Prije je bilo bolje

poruka: 49
|
čitano: 12.693
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prije je bilo bolje".
4 mjeseca
protjeran
Re: Prije je bilo bolje

Gledanje sporta. Ali, kad već tako kažeš - šta dobiješ iz toga da trčiš i skačeš satima, a ne živiš od toga? Dobiješ druženje - to je dobro. Dobiješ i bolna koljena, stopala, leđa i drugo - to nije dobro.

Ako vježbaš 10-12 minuta, 5-6 dana u tjednu, ostvariš većinu zdravstvenih benefita fizičke aktivnosti, ali bez ozljeda i bez velikog gubitka vremena i energije. Samo se pritom ne družiš. 

10 godina
Pixel kaže...
Santana kaže...

Od 100 ljudi koje poznam mozda ih 10 ima iphone 

Da android ne valja nebi ga nitko koristio

A možda je ipak do cijene  s obzirom da androidi ipak pokrivaju sve od jeftinjaka do premium, a ne mogu/ne žele svi koji bi htjeli platiti iphone

Nisu to sve jeftini mobiteli, a ti ljudi koji imaju iphone nitko nema novi iphone 

Nije zato jer si ga ne mogu priuštit

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina
Napon kaže...

Gledanje sporta. Ali, kad već tako kažeš - šta dobiješ iz toga da trčiš i skačeš satima, a ne živiš od toga? Dobiješ druženje - to je dobro. Dobiješ i bolna koljena, stopala, leđa i drugo - to nije dobro.

Ako vježbaš 10-12 minuta, 5-6 dana u tjednu, ostvariš većinu zdravstvenih benefita fizičke aktivnosti, ali bez ozljeda i bez velikog gubitka vremena i energije. Samo se pritom ne družiš. 

A sve ovisi o količini i mjeri. Rekao bi da je bavljenje sportom kako god ipak puno zdravije i ima daleko više benefita

4 godine
Prije je bilo bolje

Odvratni, retardirani iOS gdje svaku drugu apk moraš platiti.

Kod Androida je moooore besplatnih aplikacija koje se kod ajfona naplaćuju.

Zašto je to tako ?

Imao sam novi iPhone 14ProMaX i ničim me taj telefon nije impresionirao. ni fotkama, ni brzinom rada, ni "responzivnošču", ni ljepotom, a težak kao Luciferova duša.

Prodao ga nakon pet mjeseci korištenja.

I tko kaže da polovni dobro drže cijenu, laže.

Nov sam platio nekih 1250 €, i nakon pet mj. nisam uspio izvući više od 800 €.

Mobitel je bio mjesec dana u prodaji za 820 € i ni poziva za njega.

Jedan jedini koji se javio na oglas ga je i kupio.

合気道 五段 Me, myself and I ...Radoslaw Sikorski

4 1 hvala 1
2 godine
Dodinho kaže...
millennial kaže...
Dodinho kaže...
Apple je bog otac po ovom pitanju.

može za neuke poput mene objašnjenje koja je razlika (iOS / Android) po ovom pitanju?

Po user friendly sučelju i načinu korištenja, minimiziraju mogućnost da korisnik sjebe vlastiti uređaj sa glupim korištenjem.

Naravno da power useri znaju i mogu koristiti svoje android uređaje, i većina nas tu smo power useri, ali ako mi žena kupuje mobitel i želi da joj traje, a ja znam kakav je ona korisnik onda je iPhone jedini pravi izbor za nju.

ček sorry, ali jedan i drugi imaju "desktop", je li tako?

jedan i drugi imaju trgovinu za skidanje aplikacija (appstore / google play)?

jedan i drugi stave ikonu/shorcut za app na taj desktop?

kod jednog i drugog se dodirom ikone pokreće app?

e sad sam ti opisao korištenje moba (iOS i Android) od strane preko 90% korisnika.

njima je sve isto je li iOS ili Android i sve se svodi na NAVIKU.

o čemu mi tu pričamo? kakvi poweruseri?

ženi ti neće trajati android mob jer nije poweruser? omb 

5 godina
suspendiran
Tvrdipanj kaže...

Redmi Note 8T, kupljen u proljeće 2020, radi ko i prvog dana, bez ikakvih oštećenja.

Gorilla staklo 5 sa prednje i stražnje strane,mobitel građen kao tenk, tada plaćen 1450 kn sa PDV-om.

Takav danas valjda ne mogu nabaviti ispod 600 eura i pitanje je da li se može uopće nabaviti sa tom kvalitetom izrade. Možda neki extremno skupi modeli, ne znam, ne pratim.

Identicna situacija, na 9 pro sam vec evo 6 godina, mob prakticki radi odlicno! Da bi dobio vidljivo meni opravdano bolji mobitel moram dati 600+€ trenutno sa o razmisljanju uzeti 15T ili pricekati 2-3mjesec za 17t

17 godina
millennial kaže...

Jesi kad uzeo laptop od neke random ženske osobe koja ga je koristila npr 6-7mj ili nedaj bože duže? Servisirao sam ih brdo.

U 90% slučajeva je prepolovljen učinak tog uređaja. Ljudi generalno jako loše koriste uređaje i što više slobode imaju veće su šanse da sjebu stvar, idu na razne web stranice, gledaju online filmove, sjebu i navuku sranja na pc za čas.

I da, pričamo o power userima, ljudima koji razumiju što i kako radi mobitel/pc i samim time znaju i popraviti ako nešto zaseru, ti, ja i ljudi na ovom forumu smo manjina.

Koristite blage riječi i jake argumente
4 mjeseca
protjeran
Zaporožac kaže...

..a težak kao Luciferova duša.

Hahahaaa! Nije valjda taj kupac bio ovaj teške duše? 

millennial kaže...

ženi ti neće trajati android mob jer nije poweruser? omb 

Zapravo je obratno; poweržene imaju jake šake i kratak fitilj, pa slučajno skrše mobitel. 

Dodinho kaže...

I da, pričamo o power userima, ljudima koji razumiju što i kako radi mobitel/pc i samim time znaju i popraviti ako nešto zaseru, ti, ja i ljudi na ovom forumu smo manjina.

Baš ću anketirat ljude u svojoj okolini; pitat ću ih jesu li zadovoljni svojim Androidima, jesu li im spori ili nepregledni. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2025 10:01 (Napon).
5 godina
suspendiran
Dodinho kaže...
millennial kaže...

Jesi kad uzeo laptop od neke random ženske osobe koja ga je koristila npr 6-7mj ili nedaj bože duže? Servisirao sam ih brdo.

U 90% slučajeva je prepolovljen učinak tog uređaja. Ljudi generalno jako loše koriste uređaje i što više slobode imaju veće su šanse da sjebu stvar, idu na razne web stranice, gledaju online filmove, sjebu i navuku sranja na pc za čas.

Moje iskustvo o ovima kaj kenjkaju da im win laptopi krepavaju a i generalno Pc sve su to u 99,9% slucajeva bili korisnici koji blagog pojma nemaju o windowsima i u pravilu su sve to šrot plasticnjaci od 300-500€, tako i Pc vecini su stari i po preko 10 godina i onda se cude i vele kupili su novi preplaceni mac pa kazu leti sve a na njihovom pc iz proslog desetljeca krepava, no shit

17 godina
systemize kaže...
Ja sam presao sa S10na S24, osjetio sam neka minimalna poboljsanja opcenito, nista vrijedno spomena, al sto je najgore i pogorsanja. Ne stagniraju samo mobiteli, vecina tehnologije stagnira godinama, procesori, graficke, oled televizori... sve neka poboljsanja 10-20%, u normalnim uvijetima jedva primjetna, a cijene sve vece i vece.

Da, to je zadnja Samsung serija S koja je imala onako baš sve.Nakon toga išlo je samo pumpanje CPU performansi, i usput izbaciš neporebno kao 3.5mm audio utor i utor za microSD karice itd.

https://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-nasih-web-stranica/samsungov-udio-trzistu-pametnih-telefona-pao/308925.aspx?page=0&jumpto=6887070&sort=asc&view=flat

Ja sam čvoknul stari S21 samo zato jer ima puno bolji/štedljiviji SoC(vs S10 ili S20), pogotovo za video reprodukciju+tu je i znatno veča baterija itd.Sve ovisi kaj trebaš, ili iz mojeg kuta sve preko S21 baš i nema nikakvog smisla.S22 je ispao truba od nadogradnje, a dalje nek kupuje tko kaj hoče fučkaj ga sad.

https://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-nasih-web-stranica/stize-av2-kodek-bolja-kvaliteta-videa-uz-30-manj/308901.aspx?page=0&jumpto=6886581&sort=asc&view=flat

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2025 14:30 (rambox).
12 godina
Boris grozni kaže...

Identicna situacija, na 9 pro sam vec evo 6 godina, mob prakticki radi odlicno! Da bi dobio vidljivo meni opravdano bolji mobitel moram dati 600+€ trenutno sa o razmisljanju uzeti 15T ili pricekati 2-3mjesec za 17t

vrlo vjerojatno najbolji Xiaomi mobitel kojeg su napravili (ako gledamo overall iskustvo i izuzmemo neke naprednije značajke novijih modela) - žena ga isto ima već 4 godine, radi ko urica i mene koji imam nešto noviji Poco F4 dan danas iznenadi koliko mu je dobra baterija, a i kamera nije za bacit (na momente mi se neke fotke čine čak i bolje od ovih sa F4)

jedino kaj bi ga možda malo poboljšalo je bolji refresh rate na ekranu (bar 90hz), jer se baš osjeti razlika kad koristim neki stariji uređaj sa 60hz naspram ovih 120hz koje ima Poco...

nevezano skroz za temu - nedavno smo skužili kak joj je Google drive prekrcan na 90+ % prostora (a Drive uopće ne koristi ili za tu i tamo neku fotku/fajl spremit), idem malo proučavat u čem je stvar - da bi na kraju otkrio da glupi Viber sprema backup svega na Drive, a kak to nismo čistili otkad ima mob - nakupilo se preko 10Gb svega - očistio to, zgasio backup na Viberu i Google postavkama (dost skrivena opcija)...

dodatno - pobrisao backup Vibera iz nekog skrivenog Viber foldera u kojem je bilo isto 10Gb gluposti (pošto ovaj sve živo sprema, od audio poruka do video call-ova i slika/gifova/emojia) - ionak si bitnije fotke iz komunikacije spremi na mob pa napravimo backup 1-2 put godišnje na desktop...

tldr: mob prodisao nakon toga...

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2025 15:36 (60nine).
12 godina
Dodinho kaže...
millennial kaže...

da budemo korektni - imao sam i muške osobe koje su mi donosile laptop na "čišćenje" svakih pol godine i svaki put bi ih pitao "pa dobro, kaj ti radiš s tim laptopom?"

17 godina
60nine kaže...
Dodinho kaže...
millennial kaže...

da budemo korektni - imao sam i muške osobe koje su mi donosile laptop na "čišćenje" svakih pol godine i svaki put bi ih pitao "pa dobro, kaj ti radiš s tim laptopom?"

Ma apsolutno, ali ovdje konkretno je bila riječ o mojoj ženi, imala je neki Acer i samsung galaxy, bože sačuvaj što je napravila od njih. Sad ima M1 Macbook Air i iPhone par godine i rade odlično.

Ja osobno sam probao sve i sve mi je radilo ok uvijek, ali što se mobitela tiče preferiram iOS jer mi ima sve što mi na mobitelu treba i minimalno 4 godine podrske.

2 godine
Boris grozni kaže...
 Identicna situacija, na 9 pro sam vec evo 6 godina, mob prakticki radi odlicno!

nemoguće, pitaj kolege forumaše.  pa support je samo dvije godine za tog šaomija, nakon toga mob možeš baciti u smeće. 

Dodinho kaže...
millennial kaže...

kako sad uspoređujemo laptop (pretpostavljam Win) sa Android mobitelom? evo moja draga nema pojma o ITu niti je "power user" i taj android joj radi kao urica od prvog dana do danas. ti sad prenosiš nekakve anegdote kako bi kritizirao Android i uzdizao iOS.

Idemo sad uspoređivati Linux i Windowse...

60nine kaže...
Dodinho kaže...
millennial kaže...

mislim da ti je pitanje bilo potpuno suvišno. 

2 godine
Dodinho kaže...
 Sad ima M1 Macbook Air i iPhone par godine i rade odlično.

Ja osobno sam probao sve i sve mi je radilo ok uvijek, ali što se mobitela tiče preferiram iOS jer mi ima sve što mi na mobitelu treba i minimalno 4 godine podrske.

pa ne zna žena to koristiti nakon windowsa pa ništa i ne dira, zato sve i radi ok 

danas svi Androidi vodeće trojke imaju podršku daleko dužu od 4 godine, ako je to nekome bitno.

5 godina
suspendiran
millennial kaže...
Boris grozni kaže...
 Identicna situacija, na 9 pro sam vec evo 6 godina, mob prakticki radi odlicno!

nemoguće, pitaj kolege forumaše.  pa support je samo dvije godine za tog šaomija, nakon toga mob možeš baciti u smeće. 

Piše u ugovoru 7 godina podrške, treba izdrzati samo jos jednu ja prezadovoljan za 350€.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2025 19:22 (Boris grozni).
17 godina
millennial kaže...

Jesi se ti možda uvrijedio što sam te nazvao power userom?

Ti si onda očito samo user, ali na hrvatskom jeziku 

4 mjeseca
protjeran
Prije je bilo bolje

Šta li sve nama ljudima uvale; izbace 3.5mm jack, microSD utor, ne možeš zamijenit bateriju, nema punjača, i sve to na vrtoglavih 87% popusta, za samo 1200€! Požurite, požurite, zadnji su komadi!

1 1 hvala 1
2 godine
Dodinho kaže...
millennial kaže...

Jesi se ti možda uvrijedio što sam te nazvao power userom?

Ti si onda očito samo user, ali na hrvatskom jeziku 

odmah mi je lakše 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice