Apple napušta Intelove čipsete?

poruka: 7
|
čitano: 930
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple napušta Intelove čipsete?".
17 godina

Koji vlastiti procesor ?

Apple to nikada nije imao.

A s obzirom da MacOS radi povrh BSD-a vjerojatno mogu bez puno muke prijeći na neki drugi procesor koji BSD podržava.

Ali  ništa se ne razvija tako konstantno i brzo kao x86 platforma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Apple napušta Intelove čipsete?
uuY kaže...

Koji vlastiti procesor ?

Apple to nikada nije imao.

A s obzirom da MacOS radi povrh BSD-a vjerojatno mogu bez puno muke prijeći na neki drugi procesor koji BSD podržava.

Ali  ništa se ne razvija tako konstantno i brzo kao x86 platforma.

Pročitaj malo bolje tekst , nigdje se ne spominje da napuštaju procesore nego čipsete...
C2D E6600@3,6/Gigabyte P965-DQ6, OCZ Platinum@1000 2x2 gb, 8800 GTS g80
17 godina
neaktivan

Ne znam koliko ovaj potez ima smisla. Za njih je dobro kada ljudi instaliraju MacOS na druga računala. To naravno, pod uvjetom da oni stvarno vjeruju u super kvalitetu svog OSa (a ne hvale se njom samo u reklamama s namještenim smiješkom). U tom slučaju postoji dosta potencijalnih kupaca, koji možda kupe a možda ne Mac. Da ga nisu imali priliku probati, nebi ga kupili sigurno. A sam Apple pametno od svega može oprati ruke, budući da nikome od njih s nekakvom piratskom verzijom nije dužan pružiti nikakav support.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina

Iako verujem da Jobs zna šta radi, nekako mi se čini da bi troškovi R&D-a potrebnih za razvijanje vlastitog čipseta koji bi po kvalitetu odgovarao Intelovim nadvladao potencijalni finansijski dobitak, gde god da ga potencijalno vide. A što se tiče otežavanja instalacije na računare koje nije sklopio Apple, sumnjam da će im vlastiti čipset pomoći, kao što korišćenje isključivo Intelovih komponenata nije onemogućilo postojanje Hackintosha sa AMD-ovim procesorima i odgovarajućim čipsetovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Reče Jobs: "Dosta klonova, moramo nešto poduzeti u svezi toga, pa nismo mi IBM".

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A koji su to ustvari bili njihovi chipseti i kada je to bilo? Zanima me cisto informativno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice