Android je zgodan OS.......
Upravo to je i moj razlog mjenjanja tabora sa androida na iOS, android jednostavno zbog svoje gomile uređaja nema tu dozu ispoliranosti da bi izvukao maximum iz postojećeg hardvera nego svi samo bumpaju jače procesore i više rama u nadi da će vrtiti bolje, a opet se prije ili kasnije mobitel može lako usporiti, pa to sam na svoje oči vidio na desireHD-u koji ima 50% više RAM-a i skoro duplo jači procesor od običnog desire-a.
Jednostavno to je sve zabavno igrati se sa mobom tweakati i to, ali samo za one koji imaju vremena cijeli dan čitati na xda forumu stotine poruka dali ovo valja, ovo nevalja, pa sam testirati desetke kernela/romova, a meni treba i funkcionalni uređaj kada ga uzmem u ruke da odradim radnju i da to napravi, a ne da moram neznam šta sve napraviti da dobijem funkcionalnost koju drugi imaju out-of-the-box...
Pa to je najlakse.... kupis HTC Desire ili Desire HD i ne modificiras nista, ne rootas ga... i imas urpavo to...
ANDROID NIJE POTREBNO ROOTATI DA BI RADIO, JEL KUZIS TO ? :)))) to je smao + za PAMETNE :))

A sada nemojte govoriti da vam to ne treba i nekoristite jer je onda argument jednako onome kada iphone korisnik kaže da ne koristi bluetooth ili nešto slično...