300 milijuna na Facebooku

poruka: 56
|
čitano: 13.529
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "300 milijuna na Facebooku".
16 godina
neaktivan
RE: 300 milijuna na Facebooku
grimyHR kaže...

ma nema nista lose u fejsbuku, to je samo skup kodova pohranjenih u nekom racunalu, to sta se vecina korisnika ponasa kao retardirane ovce koje idu kud god ostatak stada je druga prica, a da ne govorim o pokemon efektu (moras skupit sve, ljudi imaju po 200, 500 i vise "prijatelja" koje ne poznaje niti ce ih vjerovatno ikad upoznati, idiotizam)

ne ubija metak, nego covjek, tako da nemojte kriviti bezumni servis za stagnaciju i degeneraciju ljudskog drustva

To sam i ja napisao, samo malo kompliciranije receno. Slazemo se.

18 godina
alien kaže...

vjerujem da je tome najviše pridonjela opcija facebooka na mobitelima.

hmmm.. ne znam bas da je VIPova promo akcija znatno pridonjela u tih 50.000.000 korisnika jer u cijeloj hrvatskoj ima 10x manje ljudi Smijeh

17 godina
protjeran
dado kaže...
alien kaže...

vjerujem da je tome najviše pridonjela opcija facebooka na mobitelima.

hmmm.. ne znam bas da je VIPova promo akcija znatno pridonjela u tih 50.000.000 korisnika jer u cijeloj hrvatskoj ima 10x manje ljudi Smijeh

joj, povraca mi se sam kad vidim tu reklamu....

18 godina
neaktivan
300 milijuna ljudi koji misli da su si lijepi na slikama koje postaju xD
( svaka cast onima koji to nisu )
What makes a good soldier, Is it his heart, or his maind?
17 godina
protjeran
unknown kaže...
300 milijuna ljudi koji misli da su si lijepi na slikama koje postaju xD
( svaka cast onima koji to nisu )

i to je strasno, taj camwhore mentalitet medu populacijom oba spola....

18 godina

da se ukljucim u raspravu. cesto sam raspravljao s prijeteljima o facebooku. neki kazu da im olakasava komunikaciju s ljudima s kojima se inace cuju, a neki kazu da su na taj nacin pronasli osobe s kojima nisu bili dugo u kontaktu. moje osobno misljenje je, da ljudi s kojima nisam u kontaktu, nisam u kontaktu iz nekog razloga. sto se facea tice, ne slazem se s onima koji opravdavaju bezrezervno taj servis iz razloga sto njegova pravila zadiru zestoko u privatnost. opcenito kad spomenem pitanje privatnost u svijetu informatizacije, pocnu oni argumenti, danas je to normalno, zasto bi se skrivao itd. ti stavovi me sokiraju iz razloga sto me cudi kako ljudi ne vide siru sliku. zaklinjat ce se u slobodu a nemaju pojam o cemu pricaju. ja sam osoba koja smatra da je osnova ljudskog digniteta izbor, stoga kad profil na nekom servisu ne mogu obrisati kad to pozelim, smatram da je to veliki problem, isto tako smatram problemom cinjenicu da facebook ima apsolutno pravo raditi s informacijama s korisnickih profila sto ih je volja.

slazem se s tvrdnjom da ljudi dobiju ono sto zele, te da je demokracija raj za idiote. steta je sto zivimo u drustvu individua koji izlazu sebe i svijet oko sebe bez razmisljanja. facebook je isto tako mreza na kojoj se uplodaju slike. ima li ovdje ljudi koji su uplodali slike na face a na kojima niste samo vi? jeste li pitali ljude na tim slikama zele li biti dio facebook zajednice? mozda ima ljudi koji ne zele da njihove slike vise na webu. kada spomenem to ljudima, onda kazu da filozofiram i da je njihova slobodna volja da rade ono sto zele, no nemaju li i ljudi na slikama prava na odabir?

uglavnom facebook je pitanje privatnost doveo na novu razinu i to vrlo inteligentno. da su vam rekli da ce vas policijski dosije objaviti na internet, podivljali biste, no ako vam daju mogucnost da ga sami napisete onda je sve u redu i potom vam onemoguce brisanje vlastitog dosijea ako jednom to pozelite, hahaha, lukavo nema sto.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
2 0 hvala 1
18 godina
protjeran
Alfredo nr.2 kaže...

, stoga kad profil na nekom servisu ne mogu obrisati kad to pozelim, smatram da je to veliki problem, isto tako ....

Nisam siguran, al mislim da sam negdje citao da se profil na fejsu nemoze izbrisat vec samo deaktivirat, a ako je to istina onda ova tvoja teorija o priivatnosti i slobodi pada u vodu.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
18 godina

Facebook profil mozes IZBRISAT kad god pozelis.

Facebook koristim za komunikaciju s prijateljima s kojima svakodnevno pijuckam kavicu u najdrazem kaficu/klubu.

Facebook koristim za evente jer mi je lakse na taj nacin pozvat 200 ljudi i izreklamirat se.

Facebook koristim da bi lakse komunicirao sa rodbinom izvan Hrvatske i gradova.

Facebook i preko 200 ljudi koje imam u friend listi nisu mi ucinili nista lose, nit sam postao gluplji, nit se zamaram ljudima koje nepoznam.

Facebook sasvim dobro funkcionira ako ga znate izkonfigurirati. Nema spamova glupim kvizevima, igrama, slikama itd.

Facebook ima opciju da sami odaberete koga cete imati u friend listi prema tome ko vam kriv sto stavljate debile.(takodjer to isto vrijedi i za MSN, ICQ, Xfire ili bilokoji program za komunikaciju. Pitanje, dal tamo takodjer dozvoljavate svakakvim debilima da si budete frendovi?)

Facebook koristi preko 300 milijuna ljudi raznih zanimanja i znanja, od super pametnih do ultra glupih ljudi. Glupe ljude takodjer srecete u klubovima/kaficima u kojima ispijate kavicu pa vam ne smeta, ali na Facebooku to je druga prica.

Facebook me nije ucinio nista fizicki manje aktivnim. Dapace, vise vjezbam, krecem se, dogovaram sve i svasta sto mi oduzme podosta energije dnevno.

Ovo nabrajanje mogu nastaviti do sutra. Ja ne vidim nista negativno u Facebooku jer sam jedan (ocito) od rijetkih koji ga znaju koristiti. Prilagodjen je totalno mojim potrebama i, jos jednom, zbilja ne vidim nista lose u njemu.

Podravina Gaming Community http://www.xfire.com/clans/podrafci/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
Alfredo nr.2 kaže...

, stoga kad profil na nekom servisu ne mogu obrisati kad to pozelim, smatram da je to veliki problem, isto tako ....

Nisam siguran, al mislim da sam negdje citao da se profil na fejsu nemoze izbrisat vec samo deaktivirat, a ako je to istina onda ova tvoja teorija o priivatnosti i slobodi pada u vodu.

NARAVNO da ne pada u vodu, jer podaci ostaju zapisani na njihovim serverima, i kako je sam covjek spomenuo, oni mogu s njima sto zele.

@ukay

Nisi postao gluplji? Jesi siguran?

"Nemozes vjerovati kolko ljudi mogu biti ograniceni. Ja sam prvo mislil da je to samo neka starija generacija 50+ ali ocito ista bolest dere i nase vrsnjake. Neke se stvari ocito nikad ne mjenjaju. Zivio Facebook! (mozda je on prekompliciran za upotrebu, trebali bi slat upute za koristenje ovim ogranicenima)."

Po meni, ovakav 'konstruktivni' komentar moze doci samo od glupe ili vrlo mlade osobe.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 23:43 (Deus ex machina).
18 godina
Deus ex machina kaže...
MorciTheCroat kaže...
Alfredo nr.2 kaže...

NARAVNO da ne pada u vodu, jer podaci ostaju zapisani na njihovim serverima, i kako je sam covjek spomenuo, oni mogu s njima sto zele.

@ukay

Nisi postao gluplji? Jesi siguran?

"Nemozes vjerovati kolko ljudi mogu biti ograniceni. Ja sam prvo mislil da je to samo neka starija generacija 50+ ali ocito ista bolest dere i nase vrsnjake. Neke se stvari ocito nikad ne mjenjaju. Zivio Facebook! (mozda je on prekompliciran za upotrebu, trebali bi slat upute za koristenje ovim ogranicenima)."

Po meni, ovakav 'konstruktivni' komentar moze doci samo od glupe ili vrlo mlade osobe.

Po meni ovakav komentar moze doci samo od osobe koja nezna ni sama o cemu prica. 

Vrlo rado cu ti dat instrukcije kako koristiti Facebook. Samo posalji na PP sto te zanima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 23:47 (ukay1000).
17 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

Po meni ovakav komentar moze doci samo od osobe koja nezna ni sama o cemu prica. 

Vrlo rado cu ti dat instrukcije kako koristiti Facebook. Samo posalji na PP sto te zanima.

A jadan :-)

Zao mi te je, stvarno :-)

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
17 godina
protjeran

haha ma kakav facebook da gledam seljacine kako su sveke subote pijani i onda te slike besramno objavljuju

We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in t
Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina

Nisam među tih 300 milijuna, nikad bil niti ikad budem!

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 1 hvala 1
18 godina
Deus ex machina kaže...
ukay1000 kaže...

A jadan :-)

Zao mi te je, stvarno :-)

Mene tebe jos vise. :)

17 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

Ajde ajde, nemoj da ti bude zao, meni je zivot savrsen bez potrebe da brojim 300tinjak nekih fiktivnih osoba i zovem druge ljude ogranicenima jer nemaju takve povrsne i plitke potrebe kao ja.

Odi sad tamo, promjeni si statusic, napisi nekome na wallu kako je cool :-)

E da, i ne zaboravi dodati kako tamo neki glupan sa BOL-a je piskarao kako je Facebook bezvezan, pa se udruzite kao kokosi i kvocajte svi skupa :-D Otvorite grupu i osjecaj se jako i nadmocno :-D

*kvoc-kvoc-kvoc*

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 23:59 (Deus ex machina).
18 godina
Deus ex machina kaže...
ukay1000 kaže...

Ajde ajde, nemoj da ti bude zao, meni je zivot savrsen bez potrebe da brojim 300tinjak nekih fiktivnih osoba i zovem druge ljude ogranicenima jer nemaju takve povrsne i plitke potrebe kao ja.

Odi sad tamo, promjeni si statusic, napisi nekome na wallu kako je cool :-)

Gle decko. Navali, jos malo pa nestalo! :)

17 godina
neaktivan

Facebook sam po sebi nije loša stvar, ali ga debilni korisnici iskvare, natrpavanje "prijatelja" tj. osoba koje nikad nečeš vidjeti ni obaviti ikakav oblik komunikacije s njima te priglupo pisanje i spammanje, ukoliko se krug prijatelja svede na jedan optimalan broj, pod uvjetom da su ljudi normalni i da znaju komunicirati normano ( bez awwich, w=v, mwa, i ostalih sranja ) Face je jedno ugodno normalno mjesto za "chillanje" na internetu.

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 0:05 (thuglife).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

Zahvaljujem na savjetu, drzat cu se svojeg posla (render coder) i malo interesantnijih zadaca (link)

Toplo ti ostavljam Facebook i cijelu populaciju "Dummiesa" tamo, vidim da se odlicno snalazis u toj okolini.

18 godina
Deus ex machina kaže...
ukay1000 kaže...

Zahvaljujem na savjetu, drzat cu se svojeg posla (render coder) i malo interesantnijih zadaca (link)

Toplo ti ostavljam Facebook i cijelu populaciju "Dummiesa" tamo, vidim da se odlicno snalazis u toj okolini.

Mislim da se oni nebi slozili.

17 godina
neaktivan

..ne znam zašto bi facebook zaglupjivao više od bilo ćeg drugog..npr kvazipametnih knjiga,TV-a,blesavih filmova,ispraznih razgovora uživo,dosadnih tuluma..itd...
osobno ne vjerujem u te floskule o korisnosti fejsa,to je više alibi da se visi na njemu..ali zbog čega bi se oni koji koriste tu "socijalnu mrežu" trebali nekom ispričavati,i  kome..?
..kao da ovi drugi rade nešto pametnije i kreativnije..
..zašto ga ne prihvatiti kao najobičnije ispunjavanje dokolice modernog čovjeka,što on u biti i jeste..

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

Mislim da se oni nebi slozili.

O BOZE!!!!!!!! NEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!

KAKO JE MOGUCE DA JA NISAM CLAN TE GRUPE!!!!!!!!!!!!!

...

ma, znas kako me briga za nekakav osjecaj pripadnosti nekakvim virtualnim zajednicama... sta ne vidis da tu na forumu radim svasta samo da bi privukao paznju i stekao nekakve virtualne prijatelje i neko virtualno postovanje. Ajme, srce mi puca kad vidim kako imas vise zvijezdica od mene!

Sad priznajem, stvarno sam se zatrolao i ispao sam papcina kakav ne zelim biti, pa cu probat ispraviti iskrenoscu:

Ono sto ja cjenim je jedan, ako imam sulude srece mozda cak i dva, dobra prijatelja s kojima mogu proci sve i svasta, reci im da su idioti i da se ne naljute i od njih cuti da sam idiot i ne naljutiti se nego to shvatiti kao konstruktivnu kritiku. Imam previse 'prijatelja', a ljudi su danas naucili omalovazavati taj termin. Nije mi svatko koga poznajem prijatelj, i definitivno ne zelim poznavati toliko puno ljudi, jer je to tracenje i mojeg i njihovog vremena; veze koje bi s njima mogao ostvariti, zbog nedostatka vremena, su samo tracenje istog dragocjenog vremena.

Nisam tip koji ce ici na kavu i sjediti sat vremena i drobiti o tome kako sam se napio za vikend ili kako sam zbario neku ribu. Nego sam tip koji ce pokupit frenda na kavu i diskutirati o tome kako covjeku koji je fan objasniti da je fan. Na koji nacin mu objasniti da ne sagledava svoju emotivnu vezu subjektivno i logicki, vec poput malog djeteta reagira cim mu taknes igracku.

Kao sto vidis iz vlastitog primjera, jos uvijek nisam nasao odgovor.

@Seneka,

bravo, najpametniji komentar koji sam cuo u ovom topicu. Hvala.

(iako je to puno drugacije od tvojeg prvotnog bockanja ;-))

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 0:25 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan

Koliko sam ja upućen u priču oko privatnosti na fejsu, podaci o korisniku ostaju na serverima ako je profil deaktiviran. Međutim ako se malo potaži na netu, pronađe se link kojim se profil sa svim podacima na njemu obriše nakon dve nedelje. Tako sam i sam obrisao nalog, ne zato što sam bio zabrinut za sigurnost (čiste svesti i zdrave pameti sam postavljao sve) nego da ne bih imao priliku da se vraćam ponovo. :)

Međutim, ono što sam primetio da mi fali u svakodnevnom životu bez fejsa je samo jedna stvar. Nemam uvid u dešavanja u gradu. Neko gore je spomenuto kako je fejs odličan propagandni stroj. Otvoriš grupu pozoveš ljude i eto ti najjeftinije i najbrže reklame. 90% ljudi će primetiti event ili nešto slično a dobar deo njih će i odgovoriti na to tako da vrlo brzo možeš saznati koliko ljudi treba da očekuješ.

Znači sve u svemu, da bih znao šta se dešava u gradu, ima li kakva svirka, žurka ili tome slično moram da okrenem min 3 broja ne bih li dobio informaciju koja je ranije bila na par klikova... :)

At the end of the day it's all about her - Lew Ashby
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Svako ima nekoliko IRL prijatelja za koja bi stavio ruku u vatru i njih NIKAKO nemozes usporedjivati sa Facebook ''prijateljima''. Uostalom mene smeta sto pljujes po Facebooku a siguran sam da su tamo i tvoji prijatelji, poznanici, suradnici, itd. Do sada nisam dobio ni jedan argument zasto je Facebook los? Zar je komunikacija izmedju vise ljudi losa? Zar je bitno dal je virtualno ili IRL ? Takodjer ti ni sada neznas s kime komuniciras, neznas 98% ljudi na ovom forumu pa takodjer komuniciras s njima, raspravljas, radis tutorijale jer znas da ce sve biti procitano. Kakva je razlika molim te objasni? Smetaju te spamovi na Faceu? Sve se da vrlo lako blokirat. Sam odredjujes koga ces citati, sam odredjujes sto ces vidjeti opcenito, od statusa do slika, videa, pjesma itd. Daj molim vas spustite se na zemlju i otvorite oci. Face nije los, losi su ljudi koje ovak i onak mozes blokirati. Uostalom kako mozes pljuvat po necemu kaj ti nije nist lose ucinilo?? :S Gadite mi se s takvim stavovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

Svako ima nekoliko IRL prijatelja za koja bi stavio ruku u vatru i njih NIKAKO nemozes usporedjivati sa Facebook ''prijateljima''.

Jasno da ne mogu - samo sto se ja ne zelim zadovoljiti s nicime manjim. Radije samo jedan pravi prijatelj i nitko vise, nego miljon facebook poznanika. Doslovce i dosljedno se drzim toga.

ukay1000 kaže...

Uostalom mene smeta sto pljujes po Facebooku a siguran sam da su tamo i tvoji prijatelji, poznanici, suradnici, itd. Do sada nisam dobio ni jedan argument zasto je Facebook los? Zar je komunikacija izmedju vise ljudi losa? Zar je bitno dal je virtualno ili IRL ? Takodjer ti ni sada neznas s kime komuniciras, neznas 98% ljudi na ovom forumu pa takodjer komuniciras s njima, raspravljas, radis tutorijale jer znas da ce sve biti procitano. Kakva je razlika molim te objasni?

Pljujem po facebooku? Ne, ne bas. Dapace, proslu stranicu sam napisao kako je to genijalna machina za skupljanje novaca od idiotskih ljudi. Pljujem (tj. vise se smijem na njihov racun nego sto pljujem) po tipicnom 'fejsic' korisniku kojem se zivot vrti oko Big Brothera, cool statusa, i natjecanja u tome tko ce imati veci broj prijatelja. Povrsno, plitko, izvor smijeha. Tuzi me, makar nisam licemjer.

Naravno da je bitno da li je virtualno ili IRL, potrazi sto je Aspergerov sindrom pa ce ti biti jasno. Previse se neverbalne komunikacije odvija u jednom razgovoru da bi je ikako mogao zamijeniti jednim online servisom.

Piskaram po ovom forumu iz razloga koje sam naveo u ovom topicu. Zanimljivo mi je vrtiti diskusije sa pametnim ljudima i uciti stvari o kojima nemam pojma, cuti razlicita misljenja o nekim temama koje me interesiraju i koje me ne interesiraju. Imao sam neko vrijeme myspace profil zbog benda i izdavacke kuce koja je trazila da svi clanovi imaju profil. Kad bi mi netko napisao komentar "Ejla, sta ima?" pa najradije bi ga blokirao odmah. Sta me pitas koga vraga 'sta ima' kad te uopce ne interesira sta ima, da te interesira bis me nazvao i otisao sa mnom na kavu. Nego ti je dosadno pa piskaras gluposti.

Valjda si do sada shvatio da nisam retardos koji ne razumije kako ugasiti spam.

ukay1000 kaže...

Daj molim vas spustite se na zemlju i otvorite oci. Face nije los, losi su ljudi koje ovak i onak mozes blokirati. Uostalom kako mozes pljuvat po necemu kaj ti nije nist lose ucinilo?? :S Gadite mi se s takvim stavovima.

Uf... eto.. i opet ti kazem, jadan, zao mi te je. Ne podjebavam te, nego mi je doslovce zao koliko negativnog reaktizma se moze u tebi izazvati samo zato jer se ne slazem s tobom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 1:20 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan

EJ POZDRAV

ako imas vlastitu grupu na fejsu i napises neki tekst   moze li se da se ne pojavi tvoje ime na profilu nego ime grupe..ako mozes kako odg. sto prije na walterlivno@gmail.com

hvala unaprijed

HARELI
16 godina
neaktivan

ako imas vlastitu grupu na fejsu i napises neki tekst moze li se da se ne pojavi tvoje ime na profilu nego ime grupe..ako mozes kako odg. sto prije na walterlivno@gmail.com

hvala unaprijed

HARELI

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice