Temu - internet shop, iskustva

poruka: 394
|
čitano: 939.233
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Temu - internet shop, iskustva

Čudi me da Temu nije spremio neki odgovor na ovu situaciju tipa napraviti veliko skladište u Europi ili negdje..Mislim da se najviše naručivalo baš iz Europe 

13 godina
kaw_liga kaže...

Čudi me da Temu nije spremio neki odgovor na ovu situaciju tipa napraviti veliko skladište u Europi ili negdje..Mislim da se najviše naručivalo baš iz Europe 

možda spremaju, prebrzo je par mjeseci da bi se napravila skladišta... we'll sit and wait :)

15 godina
Temu - internet shop, iskustva

Jel ima ko da je iz ili da naručuje u Bosnu?

Kolko sam istraživao limit za ne bit ocarijnen je cc 150 EUR i u tom slučaju se samo plaća cc 4 KM na pošti po paketu.

Jel mogu iz Hr naručit tam pa platit bosanski pdv (trebam li VPN, te hoće li me zbog kartice korištene na hr 25% automatski sortirati nepovoljnije)?

Jel tamo ide na poštu, ili neki BOX , može li se birati?

Te kolko se čeka, meni je za zg cc 10 dana (sa 2 uključena vikenda).

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:38 (klokan057).

0 0 hvala 0
18 godina

Evo ja sam baš juče pokupio jedan paket iz pošte u BiH.

Naručeno 17.09. stiglo u poštu 29.09.

Nije bilo ništa dodatno naplaćeno od pošte.

Limit vrijednosti za paket koji dolazi poštom je 300 BAM (153,38 EUR) i ako je vrijednost ispod tog limita nema nikakvih davanja, ni carina ni PDV.

Nekakav prosjek za posljednjih 7-8 paketa što sam sada pogledao je 17-18 dana od narudžbe do isporuke paketa, naravno ako nema nekih itema koji su preorder pa to onda malo produži isporuku.

Imaj na umu da pošiljke sa Temu nekada znaju doći i putem nekih od operatera brze pošte jer je obim paketa veliki i obična pošta nema kapacitet da obradi sve pošiljke, ali većinu paketa sam ipak dobio preko redovne pošte.

U svakom slučaju na Viber dan prije isporuke dobijem poruku da je paket na putu i tu dobijem link za upravljenje pošiljkom.

Kod prijema običnom poštom se može odabrati da se pošiljka preuzme direktno u pošti, a ako se ništa ne odabere onda ti dostave na adresu.

Ja sam sa sjevera BiH pa se ovo odnosi na taj dio i Pošte RS, vjerovatno je slično i u Federaciji, ali ne znam detalje.

Ovaj dio da nema nikakvih davanja državi do 300 BAM vrijednosti paketa je isti za cijelu BiH.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice