Android vodeći u SAD-u

poruka: 129
|
čitano: 14.478
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android vodeći u SAD-u".
17 godina
protjeran
Re: Android vodeći u SAD-u
Stoja kaže...
Aldo kaže...

Android je zgodan OS.......

Upravo to je i moj razlog mjenjanja tabora sa androida na iOS, android jednostavno zbog svoje gomile uređaja nema tu dozu ispoliranosti da bi izvukao maximum iz postojećeg hardvera nego svi samo bumpaju jače procesore i više rama u nadi da će vrtiti bolje, a opet se prije ili kasnije mobitel može lako usporiti, pa to sam na svoje oči vidio na desireHD-u koji ima 50% više RAM-a i skoro duplo jači procesor od običnog desire-a.

Jednostavno to je sve zabavno igrati se sa mobom tweakati i to, ali samo za one koji imaju vremena cijeli dan čitati na xda forumu stotine poruka dali ovo valja, ovo nevalja, pa sam testirati desetke kernela/romova, a meni treba i funkcionalni uređaj kada ga uzmem u ruke da odradim radnju i da to napravi, a ne da moram neznam šta sve napraviti da dobijem funkcionalnost koju drugi imaju out-of-the-box... 

Pa to je najlakse.... kupis HTC Desire ili Desire HD i ne modificiras nista, ne rootas ga... i imas urpavo to...

ANDROID NIJE POTREBNO ROOTATI DA BI RADIO, JEL KUZIS TO ? :)))) to je smao + za PAMETNE :))

18 godina
neaktivan
TranceMight kaže...

Pa to je najlakse.... kupis HTC Desire ili Desire HD i ne modificiras nista, ne rootas ga... i imas urpavo to...

ANDROID NIJE POTREBNO ROOTATI DA BI RADIO, JEL KUZIS TO ? :)))) to je smao + za PAMETNE :))

Naravno da nije, pa to je i poanta telefona. Da radi.

I malo bi ipak preoblikovao to ako smijem...

Rootanje je samo za nadobudne i one koji nemaju baš kaj drugo radit. Ne moraš biti ekstra pametan da bi rootao.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
markomarko kaže...

ne znam bas.

meni posebice taj iOS dojadi nakon 3 dana koristenja a to mi je jako vazno pa je to ogroman minus :)

Kak to misliš dojadi?
Šta je funkcija operativnog sustava da bude zabavan? Ne kužim.

nisam se dovoljno jasno izrazio

dojadi mi taj isti look non stop dok na androidu stvarno mozes dosta toga mjenjati kad oces i ne treba rootanje za vecinu

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
TranceMight kaže...

Rootanje je samo za nadobudne i one koji nemaju baš kaj drugo radit. Ne moraš biti ekstra pametan da bi rootao.

upravo tako, za one koji neznaju što bi sa sobom ... nekima daje osjećaj superiornosti ... neznam zašto ... neki kompleksi valjda.

A.
17 godina
Danny_HR kaže...
A čisto informacije radi, zašto si mijenjao ROM?

Prvo zbog male interne memorije, treba custom rom na koji se izradi posebna ext3 particija na koju se spremaju aplikacije, te tako nemoram više brinuti o low storage problemu koji se jako često javljao. Zatim je tu i bio taj problem sa USB file transferom koji nije funkcionirao(ne bi prepoznao uređaj) I onda normalno sa custom romovima idu problemi, nešto radi, nešto ne, sve nekakva lutrija. 

Ali opet nije to što koji OS može ili nemože, već kako to izvode. Recimo nedostatak overscrolla u androidu meni jako fali, bilo koji drugi OS koji ga ima mi je puno ugodniji za rad. 

Sa custom romom koji trenutno imam ima ugrađen taj overscroll efekt ali i dalje nije kvalitetno izvedeno i ne proteže se kroz cijeli sustav(u nekim aplikacijama ga uopće nema)

A što se tiča roota, žalosno je što na androidu nemožeš raditi screenshotove bez roota, pa to čak i "ograničeni" iphone može bez JB-a{#} A sada nemojte govoriti da vam to ne treba i nekoristite jer je onda argument jednako onome kada iphone korisnik kaže da ne koristi bluetooth ili nešto slično...

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 15:48 (Stoja).
18 godina
neaktivan

Ja to smatram pretjeranim kompliciranjem. Mislim da bi rađe uzeo neku memorijsku karticu il štoveć.
Rootanje, jailbreak i ine gluposti su baš to... gluposti i to mi je tlaka.

Oću imat i radit. To je sve.

E da, al fakat, kaj će ti screenshotanje? Ak sam to 2 put koristio puno sam i rekao. A definitivno nije neophodno. ;-P

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 15:49 (Danny_HR).
17 godina
protjeran
Stoja kaže...
Danny_HR kaže...
A čisto informacije radi, zašto si mijenjao ROM?

Prvo zbog male interne memorije, treba custom rom na koji se izradi posebna ext3 particija na koju se spremaju aplikacije, te tako nemoram više brinuti o low storage problemu koji se jako često javljao. Zatim je tu i bio taj problem sa USB file transferom koji nije funkcionirao(ne bi prepoznao uređaj) I onda normalno sa custom romovima idu problemi, nešto radi, nešto ne, sve nekakva lutrija. 

Ali opet nije to što koji OS može ili nemože, već kako to izvode. Recimo nedostatak overscrolla u androidu meni jako fali, bilo koji drugi OS koji ga ima mi je puno ugodniji za rad. 

Sa custom romom koji trenutno imam ima ugrađen taj overscroll efekt ali i dalje nije kvalitetno izvedeno i ne proteže se kroz cijeli sustav(u nekim aplikacijama ga uopće nema)

A što se tiča roota, žalosno je što na androidu nemožeš raditi screenshotove bez roota, pa to čak i "ograničeni" iphone može bez JB-a{#} A sada nemojte govoriti da vam to ne treba i nekoristite jer je onda argument jednako onome kada iphone korisnik kaže da ne koristi bluetooth ili nešto slično...

Pricas o tako velikim problemima, nedostacima, ovo ono... a na kraju spominjes problem overscroll-a, oprosti a sto to jest ?

Problem sa storagom je jedina mana non rooted Desirea i nazalost samo zbog toga zahtijeva root i custom rom. Djelomicno je to ispravljeno sa Androidom 2.2, koji omogucuje da se gotovo sve app prebace na SD karticu... ja to ne koristim, posto sam oduvijek na custom romovima, pa niti neznam odokativno koji je postotak appsa koje to omogucuju...

isprobaj: pinky rom(stariji rom, odlican, stabilan... po uzoru na original rom)

insertcoin rom(desire hd rom za desire, stabilan(neke verzije nisu), brz... ne rusi mi se...)

16 godina
Android vodeći u SAD-u

Meni je malo glupo uspoređivati iOS i android, jer je to usporedba iphona i hrpe drugih mobitela raznih proizvođača

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

1 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozda je malo offtopic, ali kad se vec spominje svemoguci android iOS opcenito  :)

I da, sasvim je izvjesno da ce kroz Android ukupno biti puno rasprostranjeniji OS od iOSa jer je vezan uz puno porizvođaća sa još više uređaja što netko može prepoznat kao plus, a netko kao minus. Smatram da je filozofija tj. politika koja je usmjerila oba OSa vrlo jasna za svakoga.

Svi ostali komentari su mi presmiješni i općenito se ne mogu načudit nekim mozgovima sa foruma. Kao da su jučer sišli sa brda, a svu pamet svijeta popili.

Inace, kada se bilo koji proizvod gleda kao paket onda su tu daleko bitnije stvari od pukih specifikacija.

http://techcrunch.com/2011/03/05/ipad-2-xoom-fight/

16 godina
protjeran
Diablo86 kaže...

Meni je malo glupo uspoređivati iOS i android, jer je to usporedba iphona i hrpe drugih mobitela raznih proizvođača

Ne, to je usporedba dva os-a.

18 godina
neaktivan
Stoja kaže...

A to ti nije tocno, barem ne na Galaxy S-u. Drzis prst na back (i ne dizes) i onda stisnes home gumb i eto ti screenshota. SGS nije rootan sa tvornickim 2.2. Eto.

17 godina
Stoja kaže...
nsoul kaže...

testirati kernele i romove? cemu?  velis funkcionalan uredaj, pa daj mi reci kaj moze iphone a ne moze dhd?

Uspoređivao sam desire i iphone a ne DHD, sa HD-om je ipak druga prića jer ima puno problema iz desire-a sređenih, dok kod ovoga moraš raditi hackove da bi se neke stvari kolko-tolko sredile...

A testirati ih moraš da bi dobio stabilnost. Ja imam trenutno 2.3 android rom koji pati od toga da se može restartati u bilo kojem trenutku. Nekada prođe 3-4 dana, nekada 2 puta u danu, i slično. Imaš kernele koji tu mob čine boljim a sa nekim samo problemi, naravno na svakom uređaju drukčije, ono što nekome radi dobro, nekome uopće nemora biti dobro...

gle moj stari ima hero s custom romom, i nema problema a kolko je slabiji od desirea. a ne znam cemu 2.3 ako nije stabilan.

artfull kaže...

gaze ga i gazit će ga moš misliti ... može bit nešto bolje specifično za nekog, al nema tu tko gaziti apple, može biti samo obratno kako stvari stoje. Ja vidim da još uvijek realno niti jedan proizvođač nije dostigao kvalitetu izrade, dakle uložio u materijal, dizajn alate i strojeve kao apple za početak ... pa onda kuća koja ima pod istim krovom sw i hw ... teško da to netko može tek tako kopirati ... hp ima priliku al ne ide ih baš za sad.

da, a ti opet ne vidis dalje od svog nosa

18 godina
neaktivan
2008 kaže...

Inace, kada se bilo koji proizvod gleda kao paket onda su tu daleko bitnije stvari od pukih specifikacija.

http://techcrunch.com/2011/03/05/ipad-2-xoom-fight/

nažalost masa ljudi i dalje ne kuži da su specifikacije samo to, specifikacije ...

a što se iPad vs xoom tiče ... zar je itko očekivao nešto drugo :D

A.
18 godina
markomarko kaže...
Danny_HR kaže...

Gaze ga navodno već dulje vrijeme, a opet iPhone 4 trenutno je overall najbolji dostupan smartphone.

Ima svoje mane, neki imaju bolje ovo ili ono, al kad sve zbrojiš i oduzmeš i dalje je najkvalitetniji.

ne znam bas.

meni posebice taj iOS dojadi nakon 3 dana koristenja a to mi je jako vazno pa je to ogroman minus :)

Mnei je minus odbojnost i vizualna odvratnost androida  ...

17 godina
Android vodeći u SAD-u
Kolko puta se pisalo da sam hejter jer komentiram apple teme. A kaj bi onda po tome bili appleovci koji seru u android temama?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
movie kaže...
Mnei je minus odbojnost i vizualna odvratnost androida  ...

detaljno obrazlozena kritika, nema sto :)

17 godina
neaktivan

Svi seru jer im je valjda sila! :)

18 godina
neaktivan
nsoul kaže...
Kolko puta se pisalo da sam hejter jer komentiram apple teme. A kaj bi onda po tome bili appleovci koji seru u android temama?

sry krivo si skopčao ... ovo je tema o mobilnim OSevima u kojima ( u  "zemlji maloumnih" kako se ovdje često naziva USA :D ) droid trenutno ima prednost ... 

A.
17 godina
neaktivan

A meni je odbojnost baš super dok mi vizualna odvratnost baš i nije legla. {#}

17 godina
neaktivan

Zapamtite si to jednom za vazda... Ameri nisu malouman narod. To vas nazalost uce oni koji se kunu u svoju dulju tradiciju, povijest ili kulturu (starih naroda), ali ako nista drugo, bas ta kultura ih je trebala nauciti da se o drugima na taj način ne govori. Takvi zaključci i predpostavke nemaju osnove u nicemu vec se oslanjaju na nekolicinu dokazanih tvrdnji tipa: prosječan amerikanac ne zna kako mu se zove predsjednik, gdje se na karti nalazi Italija i sl. gluposti koje sa aspekta jednog amera i jesu trivijalne stvari. Kao narod su napredniji jer su tehnološki ispred, a sukladno tome mi smo za njih informatički nepismen narod. I  na stranu sada komentare kako prosječan američki klinac ne zna overclockat komp, a što naši klinci žmirečki rade jer je to za ukupni sud totalno irelevantno. I sve to na žalost nije zbog superiornijih ili obrnuto,  inferiornijih gena, već je odraz stanja u državi. Mi tehnološki kasnimo za zapadom (a kamoli SADom) i svi trendovi, novotarije...dolaze kod nas sa debelim delay-em. To su vam činjenice. Usto, mi se također večinom debelo varamo o slici prosječnosti hrv. naroda. Dovoljno je krenuti 20km istočnije (a može i zapdanije i južnije da se neki ne bi uvrijedili) od zagreba pa da bi se upoznala prava hrvatska. Govorim o svim selima, brdima i dolinama. Također, nije teško zaći u par narodnjačkih klubova i na slična mjesta pa da se upozna naš pametan narod, mentalitet i sve ostalo čime se dičimo. Samokritika nam je uvijek kao narodu bila"jača" strana. Ja sam hrvat, to treba poštovati i svoj narod uzdizati, ali druge ne treba pljuvati, kritizirati i stigmatizirati na osnovu nekih predrasuda. Debel, tup i glup amer, to je stereotip u našim očima, a sve to dolazi najviše iz neznanja pa potom nekulture. Opet malo off...ali ovo ne bi trebalo biti "teško" štivo.

16 godina
odjavljen
Stoja kaže...

Koristio sam oba OS-a, također rootana/jailbreakana. BT nikad nisam trebao na iOS-u, a niti sam ga ikad upalio na Androidu. Također nisam nikad slikao ekrana s iOS-om, niti mi je ikad zatrebao na Androidu.

Za mene nepotrebni dodaci koji bi služili forumašima kako bi našli prednost svojem favoritu.

Danny_HR kaže...

Ja to smatram pretjeranim kompliciranjem. Mislim da bi rađe uzeo neku memorijsku karticu il štoveć.

E da, al fakat, kaj će ti screenshotanje? Ak sam to 2 put koristio puno sam i rekao. A definitivno nije neophodno. ;-P

Svi imaju memorijsku karticu na Desireu i idalje to treba jer se aplikacije automatski spremaju na internu memoriju (512 mb).

Mislim da je jailbreak na iPhoneu potrebniji nego root na Androidu.

...
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 17:59 (kingmedo).
16 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u

Nije mi jasno zašto neki ljudi doživljavaju osobno kada im neko kenja po os-u kojeg imaju u telefonu.Ja sam isprobao sve os-ove koji se nude na tržištu i na temelju toga sam se odlučio za kupovinu.Boli me tuki ko' ga proizvodi i čije ime nosi.

Never Argue with an Idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

rootanjem dobijem maximalne ovlasti nad uređajem

a i bez rootanja je platforma android dovoljno otvorena i spremna na personalizaciju kakvu god poželiš...

iOS je opet sa jailbreakom ovisan o iTunesu...

ali out of the box

iOS-u fale neke banalne stvari koje po meni čine jedan smartphone...

18 godina
neaktivan
artfull kaže...
Danny_HR kaže...
TranceMight kaže...

upravo tako, za one koji neznaju što bi sa sobom ... nekima daje osjećaj superiornosti ... neznam zašto ... neki kompleksi valjda.

Pa očito je da ti ljudi imaju vremena napretek, forcaju i eksperimentiraju nešto van svake pameti i onda ako nešto krene po zlu, a to je obično tako, onda Android ne vredi...hebiga kupio sam HTC D-HD znajuči što mi je taj aparat u stanju ponudit i to je to, po čitav dan sam na poslu i za ono što mi treba savršen stroj, nikakvo rootanje i ostala prčkanja jer onda bi si tek napravio nepotrebnu štetu i trpio bi posao, dakle tvornički isporučen je ono što mi treba, što me u potpunosti zadovoljava i što je apsolutno stabilno i funkcionalno !!!

-- Kaj buš ti bum i ja --
18 godina
neaktivan
kingmedo kaže...

Danny_HR kaže...

Svi imaju memorijsku karticu na Desireu i idalje to treba jer se aplikacije automatski spremaju na internu memoriju (512 mb).

Mislim da je jailbreak na iPhoneu potrebniji nego root na Androidu.

A zo... to nisam znao.

A po čemu je JB na iPhoneu potreban? Ne znam nikoga tko ima JB-an telefon i svima radi sve što trebaju, uključujući mene.

Tonchek kaže...

iOS-u fale neke banalne stvari koje po meni čine jedan smartphone...

Npr?

Samo mi nemoj uletavat sa BT transferom podataka u doba mobilnog interneta...

15 godina

mass storage...

uređaj sa 16 ili 32gb memorije i nemože radit kao mass storage -.-

18 godina
neaktivan
Tonchek kaže...

mass storage...

Prije ajfona sam imao HTC sa također velikom količinom memorije. Nikad, ali nikad ga nisam koristio kao mass storage. Mnogo mi je praktičnije za to koristiti memory stick.

Istina, ovo bi bio koristan dodatak, ali ne patim previše zbog toga.

Na kraju krajeva, mislim da mass storage ne definira što je a što nije smartphone, ni približno.

16 godina
protjeran
Tonchek kaže...

mass storage...

Preko wirelessa bacim na njega sta hocu (ne treba JB), a usb mass storage i nije nesto korisna stvar posto treba nosit kabel sa sobom koji je znatno veci od USB sticka.. 

15 godina

zašto to nebi imao jedan smartphone koji je toliko cijenjen i svrstavaju ga na vrh?

zašto bi meni steve jobs ili neznam tko određivao kak izgleda moj homescreen?

reci mi jedan dobar razlog zašto to nisu omogućili na iPhoneu?

jer je stevo reko da nam netreba?

meni je na desireu mass storage korisna stvarčica - imam radio u autu sa USB-om i samo prikopčaš i svira mali kako god želiš... i još se puni k tome!

18 godina
Aldo kaže...

Android je zgodan OS, u biti nije OS

Ja sam u svoje računalo ugradio programator s pokvarene Gorenje vešmašine, ali kako nisam našao originalne priručnike, morao sam ga isprogramirati s nekim sličnim Zanussijevim modelom.

E sad kad sam ga spojio, okinuo sam na njega Fedora kernel, s Winos shellom i OS X temom.

I prokleti PES 11 mi sad neće raditi, a Officce mi se crasha.

Sve si nekako mislim da sam trebao ugraditi WD Caviar i instalirati original WIN 7...

Nemam pojma što sam gore napisao, vjerojatno nema nikakvog smisla.

Ali isto tako nema smisla da ti savršeno radi OS kojeg je isprogramirao neki entuzijast u slobodno vrijeme.

Proizvođač ti donekle garatira da će OS kojeg je on stavio raditi bez poteškoća, sve izvan toga niti možeš kriviti proizvođača, niti OS na kojem je ROM baziran.

Niti jedan Win 7 Ninja, Ultra, Pirate Bay, Gamer Edition neće raditi tako dobro kao što bi ti radio original Win7.

Uglavnom kenjkaš po cijeloj platformi jer tebi nije radio custom Rom nekog nadobudnog klinca.

Generalisimo generaliziranja.

(Officce sam namjerno misspellao jer treba paziti koji program skidaš, nisu svi jedanko kvalitetni, tu bih rekao da je iOS u prednosti, ali vjerujem da i na App Storeu ima aplikacija koje su bolje od drugih)

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice