još samo kad bi novi filmovi bili kvalitetnij tko sretniji od mene,naprimjer avatar je vjerovatno fenomenalno iskustvo gledati u kinu 3d,ali kad ga gledaš doma na tv-u shvatiš koliko je film osrednji i da se samo oslanja na vizualni dojam,sad će vjerovatno svi filmovi biti 3d,a po kvaliteti s....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne vjerujem da će to 3d igranje još zaživiti. To je trenutno dosta skupo i neisplativo. Možda ćemo u budućnsti normalno igrati 3d igre na 3d ekranima.
još samo kad bi novi filmovi bili kvalitetnij tko sretniji od mene,naprimjer avatar je vjerovatno fenomenalno iskustvo gledati u kinu 3d,ali kad ga gledaš doma na tv-u shvatiš koliko je film osrednji i da se samo oslanja na vizualni dojam,sad će vjerovatno svi filmovi biti 3d,a po kvaliteti s....
Koliko je Avatar jadan film shvatiš već u kinu...
Zato je Alica u zemlji čudesa zanimljiv film koji ima i priču i 3D efekte kojima je glavni zadatak dodatno dočarati okruženje priče.
Ukoliko se sami mislite baciti na ovakvo nešto imajte na umu da vam trebaju projektori koji su u stanju projicirati 120 sličica u sekundi, iako mogu poslužiti i oni od 80, ali uz popratne tegobe poput suzenja očiju i glavobolje...
Ovo vrijedi za shutter naočale kod kojih svako oko prima svaki drugi frame, pa je efektivni framerate duplo manji. Kod korištenja 2 projektora i polariziranih naočala svako oko prima puni framerate.
2500 dolara je manje?
Je li tu uračunato i srebrno platno? Cirkularna polarizacija da se glava može zakrenuti?
Evo jedne aktivne (120 Hz) opcije:
- Viewsonic PJD6211 projektor: oko 3700 kuna,
- nVidia kartica sa sync izlazom i bilo koje aktivne naočale za 120 Hz sa IR odašiljačem (oko 1200 kuna, nVidia),
ili
- bilo koja jača kartica i XpanD X102 (slovensko-američka firma koja je opremila mnoga kina širom svijeta, kao npr. kino u Splitu), ili neke druge DLP-link naočale (DLP-link znači da ne trebaju emiteri): oko 160 $ cijena
Da ne bi netko slučajno išao kupovati 2 projektora, to je bez veze...