Odlično! Ili ne? Pa kod nas se tek prelazi na digitalno emitiranje, o programu 16:9 formata još možemo samo sanjati, a 3D... valjda i ako, za 10 godina bude rasprostranjen u većem broju. Prije bi rekao da im je to fora da još malo zarade, dok konačno ne puste u prodaju OLED i Laser TV...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hm.. početne cijene će zasigurno biti 'vesele', no kroz godinu, dvije mislim da će postati dostupni večem broju ekipe 
Nekako si računam da bih ga oko ljeta 2012. mogao ubost hehe.
u zadnje vrijeme mogu skinuti jedino 21:9 formate ... bezveze, jer prije godinu dana sam si uzel 16:9 televiziju od 8000 kn.
I ča sad, opet nova tehnologija, ouuu yeah ! Neznam kako li sam samo mogao živjeti bez 3D prikaza. Ako ovo znači da ću biti primoran Hloverku, "Srebrenku" i druge enke gledati u HD rezoluciji i usto u 3Du ... JAO !
Odlično! Ili ne? Pa kod nas se tek prelazi na digitalno emitiranje, o programu 16:9 formata još možemo samo sanjati, a 3D... valjda i ako, za 10 godina bude rasprostranjen u većem broju. Prije bi rekao da im je to fora da još malo zarade, dok konačno ne puste u prodaju OLED i Laser TV...
Da, ali ces 3D filmove lako skidati sa neta ili kupovati diskove. ko ima, njemu nece biti skupo.
Da, ali ces 3D filmove lako skidati sa neta ili kupovati diskove. ko ima, njemu nece biti skupo.
3D tehnologija = BluRay tehnologija * 2
u biti znači da ćeš skidati oko 16GB podataka za jedan film.
mene ne zanimaju ti 3d televizori dok se god bude koristile naočale. Takve naočale kvare oči, imao sam problema sa onim plavo crvenim, nakon sat vremena gledanja sam na lijevom oku 20 minuta sve sto je zeleno vidio kao žuto. Uh.
mene ne zanimaju ti 3d televizori dok se god bude koristile naočale. Takve naočale kvare oči, imao sam problema sa onim plavo crvenim, nakon sat vremena gledanja sam na lijevom oku 20 minuta sve sto je zeleno vidio kao žuto. Uh.
a kako misliš gledati 3D sliku bez naočala ?
Nešto kao hologramska projekcija u budućnosti ?
ma dok treba nosit naočale thumb down!
Jako se veselim novim tehnologijama kao i ovim 3d LCD ekranima koji funkcjoniraju na šemu polarizacije! Nekima se neće svidjeti potreba za naučalama, ali već ih sad možete kupiti na ebay gdje su neke tako tanke, lagane i vrhunski dizajnirane... Ja kupujem ovakvu vrstu LCD-a čim budem u mogućnosti!
Ova tehnologija 3D prikaza kod LCD-ova je inferiona onj kod plazmi. Što se tiče naočala one će za 3D prikaz uvijek trebati, nije vam to holografski prikaz pa da ih ne trebate.
A ove tuke na slici :)
Može mi neko objasnit koja je razlika u gledanju 3D-a na običnom i tom "posebnom 3D televizoru"?
Što se tiće očala za gledanje... trenutno je puno bolji dojam 3d-a kad se nose đozle, normalno s tehnologijom u kojima one koriste, nego u onoj gdje se slika prikazuje u 3d-u bez njih. Postoji tehnologija koju Philips razvija već nekoliko godina i za gledanje 3d-a nisu potrebne naočale (osobno sam gledao na IFA sajmu 2008) ali sama slika nije bila usporedive kvalitete onoj koju se može vidjeti npr. u kinu ili slično. Neznam dali se još radi na tome ali postoji opcija i bez naočala.
Svatko tko investira u ovakve gluposti je po meni idiot... to ne zaslužuje ni da se naziva 2.5D a kamoli 3D.
Eventualno za kakvih 10-al godina možda bude nešto od toga, ali danas je to samo tech-demo.
Požuriš se i kupiš među prvima 3D TV i kaj gledaš? Tu i tam koji film koji valja, a da je snimljen u 3D tehnici? A onda još par puta izmjene standard, kak sad s HDMI 1,4 kablom, koji je nekompatibilan s 1,3 kak i s bilo čime do sad kupljenim?
Ja sam lekciju naučio kad sam starce nagovoril da kupe sad već davne 2002. Gorenje CRT 16:9, jer, kak ti ga, je prirodnije gledati široki format. I de samo sad? 8 god. nakon gledanja razvučenog 4:3 formata, još nema naznaka da će se naši programi emitirati u 16:9. A prek 7k kn bačeno u vjetar. Nema žurbe.....
dok tehnologija ide naprijed ide sa njom i sve skupa...jednostavno se mora investirati u nove stvari, jer nitko nema koristi od stagnacije. zašto? ako nema cirkulacije novca, nema ni mogućnosti da itko išta zaradi...
Požuriš se i kupiš među prvima 3D TV i kaj gledaš? Tu i tam koji film koji valja, a da je snimljen u 3D tehnici? A onda još par puta izmjene standard, kak sad s HDMI 1,4 kablom, koji je nekompatibilan s 1,3 kak i s bilo čime do sad kupljenim?
Ja sam lekciju naučio kad sam starce nagovoril da kupe sad već davne 2002. Gorenje CRT 16:9, jer, kak ti ga, je prirodnije gledati široki format. I de samo sad? 8 god. nakon gledanja razvučenog 4:3 formata, još nema naznaka da će se naši programi emitirati u 16:9. A prek 7k kn bačeno u vjetar. Nema žurbe.....
Format u kojem se emitiraju nasi programi nije neka referenca. Prvi 3D film je snimljen 1903., ali tesko da to ikoga na nasim televizijama uzbuduje...
Prvo, ovaj 3d nema veze sa onim shitnim crveno plavim naočalama i nema posljedice(barem ne onaj baziran na polarizaciji).