Android otima tržište iPadu

poruka: 55
|
čitano: 8.926
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android otima tržište iPadu".
17 godina

Zanimljiv tekst povezan s ovom temom:

Zašto će Android pobijediti u ratu tableta (engleski)

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Znaći iskristaliziralo se tržište, što je dobro. Pitanje svih pitanja iPad 2 , što će donijet novo i dal će uspijet usprskos činjenici da je prethodnik tek godinu dana na tržištu, a malo tko mjenja takovu opremu unutar godine dana.
I'm from Hollywood

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Android otima tržište iPadu
Ovo je cisto ponavljanje povijesti 'apple vs pc'. Mogao bi se uciti u skolama kao primjer.
18 godina
neaktivan

Obirom da se Samsungov tablet počeo prodavati pred 3 mjeseca bilo je za očekivati da će se postotci promijeniti ... ili je bilo očekivano da iPad ostane na 95% i kusur?

Btw, zanimljivo je dodati da je samsungov glasnogovornik pritisnut pitanjima o stvarnoj prodaji izjavio da je zapravo prodano jako malo tableta krajnjim kupcima ... dakle većina tih "prodanih" tableta u statistici su po skladištima. http://blogs.wsj.com/digits/2011/01/31/samsung-galaxy-tab-sales-actually-quite-small/

S druge strane, android ili neka druga platforma otvorena svim proizvođačima će kad tad po količini prestići ili je prestigla iOS platformu, ali koliko je to zapravo važno kad apple ubire ravno pola prihoda, a to čak i raste?

http://tech.fortune.cnn.com/2011/01/31/apple-is-still-sucking-most-of-the-profit-out-of-the-mobile-phone-business/?source=yahoo_quote

in other words, read between the lines.

A.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 10:21 (artfull).

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
funat kaže...
Ovo je cisto ponavljanje povijesti 'apple vs pc'. Mogao bi se uciti u skolama kao primjer.

ima tu i izuzetaka ... iPod recimo.

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
funat kaže...

ima tu i izuzetaka ... iPod recimo.

iPod = iPhone bez pretplate :) 

I'm from Hollywood
16 godina
neaktivan

ma i jedan i drugi su za K ...

:)
Moj PC  
5 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoran123456 kaže...

ma i jedan i drugi su za K ...

A nisu imaš multitač , retina displej ( koji istna na iPod-u ne djeluje dobro, ali je zadovoljavajuć )  , imaš Ejpl politiku , imaš razne beskorisne dodatke, imaš svašta i više od toga :)

I'm from Hollywood
18 godina
neaktivan

Naravno, svaka konkurencija i tržišno natjecanje je više nego dobrodošlo ali ovo ide više u rubriku "zanimljivosti":

Samsung, čiji Galaxy Tab je za sada jedini "pravi" iPad rival priznao je na konferenciji za novinare nakon šta je objavio kvartalno financijsko izvješče da su brojke "prodanih" Galaxy Tabova ustvari brojke prodane trgovcima i da je broj stvarno prodanih primjeraka krajnjim kupcima, ostvari, prilično mali. Ako uzmemo u obzir da je Samsung objavio da je prodao 2 milijuna Galaxy Tabova trgovcima i da se na tome podatku zasniva Androidov tržišni udio od 21%, onda oduzmite od toga broja veliki dio Galaxy Tabova koji i dalje stoje neprodani na policama (veliki dio) i dobivate stvarni trenutni tržišni udio Androida na  tablet marketu. {#}

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

iPad će uvijek biti prvi na tržištu tableta zato što više od 50% koji ga imaju ga ne trebaju nego ako Steve nešto kaže to se odmah sluša. Meni ne treba iPad. Imam mobitel i stolno računalo i to je dovoljno(možda laptop za onoga tko više putuje).

1 0 hvala 0
18 godina

Meni još uvijek nije jasno čemu tablet?
Izgleda da sam ja jedan od onih kretena koji imaju real life pa mi internet nije centar svemira.
Imam desktop komp za desetak tisuća kuna koji ima više od terabajt diskovnog prostora, full HD monitor i sad da dajem još pet tisuća kuna za proizvod koji nije u stanju ništ osim surfat webom i vrtit neke stupidne igre meni je neobjašnjivo. Ne pada mi na pamet igrat se na tom govnu ili surfat ako imam komp s mišem i tipkovnicom na kojem mogu sto puta više, brže i za „badava“ jer ga već imam.
Tablet je igračka za na wc čemu mi služi iphone tak da kupit isti drek s većim ekranom da bi dok kipam mogel odigrat solitair ili pogledat kaj ima na BOL je nonsense.
Stvarno bi trebal imat novaca za bacanje i biti glup da kraj stolnog računala koristim tu igračku.

On topic – Android otima tržište zato jer je isti proizvod samo drugi OS, zamisli ti to. Kroz godinu dana bude na tržištu barem dvadeset Android tableta i prodavali se budu bolje nego ipad isto kak se prodaju i telefoni.
Ništ čudno i nikakav rocket science, samo kaj ljudi vole čitat o tome pa se uvijek nađe neki analitičar koji je jako pametan pa pametuje.
Zakaj se ne piše o tome koliko je pala prodaja bijelog kruha u usporedbi s polubijelim ili koliko tržišta otima kukuruzni kruh?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 11:28 (NEW_MAN).
17 godina
neaktivan

bilo bi zalosno da uz toliko brojnu konkurenciju jedan jedini ipad zadrzi ili poveca udio... mislim koje su ovo gluposti od vijesti, kad nemas sto pametno napisat onda pljunes nes tipa "na kraju 1. kvartala zima je prepustila mjesto proljecu u nadmetanju godisnjih doba" fakat, ko bi reko..

idu mi na zivce na brzinu prepisani tekstovi sa stranica koje prate apple svijet, na bugu se pojave 3-4 dana kasnije i obicno se iz svega izrodi flame war.

16 godina
NEW_MAN kaže...

Izgleda da sam ja jedan od onih kretena koji imaju real life pa mi internet nije centar svemira.
Imam desktop komp za desetak tisuća kuna koji ima više od terabajt diskovnog prostora, full HD monitor i sad da dajem još pet tisuća kuna za proizvod koji nije u stanju ništ osim surfat webom i vrtit neke stupidne igre meni je neobjašnjivo. Ne pada mi na pamet igrat se na tom govnu ili surfat ako imam komp s mišem i tipkovnicom na kojem mogu sto puta više, brže i za „badava“ jer ga već imam.
Tablet je igračka za na wc čemu mi služi iphone tak da kupit isti drek s većim ekranom da bi dok kipam mogel odigrat solitair ili pogledat kaj ima na BOL je nonsense.

Tvoja vizija budućnosti je krajnje ograničena, ili griješim?

Uostalom, zar je tako teško vidjeti tablet kao zamjenu za laptop?

I ne govorim samo o trenutnim tabletima nego i onimana koji će kad-tad doći...punokrvnim tabletima sa punokrvnim OS-om

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 12:07 (eevek).
17 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

Zanimljiv tekst povezan s ovom temom:

Zašto će Android pobijediti u ratu tableta (engleski)

Je, stvarno sam se dobro nasmijao ... koliko obrnutih teza i pogrešnih pretpostavki u jednom "ozbiljnom" članku, nevjerojatno. Ali onda sam malo pogledao čime se inače bavi taj site i sve mi je bilo jasno ... jadno :)

NEW_MAN kaže...

Stvarno bi trebal imat novaca za bacanje i biti glup da kraj stolnog računala koristim tu igračku.

...

Da vidimo: imaš real life - imaš desktop comp za 10-ak tisuća kuna - nemaš para za bacanje ... hmm, to mi nekako ne ide jedno s drugim. Po meni bi, recimo, bilo glupo davat za desktop comp 10-ak tisuća kuna - jer imam laptop od 18-ak tisuća kuna i na njemu radim sve šta mi treba. I iako mi laptop ima ~1.2kg iPad mi je puno zgodniji za nosit ga na sastanke i općenito nosit ga okolo - ali to sam samo ja. I dozvoljavam da ima ljudi koji tako ne misle ... i sigurno neću tvrdit da su ti ljudi "glupi" i da nemaju "real life". Ali, to valjda dođe s godinama :)

pozz

17 godina
odjavljen

U temi Android vs iPad, riječ tablet se koristi u nedostatku riječi koja bi napravila razliku između ovakvih uređaja u obliku tableta namijenjenih zabavi i punokrvnih tableta, tako da je sasvim jasno što je NEW_MAN želio reći i to stoji za "tablet", kao što stoji ovo što si ti rekao za tablet.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
18 godina

Mislim da ce konkurencija jos koju godinu kaskati za iPad-om. Sto je zapravo tuzno.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

U temi Android vs iPad, riječ tablet se koristi u nedostatku riječi koja bi napravila razliku između ovakvih uređaja u obliku tableta namijenjenih zabavi i punokrvnih tableta, tako da je sasvim jasno što je NEW_MAN želio reći i to stoji za "tablet", kao što stoji ovo što si ti rekao za tablet.

rijeci TABLET je blizi iPad nego galaxy S...

taj galaxy nemoze ni bit tablet zbog velicine, to je 2inch veci telefon, doslovno...

potpis :D
16 godina
neaktivan
FK25 kaže...

iPad će uvijek biti prvi na tržištu tableta zato što više od 50% koji ga imaju ga ne trebaju nego ako Steve nešto kaže to se odmah sluša. Meni ne treba iPad. Imam mobitel i stolno računalo i to je dovoljno(možda laptop za onoga tko više putuje).

Pun pogodak, Mislim bilo kakav tablet je obična igračka, i niko ozbiljan neće to kupiti, jedino appleovi fanboyevi. Samsung se uopće nije trebao upuštati u izradu tableta, ma niti itko drugi.

18 godina
neaktivan
Kečko kaže...
FK25 kaže...

Pun pogodak, Mislim bilo kakav tablet je obična igračka, i niko ozbiljan neće to kupiti, jedino appleovi fanboyevi. Samsung se uopće nije trebao upuštati u izradu tableta, ma niti itko drugi.

hahahahahahahahhahhhahahha ... koji fail. tableti će za koju godinu potpuno uništiti tržište laptopa. ostat će na manje od pola.

A.
18 godina
neaktivan
Z3k0 kaže...

Da vidimo: imaš real life - imaš desktop comp za 10-ak tisuća kuna - nemaš para za bacanje ... hmm, to mi nekako ne ide jedno s drugim. Po meni bi, recimo, bilo glupo davat za desktop comp 10-ak tisuća kuna - jer imam laptop od 18-ak tisuća kuna i na njemu radim sve šta mi treba. I iako mi laptop ima ~1.2kg iPad mi je puno zgodniji za nosit ga na sastanke i općenito nosit ga okolo - ali to sam samo ja. 

po čemu je iPad "zgodniji za nosit" od laptopa teškog 1.2 kg? stane u džep?

18 godina
neaktivan
funat kaže...
Z3k0 kaže...

Da vidimo: imaš real life - imaš desktop comp za 10-ak tisuća kuna - nemaš para za bacanje ... hmm, to mi nekako ne ide jedno s drugim. Po meni bi, recimo, bilo glupo davat za desktop comp 10-ak tisuća kuna - jer imam laptop od 18-ak tisuća kuna i na njemu radim sve šta mi treba. I iako mi laptop ima ~1.2kg iPad mi je puno zgodniji za nosit ga na sastanke i općenito nosit ga okolo - ali to sam samo ja. 

po čemu je iPad "zgodniji za nosit" od laptopa teškog 1.2 kg? stane u džep?

pa upola je lakši za početak ... a onda je i manji i tanji.

A.
18 godina
neaktivan

dakle nije zgodniji. još da je galaxy tab u pitanju shvatio bih jer on stane u džep od sakoa ili kaputa. ali iPad nikako. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
funat kaže...

dakle nije zgodniji. još da je galaxy tab u pitanju shvatio bih jer on stane u džep od sakoa ili kaputa. ali iPad nikako. 

ček, duplo lakše i manje tebi nije zgodnije za nositi?

A.
18 godina
Z3k0 kaže...

Da vidimo: imaš real life - imaš desktop comp za 10-ak tisuća kuna - nemaš para za bacanje ... hmm, to mi nekako ne ide jedno s drugim. Po meni bi, recimo, bilo glupo davat za desktop comp 10-ak tisuća kuna - jer imam laptop od 18-ak tisuća kuna i na njemu radim sve šta mi treba. I iako mi laptop ima ~1.2kg iPad mi je puno zgodniji za nosit ga na sastanke i općenito nosit ga okolo - ali to sam samo ja. I dozvoljavam da ima ljudi koji tako ne misle ... i sigurno neću tvrdit da su ti ljudi "glupi" i da nemaju "real life". Ali, to valjda dođe s godinama :)

pozz

Ako je nešto glupo onda je to davat 18 tisuća za notebook koji je pretpostavljam 13 incha. Na tih 13 incha nemreš radit ništ ozbiljno a da ne govorimo da si za 18 tisuća mogel kupit računalo iste snage sa 27" monitorom i neki bs notebook koji bi mogel nanašat okolo po potrebi.

Ipad nosit na sastanke? Pa gdi ti radiš? Mene sastanak asocira na ozbiljnu firmu, gdi smo recimo na domeni, sheramo, dodjeljujemo taskove, ulazimo jedni drugima u kalendare i aktivno se služimo blagodatima outlooka, intraneta itd.

Imam službeni notebook za nekih 15k kn i žali bože novaca. Kupoit si za vlastite novce notebook je epic fail i bacanje novaca kroz prozor. Jedino opravdanje je ako moraš biti u mogućnosti u pokretu nešto radit inače pušiona.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 14:29 (NEW_MAN).
18 godina
neaktivan
artfull kaže...
funat kaže...

kaj duplo manje, pa skoro je jednako velik površinom kao 12'' laptop (valjda je to taj od 1.2 kg).

18 godina
neaktivan
funat kaže...
artfull kaže...
funat kaže...

kaj duplo manje, pa skoro je jednako velik površinom kao 12'' laptop (valjda je to taj od 1.2 kg).

iPad ima 70 deka, neki ultra lajt laptop ala air ima kilo - kilo i 30. 

Uz to je pad manji i tanji ... još ako dvojka padne na cca pola kila a bit će manji sigurno i tanji ( manji jer će srezat bezel ) to je velika razlika. 

A.
18 godina

Ja ne bih htio posao i život u kojem moram biti 24 sata dostupan firmi, internetu, gameingu, mailu, flashu, YT-u...

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ti prokleti tableti nemogu ništa više od mog smartphonea (htc desire), samo je sve uvećano i tako možda jednostavnije za radit i oku ugodnije

sve dok se mogućnostima ne približe prijenosnicima nema smisla kupovat...

18 godina

Sadržaji za odrasle puno bolje izgledaju na tabletu nego na telefonu.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tonchek kaže...

ti prokleti tableti nemogu ništa više od mog smartphonea (htc desire), samo je sve uvećano i tako možda jednostavnije za radit i oku ugodnije

sve dok se mogućnostima ne približe prijenosnicima nema smisla kupovat...

ne moraju se priblizit prijenosnicima

sigurno znas barem nekoliko ljudi koji imaju laptop od 10000kn

za pogledat mail i otic na internet/fejs

to je ciljana skupina za tablete

samo onda nemoze kostat 6-7000kn

nego 1500kn

tu sam samo radi vijesti o apple-u
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice