica je da Android uzima sve veci dio kolaca, ali jos uvijek ga ima manje nego iOS-a. Ako se nastavi ovakav trend, prestici ce ga vrlo brzo, ali nekako imam osjecaj da ce doci do novog skoka iOS-a kada izadje novi iphone. Android scenu bas ne pratim, pa ne znam spremaju li i oni neki novi uredjaj?

edit: Ovi brojevi od 30vs17% (ili tako nesto) u kojima android vodi, se odnose na broj prodanih uredjaja u zadnja 3 mjeseca, ne na ukupni broj uredjaja. http://2.bp.blogspot.com/-Bkbg5L5u2KU/ThCgY7a4toI/AAAAAAAAXaM/6Zq4-9mdWHc/s1600/smartphone-marketshare1.png

Nothing is true, everything is permitted...
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 13:54 (Assassin).
17 godina
Assassin kaže...
Android scenu bas ne pratim, pa ne znam spremaju li i oni neki novi uredjaj?

Da spremaju, izlaze ko sa trake{#} vjerojatno tamo negdje na jesen kada izađe novi iphone će izaći novi androidi...

Stoja
17 godina
neaktivan

Malo je offtopic,

ali zanima me kako je završila Appleova tužba protiv Samsunga zbog povrede patenata ?

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Assassin kaže...
Android scenu bas ne pratim, pa ne znam spremaju li i oni neki novi uredjaj?

Da spremaju, izlaze ko sa trake{#} vjerojatno tamo negdje na jesen kada izađe novi iphone će izaći novi androidi...

Onda ce bit zanimljivo :)

15 godina

Izgleda da nemoze proc jedan tjedan bez Applea...

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina
ivanoile kaže...

Isto tako i bez samsunga, htc-a, nokie ili bilo kojeg smartphone proizvođača...{#}

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 14:01 (Stoja).
17 godina
Stoja kaže...

Pazi oni ne uspoređuju ovdje udjel operativnog sustava već proizvođača i to jedno sa drugim nema apsolutno nikakve veze....

Pa android je veći od iOS-a to je bila vijest i to je jasno ko dan, iOS ima tih 19% a android nekih 30% ili vše ako se ne varam, ali to je druga tema za druge rasprave. 

Ovdje se priča o proivođaču hardvera a ne software-a i tu ne gledaju ko ima ima koji OS već koje više svojih uređaja prodao, i po ovim podacima apple je na vrhu...

Nije mi jasno zašto ti udružuješ sve proizvođače protiv apple-a? Na temelju čega?? Samo jer dijele OS?? Pa samsung je konkurencija HTC-u/SE-u/LG-u a ne partner, oni gledaju za sebe da prodaju više uređaja, kakva pak cijelina??? 

Pa to i govorim,uspoređuju udio proizvođača, a ja sam gore htio reći da je udio ostalih proizvođača manji jer je npr. Android rascjepan na više njih, i svi oni kojima se sviđa android kao os, da nema desetak proizvođača, nego samo jedan,oni koji su kupovali druge brandove svi bi kupili taj jedan, i onda bi taj jedan imao veći udio od iphonea.

da oni su konkurencija, ali pričam hipotetski, da samo jedan brand ima android, svi koji sad koriste htc, samsung, se, lg bi koristili taj jedan uređaj.

15 godina
Stoja kaže...
ivanoile kaže...

Isto tako i bez samsunga, htc-a, nokie ili bilo kojeg smartphone proizvođača...{#}

Al mogao je naslov bit i "Veliki porast Samsunga?"

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina
ivanoile kaže...

Al mogao je naslov bit i "Veliki porast Samsunga?"

A onda se žali redakciji šta da ti kažem...oni su stavili takav naslov jer u većini slučajeva čim se apple spomene iz nekog razloga uvijek takva tema bude više pregledana i komentiranija nego druga vijest...

Ja neznam zašto ti smeta što piše apple u temi...ako te vijest ne interesira onda ju ni ne čitaj, a ako te interesira, onda se ne bi trebao zamarati naslovom vijesti već sadržajem iste...{#}

Stoja
17 godina
Assassin kaže...
nsoul kaže...

Pa i nije bas tako: http://www.onlinemarketing-trends.com/2011/07/us-mobile-os-marketshare-2008-2011.html

Cinjenica je da Android uzima sve veci dio kolaca, ali jos uvijek ga ima manje nego iOS-a. Ako se nastavi ovakav trend, prestici ce ga vrlo brzo, ali nekako imam osjecaj da ce doci do novog skoka iOS-a kada izadje novi iphone. Android scenu bas ne pratim, pa ne znam spremaju li i oni neki novi uredjaj?

edit: Ovi brojevi od 30vs17% (ili tako nesto) u kojima android vodi, se odnose na broj prodanih uredjaja u zadnja 3 mjeseca, ne na ukupni broj uredjaja. http://2.bp.blogspot.com/-Bkbg5L5u2KU/ThCgY7a4toI/AAAAAAAAXaM/6Zq4-9mdWHc/s1600/smartphone-marketshare1.png

prema ovom android brzo raste, a ios pada?

18 godina
neaktivan
nsoul kaže...
Assassin kaže...
nsoul kaže...

prema ovom android brzo raste, a ios pada?

Pa to sam i rekao. Samo sam ustvrdio da jos uvijek iOS ima najvecio udio na trzistu.

17 godina

Po meni bi bilo žalosno da android sa desetke uređaja svih mogućih veličina i oblika, i cijene koja varira od 500-5000kuna nemogu svi zajedno biti bolji od samo 2 modela od apple-a koje trenutno prodaju, iphone 3GS i 4...

Stoja
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
nsoul kaže...

....

Pa Samsung prodaje i uređaje na WP7 i Bada OS-u koji se također računaju kao smatphoni,tako da ovaj udio ne predstavlja samo uređaje na Androidu.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
17 godina
Stoja kaže...

Po meni bi bilo žalosno da android sa desetke uređaja svih mogućih veličina i oblika, i cijene koja varira od 500-5000kuna nemogu svi zajedno biti bolji od samo 2 modela od apple-a koje trenutno prodaju, iphone 3GS i 4...

ti okrečeš priču kako ti paše? kad netko veli da je android jeftiniji , javiš se i veliš da je iphone puno jeftiniji na pretplatu i na njuškalu, sad odjednom android jeftiniji a apple skuplji.

A druga stvar, pada udio iphonea, a i kolko android kasni za iphoneom vremenski? Još je daleko dogurao, a i brzo se penje.

FlyBoy kaže...
nsoul kaže...

....

Pa Samsung prodaje i uređaje na WP7 i Bada OS-u koji se također računaju kao smatphoni,tako da ovaj udio ne predstavlja samo uređaje na Androidu.

Da ali u manjini, a ja sam računao androide njihove jer ipak je većina uređaja android.

16 godina
neaktivan
nsoul kaže...

ti okrečeš priču kako ti paše? kad netko veli da je android jeftiniji , javiš se i veliš da je iphone puno jeftiniji na pretplatu i na njuškalu, sad odjednom android jeftiniji a apple skuplji.

A druga stvar, pada udio iphonea, a i kolko android kasni za iphoneom vremenski? Još je daleko dogurao, a i brzo se penje.

FlyBoy kaže...
nsoul kaže...

....

Da ali u manjini, a ja sam računao androide njihove jer ipak je većina uređaja android.

Mislim da nisi shvatio sto je htio reci. Android uređaje možeš kupiti po smješno maloj cijeni ako ti je nebitno

kakav je uređaj i koje mogucnosti ima, nego ti je važno samo da je jeftin i da ima Android.

I u tome istini za volju Android nema konkurencije ni u vidu iPhonea niti nekih drugih.

Ali kad se uspoređuju top modeli ili oni s malo jacim specifikacijama iPhone i nije uopce toliko skup kako

ga mnogi žele prikazati.

Ono što bi ja rekao na temu je sljedece:

-broj prodanih uređaja ne znaci i kvalitetu uređaja

-Android ili iOS nije pitanje toliko kvalitete/cijene koliko liste prioriteta korisnika.

Cinjenica je samo da je vecem dijelu korisnika iOS nekako draži, ali ipak ne uzima vecinu

jer nema uređaje u nižem cjenovnom razredu kao Android

-Apple je doista postigao do sada neviđen uspjeh na tržištu mobitela, krenuvši od nule prije 4-5godina,

danas dospjevši na vrh liste proizvođaca SP uređaja i među prvih 5 proizvođaca mobitela uopce.

O samoj zaradi nije potrebno ni govoriti

Pred nama je izlazak iP5 koji bi svakako mogao imat znacajan utjecaj na vec perspektivne navedene brojke.

I ne sumnjam da ce Andrioid konkurencija pokušat dati svoj odgovor na to, ali pitanje je što bolje u skorije vrijeme

mogu ponuditi. Koliko znam za ovu godinu je teško moguce da predstave mobove s 4jezgre nebi li na taj nacin

dokazali da specifikacisjki imaju najjaci uređaj na tržištu.. Ako iP5 doista bude onakav kako se ocekuje po nekim pricama,

nekako mi se cini da bi cak i ovaj velik uspjeh Samsunga dok nema prave konkurencije mogao naglo stat.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
17 godina
nsoul kaže...

Ti okrećeš priču...di sam ja ovdje sada rekao da je apple skuplji? To za njuškalo pretplate i dalje stojim iza toga da se iphone može nabaviti za puno manje od onih 8000kn kojih se često nabija na njega. 

Ja samo govorim da android ima puno više pa tako i više potencijalnih kupaca, netko hoće manji, netko veći, netko lakši, netko da je vodotoporan itd itd...

Stoja
17 godina
alen-c kaže...

Mislim da nisi shvatio sto je htio reci. Android uređaje možeš kupiti po smješno maloj cijeni ako ti je nebitno

kakav je uređaj i koje mogucnosti ima, nego ti je važno samo da je jeftin i da ima Android.

I u tome istini za volju Android nema konkurencije ni u vidu iPhonea niti nekih drugih.

Ali kad se uspoređuju top modeli ili oni s malo jacim specifikacijama iPhone i nije uopce toliko skup kako

ga mnogi žele prikazati.

Ono što bi ja rekao na temu je sljedece:

-broj prodanih uređaja ne znaci i kvalitetu uređaja

-Android ili iOS nije pitanje toliko kvalitete/cijene koliko liste prioriteta korisnika.

Cinjenica je samo da je vecem dijelu korisnika iOS nekako draži, ali ipak ne uzima vecinu

jer nema uređaje u nižem cjenovnom razredu kao Android

-Apple je doista postigao do sada neviđen uspjeh na tržištu mobitela, krenuvši od nule prije 4-5godina,

danas dospjevši na vrh liste proizvođaca SP uređaja i među prvih 5 proizvođaca mobitela uopce.

O samoj zaradi nije potrebno ni govoriti

Pred nama je izlazak iP5 koji bi svakako mogao imat znacajan utjecaj na vec perspektivne navedene brojke.

I ne sumnjam da ce Andrioid konkurencija pokušat dati svoj odgovor na to, ali pitanje je što bolje u skorije vrijeme

mogu ponuditi. Koliko znam za ovu godinu je teško moguce da predstave mobove s 4jezgre nebi li na taj nacin

dokazali da specifikacisjki imaju najjaci uređaj na tržištu.. Ako iP5 doista bude onakav kako se ocekuje po nekim pricama,

nekako mi se cini da bi cak i ovaj velik uspjeh Samsunga dok nema prave konkurencije mogao naglo stat.

Ono kaj sam ja htio reći i zbog čega sam dobio TD i cijelu stranicu citata, je to da ios koristi iphone i npr. samsung, neki od vas bi možda kupili samsung i time bi udio iphonea pao. ovo je samo primjer, isto tako da samo google radi android uređaje oni koji sad imaju android kupili bi npr. nexus i time bi udio porastao.

Nisam mislio nikog vrijeđat, ni pljuvat po iphoneu, koji je odličan uređaj, ali meni ne odgovara, zato koristim android a ne zato jer sam nekakav fanboy.

Izlazak iosa 5 bude napredak vama koji koristite iphone, a nama na androidu  ne jer neke stvari koje ios5 donosi  mi na androidu imamo odavno.

I neću se svađat, jer i jedan i drugi su ok sustavi, a to kaj svakom odgovara nekaj drugo ne znači da je bolje, recimo mail klijenti, meni odgovara ovaj na androidu, tebi ovaj na iphoneu, i koji je sad bolji? meni gmail tebi iphone klijent, i to je sve. 

a 4 jezgre, meni je dosta jedna na dhdu i ne bi sad kupovao dualcore, ali možda s vremenom da.

A android je puno postigao, htio ti to priznat ili ne, kolko je kasnije objavljen? i gle sad do kud je dogurao.

17 godina
Stoja kaže...
Ti okrećeš priču...di sam ja ovdje sada rekao da je apple skuplji? To za njuškalo pretplate i dalje stojim iza toga da se iphone može nabaviti za puno manje od onih 8000kn kojih se često nabija na njega. 

Ja samo govorim da android ima puno više pa tako i više potencijalnih kupaca, netko hoće manji, netko veći, netko lakši, netko da je vodotoporan itd itd...

Ajd zaboravimo, tu se nadmudrujemo a bolje bi bilo da se svi nađemo, nekaj pojedemo popijemo, pa se možemo nadmudrivat čija je piva bolja, i koja ima bolju etiketu.

Ako bude više prodanih iphonea, to meni ne znači baš ništa, ako bude više prodanih htca opet meni ne znači nšta, ja nemam nikakvu dobit od toga.

ja koristim kaj mi odgovara, i da je moj dhd samo jedan prodani uređaj na svijetu ,neka je, bar bi se isticao u mnoštvu iphonea, samsunga, lga i se-a...

18 godina

Moram reči da sam iznenađen. Tj. svi pričaju o iphoneu ko "čudo neviđeno" a ima zapravo malih 19%. Čini se da apple polako počinje gubiti bitku sa Samsung-om. Od tuda sve te međusobne tužbe...

Pozitivno je to što je konkurencija velika pa su svi proizvođaći manje više isto zastupljeni, a kupci zadovoljni jer za svakog ima ponešto na tržištu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

WTF ???

pa apple ne proizvodi..on samo prodaje svoje proizvode, a druge kompanije ih proizvode za njih...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nsoul kaže...

Ono kaj sam ja htio reći i zbog čega sam dobio TD i cijelu stranicu citata, je to da ios koristi iphone i npr. samsung, neki od vas bi možda kupili samsung i time bi udio iphonea pao. ovo je samo primjer, isto tako da samo google radi android uređaje oni koji sad imaju android kupili bi npr. nexus i time bi udio porastao.

Ja sam te inace citirao samo za onaj dio o cijeni. A što se tice ovog s udjelima ta teorija teško da bi držala vodu.

To je ono što bi bilo kad bi bilo. Apple nikada nebi išao na tu varijantu, a i stvar jest da Apple ima određeni brand

i ime koji mu daju prilicnu prednost nad Samsungom te sam proizvodi svoj OS. O takvoj situaciji kakvu ti razmatraš

trenutno nemožemo ni zamisliti kao mogucu jer Google nije proizvođac mobitela. Određene modele izdaju

dr.pod njeg.imenom, ali to ga i dalje ne cini proizvođacem.

Samsung je jedini mogao gotovo na taj nacin parirati Appleu sa svojim Bada OS-om da je bio uporan.

Cini se da taj Bada OS nije uopce toliko loš, ali nije razvikan i Samsungu je potreban popularan Android

nebi li prodao svoje uređaje. A opet ni Android nebi uspio da ga proizvodi samo 1 proizvođac.

Jer 1 proizvođac u startu prodaje samo par modela svojih mobitela i svojom prodajom ne pokriva dovoljno veliku bazu korisnika

da bi razvijateljima aplikacija bio zanimljiv, a aplikacije su danas postale jedna od kljucnih stvari.

Da zakljucim Apple se za sad jedini uz BB (koj i nije baš toliko uspješan) nalazi u specificnoj situaciji u kojoj nije ni jedan drugi

prozivođac -  ima uređaje i OS koji s nikim ne dijeli, a ima ogromnu bazu korisnika.

Zato mislim da nikakva hipoteza o 1 proizvođacu Androida kao najvecem nemože stajati.

Samsung jest jedini na dobrom putu sto se tice prodanog broja uređaja ali ne i u zaradi jer velik postotak tih SP

je niže klase i ne donosi ni 30% zarade 1 iPhonea.

nsoul kaže...

Nisam mislio nikog vrijeđat, ni pljuvat po iphoneu, koji je odličan uređaj, ali meni ne odgovara, zato koristim android a ne zato jer sam nekakav fanboy.

S tim se potpuno slažem i ukusi su razliciti pa je i dobro da imamo toliko razlicitih OS-ova.

nsoul kaže...

Izlazak iosa 5 bude napredak vama koji koristite iphone, a nama na androidu  ne jer neke stvari koje ios5 donosi  mi na androidu imamo odavno.

Pa izlazak iOS-a bude opcenito napredak, a ne samo iOS korisnicima. Ima tu stvari koje nisu ni na Androidu

zaživjele, ali ono najvažnije je iCloud koj koliko god se nekom cinio izlizanim i vec postojecim donosi uslugu u oblaku

na jednu novu razinu. Cak bi se usudio reci da bi se kroz sljedecih par god iCloud mogao pokazati kao pun pogodak,

nešto tipa App store. Svi su i prije mogli nabavljati aplikacije na nekim stranicama/forumima/ ducanima ali ipak je taj store

doveo do toga da sve platforme na kraju kopiraju taj koncept.

Ali i dalje stoji cinjenica da ce neke prednosti imat samo Android (npr.widgeti {#}), a neke samo iOS.

nsoul kaže...

a 4 jezgre, meni je dosta jedna na dhdu i ne bi sad kupovao dualcore, ali možda s vremenom da.

A android je puno postigao, htio ti to priznat ili ne, kolko je kasnije objavljen? i gle sad do kud je dogurao.

4 jezgre ili 10mpx i možda još pokoja sitnica su jedino što bi moglo na papiru zvucat bolje od iP5 ako ovaj bude imao

2 jezgreni proc.i 8mpx kameru. To nije toliko stvar potrebe (kao i ustalom ni 2 jezgreni proc.sad), koliko stvar marketinga.

Kako bi inace Samsung mogao izreklamirat SGS II? "Ovo je iPhone dva?", ne nego stavi dual core trebao ga ili ne

i stavi reklamu "Najjaci postojeci smartphone" i prodaja ide ko luda {#} 

Što se tice Androida i uspjeha, istina je da je uspjeh veliki ali nije da ima neku znacajnu prednost spram iOS-a,

ako je uopce i ima. Ovo  boldano ne stoji jer Android je izašao odmah po izlasku iOSa. T-mobile G1 koji je kolko znam

1.uređaj u prodaji s Androidom(2008.) -znaci god.nakon iOS-a koji tada nije imao ni C/P {#}

Osim toga koliko mi je poznato Android se razvija poprilican broj godina i prije nego ga je uopce Google kupio i

komercijalizirao.

nsoul kaže...

Ajd zaboravimo, tu se nadmudrujemo a bolje bi bilo da se svi nađemo, nekaj pojedemo popijemo, pa se možemo nadmudrivat čija je piva bolja, i koja ima bolju etiketu.

Ako bude više prodanih iphonea, to meni ne znači baš ništa, ako bude više prodanih htca opet meni ne znači nšta, ja nemam nikakvu dobit od toga.

ja koristim kaj mi odgovara, i da je moj dhd samo jedan prodani uređaj na svijetu ,neka je, bar bi se isticao u mnoštvu iphonea, samsunga, lga i se-a...

S ovim se slažem u potpunosti {#}

EDIT: @Mitch - Smatraš li onda da HP, Acer i tko sve ne ne proizvode racunala? Danas malo tko proizvodi

i slaže sve dijelove racunala/tableta i mobitela.

Po meni je proizvođac onaj tko osmisljava proizvod, njegov izgled, funkcionalnost i tehnicki osmišljava

karakteristike koje su mu potrebne i uz to razvija tehniku kako ce to sve skupa strpat u što manji i lakši

finalni proizvod. Druge tvrtke su u neku ruku samo placenici da obave zamišljeno. To je kao da netko kaže

EA games ne proizvodi igre nego njegovi programeri. Pa normalna stvar da za njih rade drugi taj posao za neku cijenu,

ali to ne znaci da oni nisu proizvođaci.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 16:34 (alen-c).
18 godina
Mitch kaže...

WTF ???

pa apple ne proizvodi..on samo prodaje svoje proizvode, a druge kompanije ih proizvode za njih...

Po tvome bi mogli reči npr da su svi lcd monitori i televizori zapravo proizvod lg ili Samsunga jer su njihov matrice u 90% slučajeva...

17 godina
neaktivan
PICART kaže...
Mitch kaže...

WTF ???

Po tvome bi mogli reči npr da su svi lcd monitori i televizori zapravo proizvod lg ili Samsunga jer su njihov matrice u 90% slučajeva...

nije isto....appleu se ipad proizvodi u samo dvije tvrtke...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
17 godina
alen-c kaže...

Ja sam te inace citirao samo za onaj dio o cijeni. A što se tice ovog s udjelima ta teorija teško da bi držala vodu.

To je ono što bi bilo kad bi bilo. Apple nikada nebi išao na tu varijantu, a i stvar jest da Apple ima određeni brand

i ime koji mu daju prilicnu prednost nad Samsungom te sam proizvodi svoj OS. O takvoj situaciji kakvu ti razmatraš

trenutno nemožemo ni zamisliti kao mogucu jer Google nije proizvođac mobitela. Određene modele izdaju

dr.pod njeg.imenom, ali to ga i dalje ne cini proizvođacem.

Samsung je jedini mogao gotovo na taj nacin parirati Appleu sa svojim Bada OS-om da je bio uporan.

Cini se da taj Bada OS nije uopce toliko loš, ali nije razvikan i Samsungu je potreban popularan Android

nebi li prodao svoje uređaje. A opet ni Android nebi uspio da ga proizvodi samo 1 proizvođac.

Jer 1 proizvođac u startu prodaje samo par modela svojih mobitela i svojom prodajom ne pokriva dovoljno veliku bazu korisnika

da bi razvijateljima aplikacija bio zanimljiv, a aplikacije su danas postale jedna od kljucnih stvari.

Da zakljucim Apple se za sad jedini uz BB (koj i nije baš toliko uspješan) nalazi u specificnoj situaciji u kojoj nije ni jedan drugi

prozivođac -  ima uređaje i OS koji s nikim ne dijeli, a ima ogromnu bazu korisnika.

Zato mislim da nikakva hipoteza o 1 proizvođacu Androida kao najvecem nemože stajati.

Samsung jest jedini na dobrom putu sto se tice prodanog broja uređaja ali ne i u zaradi jer velik postotak tih SP

Pa izlazak iOS-a bude opcenito napredak, a ne samo iOS korisnicima. Ima tu stvari koje nisu ni na Androidu

zaživjele, ali ono najvažnije je iCloud koj koliko god se nekom cinio izlizanim i vec postojecim donosi uslugu u oblaku

na jednu novu razinu. Cak bi se usudio reci da bi se kroz sljedecih par god iCloud mogao pokazati kao pun pogodak,

nešto tipa App store. Svi su i prije mogli nabavljati aplikacije na nekim stranicama/forumima/ ducanima ali ipak je taj store

doveo do toga da sve platforme na kraju kopiraju taj koncept.

Ali i dalje stoji cinjenica da ce neke prednosti imat samo Android (npr.widgeti {#}), a neke samo iOS.

4 jezgre ili 10mpx i možda još pokoja sitnica su jedino što bi moglo na papiru zvucat bolje od iP5 ako ovaj bude imao

2 jezgreni proc.i 8mpx kameru. To nije toliko stvar potrebe (kao i ustalom ni 2 jezgreni proc.sad), koliko stvar marketinga.

Kako bi inace Samsung mogao izreklamirat SGS II? "Ovo je iPhone dva?", ne nego stavi dual core trebao ga ili ne

i stavi reklamu "Najjaci postojeci smartphone" i prodaja ide ko luda {#} 

Što se tice Androida i uspjeha, istina je da je uspjeh veliki ali nije da ima neku znacajnu prednost spram iOS-a,

ako je uopce i ima. Ovo  boldano ne stoji jer Android je izašao odmah po izlasku iOSa. T-mobile G1 koji je kolko znam

1.uređaj u prodaji s Androidom(2008.) -znaci god.nakon iOS-a koji tada nije imao ni C/P {#}

Osim toga koliko mi je poznato Android se razvija poprilican broj godina i prije nego ga je uopce Google kupio i

Ovo je samo teorija , nisam rekao da bi tako sigurno bilo, jer apple nikad neće dati ios drugima, a ostali neće pustit android sve dok im donosi zaradu.

Vjeruj mi Badu sam isprobao na waveu, i dobar je os ali daleko je od onog kaj nude ios i android.

ovo se ne slažem s tobom da bude ios5 napredak za sve ostale a ne samo za iphone, pa gle da ima android tak nekaj ne znam kolko bi koristio, evo dropbox jako rijetko koristim.

Druga stvar za par godina kad bude hsdpa u u 100% hrvatske dostupan, ili kad dođe lte, do onda nema smisla, možda za neke sitnice ali za veće filove ne, i kaj će mi icloud da mi automatski sve uploada na net, to mi netreba, to imam i u dropboxu isključeno.

Gle po meni widgeti jesu prednost, nekima su prednost launcheri koje ionako ne koristim, a sve ostlao je više manje isto ko i kod iosa, nema se tu kaj puno više izmislit, imaš homescreen, meni, ikone, programe, wifi, 3g, browser, mail... to je većinom sve ista stvar, samo na drugačii način rješena.

OVo o hardwareu me ne dira baš, istina bilo bi dobro da imam dualcore, carl zeiss, super amoled plus, ali imam to kaj imam i služi me dobro.

A gle g1 i prvi iphone su ista stvar, recimo prototipovi, tek kasnije su se razvijali kako treba, a android je malo kasnio, ali eto sad napreduje i to brzo i u dobrom smjeru.

A gle nije imao C/P , ios ga je imao? Nije.

Ako budemo tak, je ios ili tada iphone os imao multitasking? nije, kasnije ga je dobio, ista stvar, neki nekaj stave prije neki kasnije.

Android je možda kopirao iphone jer je izdao TS smartphone, a ostalo o kopiranju je glupost, jer kak drugačije izvest meni nego ikonama...

Onda sad ios5 s padajućim izbornikom obavijesti, programimam na lock screenu, podjeljenom tipkovnicom, to sve imam odavno, zato ios meni baš ništa ne znači.

A ako imaš volje raspravljat o razlikama, bez prepucavanja, imam pm, imam google+, mail, msn, skype... samo reci, a imam i gajbu uniona kraj sebe :)

18 godina
neaktivan
alen-c kaže...

'Velik postotak'

Od 17 milijuna oduzmi 10 milijuna SGS-ova i sada 5 milja SGS II-a.

Roadmap :D :

iOS5 - Notifikacije

iOS6 - Desktop i Widgeti; OVO MIJENJA SVE, OPET!1

nsoul, iOS nema ni sad multitasking.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 17:07 (Dkc).
16 godina
neaktivan
Dkc kaže...
alen-c kaže...

'Velik postotak'

Od 17 milijuna oduzmi 10 milijuna SGS-ova i sada 5 milja SGS II-a.

Roadmap :D :

iOS5 - Notifikacije

iOS6 - Desktop i Widgeti; OVO MIJENJA SVE, OPET!1

nsoul, iOS nema ni sad multitasking.

To sto ti spominješ 10milijuna SGS za ove podatke je posve irelevantno kao i ovih 5milja SGS II kojih je skupio u 3.kvartalu. Vijest se temelji na vec zakljucenom 2.kvartalu, pa bi bilo zgodno da citas pozornije ;) dakle ipak je kod Samsunga još uvijek ogroman udio u jeftinim androidima niže klase. Sto se tice iOSa i multitaskinga, reci mi za koju to aplikaciju iOS nema pravi multitasking? Za eBudy, Skype, Face ivslicne stvari ima. Zar da igricu vrti u pozadini. Pa logicnije je da mi ju pauzira. Inače nsoul, nisam misli na Android kad sam spomenuo c/p nego na iOS (koji tada npr.nije imao ni MMS kao ni video snimanje) jer sam ti htio time reci da nije iOS imao toliku prednost u početku kako si spomenuo. I sam iOS je bio u nekoj vrsti stabilne bete sto se tice nekih funkcionalnosti..
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice