Temu - internet shop, iskustva

poruka: 400
|
čitano: 941.787
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Temu - internet shop, iskustva

Čudi me da Temu nije spremio neki odgovor na ovu situaciju tipa napraviti veliko skladište u Europi ili negdje..Mislim da se najviše naručivalo baš iz Europe 

13 godina
kaw_liga kaže...

Čudi me da Temu nije spremio neki odgovor na ovu situaciju tipa napraviti veliko skladište u Europi ili negdje..Mislim da se najviše naručivalo baš iz Europe 

možda spremaju, prebrzo je par mjeseci da bi se napravila skladišta... we'll sit and wait :)

15 godina

Jel ima ko da je iz ili da naručuje u Bosnu?

Kolko sam istraživao limit za ne bit ocarijnen je cc 150 EUR i u tom slučaju se samo plaća cc 4 KM na pošti po paketu.

Jel mogu iz Hr naručit tam pa platit bosanski pdv (trebam li VPN, te hoće li me zbog kartice korištene na hr 25% automatski sortirati nepovoljnije)?

Jel tamo ide na poštu, ili neki BOX , može li se birati?

Te kolko se čeka, meni je za zg cc 10 dana (sa 2 uključena vikenda).

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2026 19:38 (klokan057).

0 0 hvala 0
18 godina

Evo ja sam baš juče pokupio jedan paket iz pošte u BiH.

Naručeno 17.09. stiglo u poštu 29.09.

Nije bilo ništa dodatno naplaćeno od pošte.

Limit vrijednosti za paket koji dolazi poštom je 300 BAM (153,38 EUR) i ako je vrijednost ispod tog limita nema nikakvih davanja, ni carina ni PDV.

Nekakav prosjek za posljednjih 7-8 paketa što sam sada pogledao je 17-18 dana od narudžbe do isporuke paketa, naravno ako nema nekih itema koji su preorder pa to onda malo produži isporuku.

Imaj na umu da pošiljke sa Temu nekada znaju doći i putem nekih od operatera brze pošte jer je obim paketa veliki i obična pošta nema kapacitet da obradi sve pošiljke, ali većinu paketa sam ipak dobio preko redovne pošte.

U svakom slučaju na Viber dan prije isporuke dobijem poruku da je paket na putu i tu dobijem link za upravljenje pošiljkom.

Kod prijema običnom poštom se može odabrati da se pošiljka preuzme direktno u pošti, a ako se ništa ne odabere onda ti dostave na adresu.

Ja sam sa sjevera BiH pa se ovo odnosi na taj dio i Pošte RS, vjerovatno je slično i u Federaciji, ali ne znam detalje.

Ovaj dio da nema nikakvih davanja državi do 300 BAM vrijednosti paketa je isti za cijelu BiH.

15 godina

Hvala ti. 

Ja bi probao naručit u Kostajnicu ili Kozarsku Dubicu.

Nemam tamo nikog pa bi vj. završilo u pošti.

Rade li pošte subotom do podne, te kolko dugo čuvaju paket, jer ja bi vj mogao doći tek prvu subotu, odnosno eventualno radnim danom oko 19:30.

0 0 hvala 0
15 godina

Kužim jedan-dva paketića ali kad toga krene hrpa dolaziti, neće naši na grani pojačavat kontrole "imate kaj za prijaviti?"? Brzo će se tome doskočiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dobardan, imate li šta za prijavit?

Imam za prijavit gospodine, naručio sam za ovih 20 eura bitova i bit holdera u Bih umjesto u hr da ne platim još tolko reketa "ni orali i kopali" ekipi .A kako je trenutni zakon do 300 eura po osobi na snazi vjerujem da je sve unutar dopuštenih limita.

Ali kako vam se to isplati gospodine?

Pa dokoni sam klasični mlatimudan koji vikendom ode na 200km roadtrip, pa ak sam već štetočina odem radije sa svrhom.

Usput natočim gorivo, uzmem 30 komada Supradina po 15 , umjesto 22 eura. Samo stim sam već na nuli što se tiče troška.

Ali gospodine, ne čini li vas to mrziteljem svega hrvatskog i europskog?

Ne, naprotiv gospodine, mali paketi iz kine stvaraju ogromni trošak eu poštama i malim trgovcima , ja sam ga upravo prebacio našem južnom neprijatelju.

Misli( malo stiltan) , pa valjda ste u pravu,sretan put gospodine.

Hvala Vam najlijepša, želim Vam ugodan dan ;-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2026 13:14 (klokan057).

5 0 hvala 4
18 godina

Kod mene pošta subotom radi do 14h, radnim danom do 18h.

U poruci koju dobijem da je pošiljka stigla u poštu kaže da je rok za preuzimanje 5 radnih dana.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:08 (Widowmaker).
15 godina

Hvala, 

Našao sam u međuvremenu radna vremena na gmaps , valjda su točna.

Sad znam da cijela shema im i dodatnu komponentu, od narudžbe do robe 20-30 dana , umjesto 10. 

Pa pada u vodu ako se ne radi preventivnoj / iz obijesti kupnji.

Kad ni slučajno da ne idem  na ta dva prijelaza , radi gužve, osim pred spajanje vikende/blagdane?

18 godina

Malo su se vremena promijenila.

Ja se sjećam kada sam ja naručivao u Hrvatsku na paketomat dok Temu još nije bio dostupan u BiH. 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice