Android Market sustiže App Store

poruka: 54
|
čitano: 10.554
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android Market sustiže App Store".
17 godina
neaktivan
Re: Android Market sustiže App Store
dj_beni kaže...
max1919 kaže...
apoteka kaže...

android je ok optimiziran, nije niti blizu super, ali nije niti grozno. Problem je u lošoj optimizaciji aplikacija i šarolikosti uređaja (teško je svima prilagoditi).

Izgleda da će developeri priječi na pistup: postavi par razina grafike pa neka korisnik stavi na ono gdje ne šteka (tako su barem krenuli sa 3D igrama).

Mene fascinira kako su mogli napravit GUI bez hardverske akceleracije.... Dovoljno je par glupih aplilkacija u pozadini i GUI je ultra nefluidan...

Kaj GUI nema hardversku akceleraciju???

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
17 godina
protjeran
max1919 kaže...
dj_beni kaže...
max1919 kaže...
apoteka kaže...

android je ok optimiziran, nije niti blizu super, ali nije niti grozno. Problem je u lošoj optimizaciji aplikacija i šarolikosti uređaja (teško je svima prilagoditi).

Izgleda da će developeri priječi na pistup: postavi par razina grafike pa neka korisnik stavi na ono gdje ne šteka (tako su barem krenuli sa 3D igrama).

Mene fascinira kako su mogli napravit GUI bez hardverske akceleracije.... Dovoljno je par glupih aplilkacija u pozadini i GUI je ultra nefluidan...

Kaj GUI nema hardversku akceleraciju???

ne. navodno je honeycomb trebao imat, a jel ima nemam pojma

al za smartphone ce imat nikad, ak i tad

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
Android je dobro nagrizao ovu Jabuku, sto svjedoci i ovaj njezin logo. Drago mi je, a ovi koji kazu da su aplikacije na Marketu lose i neprovjerene, govore lazi. Stvar je u zavisti. Bilo je kad-tad pitanje kad ce se ovo dogoditi, i dogodilo se. Drago mi je samo radi umisljenih Jabucara koje HTC na veliko dere.
18 godina
neaktivan

Onaj ko koristi telefon u normalne svrhe znace i da nadje aplikaciju na Marketu koja je dobra i pozudana. Oni koji skidaju sve i svasta ce se uvijek i zaliti kao i na PC-ju da anti virus ne valja i da mu je pun virusa racunar a to sto skida sve od reda nije bitno. Onaj ko zna da rukuje sa necim nece se zaliti :D Ovo da aplikacije ne rade isto na razlicitim platformama pa i na racunaru kad se igra portuje sa konzola ne radi bas bajno :D tako je i ovde slucaj igre i aplikacije su portovane sa AppleStore-a jer je on prvi poceo sa radom. Zasto bi neko pisao sve ponovo za drugu platformu kada je ovako jednostavnije :D Moj glas ide za Android jer nudi vise mogucnosti a i aplikacije su vecinom besplatne na Marketu :D

Moj PC  
4 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel samo ja mislim ili to da

Apple uvik nesto napravi prvi pa onda dodje netko drugi i napravi bolje ?

edit: ne mislim na app store nego i na cijeli OS

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 14:38 (markomarko).

0 3 hvala 0
17 godina
protjeran
markomarko kaže...

aple nikad nista nije nepravio prvi

16 godina
jurica_m kaže...
Android je dobro nagrizao ovu Jabuku, sto svjedoci i ovaj njezin logo. Drago mi je, a ovi koji kazu da su aplikacije na Marketu lose i neprovjerene, govore lazi. Stvar je u zavisti. Bilo je kad-tad pitanje kad ce se ovo dogoditi, i dogodilo se. Drago mi je samo radi umisljenih Jabucara koje HTC na veliko dere.

Šta se dogodilo?

15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
markomarko kaže...

gluposti, apple je napravio zemlju i sedmi dan se odmarao uz ifart

tu sam samo radi vijesti o apple-u
15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
markomarko kaže...

vec kad cemo trollat, GUI? Lisa 2? Jel ti to ista znaci?

BFBC2: Drugar
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 16:17 (CRT).
16 godina
protjeran
jurica_m kaže...

{#} 

A sta ti meljes...

17 godina
protjeran
CRT kaže...
grimyHR kaže...
markomarko kaže...

xerox

15 godina
neaktivan

{#}  priznajem poraz, ali ipak, ona izjava je apple haterska

BFBC2: Drugar
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CRT kaže...
grimyHR kaže...
markomarko kaže...

Ja isto mislim da su prvi napravili GUI al ocito nisu

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum
16 godina
neaktivan

Meni su i dalje aplikacije i store-OVI bolji za iPhone.

S jedne strane imaš App store od Applea koji za tebe selektira najbolje aplikacije, provjerene,

stabilne, sve na jednom mjestu i sve 5.

Po meni miljama bolje odrađeno nego kod Androida. Još kad spomenemo da samo

strana verzija Googleova Marketa otprilike valja.

A opet s druge strane za sve one koji mrze "kineski princip" i imaju fobiju od velikog brata

koji upravlja nama (govore o Appleu , a po meni Google puno više voli zadirati u intimu

svojih korisnika koliko je meni poznato {#}), i za njih postoji rješenje -Cydia i Installous.

U svakom slucaju iPhone po meni ima par puta bolju ponudu, oces li od kontroliranih aplikacija,

oces li nekontrolirane, oces li nelegalne. Za svakog po nešto...

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Na Androidu sve stabilno radi, svaka aplikacija, mogucnost costumizacije je na vrhu. Uvijek ce biti zagrizenih Appleovaca i nas Androidasa. Cinjenica je da je Android velika konkurencija Appleu i dobro ga je prodrmao, a s tim se ne moze sloziti vecija vas jer to boli. Zasto bih kupovao mobitel koji ima puno cijenu od 7000 - 8000 kn, kad mogu npr. za Desire HD dati 4000 kn koji dere iPhone u svemu? Samo zato da budem fora? A aplikacija ima sve vise i vise i nismo zatvoreni u jednu rupu. A tu je i za aplikacije i Applanet gdje mogu poskidati sve sto zelim, a platim 0 kn. Igram hit igricu koja je izasla prije par dana, a placam 0 kn. Pa tko to more? Android naravno, otvorenost sustava!
16 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
1) Na Androidu sve stabilno radi, svaka aplikacija, mogucnost costumizacije je na vrhu. Uvijek ce biti zagrizenih Appleovaca i nas Androidasa. Cinjenica je da je Android velika konkurencija Appleu i dobro ga je prodrmao..
2)Zasto bih kupovao mobitel koji ima puno cijenu od 7000 - 8000 kn, kad mogu npr. za Desire HD dati 4000 kn koji dere iPhone u svemu? Samo zato da budem fora?
3) (...)Applanet gdje mogu poskidati sve sto zelim, a platim 0 kn. Igram hit igricu koja je izasla prije par dana, a placam 0 kn. Pa tko to more? Android naravno, otvorenost sustava!

1) Slažem se vecinom, ali da baš svaka aplikacija radi, da je sve potpuno stabilno i da je Android

baš prodrmo Apple nebi baš rekao. To može biti više subjektivan dojam

2) Govoriti da je iPhone 7000-8000kn i da je Desire HD jeftiniji je netocno. Te brojke stoje

samo za one koji neznaju jailbreakat i unlockat mob ili žele bit face da su kupili tako skup

mobitel bez ikakve pretplate. Osim toga, takvima ni ta razlika u cijeni ništa ne predstavlja.

Ako cemo biti korektni, onda cemo ici na neke realnije primjere. Vecina te uređaje ipak

uzmu na pretplatu, a onda nije iPhone skuplji nego jeftiniji. Konkretno, iPhone je u svim

iTarifama u T-mobileu jeftiniji od 200-2400kn (ovisno o tarifama).

To su konkretne brojke. Tko ne vjeruje evo i linka na tarife za iPhone i Desire HD.

Tako je npr.u tarifi i500 iPhone jeftiniji 13puta! {#} 
A biti fora se može biti i na druge nacine, a ne putem mobitela.

3) Zar to nemože i iPhone? Imaš installous i sve aplikacije koje inace koštaju neznam koliko

možeš nabaviti isto za 0kn. Nije da promoviram piratstvo, ali ko voli nek izvoli..

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
15 godina
Stari, ja samo pokusavam reci da me briga za Apple i tako to. Jos pokusavam reci da je doslo vrijeme drugih, dosla je konkurencija. A to sto se ti ne mozes s tim sloziti, ok. To je tvoje misljenje. Uvijek ce biti onih koji su za Jabuku i onih koji nisu. I like Android.
17 godina
neaktivan
Androidas priznaje apple ima bolji market... nadam se da ce to biti ispravljeno.

Ono o hardverskoj akceleraciji je laz, android ako se ne varam od ver 1.6 podrzava hardversku akceleraciju, a to je na 2.x verziji poboljsano...
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
18 godina
neaktivan

smeta što vam nitko ne filtrira. na windowsima isto vam nitko ne filtrira pa vam to ne smeta. na linuxu postoje službeni repozitoriji i sve instaliraš s jednim klikom i to provjereni software. sad nisam vidio još niti jednog windowsaša da se žalio na tu situaciju i da je poželio da ballmer ubaci tu mogućnost. i tako je to od pamtivjeka, tj. od 1980 i neke. i sad odjednom nekom na mobitelima to smeta. dvostruka mjerila. da vam to zbilja smeta, bila bi vam to i glavna zamjerka na windowsima. 

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
max1919 kaže...
Androidas priznaje apple ima bolji market... nadam se da ce to biti ispravljeno.

Ono o hardverskoj akceleraciji je laz, android ako se ne varam od ver 1.6 podrzava hardversku akceleraciju, a to je na 2.x verziji poboljsano...

ne za GUI, to je sam za aplikacije, a ovdje je o sucelju rijec

17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

na windowsima isto vam nitko ne filtrira pa vam to ne smeta. 

Meni smeta {#}

To je jedan od razloga zašto ga ne koristim...

I am awesome.
17 godina
neaktivan

Hm, ovaj naslov mi je za Zločestu stranicu ... "Andorid market SUSTIŽE App Store". Autoru očito matematika nije jača strana ili nije uopće pročitao report na kojeg se poziva ... a možda i jedno i drugo. Po čemu ga to sustiže, ako mi može neko objasnit ?? U promatranom periodu na AppStore ima ~100k novih aplikacija, a na Android market ~50k novih, odnosno razlika u broju aplikacija se povečala u korist AppStore-a. Naravno u postotcima veći porast ima Andorid market, ali obzirom da su veličine store-ova različite u redu veličine, uspoređivat postotni porast je smiješno, otprilike na nivou naših političara koji nas pokušavaju uvjerit da nam je super i da nezaposlenih skoro više uopće nema ... a takvu retoriku stvarno nisam očekivao na BoL-u ...

3 0 hvala 0
15 godina
Naslov je i vise nego jasan, sustize ga po aplikacijama, a uskoro ce ga i prestici. Sto morate sve pretvarati u filozofiju?
15 godina
neaktivan

Naravno, budući da je 90 000 stvarno blizu, ako ne i više od onih 400 000 na App Storeu.{#}

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice