Greatest troll ever?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pre-alpha Skynet?
Jučer također prvi put promjena uzorka. Naime, uploader je po prvi put lajkao svoj video.
ovo je klasicni tip "modernog umjetnika"...

Ma Factory, odnosno tvornice za set-top-box-ove uplodaju auto-generirane videa sa zvukom da mogu testirati da li radi upload i playback. Mozda ima jos nesto al nisam siguran, a priče oko alien-a itd... nema veze s vezom.
1. Da netko ima vremena, sve te slike bi trebali slikati i usporediti duplikate itd... izbrojati koliko ih ima jedinstvenih. Ako par njih ima unique slika onda je auto-generated. Ako ima dosta duplikata onda je sigurno već nešto predefinirano.
2. Slično kao sa zvukom tako treba usporediti signale i mogućnosti njegovih dupliciranih zvukovnih signala. Nakon toga provjeriti njihove jedistvene poruke i izračunati koliko ih ima istih.
Lakše je "dešifrirati" ako imamo manje jedistvenih znakova i većih dupliciranih onda možemo reći da ima nekakva poruka u tome. Ako je previše generiranih poruka koja nema unique značenja onda je definitivno neki uređaj koji sam nasumično generira.
Isto tako treba naći dio poruke koji se možda doslovno ponavlja isto za redom. Ako nigdje tako nema onda je očito za "testing" bez značenja poruke slika i videa.
Ako je to feed troller onda je očito poanta skrenuti pažnju na pranje mozga.
Tko ima vremena neka skine sva videa koja ima sa youtube-dl:
marin@:/$ youtube-dl -citw ytuser:UCsLiV4WJfkTEHH0b9PmRklw
[download] Downloading playlist: UCsLiV4WJfkTEHH0b9PmRklw
[youtube:user] UCsLiV4WJfkTEHH0b9PmRklw: Downloading video ids from 1 to 51
[youtube:user] UCsLiV4WJfkTEHH0b9PmRklw: Downloading video ids from 51 to 101
[youtube:user] UCsLiV4WJfkTEHH0b9PmRklw: Downloading video ids from 101 to 151
[youtube:user] UCsLiV4WJfkTEHH0b9PmRklw: Downloading video ids from 151 to 201
[youtube:user] UCsLiV4WJfkTEHH0b9PmRklw: Downloading video ids from 201 to 251
[youtube:user] UCsLiV4WJfkTEHH0b9PmRklw: Downloading video ids from 251 to 301
......
Izgleda da je like-ao sam svoj video: "Webdriver Torso uploaded and liked "
Ako je to ASCII tu bi mogli biti jako jako puno prostora. Ako gledamo binarno kao svaku sliku i zvuk da ima poseban znak računamo:
9*2 = 18 različitih znakova po videu
18 * 77390 videa = 1393020 različitih znakova
1393020 / 1024 / 1024 = 1.33 MiB
Međutim to bi bilo ako bi računali da je svaka poruka jedan-na-jedan. Ako bi svaka slika imala ASCII značenje i pretvorba u binarno onda bi znak "A" imala 8 bita.
8 bita * 1393020 = 10,62 MiB
Budući da zvuk ima svoje frekvencije moguće je da se ona računa kao broj bajtova pa se onda zbrajaju i jedan nekakav kontrolni gdje označava kraj i paritetni.
Ako bi bio paritetni onda bi morao biti ili frekencija ili slika koja se mora ponoviti radi oznake kao pariteta ili se više partiteta pojavljuju koja na kraju dekoder može prepoznati.
Međutim veliki su izgledi da se radi o testiranju uploada, videa i renderiranja, pa onda ovo računanje i usporedbe padaju u vodu.
Toliko je vec puta ova vijest obisla portale da ce se covjek obogatit sa tim kanalom.
Mozda je zapravo to i bila nakana.
pa i nije neki način za reklamiranje Win8. svejedno im no passaran.
Toliko je vec puta ova vijest obisla portale da ce se covjek obogatit sa tim kanalom.
To sam i sam prvo pomislio... veliku pozornost je privukao na sebe tim "misterioznim" uradcima :)
Nebi me čudilo da Google kupi 77.386 videa za 4 milijarde dolara
Zanimljvo. Lako će biti spojiti, ali skidanje je zaista dugo 800 MB za 6000 videa.
Našao sam na jedan video gdje je javio youtube-dl error ali to nema veze sa snimkom već čini mi se greške do youtube-dl app-a.
ERROR: content too short (expected 138187 bytes and served 1565)
Međutim taj video ima "No views", kad sam našao onda sam bio prvi koji sam vidio. Znači da možemo reći da nije to negdje play tj. da je to izvršeno negdje, no ono što youtube-dl radi ne registrira view-ove na youtube stranici.
Taj video je:
sa naslovom tmpB44XnC
Moguće je da je to za modeme, a treba ih sve spojiti poredane po datumu.
nekada krugovi u žitu, danas oblici u cyberspaceu...
Znači, spojit ćeš 77.900 videa???
Sretno ti bilo, nadam se da imaš minimalno 1TB HDD
kako se moze zaraditi na youtube kanalom ?
Možda je on (ili ona) dulje vrijeme radio te videozapise i onda ih odjednom uploadao.
Ima logike, ako je jedan video 1mb težak...
Ma to zbilja traje, do sad skinuo 12841 videa to je sad 1,7 GiB. Znači bilo bi oko 9 GB.
Jednostavno youtube-dl skripta ne može biti brža iako proc ne zauzima niti 30%.
Da, spojit ću ih zajedno poredano po datumu, pa ih onda spojit sa nekim video-mp3 join alatom. To ću isto preke neke skripte jer je ovo dosta dugotrajan proces.
Najviše se bojim ako te video isječke sam autor makne, barem ću ih skinut pa nekak pokušat uploadat negdje. Kad se napravi bz2 ili 7z onda ne bi bilo drastično manje, čak mislim da manje od 5 GiB.
Jedan video je malo preteško da bude 1 MB, to je zbilja preveliko onda bi bilo preko 17 GiB više je u prosjeku oko 138 KiB
kako se moze zaraditi na youtube kanalom ?
gledanost + reklama povrh projekcije + klik = novac za vlasnika videa - po sličnim uvjetima/principima kao AdSense (google oglasi na xy stranicama).
A odgovor je vjerojatno: Nekom je dosadno i zaj**ava se
Cilj ovog je možda bio samo testirat skriptu, a sad zamislite da tu skriptu ima jako puno ljudi koristeći ju u isto vrijeme, to bi bio čisti DDoS na yt koji nije ilegalan...
i youtube bi morao konačno uvesti neku obvezu za uploadera, jer gomilati svakakvo smeće
stvarno nije ekološki s gledišta svih tih servera, backupa, potrošene energije i resursa i amortizacije.
Enivej, enigma kao da se svijet pita kuda ode mrak kad se upali svjetlo.
Mene uopće čudi koja budala je uopće našla takve "uratke" i tko se time zamara ?!
Mene uopće čudi koja budala je uopće našla takve "uratke" i tko se time zamara ?!
neka koja nam daje strastveno TD-ove na naše čuđenje:)
No dobro, kao što postoje trainspotteri, planespotteri, valjda postoje i yt spotteri.
Neka se onda ljudi zabavljaju tom nevjerojatnom vanzemaljskom "misterijom", iako
eto, ruzche je odmah naguglao i misterioznog autora i "smisao".
Mislim da je ovdje sve jasno.