Android trgovinu otvara i Amazon

poruka: 17
|
čitano: 2.516
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android trgovinu otvara i Amazon".
17 godina
neaktivan
Odlicna stvar! Mislim da ovo moze samo donijeti dobre stvari, nista loseg.

Konkurencija je dobra za krajnjeg korisnika. :)
Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
Moj PC  
8 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

Sto vise to bolje naprijed Android :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Android trgovinu otvara i Amazon
Možda naprave reda pa ne bude koje kakvih bs aplikacija.
17 godina

"Mnogo je pritužbi na Googleovu tržnicu aplikacija oko pretraživanja i načina rada".

Očito se nisu ni potrudili probati novi market. Od kad je dostupan, ne koristim više ni appbran, androidzoom ni slične jer nema potrebe.

tražilica je ok, nađe sve kaj trebam, ak trebam aplikaciju samo stisnem install i već mi je na mobitelu.

Ali i dalje koristim applanet za aplikacije na akciji :P

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
" Aplikacije s Amazonovog Android AppStorea tako ćete kupovati neovisno o uređaju kojeg imate ili nemate. Praktično ako možda čekate da vam Android stigne poštom, pa da ubijete dosadu kupite tridesetak aplikacija ili možda ako imate nekoliko Android telefona, aplikacije kupujete jednom i na središnjem mjestu." To je korisna mogucnost koju Apple-ov App store ima od početka. Tako npr.jednom kupljene ili skinite aplikacije vlasnik npr.iPhonea 3GS moze iste u trenu prebacit na novi iPad ili iPhone 4 koji kupi. A ova druga mogućnost je također zgodna. Npr.ja sam si prije nego su mi javili iz t-mobilea da mi je stigao mob poskidao gro aplikacija i igara Pa kad je došao, samo ga spojio, sinkronizirao i mogao odmah sve koristit. Po meni stvarno prakticne mogućnosti. Čudi me da Google sam to vec prije nije napravio. A i bas me zanima kako će cijelu trgovinu Amazon riješiti. Oni ipak imaju vise iskustva s internet trgovinom.
Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 19:57 (alen-c).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
alen-c kaže...
" Aplikacije s Amazonovog Android AppStorea tako ćete kupovati neovisno o uređaju kojeg imate ili nemate. Praktično ako možda čekate da vam Android stigne poštom, pa da ubijete dosadu kupite tridesetak aplikacija ili možda ako imate nekoliko Android telefona, aplikacije kupujete jednom i na središnjem mjestu." To je korisna mogucnost koju Apple-ov App store ima od početka. Tako npr.jednom kupljene ili skinite aplikacije vlasnik npr.iPhonea 3GS moze iste u trenu prebacit na novi iPad ili iPhone 4 koji kupi. A ova druga mogućnost je također zgodna. Npr.ja sam si prije nego su mi javili iz t-mobilea da mi je stigao mob poskidao gro aplikacija i igara Pa kad je došao, samo ga spojio, sinkronizirao i mogao odmah sve koristit. Po meni stvarno prakticne mogućnosti. Čudi me da Google sam to vec prije nije napravio. A i bas me zanima kako će cijelu trgovinu Amazon riješiti. Oni ipak imaju vise iskustva s internet trgovinom.

Aplikacije na android marketu su vezane uz mail, a ne uz uređaj, i možeš koji god uređaj imat, koristit aplikaciju prije kupljenu.

ovo drugo isto možeš na androidu. instaliraš sve aplikacije koje hoćeš, upališ mob ak je novo kupljen, registriraš mail, i aplikacije imaš na mobu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 20:28 (nsoul).
16 godina
neaktivan
Ako je tako, nije mi jasno zašto onda Amazon ističe tu mogućnost kao nešto izuzetno praktično i novo?
Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
alen-c kaže...
Ako je tako, nije mi jasno zašto onda Amazon ističe tu mogućnost kao nešto izuzetno praktično i novo?

A ne znam, možda privlačenje kupaca.

samo ja mislim da sve aplikacije koje kupujemo moraju proći preko android marketa, pa ne znam kak bude amazon to riješio

17 godina
neaktivan
Tocno to sam se i ja pitao, kako ce se te aplikacije prebacivat na mobitel?

I vjerojatno ce dati neki svoj market (app za mob) koji se skine s nekog njihovog websajta. Nesto kao Applanet
Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
17 godina
Ma mogu oni napravit market. Ali aplikacije koje se placaju moraju proci kroz android market

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nsoul kaže...
Ma mogu oni napravit market. Ali aplikacije koje se placaju moraju proci kroz android market

Zasto?

17 godina
Šef kaže...
nsoul kaže...

Zasto?

Velim da mislim, ne znam. ali sumnjam da bi google dozvolio da se aplikacije za android koje se plaćaju, prodaju na drugom marketu.

jer ne znam dal ide postotak od cijene aplikacije googleu?

17 godina

Gameloftove igre se plaćaju a nema ih na marketu. Ima puno aplikacija koje su na marketu samo lite verzije a za punu platiš preko paypala.

17 godina
dejo6 kaže...

Gameloftove igre se plaćaju a nema ih na marketu. Ima puno aplikacija koje su na marketu samo lite verzije a za punu platiš preko paypala.

a ne znam, možda ih oni rade pa ih i prodaju, ali amazon misli imat kompletni market , ma vidjet ćemo. možda imaju suradnju oni i google, ako već na desireu imam amazon mp3 aplikaciju.

17 godina

Instalacija aplikacija nema nikakve veze sa Android Marketom. Android Market je samo aplikacija koja instalira aplikacije za Vas. Mehanizam instalacije aplikacija je već ugrađen u Android (OS) i Amazonova aplikacija će samo "pristupiti" tom mehanizmu i preko njega instalirati "svoje" aplikacije.

Još k tome Google nigdje ne zabranjuje da ti netko drugi proda aplikaciju i instalira na telefon. To se zove "sloboda izbora" za iPhone-aše tamo okolo. Sad da ne postoje ljudi koji bi to iskoristili (slobodu Android-a) za svoj probitak je opet druga tema.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

1 0 hvala 0
17 godina
dado2202 kaže...

Instalacija aplikacija nema nikakve veze sa Android Marketom. Android Market je samo aplikacija koja instalira aplikacije za Vas. Mehanizam instalacije aplikacija je već ugrađen u Android (OS) i Amazonova aplikacija će samo "pristupiti" tom mehanizmu i preko njega instalirati "svoje" aplikacije.

Još k tome Google nigdje ne zabranjuje da ti netko drugi proda aplikaciju i instalira na telefon. To se zove "sloboda izbora" za iPhone-aše tamo okolo. Sad da ne postoje ljudi koji bi to iskoristili (slobodu Android-a) za svoj probitak je opet druga tema.

Da znam da je aplikacija ugrađena u android,  ali mislio sam da google uzima postotak od prodanih aplikacija pa da zato mora sve preko marketa.

Ali mene zanima dal budu sad aplikacije koje su na marketu i na amazonu, ili budu developeri tek ubuduće slali  aplikacije na amazon.

Jer znam da kod appleovog storea to nije mogućnost, da sve aplikacije moraju kroz njega proći, da nema prodavanja okolo.

17 godina

Isto kako se treba prijaviti na Android Market i platiti 25 dolara članarine, tako će nešto slično trebati i za Amazon store. I oni će sigurno isto uzimati postotak (google uzima 30 posto). Ali valjda će imati dostupnu kupnju aplikacija u cijelom svijetu (kako imaju i svega ostaloga), tako da će to onda biti bolje od Marketa (koji ima samo "the choosen one's").

Ja se veselim tom novom store-u.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice