7. srpnja stiže GeForce GTX 1060

poruka: 44
|
čitano: 5.769
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "7. srpnja stiže GeForce GTX 1060".
14 godina

Nije da AMD-u želim zlo, ali ak je ovo istinito što oni tvrde.... 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige

3 0 hvala 0
11 godina

Ipak su se odlučili na 6GB. Pametno.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Haha jao kakvi igraci....6GB taman umjesto dvije verzije 4 i 8 :)

Ako ce biti kao 390/390X ne da kupujem nego duplam...ali ne znam koliko su pametni da si stave SLI 1060 jaci od 1080, a trecinu jeftiniji.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

0 0 hvala 0
16 godina

Pa za $500 dobiješ puno bolje od 1080 (2x1060).... Morat će oni snizit cijenu 1080, jer ovo nema smisla. Došli smo u vrijeme gdje je SLI isplativiji od single gpu.

0 4 hvala 0
13 godina

Nije da imam nesto protiv nVidie, ali ako je ovo slicno kao i 1080 i 1070 onda RX480 moze biti brza zahvaljujuci DX12 i OCu

1060 ce se vjerojatno clockati kao i 1080 i 1070 sto znaci minimalno, a DX12 performance ce biti isto tako malo u zaostatku sto moze dati malu prednost RX480 u novijim naslovima

Jedino mi je drago da je znacajno bolji per/watt naspram stare generacije - posebno AMD (bas kada namjeravam umiroviti svoju 7950)

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: 7. srpnja stiže GeForce GTX 1060
Mitch kaže...

Haha jao kakvi igraci....6GB taman umjesto dvije verzije 4 i 8 :)

Nije 6GB tu da bi se rugali AMDu nego zbog 192-bit sabirnice. Da su išli na klasično rezanje GTX1080 na pola dobili bi 128bit(gdje bi mogli imat 4 ili 8GB verzije) ali je očito da bi s 128bit memorijska propusnost bila premala za ovu klasu. Zato 192bit i zato 6GB.

Što se SLIa tiče, spominje se da 3GB verzije neće imat podršku, 6GB vjerojatno hoće, no ona će zato gotovo sigurno biti bar 300USD.

14 godina
protjeran

ak ce biti brza od gtx 980 jadna rx 480...ovo ce ici ko vruce kifle kak se veli ne?!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Randy Marsh kaže...

Nije da imam nesto protiv nVidie, ali ako je ovo slicno kao i 1080 i 1070 onda RX480 moze biti brza zahvaljujuci DX12 i OCu

1060 ce se vjerojatno clockati kao i 1080 i 1070 sto znaci minimalno, a DX12 performance ce biti isto tako malo u zaostatku sto moze dati malu prednost RX480 u novijim naslovima

Jedino mi je drago da je znacajno bolji per/watt naspram stare generacije - posebno AMD (bas kada namjeravam umiroviti svoju 7950)

Pitanje je hoce li AMD 480 uopce ostat licencirana na trzistu jer su prekrsili i PCIE i ATX standard.

A i podbacila je malo u benchu, nVidia rijetko kad podbaci u benchu sto se tice novih serija. GTX1060 ima direktnu prednost pogotovo radi CUDA jezgri, a racunica ce bit jasna ako je 6GB 1060 brza od 480 8GB.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
11 godina

Nije overclock minimalan nego je njihov software toliko dobar da dovodi čipove do teoretskih maksimuma. S 1.7 na otprilike 2GHz, znaci veliki overclockovi. A i Pascal je nešto bolji u DX12 u testovima koliko sam vidio tako da ne možemo pričati o tome da Pascalu performanse ostaju iste a AMD-u rastu.

Mitch Krivo, jednostavno krivo. Neće se RX 480 povuci s tržišta nego AMD ima tri mjeseca da ispravi grešku ako postoji, a AIB modeli ionako moraju proći druge testove te imaju puno bolji power delivery od stock modela tako da opasnosti za RX 480 nema.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2016 22:29 (JozoBozo121).
14 godina
protjeran
Mitch kaže...
Randy Marsh kaže...

Pitanje je hoce li AMD 480 uopce ostat licencirana na trzistu jer su prekrsili i PCIE i ATX standard.

A i podbacila je malo u benchu, nVidia rijetko kad podbaci u benchu sto se tice novih serija. GTX1060 ima direktnu prednost pogotovo radi CUDA jezgri, a racunica ce bit jasna ako je 6GB 1060 brza od 480 8GB.

vas dvojica(pogotovo Mitch) ste podbacili(Randy Marsh, s drugim djelom se slazem;) ama bas u svakom djelu napisanog ne amd!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2016 22:30 (Stjepanj).
18 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

A i Pascal je nešto bolji u DX12 u testovima koliko sam vidio tako da ne možemo pričati o tome da Pascalu performanse ostaju iste a AMD-u rastu.

Istina, za razliku od Maxwella Pascal bar ne gubi s prelaskom na DX12 i korištenjem async computea. Ali opet, mislim da će nam novi 3dmark puno više reći od Ashesa.

18 godina
ramzocro-HCR kaže...

Nije da AMD-u želim zlo, ali ak je ovo istinito što oni tvrde.... 

nvidia i istina..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina

Ako TSMC sad ne moze proizvodit toliko čipova koliko ih Nvidia moze prodat, kaj bi bilo kad dođe GTX 1060 

http://www.fudzilla.com/news/graphics/40994-nvidia-has-no-16nm-yield-issues

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Stjepanj kaže...

ak ce biti brza od gtx 980 jadna rx 480...ovo ce ici ko vruce kifle kak se veli ne?!

Ako je verovati Nvidijinom promotivnom grafiku (priložen uz članak), biće brža od RX 480 za 15%. MSRP cena* za 1060 će biti $250, dok je RX 480 već sad na $240*, dakle uz korekciju od $20 RX postiže paritet u odnosu cene i performansi, čak i da je sve tako kako NV kaže.

Naravno, dosta toga zavisi i od načina na koji je Nvidija došla do obećanih procenata - koje igre, koja podešavanja, u kojoj meri je bio zastupljen DX12? S obzirom na to da će 1060 imati vrlo približne taktove kao 1080 i polovinu funkcionalnih jedinica, možemo joj grubo proceniti performanse na malo preko 50% performansi 1080 (jer skaliranje sa porastom broja funkcionalnih jedinica ipak nije savršeno linearno ni kod GPU-ova). U tom slučaju, mislim da će realnije biti da će 1060 biti ~10% brži nego 480 u DX11 i možda čak i malo sporiji u DX12.

*sve cene su za američko tržište.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
18 godina
neaktivan

@jozo: GTX1060 će biti ipak nešto manji čip pa će se dobit više primjeraka po waferu..

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2016 22:46 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedini način da AMD nešto proda je da bude jeftiniji a bolji. Svi smo mislili da će RX 480 biti upravo to. Ako je ovo istina ode AMD na prodaju.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koja je ovo fora da se svi poceli oslanjat na struju iz maticne. Zasto je problem stavit 8 pinski konektor i haj lajf. Marketinske fore a na kraju trpe maticne, budu sve smede s donje strane na PCI-E vodovima nakon par godina...

mojpismonosa
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
protjeran
JozoBozo121 kaže...

Ako TSMC sad ne moze proizvodit toliko čipova koliko ih Nvidia moze prodat, kaj bi bilo kad dođe GTX 1060 

http://www.fudzilla.com/news/graphics/40994-nvidia-has-no-16nm-yield-issues

Pa moguce je da se koriste wafferi koji nisu mogli proci kontrolu za 1070/80, nakupilo ih se dovoljno za 1060.

18 godina

Sviđa mi se kartica, samo se bojim cijene. ~2500kn mi je previše već za midrange karticu bez obzira što je jača od GTX 970/980. Pa za tu cijenu su se prije mogle kupiti kartice odmah ispod flagshipa.

Fortune favours the brave
Moj PC  
5 0 hvala 1
11 godina

Eee, to ti je kad svugdje u svijetu imaš inflaciju a kod tebe se događa deflacija.

17 godina

Krivo su graf napravili, ovako je bolje

https://i.redd.it/6vl9niydfn6x.png

Dirty dosen
Moj PC  
15 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Pislje kaže...

Priloži ovo uz CV i pošalji na accessiblecareers@nvidia.com

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
11 godina
Pislje kaže...

13 godina

7. 7. stiže...

taman za moj rođendan, eto da je prava sad bi mi nvidia poklonila jednu ovakvu

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Jel se to meni čini ili je Nvidia "podmuklo" počela prodavati x60 kartice pod cijenu od x70. Ili, ako hoćete, označavanje kartica je otišlo za "10" na dole, dok su cijene ostale iste.

Al ajde nemože im se puno prigovoriti s obzirom na to koliko je brzina skočila..

Btw. onaj graf je hilarious 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
AFARON kaže...

Jel se to meni čini ili je Nvidia "podmuklo" počela prodavati x60 kartice pod cijenu od x70. Ili, ako hoćete, označavanje kartica je otišlo za "10" na dole, dok su cijene ostale iste.

Al ajde nemože im se puno prigovoriti s obzirom na to koliko je brzina skočila..

Pa da AMD recimo spusti RX480 za 50USD morala bi i nvidia reagirat, isto i obrnuto, da nvidia recimo izbaci GTX1060 za 200USD, AMD bi morao spuštat RX480.

Ali, nisu oni ludi da jedni drugima ruše profit nego sve dok mogu prodavat mainstream kartice ovako skupo oni će to i radit.

17 godina

Ne želim stvarati flame (ali stvarno ne) samo ja ne kontam kako to razmišlja današnji kupac grafulja  (prije 15-tak godina bi to bilo drugačije).

Ja da želim kupiti nešto novo bila bi to naravno Nvidia, i sada fino: ako imam para za 1060 nju, ako imam više redom do 1080. A ako ne, neku iz starijih generacija 9xx i sl.

Kakav vražiji AMD, ja više ne razmišljam da to i postoji. Ali to je samo moje mišljenje. Sjećam se i ja kada sam bio srednjoškolac, vagalo se svakih 50 kuna u odabiru kartice.

Moj PC  
1 9 hvala 0
11 godina

Kupac bi trebao razmišljati tako da kupi ono sto mu se najviše isplati, ali ako netko želi Nvidiu ili AMD neka ju kupi. Isto tako možeš kupit Renaulta, ali netko želi Mercedesa pa će kupiti njega jer moze. Ali većina ljudi želi najbolje za svoj novac bez obzira na ima koje stoji.

18 godina

Ne znam zašto?! Pre nekoliko godina sam za oko 50€ kupio (novu) 4670 i oko godinu i po igrao na njoj sve što mi je palo na pamet u 1080p i na visokim detaljima (ok, da, u to vreme je izašao Crysis i on ne bi radio iznad 720p, ali nisam ga igrao, pa eto). Onda sam dobio 6950 2GB i ona me je takođe savršeno služila jedno 4 godine. Početkom prošle godine sam je prodao, dodao 50-60€ i kupio polovnu 7950 pod garancijom koja mi opet odlično vrši posao u 1080p (mada se u poslednje vreme i ne igram toliko). Ne znam šta sam to mogao da uzmem od Nvidije i da budem srećniji i bezbrižniji?

Nisam slepo odan AMD-u, dugo sam koristio i njihove procesore, ali sam pri poslednjoj nadogradnji prešao na Intel, no, kad god sam menjao grafu, nekako mi se "desio" ATI/AMD i nikakvih problema nisam imao, tako da ću ga rado razmotriti i sledeći put.

S obzirom na rezoluciju na kojoj sam, performanse RX 480 su odlične, a, sudeći po dosadašnjim DX12 rezultatima GTX1000 serije, mislim da će mu rad sa tim API-jem, koji će biti sve zastupljeniji, a s kojim Nvidija nije postigla napredak u odnosu na prethodnu generaciju, biti značajan adut u odnosu na 1060. Kad se sve sabere, RX480 je korektna kartica po korektnoj ceni (barem u SAD).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 12:06 (Ivan(4)).
Moj PC  
5 1 hvala 0
11 godina

Kako nisu postigli neki napredak u odnosu na Maxwell. Nparetka ima, a to će se nastaviti poboljšavati kako će se raditi na novim driverima. Ali RX 480 će vjeroajatno biti malo bolja u DX12, no i to je pitanje jer treba vidjeti kako će nvidia raditi na DX12

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice