Apache protiv Oraclea

poruka: 9
|
čitano: 1.813
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apache protiv Oraclea".
17 godina
Apache protiv Oraclea

Ako Oracle ovako nastavi mogla bi Java lagano u povijest kak se meni čini

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Apache protiv Oraclea

Neka se oracle ne zeza, tesko onom ko se kaci sa opensource-om {#}  !!!!

...Queter you become more able you can hear..
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
RE: Apache protiv Oraclea
fredii kaže...

Ako Oracle ovako nastavi mogla bi Java lagano u povijest kak se meni čini

Koliko god ne želio to priznati, i meni se tako čini.

16 godina
neaktivan
ako jos i google krene protiv oraclea, ime oracle cemo cuti jedino ako cemo listati stare user manuale....
Aint no man above the crew
17 godina
protjeran
Apache protiv Oraclea

...i Java postade samo ljep san...

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Iskreno nikad nisam previse volio javu...

Pa ono...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan
TranceMight kaže...

...i Java postade samo ljep san...

To sam odavno ocekivao...

...Queter you become more able you can hear..
16 godina
neaktivan
Apache protiv Oraclea

U zadnje vrijeme od Oraclea samo loši potezi. I baš sam mislio da će tako biti nakon akvizicije Suna.

Posao Oraclea i sličnih kompanija se temelji (većinom) na prodavanju magle vladinim i javnim institucijama i međusobnom tužakanju s konkurentima... Nedavno su i kažnjeni zbog namještanja prevelikih cijena softvera vladinim institucijama (naravno u SAD-u, gdje sudstvo funkcionira). Većini je ionako jasno da skoro sve značajne novosti i otkrića u informatici dolazi sa sveučilišta a korporacije samo to debelo zabloataju i naplate :-)

I sam (nažalost) radim s Oracleovim softverom i nebrojeno puno puta želio sam bacit komp kroz prozor koliko je to bugovito sranje i razočaranje. Ali bitno da Oracle i slični mastodonti pogone banke, financijske institucije blabla... ja mislim da je to čista inertnost i da dolazi ili je već došlo vrijeme open source baza poput PostgreSQL-a... oni žive samo na staroj slavi i poznatom imenu... Kad se nešto sruši ili ne radi kako treba, imaš support s kojim možeš igrat ping pong do sutra. Što veća tvrtka - više problema i lošiji softevr, primjer je MS kojem je trebalo pet godina da izbaci Vistu, dok jedan Ubuntu s valjda 10 000 puta manje zaposlenih redovito izbacuje nove verzije svakih 6 mjeseci...

U budućnosti će sav bazni softver poput operativnog sustava, baza podatka i slično biti open source... prije ili poslije... mislim da će čak i Oracle postepeno opensourceat svoju bazu kao što je Sun opensourceao Solaris, Javu, jer je to jedino logično, ili će korisnici prijeći na free baze, kad shvate koliko dobrih i kvalitetnih otvorenih alternativa postoji... Sada dok među developerima caruje inertnost za promjene ide im dobro...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dans kaže...
U budućnosti će sav bazni softver poput operativnog sustava, baza podatka i slično biti open source... prije ili poslije... mislim da će čak i Oracle postepeno opensourceat svoju bazu kao što je Sun opensourceao Solaris, Javu, jer je to jedino logično, ili će korisnici prijeći na free baze, kad shvate koliko dobrih i kvalitetnih otvorenih alternativa postoji... Sada dok među developerima caruje inertnost za promjene ide im dobro...

U pravilu se većinom slažem sa iznadnavedenim, ali citirano mislim da je ipak nerealno, barem za bliži vremenski rok.

To je slično kao da kažeš da će u budućnosti cijela ekonomija preći na vodik, gorive ćelije i fuziju - da, trebala bi i hoće, ali kada i hoćemo li to uopće doživjeti?

Naime, smatram da je tu puno previše novaca i moći u igri da bi se to tek tako promijenilo i morao bi se desiti nekakav tektonski poremećaj na globalnom tržištu da bi se počelo dešavati to što sugeriraš. Od opensourceanja Oracle baze mislim da zasada ništa. Stvar je vrlo jednostavna - veliki korisnici su itekako pod utjecajem lobiranja i raznoraznih dogovora ispod stola, a mali korisnici su na poslovnoj razini (nažalost) prebeznačajni i previše povodljivi za velikim korisnicima. Circuosus vituosus.

Ukratko, idućih 10 godina ne vidim kako će se stvar promijeniti.... 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice