10 megapiksela za mobitele

poruka: 19
|
čitano: 3.504
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "10 megapiksela za mobitele".
17 godina
neaktivan

Zanimljivo, sviđa mi se ovo da prilikom mijenjanja rezolucija fps se povecava.

Jahao sam pješice.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: 10 megapiksela za mobitele
luka_cro kaže...

KOja je poenta videa u 60 fps?

:)
18 godina
luka_cro kaže...

Ma šokantno (!?!), ali to ne da nije novo nego tako stvari funkcioniraju od samih početaka digitalne fotografije, a i osnovno baratanje logikom pomaže shvatiti zašto je tome tako. Recimo da standardno možeš obraditi 2 podatka u 2 sekunde, ako prepoloviš broj podataka na 1 onda ćeš taj jedan moći obraditi duplo brže - u 1 sekundi, tj. za dvije sekunde ćeš opet obraditi istu količinu podataka. Isto je i s ovim 10MP u 30fps ili 5MP u 60fps. Evo dok pišem i dalje mi djeluje nevjerojatno {#}

18 godina
logic kaže...
luka_cro kaže...

KOja je poenta videa u 60 fps?

Glatki slow motion? Kod npr. sportskih snimki i sličnih situacija gdje želiš uhvatiti okom nevidljivo...

18 godina
neaktivan

Ma ko radi to na mobitelu.

18 godina
neaktivan
logic kaže...

Možda nitko, ali je svejedno dobro znati da može.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
18 godina
neaktivan

Ajd dobro. ;)

17 godina
neaktivan
@logic
Ma fora je radi slowmotiona.
Jahao sam pješice.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
logic kaže...

Isti oni koji rade i printove 90x60 cm sa mobitelom, pa im treba 10 MP {#}

18 godina
neaktivan

Hehhehe

ja nisam od tih. Niakd niti jednu sliku nisam izradio sa moba a prijatelj mi je fotograf i mene to dojde o kn ;)

Neki dan dodlje lik kod nejga sa mobitelom starim jedno pet godina. Neka nokia sa kamerom prve generacije i hoce da mu se napravi dvd id tih snimaka. I frend ga ubjedjuje da to nece liciti ni na sta jer ne lici ni na sta na ekranu mobitela od 3 cm kvadrattana a na sta ce tek liciti na tv-u od 82 cm ;)

Al ovaj ne odustaje i uletim ja i kazem moze nije problem a poslije frendu kazem ko ga j..e. Upozorio si ga a on navalio. Uradi i naplati. Mogu misliti na sta to lici ;)

18 godina

Fotke koje ja stavljam na net i koje fotkam da bi drugi stavljali na net prolaze resizanje na 0,7 MP.

Nedavno su izradili moje fotke te veličine (koje sam im dao zbog fejsa, vjerovatno na 10x15cm papir) i super im je, iako sam im rekao da su me trebali nazvati za veće fotke zbog printanja.

Toliko o MP, ali kad se kupuje kompakt i mobitel, niko neće da razmatra uređaje bez dvocifrenog broja MP :D

18 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Fotke koje ja stavljam na net i koje fotkam da bi drugi stavljali na net prolaze resizanje na 0,7 MP.

Nedavno su izradili moje fotke te veličine (koje sam im dao zbog fejsa, vjerovatno na 10x15cm papir) i super im je, iako sam im rekao da su me trebali nazvati za veće fotke zbog printanja.

Toliko o MP, ali kad se kupuje kompakt i mobitel, niko neće da razmatra uređaje bez dvocifrenog broja MP :D

Tuzno ali istinito.

Znas sta je meni recimo smijesno.KAd u uredjaju mobitelu na primjer imas senzor koji je 4:3 i onda ga "unaprijede" da snima u widescren formatu. Zar niko ne razmislja da ne mogu softverski povecati senzor  vec su smanji broj pixela po vertikali da bi dobili fancy format. U stvari korisi manju povrsinu senzora nego prije al to kod ljudi prolazi.

17 godina
logic kaže...
DrNasty kaže...

Tuzno ali istinito.

Znas sta je meni recimo smijesno.KAd u uredjaju mobitelu na primjer imas senzor koji je 4:3 i onda ga "unaprijede" da snima u widescren formatu. Zar niko ne razmislja da ne mogu softverski povecati senzor  vec su smanji broj pixela po vertikali da bi dobili fancy format. U stvari korisi manju povrsinu senzora nego prije al to kod ljudi prolazi.

Misliš kao što to xperia x10 radi? Kad slikaš u 16:9 formatu onda je slika 6MP, a u 4:3 je 8MP. Al ne vidim tu neki problem...

18 godina
neaktivan

I x10 i svi ostali. Nije poenta u tome nego da to ljudi puse kao napredak u poboljsanje.

16 godina
neaktivan

Jos kad bi se netko udostojio upariti to sa Xenon flashom za slikanje i dual LED za snimanje i ubaciti u Android smartphone onda bi komotno mogli odbaciti kompaktni fotic. Ali do tad nista...

Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bas sam se vratio sa skijanja. Nisam nosio fotic (idijot) nego sam sa sobom ponio N8. Slike su za mene super. Ponegdje na zatvorenom neki ljudu imaju koje crveno oko iako sam ukljucio red eye remove, ali to bi imali i da sam snimao sa idijotom. N8 ima Xenon flash i to stvarno puno naci. Prije sam imao N82 (isto sa Xenonom) i nakon toga Desire koji je super telefon, ali ne bas neki fotic. Blic ti jednostavno fali kad se naviknes na njega :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

{#} Mislim da "logic" ima netajnog obožavatelja!?

Nije Ivsa, nego bi treblo biti; Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 23:22 (Ivsa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ruske? Hehhehe

Ma ruske je moj obozavatelj samo se pravi ;)

To ti je veliki biznisman sa lockerza ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice