Android vodeći u SAD-u

poruka: 129
|
čitano: 14.475
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android vodeći u SAD-u".
18 godina
Android vodeći u SAD-u

očekivano

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Android vodeći u SAD-u

Ocekivano i zasluzeno! Go Android!

;)

18 godina
Adin kaže...

;)

Nevjerojatan uspjeh. OS koji se koristi u nekoliko desetaka telefona uspio je prestići OS koji se koristi u jednom telefonu za cijelih jedan posto! No kada se gledaju sami uređaji i njihova zastupljenost na tržištu stvari sjedaju na svoje mjesto ...

17 godina
Android vodeći u SAD-u

Pa android je mlađi od iOS-a pa se može reći da je uspjeh jer su ih prestigli, a u količini uređaja nije toliko bitno, tko appleu brani da izda 30 modela iphona? Svatko se za tržište bori na svoj način, i za sada android je svojim načinom prešao u vodstvo. 

Samo najbolje bi bilo kada bi svi ostali na približno jednakim udjelima, da se nijedan ne popularizira previše da dobijemo windowse za mobitele, ovako svi hoće svoj dio kolača i svi se trude napraviti što bolje mobove.

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 11:34 (Stoja).
Moj PC  
23 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u

htc je ugrabio velik dio kolača (zasluženo).

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u

Obzirom na vlastito iskustvo sa istim (Android) na HTC D-HD, sasvim zasluženo...Android rules!!!!

-- Kaj buš ti bum i ja --
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rast od 10% u tako malo vremena nije mala stvar. Izgleda da su i klasicno tupi ameri polako odbacili apple i blackberry. Jos kad Win7 tj. Nokia pojede podosta njihovih korisnika u nadolazecoj godini, bit ce sretni ako zajedno zadrze i 20% trzista.
In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
neaktivan
movie kaže...
Adin kaže...

;)

Nevjerojatan uspjeh. OS koji se koristi u nekoliko desetaka telefona uspio je prestići OS koji se koristi u jednom telefonu za cijelih jedan posto! No kada se gledaju sami uređaji i njihova zastupljenost na tržištu stvari sjedaju na svoje mjesto ...

sa time da se za apple racunaju iPhone-i od prve do zadnje generracije + iPad i preorderi za iPad2

18 godina
HCSC kaže...

očekivano

stvarno?

ja ovdje na forumu vec mjesecima slusam kako su ameri glupi i kako iOS zivi samo radi njih, a da mi pametni europljani koristimo android

jesu li se to Amerikanci opametili ili je Andorid postao za budale? 

(šala {#})

www.stripovi.tk
16 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u
Da, sad će odjednom svi reći da su Amerikanci izuzetno pametni xD Ta spika sa glupim Amerikancima mi je cool, baš me zanima što oni kažu za nas.. Ljudi zaboravljaju da su to sve američke tvrtke. Što se teme tiče - tu je sve potpuno jasno.. Ljudi govore vidi kako Android prestiže iOS a zaboravljaju da Android sa svojom hrpom modela prestiže samo iPhone i iPod Touch modele. Volio bih uskoro vidjeti i WP7 kako napreduje

1 0 hvala 0
18 godina
Dom031 kaže...
Da, sad će odjednom svi reći da su Amerikanci izuzetno pametni xD Ta spika sa glupim Amerikancima mi je cool, baš me zanima što oni kažu za nas.. Ljudi zaboravljaju da su to sve američke tvrtke. Što se teme tiče - tu je sve potpuno jasno.. Ljudi govore vidi kako Android prestiže iOS a zaboravljaju da Android sa svojom hrpom modela prestiže samo iPhone i iPod Touch modele. Volio bih uskoro vidjeti i WP7 kako napreduje

Taj film neces gledati {#}

18 godina
neaktivan
ivoleko kaže...
HCSC kaže...

očekivano

stvarno?

ja ovdje na forumu vec mjesecima slusam kako su ameri glupi i kako iOS zivi samo radi njih, a da mi pametni europljani koristimo android

jesu li se to Amerikanci opametili ili je Andorid postao za budale? 

(šala {#})

android je daleko daleko zastupljeniji u USA nego u ostatku svijeta ... sukladno tome, a po mišljenju komentatora ovog foruma mogu samo zaključiti da je android sustav za idiote ( tj amerikance )

A.
18 godina

Android je zgodan OS, u biti nije OS, vec je ustvari parazitski shell za linux. Jedva da je malo otvoreniji od iOS-a po defaultu. Potrebno je mob rootati ako se hoće iskoristiti puni potencijal, a tu onda tek krenu pi*darije. Imam HTC Desire i gore trenutno vrtim Oxygen 2.0.1 ROM, svi ga hvale kako je super, brz, bolji od ROM-a koji dođe s mobom, no moje, a i iskustvo od mase drugih ljudi, pokazalo je samo veliku nestabilnost. Random crashovi, restarti, boot loops i ostala sranja ubiju u čovjeku svaku volju da se više s time bavi. Mišljenja sam da je to još uvijek jako nedorađena platforma koja ima ogromnih problema s fragmentacijom. Driveri za pojedine module moba su zadnji drek! Dok se ukaže prilika, prelazim na iOS jer mi se ne da po cijele dr*ati po mobu, isprobavati razne kvazi hackove, patcheve, kernele, radie, romove, samo da dobim konacno OS koji iskoristava puni potencijal mog moba i radi stabilno! Bolje im je da "utrnu" to smeće i skrate svima patnje. Većina aplikacija na Marketu je za qurac! Sad moram još i paziti da ne popušim neki virus tamo. Ma nek se to sve lijepo goni u 3pm! Da ne zaboravim napomenuti, donedavno sam bio veliki zagovornik Androida.

17 godina
Aldo kaže...

Android je zgodan OS.......

Upravo to je i moj razlog mjenjanja tabora sa androida na iOS, android jednostavno zbog svoje gomile uređaja nema tu dozu ispoliranosti da bi izvukao maximum iz postojećeg hardvera nego svi samo bumpaju jače procesore i više rama u nadi da će vrtiti bolje, a opet se prije ili kasnije mobitel može lako usporiti, pa to sam na svoje oči vidio na desireHD-u koji ima 50% više RAM-a i skoro duplo jači procesor od običnog desire-a.

Jednostavno to je sve zabavno igrati se sa mobom tweakati i to, ali samo za one koji imaju vremena cijeli dan čitati na xda forumu stotine poruka dali ovo valja, ovo nevalja, pa sam testirati desetke kernela/romova, a meni treba i funkcionalni uređaj kada ga uzmem u ruke da odradim radnju i da to napravi, a ne da moram neznam šta sve napraviti da dobijem funkcionalnost koju drugi imaju out-of-the-box... 

Stoja
17 godina
Android vodeći u SAD-u

Ah zbog toga je Android toliko popularan. Brojevi govore... 

Cinjenica je da mozes stavljati razne romove sa xda i ne znam ni ja od kuda, ali to je tvoj izbor.

Ako nisi upucen ili ti se neda to raditi onda nemoj. A ja se nadam da dobro pogledate po netu ili jos bolje uzivo mobitel koji kupujete.

I certainly hope Tim Cook is more reasonable
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Android vodeći u SAD-u

Sviđa mi se zastupljenost Motorolonih uređeja i mislim da je stvarno sramota ako ih više ne dođe u Hrvatsku. Dokazali su da imaju stvarno odlične mobitele. 

Najbolji hrvatski anime portal: animehr.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 13:48 (tonihrvat).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Leglo kaže...
Rast od 10% u tako malo vremena nije mala stvar. Izgleda da su i klasicno tupi ameri polako odbacili apple i blackberry. Jos kad Win7 tj. Nokia pojede podosta njihovih korisnika u nadolazecoj godini, bit ce sretni ako zajedno zadrze i 20% trzista.

Klasično tupi ameri zaslužni su za većinu stvari koje ti koristiš, pa bi možda bilo dobro da se ti, o megapametni čovječe, spustiš na zemlju i prestaneš sa generaliziranjem.

---

Interesantna je velika popularnost BB-a, unatoč svemu, izgleda da je poslovna sfera i dalje ogroman dio baze smartphone korisnika.

Baš me zanima hoće li nedavna dostupnost iPhonea u Verizonu utjecati na ove brojke u idućim mjesecima. Iako na početku interes nije bio velik...

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
protjeran
Android vodeći u SAD-u

Primjetno je da Apple može samo dobiti na području trenutne "inovacije",ali bih prije rekao u prednosti je u uvođenju nekog proizvoda putem hype-a iz razloga svojih nekritičkih sljedbenika.Kažem to jer se stoput ponovio scenarij,d Stivica kaže:to vam ne treba u tom proizvodu i masa sljedbenika,to ponavlja,dok u to i ne povjeruje.Tada se masovno kupuje u biti poluproizvod(po inovacijama i mogućnostima),jer se u biti dobiva vrlo okljaštreni proizvod(primjer i-pad 1),ali to nije bitno jer su sljedbenici uvjereni da Stivica ipak bolje zna od njih što ima treba.

Da skratim.Kad se i drugi proizvođaći odluče proizvesti neki slični proizvod,vrlo brzo se pokaže,da Apple u biti nema daha za dugoročni fajt u tehnologiji,zato jednostafvno mora izmišljati "nove" proizvode,u biti mora kreirati potrebu u ljudi,da je to upravo ono što im treba...pomodni pristupo,ne tehnološki...

2 8 hvala 0
18 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

Da skratim.Kad se i drugi proizvođaći odluče proizvesti neki slični proizvod,vrlo brzo se pokaže,da Apple u biti nema daha za dugoročni fajt u tehnologiji,zato jednostafvno mora izmišljati "nove" proizvode,u biti mora kreirati potrebu u ljudi,da je to upravo ono što im treba...pomodni pristupo,ne tehnološki...

Da, zato su iPad i iPhone već dugo mrtvi jelda?

17 godina
linuxjuzer kaže...

zato jednostafvno mora izmišljati "nove" proizvode,u biti mora kreirati potrebu u ljudi,da je to upravo ono što im treba...pomodni pristupo,ne tehnološki...

Drugi to ne rade? Što drugi imaju jedan model koji traje 10 godina? Uzmi bilo kojeg proizvođača i gledaj koliko novih proizvoda štancaju godišnje, što to isto onda ne kreira potrebu ljudi jer isto rade jače i bolje mobove. Pa svima je u cilju prodati ih što više, to što se neki furaju na dizajn a neki na veći ekran ili što god hoćeš, to je manje bitno. 

Stoja
17 godina
Aldo kaže...

Android je zgodan OS, u biti nije OS, vec je ustvari parazitski shell za linux. Jedva da je malo otvoreniji od iOS-a po defaultu. Potrebno je mob rootati ako se hoće iskoristiti puni potencijal, a tu onda tek krenu pi*darije. Imam HTC Desire i gore trenutno vrtim Oxygen 2.0.1 ROM, svi ga hvale kako je super, brz, bolji od ROM-a koji dođe s mobom, no moje, a i iskustvo od mase drugih ljudi, pokazalo je samo veliku nestabilnost. Random crashovi, restarti, boot loops i ostala sranja ubiju u čovjeku svaku volju da se više s time bavi. Mišljenja sam da je to još uvijek jako nedorađena platforma koja ima ogromnih problema s fragmentacijom. Driveri za pojedine module moba su zadnji drek! Dok se ukaže prilika, prelazim na iOS jer mi se ne da po cijele dr*ati po mobu, isprobavati razne kvazi hackove, patcheve, kernele, radie, romove, samo da dobim konacno OS koji iskoristava puni potencijal mog moba i radi stabilno! Bolje im je da "utrnu" to smeće i skrate svima patnje. Većina aplikacija na Marketu je za qurac! Sad moram još i paziti da ne popušim neki virus tamo. Ma nek se to sve lijepo goni u 3pm! Da ne zaboravim napomenuti, donedavno sam bio veliki zagovornik Androida.

Cemu rootat? ti si sam kriv zbog restartanja rusenja i slicnog.  stavi jos koji rom mozda ti se bude vise rusio.

Stoja kaže... r
Aldo kaže...

Android je zgodan OS.......

Upravo to je i moj razlog mjenjanja tabora sa androida na iOS, android jednostavno zbog svoje gomile uređaja nema tu dozu ispoliranosti da bi izvukao maximum iz postojećeg hardvera nego svi samo bumpaju jače procesore i više rama u nadi da će vrtiti bolje, a opet se prije ili kasnije mobitel može lako usporiti, pa to sam na svoje oči vidio na desireHD-u koji ima 50% više RAM-a i skoro duplo jači procesor od običnog desire-a.

Jednostavno to je sve zabavno igrati se sa mobom tweakati i to, ali samo za one koji imaju vremena cijeli dan čitati na xda forumu stotine poruka dali ovo valja, ovo nevalja, pa sam testirati desetke kernela/romova, a meni treba i funkcionalni uređaj kada ga uzmem u ruke da odradim radnju i da to napravi, a ne da moram neznam šta sve napraviti da dobijem funkcionalnost koju drugi imaju out-of-the-box... 

testirati kernele i romove? cemu?  velis funkcionalan uredaj, pa daj mi reci kaj moze iphone a ne moze dhd?

16 godina
neaktivan
Adin kaže...
Dom031 kaže...

Taj film neces gledati {#}

Si siguran? (glupan)

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum
17 godina
nsoul kaže...

testirati kernele i romove? cemu?  velis funkcionalan uredaj, pa daj mi reci kaj moze iphone a ne moze dhd?

Uspoređivao sam desire i iphone a ne DHD, sa HD-om je ipak druga prića jer ima puno problema iz desire-a sređenih, dok kod ovoga moraš raditi hackove da bi se neke stvari kolko-tolko sredile...

A testirati ih moraš da bi dobio stabilnost. Ja imam trenutno 2.3 android rom koji pati od toga da se može restartati u bilo kojem trenutku. Nekada prođe 3-4 dana, nekada 2 puta u danu, i slično. Imaš kernele koji tu mob čine boljim a sa nekim samo problemi, naravno na svakom uređaju drukčije, ono što nekome radi dobro, nekome uopće nemora biti dobro...

Stoja
18 godina
neaktivan
A čisto informacije radi, zašto si mijenjao ROM?
15 godina
Android vodeći u SAD-u
Možda kada je SJ kreirao 1 Iphone je i napravio revoluciju, ali kada su drugi digli svoje glave, SJ i Apple nisu daleko, baš previše odmaknuli jer jednom touch mob je uvijek touch mob ( govorim o tipu moba, ekrana, ne o OS-u i slično, za sada);
dok sada kada su svi manje više, bolje ili manje bolje napravili touch mob, nekakav OS ( pa makr on bio patch od ne znam čega i koga), Iphone kao institucija više nije jedini miti IN, konkurencija ga polako ali sigurno gazi, i pregaziti će ga kako stvari stoje;

Na kraju da budemo na jasno i čisto, Sjeverna Amerika je ohohoooo veća od nas u RH, minimalno 60 puta po 100% u odnosu na broj stanovnika, ma mi smo u RH kikiriki kao tržište, dok su oni i po financijama i po kvalitetama signala/operatera/rasprostranjenosti WiFi mreža, čega god hoćete!!

P.S. u RH namožete niti video poziv ostvariti a kamoli push poruku poslati, a kao rade "SVEZAVAS/NAS", mojme ne hebati na suho za moje novce, klošari jedni i lešinari!!
ATJ Lučko
Moj PC  
0 3 hvala 0
18 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u

Gaze ga navodno već dulje vrijeme, a opet iPhone 4 trenutno je overall najbolji dostupan smartphone.

Ima svoje mane, neki imaju bolje ovo ili ono, al kad sve zbrojiš i oduzmeš i dalje je najkvalitetniji.

3 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Gaze ga navodno već dulje vrijeme, a opet iPhone 4 trenutno je overall najbolji dostupan smartphone.

Ima svoje mane, neki imaju bolje ovo ili ono, al kad sve zbrojiš i oduzmeš i dalje je najkvalitetniji.

ne znam bas.

meni posebice taj iOS dojadi nakon 3 dana koristenja a to mi je jako vazno pa je to ogroman minus :)

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum
18 godina
neaktivan
markomarko kaže...

ne znam bas.

meni posebice taj iOS dojadi nakon 3 dana koristenja a to mi je jako vazno pa je to ogroman minus :)

Kak to misliš dojadi?
Šta je funkcija operativnog sustava da bude zabavan? Ne kužim.

18 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u

gaze ga i gazit će ga moš misliti ... može bit nešto bolje specifično za nekog, al nema tu tko gaziti apple, može biti samo obratno kako stvari stoje. Ja vidim da još uvijek realno niti jedan proizvođač nije dostigao kvalitetu izrade, dakle uložio u materijal, dizajn alate i strojeve kao apple za početak ... pa onda kuća koja ima pod istim krovom sw i hw ... teško da to netko može tek tako kopirati ... hp ima priliku al ne ide ih baš za sad.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Aldo kaže...

e Aldo, Aldo, stari moj pretjerujes...

Ako nisi osoba koju tehnologiju tretira sa avanturistickim duhom, zasto rootati telefon? sto tolko fali originalnom OSu na samom Desireu ?

Zapravo i nakon rootanja, postoji nekoliko romova koji su potpuno jednaki originalnom softwareu uz minimalan broj modifikacija (pinky) i rock stabilni...

Ako si ipak avanturista, ne vidim nista loseg u tome da se tu i tamo koji app force-closa, to je cijena istrazivanja :) Koristenja nedovoljno stabilnog softwarea... ali to radis ak to volis/zelis, ne obvezuje te ni Desire, niti Android na to... to je prednost nad drugim OSevima...

Ja recimo vrtim trenutno InsertCoin rom od baadnewz-a i odlican je... imam sense koji se pojavio tek na Desire HD mobitelu i koristim sve prednosti tog sustava :) zamisli, ne rusi se, stabilan je... (istina tu i tamo izadje nstabilni release, ali treba forum pratiti, citati i nemas problema :) )

Cak mi je postalo zabavno mjenjati ROM posljednje vrijeme. Isformatiram sve, zamjenim rom... pokrenem rom, spojim ga na google account i sam s interneta skine i instlaira sve koristene aplikaicje :)

I ubuduce nemoj pljuvati po necem, jer eto, frustriran si sto ti nije zena/cura dala :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice