64-bitni Android

poruka: 42
|
čitano: 5.184
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "64-bitni Android".
15 godina
Re: 64-bitni Android
nsoul kaže...

Kad se apple kurč* s 64 bita to je wooow, to je velika prednost, to je revolucija. Kad se najavi 64 bitni android onda su u googleu jadnici.

Pa kako vas onda ljudi neće zvati ovce?

Upravo obrnuto, 64-bita se pljuju svugdje...kod Applea još više.

EDIT:

Eto prestiglo me.

Swedish latin super funk.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 18:19 (sirka666).
16 godina
DragonShit kaže...

Informatički forum na kojem se ljudi žale kad god dođe do nekog napretka, to ima samo na bug forumu.{#}

Budite sretni što je granica između mobitela i stolnog računala sve tanja. Nvidia je najavila Tegra K1 mobilni procesor koji ima bolje performanse od Xboxa 360 i PlayStationa 3 a vi mislite da će u budućnosti 64 bitni OS sa 4GB RAMa biti previše za mobitele i tablete?! Jedva čekam dan kada će mobitel spojen na veliki ekran + bežićna periferija moći u potpunosti zamijeniti konzolu i PC.

Zasto se nebi zalili?

Npr. DDR2 vs DDR3 memorija za racunala ili PCI-e 2.0 vs 3.0.... razlike u brzini gotovo pa da i nema (dokaz? 95%+ softvera... pogotovo vrijedi za RAM). Mobiteli su sada negdje kao racunala iz 2004/05 god sto se tice igara/grafike, tada je predstavljen GTA San Andreas za konzole i racunala, a nedavno je predstavljen za Android/iOS (GTA SA je ujedno i jedna od najljepsih/najkompleksnijih igara za Android/iOS). Na najboljim Android uredajima se vrti ugl dobro.... na slabijim zna stekati, to je sto se tice grafike/igara. Medutim, racunalo iz 2004/5 (CPU) se gusi kada reproduciras HD - FULL HD video itd. Takoder, procesori u mobitelima/tabletima uvijek manje trose. Kazes "u potpunosti zamijeniti PC"? Nez ali govoris kao da su PS4/X1 zadnje konzole, kao da se u buducnosti vise nece razvijati racunala.... npr. sto ako zazive kvantna racunala?

BTW jedna zanimljivost (mozda neki nisu razmisljali o tome):

Konzola PS2 ima 8x vise memorije od PS1, PS3 8x vise od PS2, a PS4 8x vise od PS3. Ako cemo ici tom logikom, PS5 bi mogao imati 65536 MB odnosno 64 GB memorije, pa samim time i racunala (tocnije desktop kucna racunala i vise, a serveri najvise). Zvuci previse za "kucne" korisnike? pa sjetimo se samo 90-tih, tamo negdje 2004 itd... a danas vec imamo 8 GB - 16 GB, maticne vec podrzavaju do max 64 GB. Naravno, ocekuje se da ce PS5 izaci tamo negdje 2020 - 2022...,

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 18:25 (lovac82).
14 godina
brojevi, brojevi i samo brojevi...
Kažu neće nikad prestat' glave da nam pune
Sve dok je ovaca neće falit' vune
17 godina
Brojeve puse samo trolovi po forumima dok ovce kupuju ono kaj se reklamira na TV.
64 bita bi doslo na telefone kad tad a posto je doslo ranije svi se uzbudili ko da vam je netko prodao ciglu.
Boli me ona stvar kolko je brz procesor, kolko imam rama i kolko je bitni OS ako sam u stanju odradit kaj me volja.
17 godina
neaktivan
64-bitni Android

bezveze se sramotite pre(pisuci) ovakve gluposti...

nitkom ne treba jos 64b OS, osim marketingu...

tako da ce google biti debelo na vrijeme sto se tice 64b i 4GB limita...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Informatički forum na kojem se ljudi žale kad god dođe do nekog napretka, to ima samo na bug forumu.{#}

Napredak, tamo gdje on nije potreban baš i nije neki napredak i predstavlja uzaludno bačene resurse u R&D. Gdje će se ljudi žaliti nego na informatičkom forumu gdje se skuplja ekipa koja koliko-toliko razumije problematiku? Teško je reći koliko će se perfomanse sa ovime unaprijediti a koliko unazaditi.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
17 godina
64-bitni Android

Već vidim naslove.

"Update za HTC Two neće biti jer se prelazi na 64bitni Android sustav" {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 14:18 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
lovac82 kaže...

Sto je sa screen recorderom? Onda imas zRAM itd.

Screen recorder mi nije zanimljiv. Sto je to zRAM?

zRam kompresira nekorištene aplikacije unutar RAM-a. Inače bi se aplikacije ili ubile ili bi se premjestile iz RAM-a na mali dio SD kartice. Pošto je RAM najčešće brži od SD kartice (ovisi o kartici i o RAM-u) dobiva se na performansama time što aplikacije ostaju unutar RAM-a, samo kompresirane.

Italian mobster shoots a lobster
17 godina
Unix kaže...

zRam kompresira nekorištene aplikacije unutar RAM-a. Inače bi se aplikacije ili ubile ili bi se premjestile iz RAM-a na mali dio SD kartice. Pošto je RAM najčešće brži od SD kartice (ovisi o kartici i o RAM-u) dobiva se na performansama time što aplikacije ostaju unutar RAM-a, samo kompresirane.

Android nema "swap" kao Windowsi tako da se dijelovi RAMa ne primještaju u memoriju uređaja, a na SD karticu se definitivno nebi premještali niti da postoji swap. Ako nema dovoljno memorije, Android ubije aplikaciju koja se ne koristi (ali je u RAMu) da bi oslobodio RAM za aplikaciju koja se izvršava trenutno.

Prednost zRAM tehnologije je u tome da može kompresirati tu aplikaciju koja se ne koristi i ostavit ju u RAMu, no da bi ju kompresirao i dekompresirao mora potrošit procesorskog vremena i baterije. Zato se tehnologija koristi na uređajima koji imaju malo memorije, a na uređajima s dovoljno memorije se gasi jer bi samo usporila sustav i skratila bateriju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 14:56 (lllnuclearlll).
13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Unix kaže...

Android nema "swap" kao Windowsi tako da se dijelovi RAMa ne primještaju u memoriju uređaja, a na SD karticu se definitivno nebi premještali niti da postoji swap. Ako nema dovoljno memorije, Android ubije aplikaciju koja se ne koristi (ali je u RAMu) da bi oslobodio RAM za aplikaciju koja se izvršava trenutno.

Prednost zRAM tehnologije je u tome da može kompresirati tu aplikaciju koja se ne koristi i ostavit ju u RAMu, no da bi ju kompresirao i dekompresirao mora potrošit procesorskog vremena i baterije. Zato se tehnologija koristi na uređajima koji imaju malo memorije, a na uređajima s dovoljno memorije se gasi jer bi samo usporila sustav i skratila bateriju.

Hvala, znao sam da ima neke veze sa kompresijom u RAM-u samo nisam znao ovo za swap, nisam se dugo bavio Androidom i memory managementom. {#}

Italian mobster shoots a lobster
17 godina
64-bitni Android

Ma ne bavim se ni ja. Pročitao sam na XDA kad je bila aktualna priča o tome {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
64-bitni Android

zRAM je značajka Linuxa a ne Androida. Isto kao što Android ne poznaje paging, to linux radi za njega ili može biti onemogućeno. U biti, dosta pojednostavljeno, radi se o kompresiranoj swap datoteci na RAM disku.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice