PayPal - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.491
|
čitano: 935.135
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
PayPal - pitanja i odgovori

Probao, baca mi istu grešku. Katastrofa, čini mi se da je račun bye bye

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2025 23:17 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: PayPal - pitanja i odgovori
Ja sam imao sreću što mi je na samsung mobitelu u chrome pregledniku za logiranje ostao upamćen račun paypal kao pouzdan i nije mi tražio sms kodove za provjeru, a sama aplikacija mi je tražila kodove preko sms-a. Onda sam u chrome na računu od paypala stavio broj od tomata kao primarni i dobio sms kod i potvrdio da sam to ja i onda se logirao u aplikaciju sa sms kodom koji sam dobio preko tomato mreže. U postavkama paypala za sigurmost sam promijenio 2FA zaštitu da kodove više ne dobivam sms-o, nego u google autenticator. Danas sam saznao da postoji i proton authenicator, prebacio sam sa googlove aplikacije sve kodove koji koristim, a proton ima opciju i za sljedi kod koji dolazi jer su kodovi vremenski ograničeni, a ima opciju za rađenje automatskog backupa na mobitel. Imam i microsoftovu aplikaciju za korištenje kodova.
9 dana
Prije pola sata (11:50) zvao i 4. puta korisničku službu Paypal.
Žena sa druge strane resetirala račun i kaže pokušajte sad.......(ja se inače uvijek spajam sa računala) i opet ništa:"We’re having trouble making sure it’s you"
Proslijediti ću odmah tehničarima-i sačekajte 48-72 sata.
Stara priča-a rješenja nema na vidiku.
PS.skinuo sam aplikaciju i na mobitel,pokušao......isto bezuspješno.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
energy385 kaže...
Žena sa druge strane resetirala račun i kaže pokušajte sad.......(ja se inače uvijek spajam sa računala) i opet ništa:"We’re having trouble making sure it’s you"

Jesi spomenuo da nas isti problem ima više iz Hrvatske? Da budu svjesni da to nije problem (samo) s tvojim računom.

5 godina
mbaksa kaže...
energy385 kaže...

Jesi spomenuo da nas isti problem ima više iz Hrvatske? Da budu svjesni da to nije problem (samo) s tvojim računom.

U to ti nitko neće povjerovati. Morate se individualno požaliti da se vidi da vas ima više. Ovako, kada jedan kaže - ima nas 100 koji imamo problem, ništa od toga.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:15 (zelenapaprika).
14 godina

Evo uspio sam na način da sam se nekim čudom ulogirao na mobu na Opera pregledniku, zapamtio preglednik očito makar se ne sjećam kad sam se zadnji put tako logirao ali ok, super... ušao u postavke i dodao broj moba koji mi je službeni s posla (VIP). Normalno su mi došle sms poruke na VIP broj kad sam se logirao na kompu i na aplikaciji na mobu. Znači definitivno nešto s HT-om ne štima, tj. neka blokada.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:09 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine

Koji broj mogu nazvati da dobijem korisničku podršku i koje im je radno vrijeme točno? Zovem 353 1 761 7395 u 18:00, objasnim im situaciju (isto ne dobivam sms poruke), kažu mi da ne mogu ništa napraviti jer sam iz Hrvatske, mogu samo za građane UK i Irske. Prvi put me preusmjeri na broj koji je kao zadužen za Hrvatsku, javlja se sekretarica i govori da su linije zatvorene. Zovem drugi put 353 1 761 7395, opet objasnim situaciju, sad mi čita broj i ja ga zapisujem (koji je opet kao za Hrvatsku) 353 1 436 9111, zovem taj broj i sekretarica javlja da su linije zatvorene. Vidim na forumu da je netko napisao da je radno vrijeme pon-petak, 8 do 4.30 pm, po GMT, što bi značilo od 10 do 18:30 po hrvatskom ako nisam lud. Je li treba zvati ranije ili što? 

0 0 hvala 0
9 dana
jesam,rekao sam.
To sam između ostalog napisao i u mailu na tehničku podršku.
Netko je tražio kontakt broj:
00353 1 4369111 (Irska)
Pokušaj u jutro ili do 16 h,tad sigurno rade.
9 dana
Pošaljite i drugi da imate problem logiranja i NE prolaska sms koda.
Šaljite na ovo:europeanservices@paypal.com
-ja sam već napisao da nije do tele operatera (T mobile) i da su mnogi prijavili isti problem.
Odvojite koji minut i šaljite mailove.

0 0 hvala 0
1 dan

Najbolje se ulogirati putem Passkey jer ne traži SMS kod

0 0 hvala 0
9 dana
Pokušajte ovo,kod mene upalilo-stigao SMS kod
1.idite u postavke mobitela (android) i u postavke upišite google poruke
2.u izborniku odaberite Poruke (podaci o aplikaciji)
3.odaberite Aplikacije za poruke
4.došli ste u Zadana aplikacija za SMS
5.sa zadane aplikacije (imate samo dvije) prebacite na donju

Na tu drugu odmah došao SMS kod

PS.šteta da ovo nije predložio nitko iz korisničke službe Telekoma i Paypal
Pokušajte pa javite da li vam radi

0 0 hvala 0
5 godina
energy385 kaže...

Ništa nisam razumio.

Koristiš Google RCS umjesto default aplikacije za SMS koja je došla s Androidom?

17 godina
moderator
zelenapaprika kaže...
energy385 kaže...

Ništa nisam razumio.

Koristiš Google RCS umjesto default aplikacije za SMS koja je došla s Androidom?

Zar ne koristimo svi danas RCS? Nisam ga ni ja baš razumio, pretpostavljam da kaže nek prebacimo iz aktualne Googleove aplikacije Messages (com.google.android.apps.messaging), koja podržava RCS, na neku drugu (stariju? defaultnu?), no na mom mobitelu (Poco X6 Pro) je samo ta jedna, aktualni Messages, tako da nemam što prebacivati.

9 dana
slika u prilogu
-Samsung Galaxy S23
9 dana
koristio sam "prvu" gornju i prebacio na drugu
5 godina
mbaksa kaže...
zelenapaprika kaže...
energy385 kaže...

Ništa nisam razumio.

Zar ne koristimo svi danas RCS? Nisam ga ni ja baš razumio, pretpostavljam da kaže nek prebacimo iz aktualne Googleove aplikacije Messages (com.google.android.apps.messaging), koja podržava RCS, na neku drugu (stariju? defaultnu?), no na mom mobitelu (Poco X6 Pro) je samo ta jedna, aktualni Messages, tako da nemam što prebacivati.

Imam instaliran RCS na mobitelu i nametnut mi je kao aplikacija jer ga nije moguće obrisati poput neke druge naknadno instalirane aplikacije. Ali ga ne moram koristiti kao default za SMS uz RCS poruke, ako to ne želim. EDIT: na slici ispada da je RCS default, ali nije, to sam sada prebacio da vidim kako sada izgleda aplikacija, dok je default ova ispod, obična SMS aplikacija.

Koristim običnu SMS aplikaciju (Poruke/Messages) koja je došla s OS-om. Frend me je nagovarao da koristimo RCS, ali čemu, kada koristimo razne messengere. 

Tako da ja imam između čega prebacivati. Čak se i Outlook lite gura za slanje SMS-ova, kao i SMS Backup & Restore. :-) Evo slike.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:12 (zelenapaprika).
5 godina
energy385 kaže...
koristio sam "prvu" gornju i prebacio na drugu

Dakle, imao si Google poruke tj. RCS kao zadanu aplikaciju, a sada si se prebacio na default Samsungovu aplikaciju za SMS-ove koja je došla s OS-om. Nije to kod svakoga jednako, pa moraš malo pojasniti. :-)

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:15 (zelenapaprika).
17 godina
moderator
zelenapaprika kaže...
Imam instaliran RCS na mobitelu i nametnut mi je kao aplikacija jer ga nije moguće obrisati poput neke druge naknadno instalirane aplikacije. Ali ga ne moram koristiti kao default za SMS uz RCS poruke, ako to ne želim. EDIT: na slici ispada da je RCS default, ali nije, to sam sada prebacio da vidim kako sada izgleda aplikacija, dok je default ova ispod, obična SMS aplikacija.

Koristim običnu SMS aplikaciju (Poruke/Messages) koja je došla s OS-om. Frend me je nagovarao da koristimo RCS, ali čemu, kada koristimo razne messengere. 

Tako da ja imam između čega prebacivati. Čak se i Outlook lite gura za slanje SMS-ova, kao i SMS Backup & Restore. :-) Evo slike. 

Blago tebi, odnosno blago vama.  No svejedno, stvar bi trebala raditi i sa standardnom googleovom Messaging aplikacijom koja podržava RCS. Netko negdje (od velikih igrača) je nešto zeznuo i zbog toga PayPal ne radi kako treba.

9 dana
Hvala na pojašnjenju.
Ti bolje vladaš treminologijom-pa je uspješno pojašnjeno.
...i ja sam mišljenja da bi trebalo raditi na tom nazovimo ga zadanom sms-u,ali meni upalilo ovako.
9 dana
sigurno je "za....b" kod Paypal.
Na njihovom stranicama ima da nešto rade na tehničkom poboljšanju,ali nije baš precizno definirano što.
5 godina
mbaksa kaže...
zelenapaprika kaže...

Blago tebi, odnosno blago vama.  No svejedno, stvar bi trebala raditi i sa standardnom googleovom Messaging aplikacijom koja podržava RCS. Netko negdje (od velikih igrača) je nešto zeznuo i zbog toga PayPal ne radi kako treba.

Ponekad je teško u tom lancu otkriti tko je nešto zeznuo, prišarafio neki security policy i sl. Možda treba biti uporan i prijavljivati problem i domaćoj mobilnoj mreži.

Mada, napisao sam, meni su SMS-ovi banke trebali stići jedan dan navečer, a stigli su sutra ujutro. :-) Meni je nemoguće otkriti tko je kriv.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice