IPhone X - [Rasprava] izdvojena tema

poruka: 1.314
|
čitano: 505.048
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: IPhone X - [Rasprava]
robee1 kaže...

Ovo za c/p se ne slazem. Imas 3D touch i setaj kursor do mile volje. 3D ima jako dobrih fora ali vecina korisnika ne zna ni sto je to a ne da koristi. Ovako jednostavno i prakticno jos nisam vidio ni na jednom mobu. Istina je da je Apple izrazito bezobrazan i forsa samo ono sto njima odgovara te je zbog toga iOS jako ogranicen sto je jenostavno neoprostivo u ovo vrijeme. Smart dial imas na malo drugaciji nacin, svajp dolje na displayu i udjes u search i tamo utipkaj par slova i bez problema ti nadje ime koje ti treba i ona samo zovi :) ili salji sms...

Sto se tice X-a jednostavno je cisti promasaj po abnormalno prevelikoj cijeni i tu je kraj price ! Jednostavno mi nitko ne moze reci ni jedan jedini razlog zasto bi netko trebao dati toliku lovu za doslovno ''gowance'' u celofanu :)

Hvale se fakin animiranim gowancem i otkljucavanjem pogledom (stvarno vrlo prakticno, pogleda pa pogledaj lokot da se uvjeris u prepoznavanje i onda jos povuci preko displaya da ga otkljucas).

Evo probao sam, puno bolje nego inace, hvala na ovome!

9 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

MARKOZD ti je već manje više odgovorio, ali evo da te ne ignoriram kad već pristojno pitaš:)

Najprije ću spomenuti ono najbitnije za bilo kakav početak razgovora o nekoj "ozbiljnijoj upotrebi". Dakle, sine qua non je bezuvjetna podrška za sve vrste datoteka, od klasičnih tekstualnih do multimedijalnih uz jednostavni prijenos istih jednim klikom bez konvertiranja, jebavanja s govnetom od iTunesa, mastodontom od aplikacije kojoj bih trebao osloboditi puste megabajte na disku samo zato da bih mogao prebacivati fajlove i to po sistemu "sinkronizacije".

Ajde mogu još dodati i to da svaki ozbiljniji korisnik hoće barem toliko otvoreni sistem da može odrediti gdje i kako u hijerarhiji foldera će mu se sve njegove važne datoteke i pohranjivati. Znači da uređaj slijedi njegovu logiku, a ne da korisnik bude rob "logike" uređaja. Dakle hoću premještati datoteke, otvarati foldere i drkati točno onako kako radim na kompu. I naravno, za pohranu svega što mi je bitno jako mi dobro dođe moja SD kartica od 128 GB koju sam platio 38 baksa i koja već 3 godine radi besprijekorno. Koliko ono dođe taj kapacitet pohrane na iPhoneu? Skoro pa nebitno pitanje jer većini korisnika iPhonea za ono što rade taj kapacitet ni ne treba, ali ja ih onda ne smatram "ozbiljnim", pardon, "zahtjevnim" korisnicima.

A o slobodi podešavanja svih parametara sučelja, ergonomiji koja uključuje i radikalnu promjenu iste putem alternativnih romova itd. neću ni govoriti. Drugi su sve već rekli.

Znači sveobuhvatnost: da bih čitao knjige u svim dostupnim formatima, uključujući pdf uz reflow teksta, slušao audioknjige koje isto hvala bogu imaju sijaset formata, čitao stripove, gledao filmove i to direktno storentirane na mobitel, Kodi, emulacija PSX-a, Nintenda 64, SNES-a, DOS Box-a, MAME rom-ova, C64 i Spectruma, ja bih na iPhoneu doslovno morao propišati krv, potrošiti duplo više vremena (između ostalog zato jer sve to podrazumijeva stalnu manipulaciju i prebacivanje fajlova) i pitanje je bih li na kraju postigao isti rezultat. Android me ne jebe ni s konvertiranjem medija, ni s time gdje ću nešto pohraniti, ni odakle ću nešto skinuti, prebaci mi sve za par sekundi direktno s kompa putem bluetootha ili kabela, a aplikacije ako nisu dostupne u Storeu jer su egzotične ili Google nešto pametuje, lako ih "sajdloudam". I sve to dostupno mi je bez rootanja, Androidovog ekvivalenta jailbreaka.

Uglavnom, svodi se na broj koraka do nečega, ne vidim da si nabrojao jednu stvar koju iphone NE MOŽE uopće osim prihvata SD kartica što je argument cijene. iPhone ima kapacitet za sve ukuse/džepove

Uzgred, to je nit vodilja cijelog ovog tvog prigovaranja, moraš se osloboditi koncepta foldera; to je tako 90-ish; potez dolje, par slova i evo dokumenta, kontakta, poruke, aplikacije, bilo čega. Glazbu/filmove rokaš u aplikaciju s kojom ih gledaš c/p metodom, stvarno nikakav problem. iTunes ionako sam pronađe i indeksira sve medijske datoteke koje imaš tako da za tu svrhu posluži i bolje od Windows eksplorera. A tih par sto megabajta kaj zauzima - daj molim te.

Ja rekoh
13 godina
neaktivan
NorthBlue kaže...
Koja iskustva korisnika, jebote, ne znaju složiti dvije rečenice?!
Jedan je kupio ženi zato što je najbolji, drugi da mu stane u džepić od majice, daj me nemoj jebat.
Ionako nikakve koristi ni rasprave na ovoj temi.
Da bar sljedeći košta 2000 dolara!

Pa štać će ljudi pričat o iskustvima, kad vas 6 androidaša seru po temi o X bez prestanka.

Oni su barem kupili X, a vi ga nećete nikad kupi., ali bitno da ste glavne face na temi.

15 godina
neaktivan
robee1 kaže...

Ovo za c/p se ne slazem. Imas 3D touch i setaj kursor do mile volje. 3D ima jako dobrih fora ali vecina korisnika ne zna ni sto je to a ne da koristi. Ovako jednostavno i prakticno jos nisam vidio ni na jednom mobu.

Jesi vidio kako funkcionira šetanje kursora, selekcija teksta itd. na BlackBerryjima s kapacitivnom tipkovnicom? 3D touch je super rješenje, ali ovo je još bolje.

A to što korisnici ne znaju je krivica proizvođača, tj. slab user-friendliness, loš UI, UX, kajgod, jednostavno te funkcije nisu dovoljno očite. Da je Apple briga, napravili bi koju liniju koda da ti mob suggesta da iskoristiš npr. 3D touch selekciju kad vidi da pokušavaš selektirati po ekranu, tutoriale itd. Možda i ima nešto takvo, ali nisam primijetio. Slično je npr. s loadenjem desktop sitea držanjem refresh gumba u Safariju. Ne bih se tog sjetio za 10 godina. Takve funkcije nisu nešto napredno pa da bi trebalo biti tako skriveno.

Feudalac kaže...

Uglavnom, svodi se na broj koraka do nečega, ne vidim da si nabrojao jednu stvar koju iphone NE MOŽE uopće osim prihvata SD kartica što je argument cijene. iPhone ima kapacitet za sve ukuse/džepove

Uzgred, to je nit vodilja cijelog ovog tvog prigovaranja, moraš se osloboditi koncepta foldera; to je tako 90-ish; potez dolje, par slova i evo dokumenta, kontakta, poruke, aplikacije, bilo čega. Glazbu/filmove rokaš u aplikaciju s kojom ih gledaš c/p metodom, stvarno nikakav problem. iTunes ionako sam pronađe i indeksira sve medijske datoteke koje imaš tako da za tu svrhu posluži i bolje od Windows eksplorera. A tih par sto megabajta kaj zauzima - daj molim te.

Kako vi volite iskriviti stvarnost da ispadne da je Apple divan... Ono što ima kapacitet za sve ukuse/džepove je mogućnost da si korisnik sam odabere kapacitet, tj. SD kartica. Ja taman imam oko 60 GB zauzeto, znači 64 mi je premalo, za 256 trenutno nemam potrebe, a morao bih pljunuti dodatnih 200 € za taj kapacitet umjesto 20 za karticu od 64 GB, a kasnije možda ustreba više pa samo kupim veću.

Folderi su beskonačno korisni u 100 situacija i search ih ne može zamijeniti ni u najluđim snovima.

iTunes skenira jednom, kasnije se datoteke/folderi moraju ručno dodavati jedan po jedan, ne postoji funkcija refresh ili rescan. Ili se to možebitno promijenilo u zadnjih godinu dana?

15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

U svezi prvog odgovora 

Ako sam te i krivo shvatio, pa nemoj se onda baš toliko ljutiti, ako sam te i želio malo zajebavat, ma nisam imao namjeru vrijeđati ili nešto sličnoga! 

Ipak, kada u "onakvom kontekstu" kažeš da je počeo zijevati, tu ipak se ne može prepoznati i naznaka fizičkih oštećenja. 

U svezi drugog odgovora 

Poznata mi je ta poanta odgovora na nečije vrijeđanje, osobno sam ih doživio ovdje na forumu popriličan broj, no kod tebe i tvog pisanja očekujem da si KONKRETAN prije svega! 

Uzajamno se možemo zezati do svake granice kada je u kontekstu naslova teme, i kada tjeramo mak na konac sa svojim stavovima i/ili uvjerenjima, i nikada problema, ali budi konkretan, budi jasan, u zdravim sukobima nema bolesnih misli i poruka sa rezervom! 

Mene je jedan pokojni profesor na fakultetu, na kraju treće godine "zamolio", kazavši; "kolega, kada se vidimo u dvorcu Brezovica, ne poznajemo se", makar se bi sve znalo iz samo jednog pogleda! 

U tijeku akademske godine, nekoliko smo se puta zakvačili oko tema, ali sve što se je dogodilo na nastavi, ostalo je u učionici, ali je on znao tko je u raspravi i "sukobu" bio s njim, student koji je zainteresiran za njegov predmet! 

Istina jest da nisam napisao da je počeo "zijevati" zbog nemara vlasnika, ali siguran sam da ne bi pretpostavio da je nekakvo omalovažavanje da je netko drugi to napisao. Ovako, kad je post od zlog Mirka hejtera, onda je sigurno da provocira i vrijeđa. Je li tako? 

Ja uvijek konkretan, osim kad odgovaram na nekonkretne poruke kojima je svrha vrijeđanje moje malenkosti na osobnoj razini.  Možemo čak reći da se ti i ja slažemo, zato i jest ovako ružno vrijeme vani, samo što snijeg ne počne padati. 

10 godina

Ma da? Ja sebe kao korisnika i uloženih 3k eura u njihive proizvode smatram vrlo kompetentnim davati mišljenja o istim. Kupio MacBook Pro 2014. i dan danas smatram da mi je bila jedna od najboljih investicija, i onda na 5g ciklusu promjene me izjebu sa stavljanjem 4 USB-C porta tako da kad bi kupio novi morao bi promijeniti cijelu periferiju od miša do prijenosnih diskova i USB sticka. Ili da možda kupim 5 različitih dongle-ova? 

O iPadu imam podijeljeno mišljenje, većinom pozitivno jer ne drkam po njemu svaki dan. 

Što se tiče iPhone X, još od 6s čekam da naprave takav uređaj i onda slože iOS 11 koji je ekstremno bugovit i vrte sve oko govanca umjesto da se prime posla i uhvate Android konkurenciju sa feature-ima. Već vidim kak bi svi pisali proteste da ubace AOD i da konačno slože mail da mogu poslati 5 različitih attachment-a odjednom s lokalnog diska. Ima mash drugih stvari koje sam isto naveo, al valjda tamo 2022. bude nešto. 

I onda me živcira kad svi youtube-ri i korisnici plješću rukicama na povećanje cijene i olako prelaze preko stvari koji mobitel takvog kalibra mora imati na kraju 2017. godine. 

Di je nestalo kritičko razmišljanje? Ili ćemo svi kupovati što nam god ponude? Da se kompanije kazne manjom prodajom, mijenjale bi politiku vrlo brzo. 

Koristim S8+ i apsolutno nemam problema za njega niti bilo koji uređaj napisati što me smeta. Svi ih koristimo drugačije i mogu se složiti da nam 50% funkcija ne treba, ali to ne znači da ih netko drugi ne koristi. 

Još dan danas mi je iOS najbolje dizajniran mobilni sustav, al nema šanse da im dam te pare. Da košta 6kkn ajde, al postavljena cijena iziskuje malo drugačiji stav. 

11 godina
neaktivan
NorthBlue kaže...

I onda me živcira kad svi youtube-ri i korisnici plješću rukicama na povećanje cijene i olako prelaze preko stvari koji mobitel takvog kalibra mora imati na kraju 2017. godine. 

Di je nestalo kritičko razmišljanje? Ili ćemo svi kupovati što nam god ponude? Da se kompanije kazne manjom prodajom, mijenjale bi politiku vrlo brzo. 

A ima već dosta tjubera čiji su kanali donedavno bili čisti Apple fanbojizam i koji pomalo dolaze k sebi. Vidi se da se koprena povlači s očiju, mozak se hladi, naziru se tračci zdravog razuma. Sve je više kritičke svijesti i pitaju se ima li to prcanje korisnika u mozak od strane Applea više smisla.

Ima par kronera koji se valjda nikad neće izliječit od Stockholmskog sindroma. Slaba genetika valjda, što ćeš.

8 godina
neaktivan
Da bilo kakvo iskustvo ljudi sa iphoneom x kazu dobit ce pljuvanje po istom ili po gramatici pisanja teksta itd itd 😁 dobar forum... citam i ne vjerujem

1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Vidi se da si na forumu samo 10 mjeseci.

0 1 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ja sam se u kratkom roku naucio citati postove hejtera sa podsmijehom i cak laganim sazaljenjem

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Jel ko probo ovo vidim samo pozitivne stvari? neznam jel da odem staviti ovo na iphone 

https://www.facebook.com/pg/MobOut/reviews/?ref=page_internal

http://steamcommunity.com/id/BluePill/
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

LED notifikacije su za sirotinju.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fulcrum kaže...

LED notifikacije su za sirotinju.

7 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

Nisi ulovio sarkazam, a?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Fulcrum kaže...

Nisi ulovio sarkazam, a?

A dali smo ti "benefit of the doubt" da bi se mogo šalit, zato ti i nismo stisnuli palac dolje :)

12 godina
neaktivan
Fulcrum kaže...

Nisi ulovio sarkazam, a?

Iskreno, nisam! 

Toliko sam svega i svačega pročitao ovdje da se više ničemu ne čudim. Ali se dobro zabavljam! 

8 godina
neaktivan
Ovaj yo momma neki serif ovdje 😁😁😁

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
Ovaj yo momma neki serif ovdje 😁😁😁

Jedini pravi šerif, jakuza, superbaka, papa štrumf i Štefica Cvek svih tema vezanih uz mobitele, pa i još ponekih na forumu je ATJ Lučko.

Kao što rekoh, vidi se da si novi.

8 godina
neaktivan
Ovo mora da si sam sebi udario hvala i like 😁😁😁😁

0 4 hvala 0
11 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
Ovo mora da si sam sebi udario hvala i like 😁😁😁😁

Kad budeš malo manje novi, skužit ćeš da možeš kliknuti na brojku zahvale ili lajka te vidjeti tko su njihovi autori.

8 godina
neaktivan
Hahahahahah sve i da znam nebi gledao to 😂

0 3 hvala 0
10 godina
neaktivan
IPhone X - [Rasprava]

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ja ne kuzim kako vam se da pljuvat toliko i dokazivat da mobitel ne valja

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Evo ko hoce brutalno dobre maske a ne zeli platit 40-50 dolara nego 30 kuna,gotovo ista kao i original sa logom iza,ja narucio dvije
Look what I found on AliExpress
http://s.aliexpress.com/zMz2QZza
Ima za sve iphone modele

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...

A kaj te to tolko pogađa?

Pravim vlasnicima ajfona to je kruh i putar. Po to i dolaze na forum. Oni bez našeg pljuvanja ne bi mogli živjeti. Jel ima većeg gušta nego kad tresneš 6-7, sad već 10 kila kuna na nešto, dođeš bacat kružnu drkicu na forum i onda ti kenja tamo neki bijedni ljakse, ljubomorni čkapi koji si nemre priuštit taj "belowed gadget" (sorry ATJ, nisam mogao izdržat, znaš da mi tebe volimo:), jedva je odvojio par bijednih somića za tamo nekog no-name kineza zvanog Ši Jao Mi i misli da ima uređaj.

Mi smo tu katalizatori produktivne rasprave. Level-headeri koji održavaju oduševljenje svakim sjajnim komadom koji izbaci Crapple kolko-tolko prizemnim, barem tamo negdje u visokim razinama toposfere. Iz pojedinih postera kao što je ATJ izvlačimo maksimum strasti i njihovi su postovi uvijek gušt za pročitati, čak i kada se ne slažemo s njima.

Zato se lijepo primi za gležnjeve i uživaj. Embrace the pain. You paid for it.

Ha, ovo nije loš slogan za sljedeći iPhone.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.12.2017 13:19 (Yo Momma).
9 godina
neaktivan
Obrnuta psihologija. Nećeš razbojniče. Mi nismo došli vama već vi nama. Padaš u ekstazu kad čuješ za neki bugić, misliš si kako sam pametan da sam kupio ćaomija za 100-200 dolara, kakogod, mogu ga baciti i opet sam bolje prošao nego ajšipsi, kraplovci i slicno. Prilično jadno, tipično balkanski - nek susjedu crkne krava, bit ću sretan sada kada obojica nemamo ništa
Ja rekoh
10 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...

Majstore nije pljuvanje vec iznosenje cinjenica :) Ako ti je tesko prihvatiti da nesto sto kosta fakin 10+ tis kn ne valja to je tvoj problem. X je doslovno zadnja kap koja je prelila casu oprastanja Apple-u i njihovom bezobrazluku.

Isto tako bez ustrucavanja cu pisati i o bilo kojem drugom proizvodjacu posto nisam ni za jedan vezan pupcanom vrpcom

8 godina
neaktivan
Majstore s gustom sam ga kupio i to nije tvoj problem i ako ti to toliko smeta ta cijena i to sve nemoj ga kupit i problem rijesen

5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Obrnuta psihologija. Nećeš razbojniče. Mi nismo došli vama već vi nama. Padaš u ekstazu kad čuješ za neki bugić, misliš si kako sam pametan da sam kupio ćaomija za 100-200 dolara, kakogod, mogu ga baciti i opet sam bolje prošao nego ajšipsi, kraplovci i slicno. Prilično jadno, tipično balkanski - nek susjedu crkne krava, bit ću sretan sada kada obojica nemamo ništa

Ma nije to balkanski specijalitet uopće. Uvoz iz Njemačke. Švabe imaju čak i posebnu riječ za to: schadenfreude. Nepredna nacija.

10 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
Majstore s gustom sam ga kupio i to nije tvoj problem i ako ti to toliko smeta ta cijena i to sve nemoj ga kupit i problem rijesen

Nije problem rijesen i u tome je problem :)

Neka si ga ti kupio i uzivaj bas za inat svima koji sline

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice