Pozdrav svima,
imam kratko pitanje, imam vlastiti blog na kojem bi dodavao vijesti od velikih proizvođača-npr. Intela, AMD-a...To znači da bi koristio njihov newsroom portal te možda grafiku koju su oni postavili. J a se ne razumijem u prava korištenja sadržaja, čitao sam Uvjete korištenja na Internetu, ali nisam dobio nikakav konkretan odgovor, ono što sam uspio shvatiti da ne smijem dijelit sadržaj osim ako nisam novinar. Da li to znači, da ja kao vlasnik malog bloga, ne smijem dijeliti sadržaj sa njihovih web stranica na svom blogu ili ipak smijem? Molim one koji se razumiju u problematiku, da mi odgovore. Važno mi je to jer želim u budućnosti napredovati prema profesionalnijem sadržaju pa ne bi htio imati zakonskih problema. P.S. Živim u Njemačkoj, ako to mijenja išta pravila igre

Dakle, moram detaljnije objasnit pa ćete shvatit poantu. Moj blog služi tome da svojim riječima objašnjavam tehnologiju. Dakle, prosječan čovjek nema pojma kako jedan procesor funkcionira. Zna da ima 4 jezgre i to je to. Ali nema pojma-zašto,kako... Tu ja dolazim i laičkim rječnikom objašnjavam tehnološke pojmove-uglavnom vezane usko uz PC. Međutim, imam i sekciju Vijesti- gdje ljudima približavam produkte koje ja opisujem, npr. pričam o Intel i AMD procesorima, napišem par članaka i uz to objavim par novosti vezano uz te firme, npr. koje su nove procesore izbacili. E sad, da ja nemoram grafiku koju Intel ili AMD postavi na svojim stranicama, sam satima crtati, jednostavno postavim tu ilustraciju u novosti. Nešto slično kao što BUG radi, izađe novi članak a naslovna slika logo Intela i ispod slike nastavlja se tekst. Pisao sam Intelu ali nisam još dobio nikakav odgovor. Uglavnom ilustracije radim sam, osim loga od drugih firmi i infografike, npr. roadmap procesora- ne vidim smisao da sam crtam ako je infografika već tu. Zato pitam o pravima korištenja, da li ja moram platit- jer po toj logici svaki youtuber ili bloger koji bilo kakvu sliku nekakve firme ili loga stavi na Internet, mora platit svotu. Onda to nitko ne bi radio jer bi bila pita skuplja od tepsije. Nadam se da sam razjasnio sada odakle moje pitanje dolazi